Мультиварка :)

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Анута, 27 Лютий 2002.

1. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Відповідь: Мультиварка :)

А ми тихонько, під столом...
    Ну нє, випічка, ще й від супермодератора - то святе.

2. Solomi

Solomi New Member

зробила нині в мульті бефстроганоф з морквою

мясо вийшло ніжне, ( в зубах не застрягає :girl_haha:)

3. levandivka

levandivka З яйцями...

Фото і перепис у "Знайомтеся, це я" шукати?

4. Iwka

Iwka Well-Known Member

Тепер я знаю що в нас завтра на сніданок) Клас!!!!

Кришку відкривати? В деяких переписах то важливо)

А в нас нині на сніданок були ліниві пельмені)
    жаль фотік не працював...

5. levandivka

levandivka З яйцями...

За 10 хв - не суттєво, чи виймати. А якщо на довше - відпариться денце, відірвете "підошву". Я ставлю випічку вистигати на сітку.

Останнє редагування: 3 Листопад 2011
  6. apelsyn

apelsyn New Member

О, я теж стала щасливою власницею мультяшечки. Чоловік на ДН подарував (правда, трохи з запізненням, бо чекав наявності) Панасик 18.
    Тішусь, як дідько цьвочком...:girl_blush2:
    Мої пєрвєнци))):
    Гарбузова кашка з пшоном на таймері. Пшоно/молоко/вода в пропорції 1/2/2, решта - за смаком. Програма "Молочна каша"
    Бульйон. Курку спочатку закіп"ятила на плиті, воду злила. Потім курку, моркву, цибулю залила водою до верхньої відмітки і на 3год на "Тушення". Можна було і на 2, але я люблю, щоб м"яско аж відходило від кісточок. Бульйон прозоренький. Супер
    Плов. Свинику з цибульою посмажила на "Випічці" 10 хв. Зверху поклала слоями рис і моркву, пересипаючи сіллю і приправами. Повтикала часничини, залила теплою водою у пропорції рис/вода 3/4. Програма "Плов". Плов вийшов россипчатий, рисинка до рисинка, трошки суховатий, але це тому що я не давала олії (дієта - наше всьо) Чоловік сказав - смачніший ніж на плиті.
    Картопля. Пекла в АГ півника домашнього, як завжди лапи-крила з"їли, а решту лишили. Я обскубала м"яско і переклала слоями з картопелькою. Зверху поклала ложку жиру з того ж когута (з піддона в грилі). Пів мультичашки води. Програма "Плов". Картопля вийшла неймовірна! Недивлячись на те що трималась купки - танула в роті! Нижній слой зі скоринкою, мнямка!
    Я від мульті в захваті! Ще залишилось освоїти випічку, але не святі горшки ліплять!

7. loreniya

loreniya Well-Known Member

почитала я тему і ще пару сайтів і /вчора вдень коли малий спав/ і я з язиком на бороді - бо слинка текла, вибирала собі мультиварку... з таким видом ніби вона в мене вже в кухні вечерю готує, і в мене купа часу... добре потім виявила заморожені на чорний день котлети, а то б всі мене ввечері з"їли...

Хочеться конєчно панасонік - чогось мене дуже в його якості впевнив той факт що levandivka собі його викупив - не тому що я щось маю проти, а тому що мені здається /ну по дописах на форумі/ що він не схильний купувати розрекламовані дурниці тільки тому що там є напис панасонік... Це мене навіть розстроїло - бо я намилилась на Viconte VC-601 с керамической чашей, навіть найшла її в інтренет магазині за 450 грн і доставкою за їх рах., але чому тоді на нашому форумі майже всі мають панасоніки???

я вчора реально стала спецом по теорії мультиваріння. І в цій теорії Панасонік і віконте майже аналоги - віконте трошки потужніший, а панасонік краще варить геркулес /іменно на молоці/, і панасонік має в тушінні мінімум 1 годину а віконте мінімум 2 год, для меншого тушіння треба ВРУЧНУ виключити.

Вручну - вдуматись в це слово... та я її з вулиці б рада вернутись і виключити, за то що вона робить... В чому ж тоді прикол? Чого наші всі мають панасоніки? Чи просто є можливість і купляєте, чи є якась така особливість панасоніка за що його варто взяти??? я читала темку і бачу що інших мультиварок мало... Спочатку ясно - вибір мультиварок був маленький, а тепер?

В мене от який прикол, з деякою технікою я не здружуюсь - чайник електричний і фритюрниця пиляться в кладовці, разом з модною супер-дупер терткою з телемагазину... якщо мені туди ще треба буде поставити панасонік... Не знаю чи Миколайко тоді мені ще крім різочки ще щось принесе...

до речі, вчора на російському форумі читала що дівчата мають по 2-3 мультиварки, і їм мало!!! Були такі що мали водночас кілька і давали їх порівняння окремими темками... інформації море, ще б час був... Цікаво що більшість власниць мультиварок беруть їх з собою у всі подорожі... Одні /десь може і на Посиденьках читала - я вже поплуталась/ за одну поїздку окупили мультиварку, як би харчувались в ресторані то на ті гроші два Панасики б можна було купити!!!

виходячи з того що я вчора прочитала то це мабуть рисоварка, або кашоварка. Ніби то мультиварка походить від китайської рисоварки - бо в них рис основна їда і саме ці народи придумали прилад, а потім на його базі створили мультиварку. Рисоварка і мультиварка не взаємозамінні, мультиварка універсальніша. Ну але повторююсь - це в теорії, я практики ще не маю...

[​IMG] таку хочу, є ще срібляста, здалека копія панасоніка.

Останнє редагування: 4 Листопад 2011
  8. Solomi

Solomi New Member

9. Donata

Donata Active Member

Власне Панасонік придумали такий девайс як рисоварка, яка згодом трансформувалась в мультиварку. А фірма-розробник, ймовірніше, що врахувала краще різні ньюанси в роботі прилада і він надійніший. Це був вагомий аргумент коли вибирали, і знайома наша має 2 мульті, Панаса і ще якусь, не пригадую, то казала, що Панас їй однозначно кращий і зручніший, це теж було для + в сторону Панасоніка.
    Але ціна в нього, звичайно, не мала, хоча з іншого боку невідомо чим пожертвували виробники, щоб зменшити ціну. Це мої особисті роздуми і я не стверджую, що інші мульті недобрі, не пробувала :).
    До речі, на відпочинок коліжанка бере мультю 2,5літра, каже, що то казка як зручно.

10. Vika

Vika Well-Known Member

Solomi а на якій Ви зупинилися?

11. loreniya

то я мабуть буду першопрохідцем по вітек 601... дуже вже мене то керамічне покриття підкупляє... і чаші не дорогі там - можна дві на раз купити і готувати по черзі 2 блюда, щоб в переливанки не гратись... а не піде то і не шкода буде просто в відпустку тягати - я цього року возила в машині /правда не витягала - не треба було/ 2 камфорну електроплиту!!!

12. Vika

Vika Well-Known Member

дівчата, власниці ДЕКС 50. підкажіть на якому режимі кашки молочні готуєте? і чи виходять?

13. levandivka

levandivka З яйцями...

Дякую :)
    Я взяв Панаса 18, оскільки планую докупити до нього запасний баняк. А решту можна буде відремонтувати, коли трапиться "халепа". Не люблю купувати приладдя на короткий термін. Волію 1, хай за ціною трьох дешевших.

Бо випускається і продається стабільно/надійно (були б якісь "промахи виробника" - давно б "засвітилося"), є вагон розписаних рецептів. То навіщо влаштовувати експерименти? Продукти і нерви коштують дорожче. Нє?
    Тому що Лідер! (с) :)

ЗІ: був приємно здивований легкістю/компактністю, коли отримував. Уявлення малювало танк... (чомусь ;) )

Останнє редагування: 5 Листопад 2011
  14. loreniya

На інші форуми ссилок давати не можна, правда? Шкода, бо я знайшла класний російський сайт - там МОРЕ рецептів і відео і з фото, і по всіх моделях мультіварок є окремі розділи!!!
    Я під офом сховала - кому може цікаво, порівняння панасоніка і віконте - при чому це одна людина має дві ці "кастрюльки" і рівняє.

а ось чим мене "купує" віконте - керамічна чаша - реальне фото, правда з ковбасним пловом...

Останнє редагування: 6 Листопад 2011
  15. levandivka

levandivka З яйцями...

А я хліб тестував мультьо-духовний:
    заміс у комбайні,
    доміс ручний,
    45 випікання в мульті,
    15 у духовці (200)
    Рецепт ХП-шний стандартний
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Піду, поріжу...

Я плакав... (с)

АПД: порізав. Ніччьо не понімаю.
    Структура як у паляниці ("по 42 коп" при совєтах, "за скелею"). Файнючий хліб. Чому за рік такого у ХП не получалося - загадка, бо ж інгредієнти/співвідношення абсолютно аналогічні.

Останнє редагування: 7 Листопад 2011
  16. loreniya

а вареники в електрочайнику варити?/не теперішньому, а такому ще років 10 тому, де тен був а не диск на дні/ і таке буває...
    мене такі "функції" як варка вівсянки чи макаронів в мультіварці взагалі не інтересують - для цього я маю баняк в якому чудово за 10хв варяться макарони, а от випічка, тушіння, бульйони, холодці і серйозні страви типу там печеної качки, які будуть робитись поки я собі буду малого вигулювати - от вона моя мета!!!
    - чули такий вираз "мультиварка - старша сестра хлібопічки" - бачила купу інфи, що пече мультиварка ліпше!

17. levandivka

levandivka З яйцями...

В тому й прикол, що пропікання у мульті краще, рівномірніше. Тільки верх доводиться допікати у духовці (або перевертати на дно), якщо суттєва наявність скоринки і на верху.

+1. Вчора тестував пшеничну кашу. Простіше варити класичним способом.

18. apelsyn

apelsyn New Member

Робила "Наливну" піцу. Рецепт від yarli з ХП.ру

Рецепт давався для Декса. Так як в мене Панасонік я випікала 60 хв. Вийшла смачна,але тісто м"яке, а я люблю хрумтяче)))
    Йогурт. Автор ESmith з МВ.ру. На одну літру молока 1 баночка Активії класичної. Кип"ячене молоко приблизно 40 градусів розвела з активію. Розлила в 2 півлітрові баночки поставила в МВ (на серветку), до рівня молока залила теплою водою. На 15 хв на "Підігрів", виключила- годину стоїть виключена, знов на 15 хв на "Підігрів" і знов годину стоїть. Витягнула баночки- і в холодильник. За декілька годин - густенька смачна масса. З смородиновим вареннячком - мммм..:girl_tender:

19. Boyarhanka

Boyarhanka В очікуванні чудес!

Вчора тушила рибку під овочами.

Сьогодні були парові котлетки у МВ.

20. Solomi

Solomi New Member

Зготувала чанахи в мульті

квасольку не замочувала , одразу відварила в мульті,
    додала мясо порізане, цибулю півкружальцями
    ще через півгодини картоплю кубиками, приправи, зелень.

Тушила ще годину все разом.
    Смакувало навіть дітям:girl_claping: