Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. SoLana

SoLana Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

Погоджуюсь з Вами.Мій Сашко почав чистити зуби після двох років (я йому до того не чистила, бо не давався). Я не можу сказати, що моя дитина має проблеми з зубами. Факторів є багато, а чищення це вже як допоміжний елемент ротової гігієни.

2. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Чутливість виникає не просто так. Я пишу не просто так, а знаю про що говорю. Наліт подразнює десна і в результаті вони чутливі, якщо ретельно протягом тривалого часу зчищати той наліт - чутливість десен проходить в якійсь мірі. В нас так є постійно, і зараз також. І якщо я десь пропущу і всеж наліт набирається потім доводиться підчищати бинтиком на пальці, але після двох-трьох днів того підчищання десна стають менш чутливі і відповідно чищення менш дискомфортні.
    Якщо боляче - значить є проблема, а проблему такого плану на самотік пускати не можна.
    Якщо вже дойшло до чутливості емалі тут звичайно чищенням не обійдеться, але й без нього ніяк. Треба укріпляти її, але зновуж, якщо є наліт, то спершу його треба зняти хоч частково, щоб речовина якою укріпляєте (будь то тусс-мусс чи що там радять лікарі) лягала на зубчик а не укріпляла той наліт і то все з часом взагалі не перейшло в зубний камінь...(правда не впевнена що в маленьких діток він буває)

---------- Додано в 15:48 ---------- Попередній допис був написаний в 15:45 ----------

так, звичайно ж допоміжний, але деколи він і допомагає хочаб якось протягнути той час до заміни молочних зубів на постійні.
    Деяким діткам чищення потрібне постільки поскільки, це як ритуал, якому потрібно навчитись щоб слідкувати за постійними зубами. Проте є й такі, яким варто це робити ретельно і постійно з молочними, і як "допоміжний елемент ротової гігієни" він допомагає багато кому.

3. SoLana

SoLana Well-Known Member

Він допомагає всім і завжди:) я про те, що можливо потрібно шукати іншу причину, і не думаю, що та причина власне в не чищені зубів.:)

4. Fleshka

Та причина то гарантовано в іншому, і причин може бути маса, писала вже вище, і брак кальцію - то не найвірогідніша, і зачасту пічкання синтетичним кальцієм, бо зуби сипляться проблему не вирішує, а зате шкоди робить огого. А причини які вплинули до того вже не усунеш і в такому випадку або чекати і скласти руки, як робила в свій час я, і дочекалась до біди...або ж чистити, привчати і лікувати.

5. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Ну як сказати... Синок проти щітки нічого не має, в руках тримає, крутить, смокче, гризе, - тобто наслідування присутнє, але наскільки таке само-чищення ефективне, сказати важко. "Допомоги" в тому не приймає зовсім.
    Ще таке подумалось: коли чищу насильно /паскудне слово/, то ж не відчуваю те, що він, а скільки там тих зубиків - не раз і ясна зачеплю, а ще так як той процес відбувається у вигляді боротьби... І хоча щіточка дитяча, м'яка, та все ж - боляче, напевно... Може, то краще бинтом дочищувати...

6. Fleshka

ясна теж потребують чищення.
    По правильному - це їх зачіпляти також масажними рухами. Собі ж ви ясна масажуєте щіткою, не тільки емаль очищаєте. Повторюсь, боляче - якщо є проблеми, якщо все в нормі - може бути незвично, неприємно, але не боляче.

---------- Додано в 16:31 ---------- Попередній допис був написаний в 16:31 ----------

Я дочищую.
    Макаю в ромашку і дочищую...періодично. То ефективніше.

7. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Прийшла хвалитись.
    Від останнього мого допису тут ми посилено почали чистити зубки рано та ввечері. Два дні хникання та трошки сліз, нова зубна щіточка з машинкою і о, чудо, ми чистимо зубки з задоволенням:girl_tender:.
    Дуже з того тішусь і сподіваюсь, що покращимо стан наших зубчиків.

8. arseniya

arseniya New Member

І все-таки сріблити чи не сріблити? Вибір залишається за батьками. Звичайно, не естетичний вигляд, але, зате шанс зберегти зубки залишається. Хоча знову - може допоможе. Ось і у нас така ж проблема. Хлопчики-двійнята. У першого 4 передні зубки посріблили ще у 1рік і 9 міс. Зараз малюкам 2.5 рочки. Від зубчиків залишились самі пеньочки, вони розсипались просто на очах. Ніяке срібло процесу не зупинило, бо через 4 місяці вже не було що сріблити, зараз посріблили знову, щоб зупинити поширення на інші зубки. Нижня 4 потребує лікування, при попаданні солодкого болить. Верхні взагалі капець. Таке враження, що вони навіть не виросли, лише показалися, і теж дуже швидко потемніли. У другого картина значно краща. Практично здорові зубки, лише кілька місяців тому між двома передніми помітила жовтуватого кольору плямку. Спостерігала за нею, карієс. Він, доречі, сам добре чистить і дає мені дочистити, на відміну від Арсенчика, для якого чищення, то якась "кунст камера". Вирішила закрити очі на красоту, посріблила. А тепер думаю чи добре я зробила? З майже непомітної для інших плямки, стала чорна "плямище".І сама себе заспокоюю, що так, де ще постійні....Якщо ефекту не буде - повторювати не буду. Воно (срібло) змивається з часом? Бо в Арсенчика "відпало" разом із зубчиками, навіть непомітила. Все ще в пошуках адекватного дит.стоматолога, який би не лякав і не чекав на касу, а справді поставився до проблеми реально. Хто стикався з такою проблемою, скиньте в ПП візитку. Буду дуже вдячна, направду мені з двома важко тягатися по кабінетах і вислуховувати інколи просто дурниці не компетентних лікарів. Ото понаписувала. Чекаю коментарів. Дякую.

9. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

А в нас така от проблемка: в малої на першому верхньому зубчику спереду є така маленька дирка як макове зерня. Завжди була жовтого кольору, думала, що то такий наліт чи шо. Зуб, на скільки пам'ятаю, як тільки виріс, мав оту темнішу крапку. Чистили ми, чистили, але ніяк не відчищалось. А сьогодні, коли мала спала, все ж добралась до того зуба, і там виявилась дирка. І тепер, мабуть, треба до стоматолога, не хочеться нічого запускати, але:
    1. чи реально така мала дитина зможе показати лікарю зуби, бо мені не дається заглянути?
    2. що нам теоретично можуть запропонувати як варіанти лікування? до чого треба бути готовим?

10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

думаю вам теоретично можуть запропонувати:
    сріблення, фторування, мастити фторовмісткими та регенеруючими емаль пастами, чистити зуби, пломбування.

аа, чуть не забула, то всь від ГВ, тому і з ним запропонують завьязати скорше всього. Лікарі у нас чомусь причини дитячого карієсу бачать або в ГВ або називають це пляшечний карієс.

11. arseniya

arseniya New Member

Те ж саме що всім 1. сріблення, 2. відмовитись від ГВ або пляшечки, 3. гігієна ротової порожнини, 4. збагачувати раціон (харчування) продуктами багатими на кальцій. А ще вам зможуть розказати багато про причини появи карісу (лекція може тривати доти, доки наступний "клієнт" не почне заглядати у двері).

12. Natalya

Natalya Well-Known Member

У жовтні лікували зуб: ніби вбили нерв, поставили пломбу. У травні зуб заболів знову. Сьогодні зробили рентген. Вердикт: запалення, видалити зуб... Хтось видаляв зуби в 4 роки? Не уявляю, як дитина то перенесе. Він же після того напевно ніколи не захоче до лікаря іти. І якщо вирвати зуб, то чи не змістяться інші зуби за 5-6 років?

13. Ная

Ная Well-Known Member

я не знаю як щодо молочних зубів, а в постійних таке запалення лікується.
    то, напевне, залежить від того який зуб і в якому віці видалити. Коліжанчиній дитині вирвали передній зуб в 2 роки, мали потім проблеми з ростом постійних зубів.

14. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Ми зараз лікуємо молочні зубки...6 -ті запломбували, 5 -ті вирішили теж пломбувати, бо випадають аж в 12 років, а з двома 4 мали запалення але рвати сказали в разі як не пройде - пройшло. Полоскали рот 6 разів на день водою з содою, під час їжі закривати дирку ваткою, бо пухне після потрапляння їжі і пили Нурофен в дозі яка рекомендована по віку. Запалення минуло. Нам сказала, що виривати не бажано, бо впливає на прикус і прорізування постійних зубок.

15. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

А десь у Франківському районі можна купити Тус мус і за скільки? Можна в ПП або в карму, буду вдячна.

16. Rosynka

17. Fleshka

Наскільки я знаю (якщо інфо не застаріла) то в вільному продажі в магазинах її немає. Хіба в стомкабінетах (майже всі вже мають в арсеналі) або можливо через інтернет.

18. Rosynka

Читаю відгуки про Рокс гель ремінералізуючий і Тус Мус. Про Рокс пишуть в основному дуже-дуже позитивно, про ТМ стриманіше і відгуків менше знайшла.
    Може, хтось користувався тим і тим, поділіться враженнями!

19. maryshunka

maryshunka Well-Known Member

У малої гіпоплазія емалі-ззаду зубки з коричневими плямами. Спереду вже теж потроху проявляється. :girl_cray: Зауважила це кілька днів тому, наплакалася, взяла себе в руки і чищу Роксом. А що вже поробиш? Кажуть, емаль була пошкоджена ще з часів вагітності-забагато фтору у воді...

20. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

maryshunka, в нас то саме! і нічого в принципі не зробиш. єдине що посріблила, щоб трохи інфекцію попередити.