Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. invisible

invisible Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

Нам сказали або чекати або зараз загальний наркоз. Ну але в моєї піврота покришених.
    Можна поцікавитися, до кого вам порадили звернутися?

---------- Додано в 14:50 ---------- Попередній допис був написаний в 14:45 ----------

А взагалі в мене від учора депресія. У малої покришені передні. Трійки і четвірки лізли добрі, біленькі, вилізли повністю цілі. Я вже раділа. І тут вчора випадково виявляю дірки на обох верхніх четвірках. Шок.... Щодня чистимо, мажемо ремінералізуючими гелями... Ще чоловік додав. Наїхав знов за ГВ, бо нам одна лікарка в Меді ще весною сказала негайно припинити ГВ, принаймні вночі. Для нього слова лікаря звісно мають більшу вагу, ніж мої доводи. Я з того всього аж плакала. Невже дійсно доведеться робити загальний наркоз у два рочки??:sad:(( А де взяти гроші на нарощування як мінімум 8 зубів? :sad:((

2. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Та ну, малому давно вже, не менше року тому, і пломби ставили, і нерв виймали. Ясно, що не прийшли перший раз і зразу до роботи, - ходили, чистили, мазали, звикали...
    От зараз знову треба йти - останні дні 2-3 рази на день плаче, що зубчик болить :sad: мабуть, коли накусить сильніше... Показує на ті скришені (чотири верхні), але то навряд, вони мертві вже:sad:
    Далі по ряду цілі, але з плямами вже. Ех, ті зубки то такий біль для мене... Як вже є, хай би хоч так і залишалося, але, бачу, так не буде :sad: а де ще та заміна...

3. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Я тепер так радію що у Влада перші зуби вилізли в 10 міс, а не в 6 міс – бо в рік нижні почали кришитися і буквально за 2 місяці вже немає по третині зуба. Верхні одинички вилізли в 12 міс і зараз вже бачу що теж будуть сипатися. :sad:
    Так що поки маємо 4 зуба, і ті нездалі, але якби вони вилізли «по графіку» то в рік малий би вже знов був без зубів – покришилися б до цього часу. :girl_sad: А так маю надію що до 2-3 років хоч пеньочки від тих зубів лишаться і можна буде пробувати наростити. Зараз вже місяць припухла десна на верхню двійку. От чекаю, які далі ростимуть, бо ті перші 4 спочатку теж були біленькі і рівненькі, а потім так скоро розсипатися почали… :girl_impossible:

4. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Моя на півтора року старша. Півроку тому вона не те, що полікувати, вона навіть відкрити рот для огляду не хотіла. Зараз то вже зовсім інша дитина, вона спокійно дає себе послухати, глянути горло, тому я думаю, що сяк так знайде лікар підхід до неї. Власне я колись писала вже про той її зубчик, ми його дивилися в 2 роки в "Усмішці" - сказали, нічого страшного, потім весною цього року дивилася п.Надя (не пам'ятаю назву кабінету), вона сказала тоді, що то просто собі точковий карієс і прогресувати воно не буде. Якраз збиралася з малою знову йти на профогляд того зубчика, а тут таке. Може вона й справді десь механічно його пошкодила, але тим не менше. Лікувати зуб будемо точно, за 3-4 роки, поки він випаде, там від нього може нічого не залишитися.

Напишу вам в пп.

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  5. МАСЯ

МАСЯ Well-Known Member

саме в такому віці як у вас виявила у свого сина на верхній четвірці також цяточку карієсу, ходили в Рікоту до Тараса, до нашого сімейного стоматолога(яка є дитячим)- всі сказали чекати, хоча тоді синочок гарно вже відкрив ротика і показував зубки. Менш ніж за рік з тої дірки зробилась ДИРА, і на іншій четвірці також, передній доїдав карієс і ще купа чорних цяток в ротику. Чистимо щодня з 1 року електричною щіткою, зубною пастою. Сир, молоко щодня в раціоні, на ГВ до 1,10 міс. Риба 2 рази в тиждень. В кінцевому результаті під загальним наркозом пролікували 13 зубчиків, 2 нерви видалили. Пробували лікувати без наркозу, то таку маленьку цяточку робили десь 3 хв. Малий навіть не зрозумів що сталось. Пле проблема була в видаленні нерва, яке б боліло жахливо то за 1 раз би навіть один зуб не зробили.
    Якщо б вернути час назад, наполягла б щоб зразу ту цяточку почистили і вже б той карієс не поширювався так по ротику.
    АЛЕ, щоб в рік той ротик відкрити я малого готувала десь 3 тижні до походу до стоматолога, показувала як відкривати ротик, сама ходила разом з ним до лікаря. Він не боявся і сприймав це як гру. А ще я йому пообіцяла що якщо гарно відкриє ротика і покаже тьоті то йому дадуть за це автомат)))

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

в деяких дітей молочні зуби не хитаються узагалі. Просто в другий ряд лізуть постійні. Ото дійсно халепа, бо видаляти доводиться чимало
    та і без наркозу лікують. Мені теж з 2 років зуби лікували ( маю з дитинства погані). Той же Тарас в Рікоті 2-річці теж лікував ( там дитину з розпухшою щокою вже привели). Бо одна справа, коли під наркозом треба піврота лікувати за раз, а інше- коли наркоз на лікування одного зуба давати.

7. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Дівчата, я про старшу дитину пишу, бо мені здається, що дехто про ту річну подумав.

8. Eirini

Eirini New Member

Дівчата, почитала я тут трошки - і зрозуміла що я просто нікудишня мама, про дитячі зуби не дбаю зовсім...малому 1рік і 7 міс, вже давно маєм 16 зубів - але ще ні разу не чистили...порадьте - з чого почати, як перевірити зубчики чи нема плямок - бо відкрити рот і показати - то варіант не для нас - не дасть нізащо... читати тему від початку не маю змоги, тому буду вдячна за поради.

9. МАСЯ

МАСЯ Well-Known Member

я подумала.
    А старшій тільки лікувати і то в найближчому часі, бо дитячий карієс поширюється в рази швидше ніж дорослий. Та й то такий вік що вже домовитись можна легко. Успіху вам.

10. Smiwna

Smiwna Мама непосиди

В нас з зубчика злізла емаль.
    Пів зубчика емальованого (низ) , верх виріс вже без емалі. А на днях побачила, що знизу відкрошилася емаль. Нам всього лиш 1,3 , що робити ?

11. invisible

Ага, я теж саме так і подумала :)

---------- Додано в 00:42 ---------- Попередній допис був написаний в 00:39 ----------

Не факт, у нас перший зубчик виліз в 5,5 міс., білий і здоровий, а кришитися стали стрімко після року.

12. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

Лук'ян має повний комплект- вже виліз останній молочний зуб! Ніби зубки здорові, чистити їх він любить, але все одно думаю пвти на огляд до стоматолога. Порадьте в пп чи карму дантистів, які вміють з маленькими дітьми працювати, не хотілось би щоб огляд став стресом.

13. сніжна

та тут вже багато згадувалося-найкраще лад з малими дітьми дає Тарас з Рікоти. Навіть тими, з ким не дають ради інші стоматологи.

14. invisible

Хто знає, в яких приватних клініках роблять сріблення? Задумуюся над тим, щоб малій дірки в четвірках посріблити, щоб трохи відтягти до лікування.

15. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Ой, те сріблення. Племінниці робили, то тепер постійні зубки так погано ростуть. Молочні попсулись і не хочуть випадати( довелось йти виривати. Тай вигляд має ще той.
    Не знаю, як в інших, в нас такий досвід. Якщо у вас молочні зубки, то може краще не треба)

16. МАСЯ

МАСЯ Well-Known Member

З того що начиталась і що говорили лікарі сріблення ефективне тільки на початкових стадіях карієсу, коли ще дірки нема а лише чорна цятка. Та й і то забагато у вас того часу відтягувати, якби то 1-2 роки, а вам то набагато більше.
    Знайомі сріблили обом донькам десь у віці 3 років, то тепер з тими зубами купа проблем, молочні не випадають - треба рвати, пломби також не тримаються, карієс поширився з чотирьох задніх на усі 20 зубчиків.

17. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

Колись сріблила зубки своїй дитині десь в 3,5 роки, звичайно вигляд не дуже, але карієс зупинився, коли вилетіли молочні зуби то нормально виросли постійні. Власне оте сріблення потрібне, щоб карієс не поширювався на постійні зуби, ну і щодо стоматологів, тепер з цього сріблення, роблять велику процедуру, а моїй дитині посріблив мій стоматолог всього за 2 хв. і безкоштовно.

18. сніжна

стоматологи з цього сьогодні якраз не роблять великої процедури. Навпаки- сріблення вже просто відходить в "минуле" як один із найменш ефективних і естетичих способів . Зробити його можуть будь де , просто багато сучасних ( і особливо молодших) стоматологів його просто не рекомендують.

19. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

Ну так як тут мова йшлася саме за сріблення, то я і розказала за свій досвід, а щодо ефективності - нам підійшло, а щодо новшевств, то тим більше не має виникати ніяких проблем для маніпуляцій з дитячими зубками.

20. сніжна

Чоловіковій племінниці зубки сріблили кілька років тому в обласній на Пекарській, моєму племіннику в той же приблизно час- в приватній стоматології. У обох сріблення не особливо повпливало на стан зубів- передні сріблені зубки на стані чорних півпеньків . Зараз їм обом вже по 6 років ( з різницею в кілька місяців). НЕ знаю, чи просто ще не час зміни зубчиків для ни прийшов, чи сріблення впливає,але у жодного з них оті сріблені передні зубчики, які би мали вже по віку починати хититися- стоять міцно. Можливо, ще просто не час ( я просто згадую, що в нас до їх віку вже повністю змінилися два передні різці)

---------- Додано в 14:19 ---------- Попередній допис був написаний в 14:14 ----------

Ефективність методу сріблення зубів не доведена під час великих стоматологічних досліджень. Більшість стоматологів справедливо вважає, що сріблення зубів дітям варто застосовувати тільки в тому випадку, коли стоматологічна клініка не оснащена сучасним обладнанням і технологіями. Справа в тому, що сріблення ефективно тільки при поверхневому карієсі. Якщо ж карієс вже проник всередину зуба, сріблення не зможе допомогти, так як карієс буде продовжувати руйнувати його зсередини. Сучасна медицина розробила безліч альтернативних методів запобігання карієсу, тому не дивно, що багато стоматологічних клінік відмовилися від сріблення молочних зубів.