Мультиварка :)

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Анута, 27 Лютий 2002.

1. марта

марта Well-Known Member

Відповідь: Мультиварка :)

Уря! Сьогодні я отримала свій «чудо горщик», зараз проводжу тест-драйв. Готую плов.
    І відразу в мене як в переляканого чайника купа питань.
    Якщо робити зажарку на режимі випічка, то ви це робите з відкритою чи закритою кришкою мульті?
    Одні пишуть, що з відкритою, інші що з закритою. Якщо з закритою то додають воду? Чи можна без води? Скільки хвилин?
    :confused::confused::confused:
    Поможіть, будь-ласка.

2. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

я роблю з закритою...просто час від часу відкриваю і перемішую...

3. Анута

Анута Well-Known Member

аналогічно. Чим частіше відкривати кришку, тим більше вологи випаровується і треба пильніше стежити, бо в один момент може добряче засмажитись.

4. марта

марта Well-Known Member

дякую :girl_curtsey:, а то я чомусь боялась відкривати ту кришку

5. Анута

Анута Well-Known Member

я на початках дихати біля мульті боялась ))))))))))))))
    чим більше готуєте, тим більше впевненості у діях набуваєте і згодом почнете експериментувати ;) Успіхів!

6. RUZHAJA

RUZHAJA Well-Known Member

Марта, я завжди обжарюю м'ясо з відкритою кришкою, щоб воно саме обажарювалось , а не тушилося
    протушитися воно щє встигне з цибулею, морквою і рисом

7. Анута

Анута Well-Known Member

правильно, якщо потрібно обсмажити м"ясо, то вода ні до чого. Але спокійно можна обсмажити на випічці із закритою кришкою. Це не вийде, якщо м"ясо "мокре", тоді спочатку повинна випаруватись волога. З відкритою кришкою просто ефекту можна досягти швидше, але треба пильнувати.
    В принципі ці дії не відрізняються від дій зі звичайною сковорідкою. Єдине, що не напачкаєте кучу посуду, бо все буде готуватись поступово в мульті ;)

8. марта

марта Well-Known Member

Плов вдався.
    Вирішила зробити ще кекс. Так от... кекс в мене, на мові інструкції, "відволожився" :girl_sad:.

9. Анута

Анута Well-Known Member

після біпу ще деякий час тримали із закритою кришкою?

10. марта

марта Well-Known Member

угу, це я вже потім прочитала, що не так :o
    сьогодні буде дубль№2 з кексом
    зранку робила просто рис на режимі "гречка", вийшов дуже класний, кожна рисиночка окремо

11. Анута

Анута Well-Known Member

я з закритою кришкою тримала лишень бісквіт. і то це вийшло випадково, бо поставила пекти і поїхали по магазинах. Страшне переживала, а вийшов гарний. Єдине що мав кружальце там де клапан, але то все замастилось кремом ;)

12. Olenka

Olenka Well-Known Member

Я ще хочу порадити, щоб ви не користувалися тою лопаткою, що в комплекті, бо все одно нею подряпаєте каструльку. Найкраще якщо маєте селіконову.

А ще я не відкриваю кришки, коли роблю сирник.

13. Анута

Анута Well-Known Member

це однозначно! має к-ка годин настоятись

14. марта

марта Well-Known Member

дуже дякую, тепер буду знати, менше буде браку :girl_smile:
    маєте картинку? де таку взяти?

15. Анута

Анута Well-Known Member

вона м"якенька. Я бачила в Епіцентрі в Деко.

16. Ума

Ума Super Moderator

і тут все перечитала і вже заразилась... таки нині не втрималась не виходити на люди і поїхала з чоловіком в магазин, але ніц не купили, щось мене ціни стримали, хоча чоловік так загорівся моїм бажанням то все мати і готувати, що хотів купити і мультю і ХП одночасно... а я тепер вагаюся, може за кордоном дешевше буде? а то 5тис. за мультю і ХП мене жаба дусить давати :)

17. Ума

Ума Super Moderator

Питання по кашам. якщо я хочу на ранок готову молочну кашу, то звечора всі інгридієнти закладаю в банячок і на ранок вона буде готова. а за ніч та каша не розмокне там і не стане як клейстер? я про каші Норідк.

18. Анута

Анута Well-Known Member

Умо, з мультьої взагалі якась загадкова історія. Така як в мене (Панас) випускалась лімітовано лише на пострадянський простір. Чому? - для мене загадка.
    Є аналоги інших фірм, але в них фукціональність менше. Хоча хто що для себе хоче.
    Ось моя мама останнім часом (після нашого повернення) освоїла врешті мультю і не уявляє вже собі готування без неї. Ну м"ясо і рибка, то вже точно за її межами практично не готується ;)
    А чоловік неодноразово повторює, що тим, що я купила мультю він задоволений найбільше ;)

Умо, я нордіки не готувала. А все решта було супер :) Перевірено досвідом молоко за ніч не скисає (багато кого це питання турбує). Ну хіба би молоко було не свіжим, але в мене таких випадків не було.
    Уявіть собі: прокидаєтесь сім"єю вранці від запаху свіжовипіченого хлібчика і щойно зготованої кашки, ммммммммммм
    і головне, що вночі ж за плитою не стояла, а спала собі спокійнесенько ;) А на ранок чудо-горщик... як в казці :)

19. Ума

Ума Super Moderator

Ануто, ще по кашам дайте відповідь (мій попередній допис). Нордік мона готувати там?

чоловік мій теж мультю хоче, певно більше, ніж я :) Але зранку він кашу готує, тому й питаю чи то йому щось допоможе :)

20. Olenka

Olenka Well-Known Member

[​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]
    відповідь є
    Я Нордіки теж не готувала, тому не підкажу.
    А все решта - то просто красота! А рис, який розсипчастий виходить, а росіл (бульон) - як сльоза. Я навіть, коли до себе в гори їду беру мультю з собою. Якби була така можливість, то поставила замість 4 комфорок - 4 мульті :)
    Єдине готує довше, наприклад, тушкування.

Останнє редагування: 23 Листопад 2009