Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. Adelaida

Adelaida Active Member

Відповідь: Молочні зубчики

Тепер треба поставити спеціальні розщіпірки, вони будуть тримати зуби, щоб постійні росли на своїх місцях. Запитайте у свого стоматолога про це.

2. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Були нині на консультації. виглядає на гіпоплазію (недорозвинутість зубів). Радили фторування. ( ну і звичайно припинення гв) ще радилась зі своєю лікаркою. та каже не можна до двох років робити фторування. каже сріблити. поки записались на наст. понеділок. і що робити? :girl_sad::girl_cray:

3. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Вирішувати вам. Кожен з варіантів не дає гарантії, що зуби збережуться. Ми зробили фторування, через пів-року двійки розкришились під корінь. Зробили сріблення. Наразі пів-року без змін. Збираюсь з думками на повторне. Вигляд зубчиків сама бачила який(((. Третій варіант - наркоз і реставрація.

4. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Були сьогодні вперше на консультації у стоматолога. Я напевно більше переживала, а ніж Ромчик. Зробили фторування, радили зробити ще двічі.
    Підкажіть як часто потрібно робити оте фторування?

5. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

В вас тримається той фтор на зубчиках? Я робила раз так в 5-6 місяців.

6. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

На скільки поганим є прорізуванням зубів не в тому порядку, як прийнято? В нас давно є 8 різців, мали б лізти кутні, але зараз помітила, що лізуть верхні ікла з двох сторін, ясна трохи підпухші там. А корінних не видно, принаймні я не бачу.

7. hrystusja

та от власне помітила, що на найбільш проблемних зубчиках не тримається.
    Дзвонила я до лікарки, то казала прийти на початку червня на повторне фторування. А весь процес лікування буде складатись з трьох процедур фторування і трьох сріблення.

8. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

В наш час це вже не вийняток, а швидше - правило. В доброї майже половини діток зубки лізуть не "як книжка пише", але це не значить що з ними щось буде не так.

9. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Я щось спереживалась, бо почитала в неті, що це може бути наслідком всяких захворювань в організмі.

10. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Знайшла цікаву інформацію, альтернативний погляд на лікування зубів.

11. нталька

нталька Well-Known Member

дівчата, а скільки коштує герметизація 6-х зубчиків?

12. hrystusja

Чим частіше заглядаю малму в ротик, тим страшніше мені стає. Здається, що зубки стають гірні з коожним днем.
    Причини взагалі не відомі. Антибіотиків ніхто не приймав, генетичних причин ніби немає, зубки пізні і раніше сир їв щодня, хіба що мій токсикоз.
    Але наслідки не втішні. Кутні усі в плямах, а передні, там де покришились під яснами вже темно коричневі :sad:. Виглядає звичайно не ах. Фторування, на скільки я бачу не допомогло. Сріблення? також вже сумніваюсь. Хіба пломбування?
    Одним словом навіть не знаю що то робити. Та ще й після кишкової інфекції малий взагалі перестав їсти каші та сир. Вже місяць в рот не бере. І видно що кацьцію почало бракувато, бо якраз за той період найбільше попсувались зубки. Почати давати кальцій?
    Чистити не дає, насильно -не вихід. Щось мене та проблема дуже засмутила:girl_cray:.

13. Fleshka

Просто кальцій в хім препаратах проблему не вирішить, тай не факт що засвоїться, швидше осяде на нирках. Я б не давала. Що радить стоматолог?

14. hrystusja

Три процедури фторування і три сріблення. І купити препарат гомеопатичний "Ріст норма". Але, повторюсь, перше фторування-що було, що не було. Щодо препарату також сумніваюсь чи купляти. Хтось має якісь відгуки про нього?
    Наразі наша лікарка до 10 червня у відпустці, чекаю і буду щось вирішувати, бо те, що я бачу зовсім не втішно.

15. нталька

нталька Well-Known Member

Сходіть ще на консультацію до іншого дит. стоматолога. Нам наш допоміг без втуляння зайвих паст і препаратів. Правда з пломбуванням. Зуби не стали ідеальними, але нормально. І таки чистити треба навчитись.

І, в принципі, не розумію, чому люди так бояться давати кальцій. Можна знайти хороший.

16. Fleshka

А можна детальніше?

17. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

За кальцій мені в медінституті казали, що до 5-6 річного віку дітям не можна призначати ( типу не засвоюється...). Та й якщо зубки вже запсуті, то не думаю, що він допоможе, хіба що на ті, що ще цілі.

Я теж розстроєна, бо бачу карієс на кутніх зубчиках, а стоматолог назначив зустріч аж на жовтень. Тобто, оглянув і наголосив на гігієні, поки що все.... Я от думаю, чи потім не доведеться вже канали робити? Може краще зараз, але як? Малий не дасть зробити(((

18. Vероніка

Vероніка Never give up

Мій спочатку теж не давався - зранку ні в яку, а ввечері під час плавання намагалась зловити момент і відволікти. Тепер сприймає цю процедуру звичайно без великого задоволення, але дає добре почистити.
    Темно-коричневий нальот за рік відчистили до просто жовтого, маємо пару малесеньких дирочок, але бачу, що чистка дає результати.
    Проблемні в нас тільки одинички і двійки, так сподіваюсь протриматись без зайвих втручань до постійних зубів.

19. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

За сріблення - 3 лікарі сказали, що наші посріблені (1-й раз в 1.6 рочки) одинички і двійки мають шанс дотриматись до заміни на постійні. Хоч покришились сильно, один під десну повністю....Хочеться вірити.

20. Fleshka

мій і досі не завжди дається, але чищу, і деколи насильно.
    До двух років теж думала, чищення насильно - не вихід, а зараз розумію, що можливо якби так не вважало не дойшло б до того що ми пережили.
    Щодо синтетичного кальцію зокрема, як і синтетичних вітамінів в цілому - в свій час досить глибоко вивчала то питання і для себе дійшла висновку що користь там дуже сумнівна а от шкода вірогідна. Але тут вирішувати кожній мамі самостійно.