Мультиварка :)

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Анута, 27 Лютий 2002.

1. AilataN

AilataN жива

Відповідь: Мультиварка :)

на разі не бачу. Я теж можу взяти каструлю, в неї поставити сітку і на неї покласти продукт, щоб зготувався на пару. також маю в комплекті каструль друшлаг, який спеціально пристосований для вставляння в каструлю, зверху кришка і вперед, маємо парові страви. Якщо в комплект такі речі не входять не бачу проблеми зробити по іншому. І скоріше.
    І скільки то часу займе? Як то сказується на показнику лічильника?
    Як для мене то єдиний))

2. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Колись писала: прийшла з роботи пізно, страшенно голодна, а в холодильнику вітер гуляє. Насипала кашу, залила водою, кинула масло, натиснула чарівну кнопочку і все. Поки переодягалась, вмивалась, мультя вже запищала, що каша готова, зварила за пів години, я навіть не помітила, як час пройшов.
    Ну і можна закинути продукти (наприклад овочі) зранку і наставити таймер, приходиш ввечері, а тебе чекає смачна вечеря в банячку. Так само звечора можна на ранок наставляти. Вона ж коли зварить, то автоматично переходить в режим підігріву, тобто тримає температуру.

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

стільки скільки треба для приготування страви, але впринципі яка разниця скільки часу, якщо мультя це робить в той час коли людина зайнята іншими справами. І дає можливість не витрачати ще додатково час саме на готування.
    мені зараз шумно діставати мультю на кухні щоб глянути на енергоспоживання, всіх побуджу, але насправді вона "жере" дуже небагато, а на фоні 2 Квт чайників, бойлерів, та електродуховок взагалі мізер.
    У нас для прикладу що з мультею що без неї як були рахунки по +/- 600 Квт в місяць так і залишились.

4. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Але вагомий для багатьох.

Якихось змін в показниках не помітила. Може тому, що не щодня нею користуюсь.

А по ціні - не така вже вона й дорога. Щоб купити тефлонові банячки потрібно напевне таку саму суму викласти, як за мультю.

5. olerusya

olerusya sweet candy ;)

вже писала - мене теж трохи лякало скільки ж я заплачу за світло, а заплатила так само як і до мульті, а готувала кожен день. чесно кажучи,досі не можу цього зрозуміти, невже вона так мало електрики бере??

---------- Додано в 07:52 ---------- Попередній допис був написаний в 07:49 ----------

ну от власне, а я перших два тижні кожен день по 2-3 години готувала, і результат один і той же

6. AilataN

AilataN жива

Все те саме, тільки замість "натиснула чарівну кнопочку" -таймер включила, а замість " мультя запищала"- таймер спрацював.
    Добре хоч електрику не жере))).
    Я чого така зацікавлена? Всі мої знайомі купують, або мріють про мультю. Ну і я піддаюсь потихеньку стадному інстикту, але бажання докопатися до суті переваг мульті присутнє, тому розпитую.
    нє, краще куплю тефлоновий банячок ( один), а таймер в мене є)).

Повірте, якщо нормально дати води, масла ( не обов"язково), поставити нормальну т-ру і взяти відповідний посуд, каша приготується точно так само, біля неї чаклувати зовсім не потрібно.
    Ще мене хвилює залишання продуктів у мульті на цілий день і вона включається , я так розумію, наприкінці робочого дня. а то нічого, що продукти отак плавають цілий день у воді, підкисають? Сподіваюся люди не часто таке практикують(.

7. Donata

Donata Active Member

для мене то "горшочок все в одному", який може варити, пекти, тушити практично без моєї участі :girl_tender:, не треба постійно пильнувати, нічого не збіжить, не пригорить, не пристане, ніякий жир не пообляпує все навколо і мити тільки 1 банячок.
    Готую схожий набір страв, як Ніколь. І часто печу сирну запіканку, яку в звич. духовці не так просто зробити, треба бавитись з водяною банею. В пароварці готую овочі на олівьє, венігрет, шубу... Наставив таймер (вона розумниця, враховує. що то час готування і відлік йде після того, як вода закипить) і забув, мультя пропищала і не треба відразу ж йти на кухню, виключати/відставляти, як було, коли будильник накручувала.
    Бувають моменти (в мене рідко, але були), коли багато чого готую і канфорок не вистачає, щоб все одночасно, то мультя мене добре виручає, щоб я лишню годину-дві на кухні не маячила.
    Загрузила пралку, хлібопічку, мультю, а сама :d64::d7:,сижу на ДП чи в ванній валяюсь: перу, печу, варю :ed4d70def841dc74b57- господиня (ще як в той час пропилосити та підлогу вимити :girl_cool:), мені така економія часу то величезний плюс, я маю більше його на себе.
    На рахунок споживання електрики, то в режимі випічки мультя бере 670 Вт, а моя духовка - 2кВт.
    Скороварку мають батьки, газову - не користуються, бо незручна їм в користуванні, лише зменшує час готування, готують традиційно. Зараз заглядаються на мою мультю.
    Писала-писала і зрозуміла, що правду кажуть : "Лінь - двигун прогресу".
    Нащо копати город лопатою, як є трактор (пишу виключно про себе :connie_pull-pigtail)

---------- Додано в 10:25 ---------- Попередній допис був написаний в 10:19 ----------

я таке не практикувала ще, бо нема потреби такої в мене. Але це відтермінування працює лише в режимах "гречка" - варимо крупи, "плов" та "молочна каша". Вони не такі швидкоскисаючі...

8. AilataN

AilataN жива

Те саме зі скороваркою. Варити і тушити- взагалі одне й те саме, за винятком к-сті води, а прописують як додаткову перевагу)) Ще , як на мене, важливий мінус- каструлька набагато менше місця займає, а це ж стоїть, як пам"ятник, як ті фритюрниці, які раніше чуть не в кожній хаті півкухні займали, а тепер люди й не пам"ятають, що в них таке було і де воно)). А така потрібна річ- жити без неї було годі).

О, а оце серйозна перевага. Я теж люблю таке, особливо флан, а його треба в духовці і на водяній бані готувати. Ок.

Пройтись на кухню, щоб виключити газ... то таке)), часу не економить. От якщо ви не вдома- тоді сагласно, плюс.

До мульті це має приблизне відношення)))

Скільки курка печеться в мульті? В духовці 45 хв.

9. Donata

Donata Active Member

та не жере мультя електрику, не жере, а економно споживає. Я не використовую лише її для готування, а як помічницю, але частенько.
    Без мульті можна обійтись, і без блендера, і без комбайна, але то речі - які спрощують життя та енергозатрати (людські). Я не тру одну морквинку комбайном - потім більше миття, але картоплю на деруни чи голубці - саме то. І кашу молочну варю традиційно, так мені видається легше, але може то я просто не пробувала мультяшної :girl_wink:

---------- Додано в 10:43 ---------- Попередній допис був написаний в 10:35 ----------

хліб я можу й купити, пралка - то вже сприймається як належне, тут саме мультя мене звільняє. Перелік був для "створення" образу.
    я не пробувала, тому нічого не можу сказати в порівняння. І, якщо чесно, не знала, що скороварка пече/смажить.
    "Фішки" скороварки - швидкість і споживання газу. Для мене зручність теж важлива.
    Знаю 2 сім"ї, які мають скороварки, але ними не користуються - тре питати чому???

10. AilataN

AilataN жива

Я нічого не писала, про обходження без всього, не треба перебільшувати. Як людина прагматична і практична хочу знайти для себе максимум переваг, щоб потім труп мульті не стояв, як багато чого купленого, десь на антресолі.
    Про скороварку- ок, вернусь допишу, що не пече.

Собсно, знаю 10 сімей , де активно , роками , користуються скороваркою))).
    Тому запитаю, чому ваші знайомі не користуються?
    Хоча відповідь знаю)) не звикли, не знають як, по іншому звикли, не бачуть переваг, іт.д. От такою самою річчю для мене може стати і мультя.
    Навіть якщо перевага скороварки тільки в швидшому готування їжі ( допустим у неї тільки ця перевага) то плюс цей мега важливий. Продукти потрібно готувати швидко, довга термічна обробка це зло.

11. Donata

Donata Active Member

не готувала ще в мульті. Порівняти споживання точно непросто, моя духовка нагрівається (макс. споживання), потім лише підтримує температуру, але електрики на приготування бісквіту (в духовці по часу швидше) духовка використає більше ніж мультя.
    Я викор. духовку, коли об"ємів мульті мені замало, або це не можна приготувати в ній.
    Треба враховувати, що споживання електрики на інших режимах у мульті нижче, 670 - то макс.

---------- Додано в 11:05 ---------- Попередній допис був написаний в 10:52 ----------

Моє ставлення до того девайсу очевидне, тому в мене вона "не холоне", свекруха теж використовує і тішиться, що і на базар сходила і їсти зготувала.
    Ті переваги, які має мультя мені нівелюють те, що вона довше щось готує.

12. AilataN

AilataN жива

Йошкін кот, оце циферки.

13. Donata

Donata Active Member

ну квасолю я так само варю 1,5 год, а то і більше, і капусту тушу 2 год. (це я на газі). А на рах. м"яска, то дивлячись який кусок.
    Я не претендую на супергосподиню (скоріш навпаки), але що ці цифри такі далекі від реальності?

14. AilataN

AilataN жива

Просто готую у скороварці, тому й дивуюсь, особливо в поєднанні зі словами "економія часу". Гдє?
    Фасоля ( не замочена)- 40 хв. Але все таки краще замочити і зварити за 20хв. Курка ( навіть заморожена) нууу, за годину я би вже трапочку дістала, а не курочку)). Капуста- хвилин 15, макс 20 ( та де, набрехала!- хвилин 10 після закипання, бо теж буде місиво, а не капуста). Голубці за 40 хвилин, теж максимум, причому рис я даю не запарений. не кажучи вже про мій улюблений просто рис за 8 хв. Овочі на салати , при мінімумі води , тобто готуються практично на пару, саме найдовше готуєтьсябуряк- 20 хв, а якщо розрізати то й скорше...іт.д.

15. Kasia

Kasia Well-Known Member

то якась сучасна штучка? чи такий радянський вакуумний банячок?

16. рижик

рижик Well-Known Member

Дівчата, а хтось користується аєрогрилем. Я вагаюсь між мультею і грилем, взагалі хотіла б якийсь агрегат, який би замінив мікрохвильову (в плані розігрівання і розморожування). Аєрогриль розморожує, пише що розігріває, але реально кажуть, що дуже довго. А в мульті можна розігріти страву без лишнього жиру?

17. AilataN

AilataN жива

та, з новіших, сучасна. Може вже й не дуже сучасна бо 10 років служить.
    У мами є совєцька, то трохи довше готує, бо треба гумову прокладку замінити, за 25 років трохи ся зносила))

18. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

19. рижик

рижик Well-Known Member

20. Donata

Donata Active Member

не пробувала, але довго буде (в мікрохв. 1-2 хв.), я б заради розігріву лише її не купувала, можна на водяній бані розігрівати (є такі каструльки типу молочника з подвійним дном).
    заспокоїли, а то я вже розпереживалась, що ще більший профан в кулінарії.
    Маю питання, а в скороварці все в воді готується? Чи там теж можна овочів наскладати, ніякого жиру/води і включати? Я собі уявляю, що скороварка готує швидше завдяки великому тиску, відповідно вода і пара має набагато вищу температуру ніж в звич. умовах і все проварюється шустро.
    і ще, така висока температура теж може все корисне "виварити", тому це питання, що корисніше - гаряче і швидко чи довше потомити.
    треба в батьків скороварку забрати спробувати, може я "вдвойнє щасливей стану"