Мультиварка :)

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Анута, 27 Лютий 2002.

  1. марта

    марта Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Уря! Сьогодні я отримала свій «чудо горщик», зараз проводжу тест-драйв. Готую плов.
    І відразу в мене як в переляканого чайника купа питань.
    Якщо робити зажарку на режимі випічка, то ви це робите з відкритою чи закритою кришкою мульті?
    Одні пишуть, що з відкритою, інші що з закритою. Якщо з закритою то додають воду? Чи можна без води? Скільки хвилин?
    :confused::confused::confused:
    Поможіть, будь-ласка.
     
  2. Nadijka

    Nadijka Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    я роблю з закритою...просто час від часу відкриваю і перемішую...
     
  3. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    аналогічно. Чим частіше відкривати кришку, тим більше вологи випаровується і треба пильніше стежити, бо в один момент може добряче засмажитись.
     
  4. марта

    марта Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    дякую :girl_curtsey:, а то я чомусь боялась відкривати ту кришку
     
  5. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    я на початках дихати біля мульті боялась ))))))))))))))
    чим більше готуєте, тим більше впевненості у діях набуваєте і згодом почнете експериментувати ;) Успіхів!
     
  6. RUZHAJA

    RUZHAJA Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Марта, я завжди обжарюю м'ясо з відкритою кришкою, щоб воно саме обажарювалось , а не тушилося
    протушитися воно щє встигне з цибулею, морквою і рисом
     
  7. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    правильно, якщо потрібно обсмажити м"ясо, то вода ні до чого. Але спокійно можна обсмажити на випічці із закритою кришкою. Це не вийде, якщо м"ясо "мокре", тоді спочатку повинна випаруватись волога. З відкритою кришкою просто ефекту можна досягти швидше, але треба пильнувати.
    В принципі ці дії не відрізняються від дій зі звичайною сковорідкою. Єдине, що не напачкаєте кучу посуду, бо все буде готуватись поступово в мульті ;)
     
  8. марта

    марта Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Плов вдався.
    Вирішила зробити ще кекс. Так от... кекс в мене, на мові інструкції, "відволожився" :girl_sad:.
     
  9. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    після біпу ще деякий час тримали із закритою кришкою?
     
  10. марта

    марта Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    угу, це я вже потім прочитала, що не так :o
    сьогодні буде дубль№2 з кексом
    зранку робила просто рис на режимі "гречка", вийшов дуже класний, кожна рисиночка окремо
     
  11. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    я з закритою кришкою тримала лишень бісквіт. і то це вийшло випадково, бо поставила пекти і поїхали по магазинах. Страшне переживала, а вийшов гарний. Єдине що мав кружальце там де клапан, але то все замастилось кремом ;)
     
  12. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Я ще хочу порадити, щоб ви не користувалися тою лопаткою, що в комплекті, бо все одно нею подряпаєте каструльку. Найкраще якщо маєте селіконову.

    А ще я не відкриваю кришки, коли роблю сирник.
     
  13. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    це однозначно! має к-ка годин настоятись
     
  14. марта

    марта Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    дуже дякую, тепер буду знати, менше буде браку :girl_smile:
    маєте картинку? де таку взяти?
     
  15. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    вона м"якенька. Я бачила в Епіцентрі в Деко.
     
  16. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: Мультиварка :)

    і тут все перечитала і вже заразилась... таки нині не втрималась не виходити на люди і поїхала з чоловіком в магазин, але ніц не купили, щось мене ціни стримали, хоча чоловік так загорівся моїм бажанням то все мати і готувати, що хотів купити і мультю і ХП одночасно... а я тепер вагаюся, може за кордоном дешевше буде? а то 5тис. за мультю і ХП мене жаба дусить давати :)
     
  17. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: Мультиварка :)

    Питання по кашам. якщо я хочу на ранок готову молочну кашу, то звечора всі інгридієнти закладаю в банячок і на ранок вона буде готова. а за ніч та каша не розмокне там і не стане як клейстер? я про каші Норідк.
     
  18. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Умо, з мультьої взагалі якась загадкова історія. Така як в мене (Панас) випускалась лімітовано лише на пострадянський простір. Чому? - для мене загадка.
    Є аналоги інших фірм, але в них фукціональність менше. Хоча хто що для себе хоче.
    Ось моя мама останнім часом (після нашого повернення) освоїла врешті мультю і не уявляє вже собі готування без неї. Ну м"ясо і рибка, то вже точно за її межами практично не готується ;)
    А чоловік неодноразово повторює, що тим, що я купила мультю він задоволений найбільше ;)

    Умо, я нордіки не готувала. А все решта було супер :) Перевірено досвідом молоко за ніч не скисає (багато кого це питання турбує). Ну хіба би молоко було не свіжим, але в мене таких випадків не було.
    Уявіть собі: прокидаєтесь сім"єю вранці від запаху свіжовипіченого хлібчика і щойно зготованої кашки, ммммммммммм
    і головне, що вночі ж за плитою не стояла, а спала собі спокійнесенько ;) А на ранок чудо-горщик... як в казці :)
     
  19. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: Мультиварка :)

    Ануто, ще по кашам дайте відповідь (мій попередній допис). Нордік мона готувати там?

    чоловік мій теж мультю хоче, певно більше, ніж я :) Але зранку він кашу готує, тому й питаю чи то йому щось допоможе :)
     
  20. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG]
    відповідь є
    Я Нордіки теж не готувала, тому не підкажу.
    А все решта - то просто красота! А рис, який розсипчастий виходить, а росіл (бульон) - як сльоза. Я навіть, коли до себе в гори їду беру мультю з собою. Якби була така можливість, то поставила замість 4 комфорок - 4 мульті :)
    Єдине готує довше, наприклад, тушкування.
     
    Останнє редагування: 23 Листопад 2009