Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

1. Іруня

Іруня Well-Known Member

Відповідь: Молочні зубчики

А замість цих видалених будуть щось вставляти/нарощувати? Чи дитина так і має ходити ще 4-5 років без зубів?:girl_in_dreams: Ну і ще питання, чи не "поїде" зубний ряд після видалення?

2. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Ніхто не дасть гарантії, що постійні зубки виростуть гарненькі і рівненькі. Тарас казав, що то не дуже залежить від молочних зубів. Ставити ніц не будем бо я надіюсь, що обійдемось без наркозу.

3. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

робили. в Києві. в нас проблема вже була в тому, що ясна запалені були, постійно горло, гінгівіт, стоматит. за 4 місяці поки ми у львові ходили по лікарях, раз 5 мабуть то все повторювалось. як лікар відкрила канали, звідти реально тік гній(((

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

може і поїхати. тут гарантії ніхто не дасть.

тут ще треба враховувати таке: якщо йде багато видалень ( а 4-5 зубчиків у дитини- це 20% усього зубного ряду), і буде пустота- це порушує процес пережовування їжі ( дитина не так детально розжовує їжу, як це потрібно). В результаті- з часом почне страждати шлунково-кишковий тракт. І привіт- гастрит уже до школи ( у кращому випадку)

5. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

От тим мене Тарас і насторожив. Ми прийшли коли ситуація ще не була ахова. Він сказав, що нічого не зробиш. Сріблення він не практикує, фторування не поможе. Хіба тус-мус. Дитині рік, лікуватись без наркозу не береться. От я і послухала. В результаті зубки пошкодились значно більше. Сріблити не хотіла страшно. Під наркоз не можу дати, бо ще матимем окрім того кілька наркозів. Тому всеж посріблили. Сподіваюсь, що законсервує процес. Наразі місяць без змін.
    Щодо видалення, я б на таке не йшла точно. То і дитині важко їсти. бо ж по суті до шести-семи років зубчиків не буде. А по друге зубний ряд дуже може поїхати. Якась то сумнівна порада того Тараса. Бо наскільки я знаю лікарі навпаки настоюють на тому, щоб ті зубки зберегти.

• Тупо! Тупо! x 1
  6. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

От от. І моя доросла стоматолог казала хоча б корінчики вберегти, дотягнути таки до зміни

7. silvia

silvia Well-Known Member

порадьте зубну пасту для діток. ми ще не спльовуємо, то треба щось безпечне і якісне, бо ковтатиме.до того чистили лише водичкою.

8. Ная

Ная Well-Known Member

В моєї один зуб безнадійний, його нам в "Софії" знищили, так Тарас про видалення нічого не казав навіть, навпаки підтримав мене у тому, щоб той пеньок не видаляти, нехай тримає місце в зубному ряду. Але в нас нема ні запалень ніяких, ні проблем з яснами і зуб той мертвий. Можливо, що потреба видалення від конкретної ситуації залежить.
    Думаю, що з кожним лікарем треба говорити, висловлювати свої думки і побажання, навіть спечатися інколи. Нам з рештою зубів також сказав просто спостерігати, я настояла на пломбуванні, що ми періодично і робимо, зуби збережено. А якби спостерігали, то боюсь думати що б то могло бути.

9. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

В рік то малореально як на мене

10. Ная

Ная Well-Known Member

Погоджуюсь. Моїй дитині тоді було два роки, домовитись про лікування з нею в такому віці було складно, поступово, з перемінним успіхом але все ж вдавалося.

11. invisible

invisible Well-Known Member

І я знов сюди. Поділіться секретом, як чистити зуби річній дитині? Я вже і марлею на пальці пробувала, і щіточкою дитячою, і силіконовою насадкою на палець. При ній чищу зуби, то вона сміється. Щіточку свою гризе яснами. Але собі почистити не дає ніяк - зжимає губи, викручується, відбивається, верещить. Брати насильно тримати за руки, відкривати рот і чистити? Але в такому випадку боюся в ній якусь фобію до того чищення розвинути. Чекати теж не варіант з нашими проблемами з зубами...

12. Margarett

Margarett Well-Known Member

То не вихід. То можна застрашити, так часто з ноцниками буває, настрашать, а потім хоч ти рачки стій ...
    А мала солодке любить ? Чого питаю. У нас з тим теж були певні клопоти, то вдався мені такий спосіб. Звичайна паличка для вушок з ватою/намотаною, її вмочила в щось смачне і дала облизати. Типу, щоб зрозуміла, що все гут і не боялась. Тобто за короткий час між паличкою і її приближенням до рота, такої прив"язки як страх не було. Потім на ту ватку намакувала чи тусс-мус чи пасту і таким способом чистила ті зуби. Ясно, що то пацьканина, але краще ніж взагалі 0 результат. І так по трошки, можна перейти з палички на щіточку. Пасти всі зараз смачні. Головне той дитячий страх між предметом і щось ним робити в її роті прибрати.

13. Vероніка

Vероніка Never give up

Якщо у вас немає проблем, то можна Веледу або Рокс для найменших. В інших випадках - Елмекс.

14. invisible

invisible Well-Known Member

Margarett, ні, солодке не любить, та й зрештою я їй і не даю нічого такого, хіба дитяче печиво чи булочку...

15. Margarett

Margarett Well-Known Member

Та я теж без фанатизму, але ... То може є щось ін. що смакує, може йогурт чи сирок ? Воно й рідке, і на тій ватці залишиться. То для того аби показати, що нічого страшного немає, навіть смачно. Зрештою не факт, що то пройде, спробувати можна. Мені, наприклад, варіант з марлею не пішов, бо я не завжди відчуваю силу написку на ніжні дитячі ясна і можу їх зранити, а то теж не дуже, бо з пальцями в роті були історії, а про стоматит окрема тема.

16. kolobok

kolobok Member

Може мене зараз тапками закидають, але я чищу насильно. Тримаю міцно, і розказую про здорові зубки, хробачки-карієси і тд незамовкаючи. Нам ніякі танці з бубнами не помагали, все рівно плаче, а при наших проблемах я боюся пустити то діло на самотік.

17. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

у нас була така історія, що малий у певний період просто не хотів чистити зубки, десь ближче до півтора року, то наш татко вигадав історію про чортика, який сверлить зубки. більше того, знайшов в неті картинку з мультяшним чортиком, але який і справді псує зуб. все, від того часу маю спокій) або йде нормально чистити, або нагадаю про того чортика і вже біжить, аж спотикається) звичайно, можна щось інше вигадати, а найкраще наочно показати (на картинці). в нас малий не любить бруду, тому як ще скажу, "ти ж не хочеш, щоб з ротика було фу-фу, тоді з дівчатками не будеш цьоматись"))) це теж допомагає)

18. Chrystal

Chrystal Well-Known Member

Ми чистимо зубки з 9 місяців. Робимо це під час купання,тричі на тиждень. Поки малий бавиться своїми качечками я скоренько чищу зубки,а потім даю йому ту щітку і він нею бавиться. Та процедура йому подобається,сам відкриває рот. Чистимо пастою чіко. Маємо дуже білі зубки, всі звертають постійно увагу,от незнаю чи то природа дала йому такі зубки чи то від пасти)))).

Надіслано від мого GT-I9300, використовуючи Tapatalk

19. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Точно не від пасти. Якби то від пасти залежало, в нас би були ідеальні. Чистимо щодня

20. Vероніка

Vероніка Never give up

В нас так само все починалось - починали чистити в 1,2 р. Звичайно викручувався і капризував, але швидко звик і сприймає дуже добре.