Мультиварка :)

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Анута, 27 Лютий 2002.

  1. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    І я нарешті вирішила купити Dex60. Тим паче, що зараз на одному сайті в подарунок до неї йде праска або міксер.Раніше ще задивлялась на Оріон, але все-таки не хочеться, щоб щось пригорало, тай по дизайну нра більше .
    Хотіла запитати, чи помітили ви якісь нюанси роботив ній?Чи готуєте по книзі рецептів, яка йшла з нею і чи все виходить?
    Чи пробували робити йогурт?
    І ще поділіться будь ласка рецептами вдалих чізкейків.
     
  2. manka

    manka Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    І у мене від вчора така є. Першою стравою була гречка (як, мабуть, у всіх). Так, як люблю гречку розварену і м"якеньку, то на плиті вона мені більше подобається. Але чоловік казав, що така нічого. До слова: як варю стакан гречки на плиті, то маємо її на два дні (двоє дорослих і двоє дітей), а в мульті вистачило лише на вечерю - там вона не наварюється, як на мене, трохи сухувата. Чи то лише в мене так?
    Зранку варила молочну манну кашу, то вона мені якимись згустками вийшла і молоко, наче "зварилось", і, все-таки, пропорція 2скл. води і 3 молока, як в інструкції - якась водяна каша, сірувата.
    Сьогодні робила запіканку з рису і яблук _ смакота, краще чим в моїй духовці.
     
  3. olangel

    olangel Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Йогурт я постійно в мульті роблю :) правда щоб запах молоко не втягувало, щаливаю у дві півлітрові банки, наливаю у кастрюльку води до рівня йогурту і ставлю на 6 годин. Роблю з заквасок Віво.
    Гречку я теж люблю розварену, і в мульті така не виходить. Плов робила по книжці рецептів, ням - ням. Дуже люблю тушкувати у мульті і випікати.
     
  4. Kiruskin

    Kiruskin Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    А в мене навпаки, з мульті гречка гарно розварюється. Мені набагато більше смакує гречка з мульті.
     
  5. Galysik

    Galysik Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    спробуйте дати більше води ніж звичайно. В мене навпаки, в кастрюлі така добра як в мульті не виходить.
     
  6. olangel

    olangel Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    давала, не допомагає. В мене тільки у Філіп'яковському банячку гарно розварюється, бо коли вона звариться, ще залишаю і вона розпарюється :)
     
  7. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    аналогічно, сьогодні якраз готувала, як завжди вийшла така трішки розварена, пропорція стандартна: гречка/вода 1:2
     
  8. Galysik

    Galysik Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    olangel, тоді, можливо у Декс коротша програма на гречку. У мене Панасонік і гречка більше години кочегарить, не засікала точно скільки, але розпарюється на ура.
     
  9. manka

    manka Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    А в мене в звичайному чавунному казанку.
    також над цим думала.

    В DEX час за замовчуванням 40-50хв. Як на мене чим буде вона більше години кочегаритись в мульті, то я її за 30хв. на плиті зварю, хіба би була дуже-дуже-предуже смачніша.
     
  10. olangel

    olangel Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Ну там якось мультя сама вибирає час готування в залежності від кількості води і гречки.
    Може то ще і від сорту гречки залежить.
     
  11. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Моя Філя варить гречку краще ніж на плиті. Якщо хочете більш розварену, долийте трохи більше води. Вона все рівно ж буде її варити поки воду не випарує зайву.

    Я за рецептами мало що готую. Більше сама, на око:)
    Молочна каша з гарбузом і пшоном як пух! Надзвичайно смачна.
    Вже й хліб випікала в мульті. Один в духовці, один Філя випікала для порівняння. Різниці не побачила. Хіба що тільки в мульті більше трохи мороки - треба перевертати, бо верх білий:)
     
  12. Galysik

    Galysik Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    на плиті за нею дивитися треба, не забути за неї, а в мультю кинув і пішов, не збіжить не пригорить. Це перша перевага. А друга це смак, якого на плиті не досягнути. Каша умліває за ту годину і виходить як із печі, дуже мяка розсипчаста і смачна.
     
  13. sofka08

    sofka08 kasperjonoks

    Відповідь: Мультиварка :)

    Я ще жодного разу в мульті гречку не готувала(панасік), думала буде суха , а я люблю таку розваристу...нямка нямка....так от
    Ви так тут її розхвалили ,що буду сьогодні пробувати в мульті робити....
     
  14. Galysik

    Galysik Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    sofka08, пробуйте :) Тільки поексперементуйте з кількістю води, бо якщо давати чітко по рецепту, гречка для мене трохи суховата виходить. Я даю завжди воду на глазок, десь так само як для плити, може трошки менше (бо в мульті не википає так вода) і виходить добре.
     
  15. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Привезли мені мій Дексик, такий симпатичний:girl_yes: Вже випробувала сьогодні запекти картопельку. Та вона мені розварилася, певно дрібно порізала. На режимі випічка вийшла, як тушена. Каструлька видалась мені трохи маленька. Все-таки на сім'ю з 4 дорослих у нас звикли більше готувати. Ну зате може буде частіше щось свіженьке:girl_smile:
    Хочу на сніданок гарбузово-рисову кашку, в яких пропорціях найкраще готувати, щоб нічого не википіло? Чи краще перший раз ставити на таймер не ризикувати?
     
  16. manka

    manka Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    В моєму чавунному казанку ніколи не пригорає, плюс я даю більше води і трішки олії і варю 30хв. Але в мульті обов"язково ще поексперементую. Бо діти гречку не дуже люблять, думала, як вона буде саме з мульті, то їх хоч так зацікавить.
    Як правильно приготувати в мульті одночасно картоплю, а на парі курячу грудку? Картоплю порізати, залити водою (скільки?) зверху на пароварку м"ясо? Який режим включати? Пар чи плов? Скільки готувати? Хто вже щось подібне робив і має перевірений рецепт?
     
  17. Kiruskin

    Kiruskin Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Я включала на тушкування, води багато не потрібно, точних пропорцій не скажу, бо я лила "на око". А раз готувала смажене м"ясо і картоплю на пару, то за 30 хв що м"ясо, що картопля були готові.
     
  18. manka

    manka Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Я хочу навпаки картоплю тушковану, а курку на парі. Зроблю так: картоплю залию водою, а на парову підставку покладу замариноване в кефірі з часником і спеціями куряче філе (не знаю яке вийде, бо знайшла таке в інтернеті і роблю вперше). То філе має бути в один шар, щоб приготувалось чи можна покласти трішки більше? Режим "тушкування" на 40хв. Достатньо? Справа в тому, що поки буде готуватись мушу забрати малого з гуртка, то ж не зможу приглянути.

    І я запікала, така смакота вийшла, в духовці також добра, але трішки припечена і сухіша.
     
  19. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Відзвітуюся: таки вийшла вчора моя гарбузова кашка. Смачнюща!Гарбузик й рис гарно розварилися, молоко нікуди не збігло. Я відштовхувалася від книги рецептів. Мав чоловік теплий смачний сніданок, поки я спала. Ото я господинька, нє?:girl_wink:

    ---------- Додано в 13:26 ---------- Попередній допис був написаний в 13:23 ----------

    А мені бракувало припеченості. Знизу припеклася, а зверху порозлазилася. Але то справді певно дрібні куски були. Ви на режимі випічка робили?Часто помішуваи?
     
  20. manka

    manka Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Так, на режимі випічка, наставила 50хв, але була готова за 40. За цей час помішала 2 рази.