Мультиварка :)

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Анута, 27 Лютий 2002.

1. марта

марта Well-Known Member

Відповідь: Мультиварка :)

мені привезли мультю з Москви, вийшло 227$, купили там в магазині

2. Анута

Анута Well-Known Member

а я зрозуміла, що 5 тис мультя плюс ХП

Нордік готувати ще не пробувала, але мені здається їх і не варто робити в мульті. Вони на плиті варяться кілька хвилин. Або на режимі молочна каша не варити їх так як передбачено мультею. Думаю, що нічого поганого з кашою не станеться, але чи є потреба тримати повний режим?
    як буду мати вдома молоко - спробую поекспериментувати

3. Ума

Ума Super Moderator

Та мені в каші не розходиться, то просто чоловік послухав про ту Мультю стільки відгуків і мріє, що той чудо горщик звільнить його від ранкового обов"язку варити кашу, поки я в душі :) ну то не суттєво, бо будем брати все одно

4. Анута

Анута Well-Known Member

то можете варити інші каші :) не обов"язково нордік

5. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

Ура-ура! Купила собі мультиварку, в інтернет-магазині Мегамаксу (в Києві), в п'ятницю має приїхати з Києва НАРЕШТІ :girl_claping:. І силіконову лопаточку теж купила в Деко, дякую за підказку, Оленка та Анута! Я тепер замість вишивання займаюсь пошуком і складанням в папки рецептів для мультиварки! Як тільки щось зготую - викладу рецепт! Хоча, я з ДП рецепти накопіювала :)

До речі, ідея придбати мультиварку прийшла саме через наш форум... :girl_smile:

6. Анута

Анута Well-Known Member

Успіхів і багато смачної та корисної їжі!!!

7. Анута

Анута Well-Known Member

потішу вас знимкою рибки "а ля" моя мама готувала :)

моя мама нарешті навчилась готувати в мульті і настільки з нею освоїлась, що вже рідко коли щось готується поза її межами. Делікатно натякає на презент від Миколая. До того ж навчилась вмикати фантазію на приготування (що доречі дуже важливо при використанні мульті), а не слідувати чітким програмам.

Рибку зі знимки мама вирішила спочатку обсмажити на пательні аби вона мала м"яку сочну скоринку, а потім рибка склалась в кастрюльку мульті, залилась сметанкою та томатом і мирно тушилась до біпу. Кісточки м"якенькі ;)

Вчора мама знову робила рибку, але на цей раз фантазія пішла ще далі (знимок нажаль не маю - все дуже швидко з"їлось). Форелька була порційна (тобто 2 тушки поділені просто пополам - 4 кусочки), до неї додалась картопелька, різана цибулька і це все тушилось в спеціях та сметанці зо 2 годинки. Ну що вам сказати? НЯМ-НЯМ!!!

А ще люблю робити рибу так:
    на дно нарізати цибульки, потерти багато моркви (я люблю багато моркви - вона в мене майже всюди), трішки її притушити і зверху викладую рибку в спеціях. Заливаємо хто чим багатий: сметанка, томати.... і ставимо тушитись.
    Після того, як ми з"їли частину риби (все за один раз не осилили), ще залишилась рибка в пресмачнішому соусі з морковкою. Закинули туди спагетті (макарони тощо) і поставила на 10 хвилин варка на пару. З другої порції риби мали рибку одразу з гарніром :)

Смачного!

8. Ірка-Шкірка

Привіт всім!
    нарешті приїхала моя мультя з Києва, і я вже вчора її опробувала! :girl_curtsey:
    Зготувала кролика в сметані. Так, як завжди готуємо: намаринувала наніч з сіллю, перцем та лимоном, потім обсмажила в режимі "випічка", тоді нарізала цибулі, моркви, кинула до того мняска, перемішала, і ще влила горнятко росолу (був готовий). Поставила на режим "тушкування" на 3 години. Через 1,5 години відкрила, додала сметани, перемішала ще раз.
    Вийшов ТАКИЙ добрезний! Ням-ням, дуже м'ягеньке мняско було. Хоча, кролик був молодий, бо читала на сайтах, що і по 5 годин тушкують.

Але якби наступного разу робила, вже б не додавала горнятка росолу, а хіба трошки, пів горнятка. Бо кролик пустив воду, і в сумі вийшло забагато рідини, як на мене. Хоча, вона прикольно застигла, як желе :girl_spruce_up:

А ще, робила щойно печені яблука з медом - поставила на Випікання на 40 хвилин, перепеклись, думаю, 25-30 хв було б достатньо. Але кльові, я вже майже доїла :)))

9. Chereshka

Chereshka New Member

так дівчата складаю гроші і купляю мільтію ви мене зацікавили цим чудом, а то маю проблеми з шлунком, і жареного їсти не можна багато, а тут і тортики печете в ній і всьо запікаєте і варете, оце супер, як тільки куплю покажу, що я в цьому чудо-горшку зробила.

10. Анута

Анута Well-Known Member

Дівчата з теми Пароварка цікавились як виглядає мультя зсередини і зокрема кошик для пароваріння. Викладаю знимки - вибачайте за "виробниче" забруднення. Треба буде відпуцувати ))
    [​IMG] [​IMG]

11. Анута

Анута Well-Known Member

дівчата, якщо когось цікавить і Миколай ще не зробив дарунка, то в Мегамаксі є мульті на 2,5 та 4,5 л. Остання ціною в районі 2000 грн. (не дешево, але принаймі не 2800 як тут озвучував один інет-магазин).

12. Olenka

Olenka Well-Known Member

Для Ірки-Шкірки
    Бануш по-кумськи (рецепт мого кума, правда вже я переробила його для мульті)
    1. Гріємо воду в режимі варка на пару (таймер на 10 хв). На 7 хв. солимо. На 10 хв. даємо пару ложок сметани і добре розмішуємо, щоб вийшло як молоко.
    2. Потім помаленько засипаємо крупу кукурудзяну як манку, помало помішуючи. Співвідношення води до крупи 3:1
    3. Ставимо на режим гречка (або тушіння - так довше). Кидаємо масло (десь півпачки). Можна зразу трохи бринзи, або голандського сиру (я люблю потім).

Поки писала апетиту собі нагнала, піду-но я погляну що там в холодильнику :)

Останнє редагування: 18 Грудень 2009
  13. Ірка-Шкірка

Оленко, ДЯ-КУ-Ю!!!!!
    біжу готувати бануш!!!!!
    потім сфоткаю!

ще наводяще питання. Співвідношення води до крупи 1:3 - це одна частина крупи, три води?

14. Olenka

Olenka Well-Known Member

так ;) треба було навпаки написати :) вже виправила.

15. Ума

Ума Super Moderator

купили сьогодні мультю :girl_in_love: в мегамаксі
    такий прикол вийшов. я місцяь тому дивилася на ціну і сфоткала на тел. вона тоді коштувала 2600! а сьогодні типу без знижок 1900 (з чимось не пригадую). Потім ще на касі тягнеш знижку. ми витягнули всього 9%, але в результаті вона нам вийшла 1600 з хвостиком і я задоволена як слон!!! буду сьогодні вже щось пробувати готувати

16. Анута

Анута Well-Known Member

ну то супер! Вдалого готування!
    Чекаємо шедеврів від Уми ;)

17. Ума

Ума Super Moderator

:girl_crazy: я поки що плагіатом займаюся :)

18. Ірка-Шкірка

Розповідаю про свої здобутки в мультикулінарії:
    - Бануш - я дала більше води і сметани, ніж в рецепті, вийшов рідкуватий, але добрий, з'їли весь, дякую, Оленко!

- Робила вже двічі вівсянку. Вперше заклала продукти і зразу зготувала, вийшла супер. А сьогодні вже скористалась таймером, звечора заклала продукти, зранку їли, то трохи загуста (я так розумію, якщо наніч, треба більше молока, ніж в рецепті).

Вівсянку робила за наступним рецептом: 1 склянка вівсяних пластівців (я брала від ТМ Геркулес), 0,5 склянки змішаних пластівців (я брала пшеничні, гречані та ячмінні від ТМ Геркулес), 4,5 - 5 склянок молока (в мене домашнє, я навпіл з водою дала). Сіль, цукор, родзинки - як хто любить. Режим "молочна каша".

19. odree

odree Well-Known Member

Умо, а на який об"єм ваша мультиварка?
    Бо я тут трохи погуглила і знайшла в неті поки що найдешевше - це 1782грн на 4,5 літра тут

20. Анута

Анута Well-Known Member

дівчата, мультю на 2,5 л просто не рекомендую купувати. То замало!!! Тим більше, що зовнішні габарити у них однакові.

а ще рекомендую докупити запасну кастрюльку (сама купувала через сервісний центр через інет - описувала це вже в цій темі). Наразі в них в наявності немає.
    Друга кастрюлька вкрай зручно: я в одній готую (вона вже трошки пошарпана), а в другій виключно випічка.