Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. invisible

invisible Well-Known Member

Дівчата, я за порадою. Не знаю, що робити і куди бігти. Передісторія: в малої сильно кришаться зубки, попсовані передні 8 і недавно стали псуватися 4-ки. Були на кафедрі в Меді і в Зазаденті, там і там сказали чистити, мазати тусмусом і чекати. Але ситуація погіршувалася, я морально себе готувала, що весною можливо будемо лікувати всі зубки під наркозом і нарощувати передні. Вчора ввечері в малої на верхній десні нагнало флюс. Нині змогли попасти лише в КАС, більше ніде з приватних клінік нас не прийняли. Сказали, що треба лікувати зубки під наркозом, чистити канали і то бажано вже. На флюс можна призначити антибіотик, але це лише зажене процес усередину, але не вирішить ситуацію. Хотіла консультуватися ще в Тараса в Рікоті, але в нього все зайнято аж до 26 січня. Голова йде кругом, бо не знаю точно, чи дійсно є потреба робити операцію вже і зараз. Так страшно робити наркоз такій малій дитині. Але і чекати далі теж не вихід. Хто що може сказати про КАС? Знаю, що Наталя-Флешка там малому робила, хтось ще можливо щось знає? Чи робили комусь операцію під наркозом у Рікоті? Чи в клініці Заблоцьких? Хочу ще десь проконсультуватися, щоб почути інші думки.
    А, і нарахували нам суму за лікування десь 7 тис. грн. :sad:((

2. invisible

Нам сказали, що фторування в такому випадку вже не дієве абсолютно. Як і тусмус.

• Корисно Корисно x 1
  3. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Я вже не можу отако сидіти і дивитися - сьогодні як заглянула і побачила що на нижніх зубах вже зовсім немає емалі, та й від зубів мало що лишилося... То ж геть малий беззубий буде. :oops:
    В Зазаденті сказали чекати... Ще послухаємо що в Рікоті скажуть. Потім, напевно, ще таки з"їздимо в ту клініку в Києві
    Підкажіть хтось - то та що на вул. Княжий Затон?

4. invisible

Як я вас розумію... Проблема навіть не в естетичності чи беззубості, а в тому, що то на жаль може переходити на інші зубки, як у нас (я якраз вище написала).

5. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Та в нас ніби гіпоплазія... Вона не "заразна" - які зуби заклалися під час вагітності - такі вже й будуть, от тепер чекаю 5 зуб - чи міцний буде, чи теж без емалі...

6. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

В Златки те саме. та і в Ярчика певне теж. але. зуби вражені гіпоплазією швидше чіпляють карієс. а от карієс вже заразний( Чую що поїдемо з малючком на весну в Київ, щоб не допустити такої ж катастрофи як в Златки

• Корисно Корисно x 1
  7. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Ви знаєте, що в мене та ж історія з обома. В старшої в 1,5, в меншої в рік верхні 4 зіпсувались просто на очах. Старшій посріблила швидше, воно заморозилось. Їй зараз 5. Все так від 1,8 року без змін. Надіюсь скоро повилітають. З меншою гірше. В неї зубки зіпсувались дуже різко. Просто на очах. Теж посріблили. Теж зупинилось, але зубки значно більше скришені. єдине тішить, що не болять. Були в Тараса в Рікоті, то він казав, що з тими зубками нічого не зробиш, чекати і т.д. Треба було ще тоді сріблити, але я протупила, послухала його.
    Про причини чому так не знаю. Очевидно то щось з засвоєнням кальцію і тривалим гв. В мене самої зараз різко погіршилась ситуація з зубами.
    Молодшій я б лікувала вже. І йшла б таки під наркоз. В вашому випадку йшла б точно. То таке, як було в Ромчика Флешки. А я не можу давати її під стоматологічний наркоз, бо восени ми мали операцію під загальним, і весною чи літом матимем наступну. Стільки наркозів то перебор. Але. Ми мали загальний на 1,5 години. І мала його перенесла дуже легко, а ГВ допомогло легко від нього відійти. Тому все не так страшно. Стоматологічний наркоз значно легший. Постійна інфекція в роті то не вихід і крім того то болітиме. тут не йдеться про естетичну сторону.

• Інформативно Інформативно x 1
  8. invisible

Власне у нас теж ще один наркоз під питанням, бо маєм халязіон на очку, який вже скоро півроку не проходить. В Охмадиті ще восени сказали оперувати, але наразі лікуємо, ну принаймні там ситуація може ще зачекати.
    Я власне найбільше вагаюся, чи робити зараз дійсно в КАСі чи ще десь шукати альтернативні варіанти, дуже хотіла в Рікоту попасти, але певно небезпечно з флюсом чекати ще два тижні (картаю себе, бо якраз після свят планувала записатися до Тараса на огляд і затягнула :sad:(( )

9. invisible

А де ви в Києві лікували? Під наркозом? Чому саме Київ?

10. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А чим Рікота краще КАС?

11. invisible

Просто за Тараса неодноразово чула хороші відгуки, то хотіла ще його думку почути. Ну або хоча б ще десь проконсультуватися. Бо це ж не просто пломбу поставити, а робити наркоз, тому треба все дуже ретельно зважити. Зазадент відпадає, там вже двічі були. Ще записалися на завтра в Пародент.

12. algo

саме Київ бо не під наркозом. то одна причина. ну і за Златині зубки у Львові не хотіли взагалі братись. а в Заблоцьких казали взагалі видаляти. бо нижче рівня ясен. але нічого. майже всі тримаються. он тільки одна нарощена двійка відламалась недавно, але то мала кусала лизак( то я вже з тим не їхала, бо відламалось з куском кореня, то не думаю що щось зроблять(

13. invisible

А в якому віці робили і скільки зубчиків? Як вдалося вмовити малу сидіти спокійно?

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

Мирось, а нереально попроситися до Тараса на термінову консультацію, може якось втиснуть на ті пару хвилин?
    ну і може ще послухай думку просто мудрого лікаря, а не тих хто власне зацікавлений робити ті операції, ну бо мало лі шо, деколи такі "білі і пухнасті" схиляють до операцій, ну бо така робота, натрапляла, знаю

15. invisible

Неа, ніяк не схотіли втиснути. Лише на 26-те найраніше. Хіба сподіватися, що флюс за два тижні не набере більше.
    Власне, що хочу десь проконсультуватися ще, бо вже нам на очко на халязіон восени казали робити операцію нагально (наразі лікуємо, трохи є прогрес). А за Тараса якраз чула, що він до багатьох діток підхід знаходить і зайвий раз наркоз не радитиме. Хоча... 10 зубчиків пролікувати (почистити канали, поставити пломби і наростити передні) нервовій дитині в 1,10 р. навряд чи реально без наркозу.

16. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

вона не краща. Просто інша. Тарас часто береться за ті зубчики, де інші лікарі радять або видаляти або лиш під наркозом робити. Не береться, лиш якщо бачить, що він тут не допоможе. Він не є прихильником лікування зубів під наркозом.Хоча, звісно, ще поправку на вік дитини треба робити. Але в той період, коли ми в нього якось лікували зуби, то паралельно на черговому прийомі був хлопчик років 4-5, мама і тітка в якого самі стоматологи, і якому практично усі лікарі, до яких вони зверталися, радили лише видаляти зуби. Лікувати ж він узагалі не давався нікому. То Тарас йому багато зубів зміг зробити навіть без наркозу і без криків.

17. algo

в півтора року. спочатку чотири верхніх (одинички і двійки) чистили канали і нарощували, а потім всі кутні покривали пломбочками. загалом три візити на то пішло. тихо не сиділа. я тримала.

• Подобається Подобається x 1
  18. Talibamina

Talibamina Member

Дівчатка, порадьте щось, може хтось з тим стикався
    В малої 2,8 на задніх зубчиках з"явились білі плямки. були в Зазадент, не дала подивитись, плач і і стерика. Чистимо зубки щодня,але без пасти. Що це може бути?

19. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

@Talibamina, підійдіть до Тараса в Рыкоту. Йому вдається знайти контакт з дітьми там, де інші не мали змоги.Бо п. Надія з Зазаденту не має такого "дару" до знахоження спільної мови з маленькими.До неї краще йти із старшими дітьми. Білі плямки можуь бути як початковою стадією карієсу, так і гіпоплазією .Що це- скаже лікар

20. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Ми зафторували Вірусі 4 передніх зуби.
    Верхні одинички та двійочки. Я відразу помітила, що вони ростуть з жовтими смугами посередині. Тому щойно зубчики повністю вийшли з ясен - ми пішли до стоматолога.
    Стоматолог каже, що ми вчасно звернулись і шанс зберегти зуби незламаними таки є. Тепер треба повторювати фторування щопівроку.
    З хлопцями в мене цікаво і повчально вийшло... Дмитро завжди мав білі гарні зубки, тож я якось дуже легковажно і до чищення ставилась, і часом льодяника міг зїсти. Сергійкові зубки виросли з гіпоплазією емалі на прорізуючому кінчику, і я чищу йому зубки, стежу за харчуванням тощо. Але, дякувати Богу, Сергійкові зуби стабілізувались і як виглядали в 9 міс його, так виглядають і зараз. Старенька стоматолог з поліклініки на Симоненка сказала, що в його випадку якщо не псуватиметься - то краще не чіпати. Тож спостерігаємо... А от Дмитрик якось пожалівся на зубний біль. Ми пішли до стоматолога - і довелося пролікувати аж 3 міжзубних проміжки :sad: Причім дірочки були досить глибокі, тому Дмитрик справедливо сварив мене за те, що "треба було раніше до лікаря йти, тоді б не боліло". А я щось надто тим злегковажила, думала, що ще півроку - і вже зубки будуть мінятись.
    До речі, мінятись в нас зубки ще навіть і не збираються...