Мультиварка :)

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Анута, 27 Лютий 2002.

1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Мультиварка :)

В мене мультиварки немає, але періодично я її хочу. Хочу напевно через те що всі так її нахвалюють.... чоловік вже кілька разів чуть її не купив і я в останній момент сама починала сумніватись чи треба мені той девайс та ще й за немалі гроші.
    І я досі вагаюсь.... бо практично все те саме можна зробити і на звичайній плиті/в духовці, а додатково замість газу ще користати ел.енергію....

2. Yoda

Yoda New Member

Я маю і плиту і мультиварку. 90% всього готую саме в мультиварці. Особливо то зручно коли мала дитина, не треба над плитою стояти а все закидав і воно готується, і саме головне не згорить, а виключиться вчасно і перейде в режим підігрів. З мультиварки м'ясо і овочі смачніші, ніжніші. Подобається те, що в мультиварці можна все тушити без жиру, у власному соці. Також багато хто пече в мультиварці і виходить краще ніж в духовці, особливо газовій.

3. Анута

Анута Well-Known Member

повністю підтримую Йоду.
    дівчата, якщо у вас є сили встати о 7 ранку і зготувати для сім"ї смачний свіжий сніданок (наприклад кашу молочну), то мій вам респект.
    Мені значно простіше закинути все звечора, налаштувати таймер і ранком тільки подати (або і самі собі візьмуть ;) )
    коли ми жили окремо - більшість готувала в мульті.
    зараз у свекрів - привчаємо народ до мульті, оскільки це їм новинка і незвично. Щось довготривале (тушення м"яса, бульйон тощо) готується вночі (тут трифазний лічильник і електрика вночі найдешевша, та і не треба пильнувати).
    Багато разів було таке, що я ставила готувати щось і йшла гуляти з дитиною. На газі ти 100% так не залишиш. Ну принаймі я б не ризикнула на таке - не гулялось би мені спокійно.

4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

А хтось зауважував наскільки зросло споживання ел.енергії після регулярного використання мульті? Це не те щоб я копійки рахувала, але цікаво...

5. kati

kati Well-Known Member

Всі страви що тушкуються я готую виключно в мультиварці. Деякі страви просто смачніші в мульті, а загалом це просто дуже зручно, бо все що тушкується, то це досить довге приготування і чекати півтора години поки звариться жарке мені лінь- а в мультиварці можна всен залишити і піти по справах, воно і звариться і виключиться і якщо треба буде тримати потрібну температуру до вашого приходу.

Але мультиварка то зовсмі не заміна плиті чи духовці. Ну не зробиш в мульті відбивні і так само не спечеш піцу:)

6. Анута

Анута Well-Known Member

Доречі, недавно робила в мульті омлет. Поставилась скептично, але заради експерименту спробувала. Була приємно вражена :)

Щодо питання про електроенергію: я не зауважила сильних змін. Бойлер на воду тягне електрики значно більше. Мультя в режимі підігріву "їсть" здається 10 Вт год. А в режимі приготування 600 Вт год.
    Електрочайник - 1,5-2,0 кВт год.

7. Holly

Holly Moderator

І я таку саму замовила, завтра після обіду обіцяли
    А чому нема? На сайтах в описах пише, що є

8. Анута

Анута Well-Known Member

Дівчата, дивилась інструкцію. Трохи я набрехала з цифрами.
    На підігріві - 110 Вт
    На випічці - 670 Вт
    Просто включена в розетку, але без виконання програми - 1 Вт

9. Holly

Holly Moderator

Я свою вже випробувала. Сказати, що класна річ - нічого не сказати. Найперше, що випробувала - молочна рисова каша. На приготування пішло 30 хв. Молоко не "втекло". А рис - смакота. Не розварений мммммммммммммммм. Мої вже з"їли. Казав чоловік щодня йому кашу варити

10. cuxivchanka

cuxivchanka Well-Known Member

ти так розхвалила,що аж самій захотілося:girl_flirt:

11. Holly

Holly Moderator

Щойно робила омлет - такий ситний.
    Але чомусь після 10хв.(ставила) таймер виключився і ввімкнувся підігрів. Знизу був готовий, а зверху ні. То я його перевернула і ще на 5 хв. поставила. Смачний. На наступний раз буду знати, що потрібно тримати по 5хв. на кожній стороні.
    Чи хтось тушкував бульбу з м"яском? Поділіться рецептом і враженнями

12. Анута

Анута Well-Known Member

А ти омлет на якій програмі робила? Я на випічці і через 20 хв виключила.

Щодо картоплі з мяском. Ніц надзвичайного :) знизу мяско, зверху картопля. Сіль, перець, зелень. Можна каррі. Можна на воді, але смачніше якщо молочко, сметанка чи вершки. Але тої рідини не багато - вона не випаровується і так юшкою буде.
    Можна ще туди цибульки, морквинки. Тобто до чого душа лежить.
    Якщо сама картопля - годину тушкувати з головою вистарчить.
    Курка - 2 годинки, м'ясо - 4. Час залежить від того яке любите. Дехто любить мясо щоб відчувалось, тобто жувати шмат хвилин зо 20. Я люблю ніжне, тому волію потушити довше.

13. kati

kati Well-Known Member

я не розумію сенсу готувати 20 хв омлет... на сковорідці 2 хвилини готується омлет, для чого витрачати в 10 раз більше часу?

14. Анута

Анута Well-Known Member

Кожному своє ;)
    Високий пишний омлет не буде готовий на сковорідці за 2 хвилини.
    Тим більше, якщо уважніше прочитати мій допис, то я писала, що робила омлет заради експерименту.
    Які я лишень рецепти з нету не пробувала і всілякі хитрощі-премудрості аби зробити омлетик свого дитинства...

15. Holly

Holly Moderator

Варила нині молочну кашку рисову з мандаринками. Такий цікавий смак. У нас тепер кожен день є молочне, і як то не дивно Яринка їсть.

16. cuxivchanka

cuxivchanka Well-Known Member

Я тоже вчора зварила,з*їли зразу всю,і мені сподобалась :girl_in_love: треба буде попробувати ще з мандаринками:girl_spruce_up:

17. Ная

Ная Well-Known Member

Вийшла з ладу моя пароварка((( Іншої вже не хочу,хочу мультиварку... Де її можна купити? В інтернет-магазинах всюди немає в наявності... шукала Мультиварка Panasonic SR-TMB18
    Знайшла аналог японського в-цтва Yummy YMC-500В тут опис,а купити знайшла в іншому місці за 1000 гривень.Питаюся,чи варто економити,чи ліпше зачекати/пошукати/доплатити і таки купити Panasonic SR-TMB18 ?.....:girl_in_dreams:

Останнє редагування модератором: 2 Лютий 2011
  18. Анута

Анута Well-Known Member

Надь, не маю змоги кинути посилання тому даю наводку.
    Питаєш у дядька Гугля дві речі:
    1. Форум хорошей кухни. Там цілий розділ по мульті. Багато люду, відгуків та рецептів. Впевнена, що там знайдеш і про вказаний тобою аналог.
    2. Панасонік плаза (якось так). Офіційний сайт. Здається я вже його тут давала. Там купляла мульті та запасні кастрюльки половині родини.

Успіхів та смачного ;)

Останнє редагування модератором: 2 Лютий 2011
  19. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

І італійці називають то фрітата :girl_cool:

20. anka

anka Well-Known Member

після покупки мультиварки плитку використовую рідко- частіше стираю порох. В нас плита і духовка електрична. Мультиварка споживає менше, тримає гарячим довше (зварений борщ в 14 годині є гарячий до 17 без функції підігріву- ізоляція хороша), в МТ не підгорить, не збіжить (електроплиту відмити-:girl_mad:). М'яско- ніжне, легко підпечене, більше пропарене, цибулька- золотиться рівномірно. І важливі функції- таймер відтермінування приготування і час приготування- ми пішли гуляти, приходимо, а все зварене. Або ставлю кашку варитися, йду годувати малюка, біля нього можна спокійно дрімати-не згорить, не розвариться.
    в моїх домашніх рефлекс як в собаки Павлова- виділення слини при піканні мультиварки:)