Мультиварка :)

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Анута, 27 Лютий 2002.

1. casablanka

casablanka Щаслива особистість

Відповідь: Мультиварка :)

Я ні в якому разі не хотіла відбити когось від покупки. Сама цю мультиварку хотіла страшно. Походіть по магазинах, можливо її десь побачите і оціните ситуацію по-іншому. Можливо Вам ті нюанси навіть в око б не впали, а тут я зі своїм порівнянням. Але коли перед мною їх дві, то відповідно я зробила такий висновок. І моя критика на процес приготування надіюсь ніяк не вплине. Бо функціонал програм справді хороший.

2. MissO

MissO Well-Known Member

Не налаштовуйте себе на негатив! Касабланка права, ці недоліки на процес приготівання та смачність їжі не вплинуть. Готуйте на радість собі і своїй сім'ї!

3. kraplynka

kraplynka реалістка

Дівчата, а хто що чув про Мулінексівські мультиварки?

4. marianast

marianast Well-Known Member

На скільки я знаю. вони всі готують менш більш однаково. Варто звернути увагу на якість матеріалу, особливо банячка. Мій Панасонік в купі зі мною щойно такий плов зварив.....мммм))))

5. MissO

MissO Well-Known Member

Мій Філіпс, доречі, щойно таке ж витворив))))

6. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

І ми собі придбали мультиварку. Не дуже я прагнула її, бо не відчувала потреби в тому девайсі)) Але чоловікові захотілось, то й купили.
    І я тааака довольна:)
    Вже там тушкували капусту з м'яском, кролика, картопельку запікали. Клас!
    Капуста як капуста, смачна. Великий плюс, що не підгорає і пильнувати не треба.
    Кролик смачний, знову таки, плюс що пильнувати не треба. Закинули все, поїхали в гості, повернулись додому, вечеря готова, ще й гаряченьке все.
    І картопля запечена вийшла дуже добре. Зі скоринкою, не суха. Готувалась 30 хвилин... в духовці зазвичай довше готую і пильную постійно.

Завтра в планах спекти шарлотку яблучну в мульті:)

7. Kasia

Kasia Well-Known Member

а як картоплю робили?

8. Женічка

Женічка Well-Known Member

Й я хочу мультю,а яку - очi розбiгаються. Натрапила десь на те, що до керамiчних чаш з часом iжа починае приставати.
    Щось читаю, читаю, а зупинити свiй вибiр не можу.

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у мене Вітек попередньої моделі- 4200. Користуюся 10 місяців- нарікань ніяких. Єдине- немає функції йогурту ( а в новій бачу є). Ось і вся відмінність між моделями. Але Вітеком я задоволена

10. kati

kati Well-Known Member

Після трьох років користування я дійшла до висновку що це один єдиний, але такий величезний плюс мультиварки. Все.Більше нічим особливим мультиварка не відзначається.Все так само можна приготувати на плиті або в духовці, на смак буде все не гіршим, а по часу може навіть і швидше...але мультиварку можна залишити готувати саму, а плиту ні.:)

мені з випічкою не склалось в мультиварці. Та ж шарлотка в духовці в рази швидше готується і має апетитніший вигляд-зі скоринкою. Тому вже давно перестала пекти в мульті.

11. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Картоплю нарізала шаточками. На дно кинула масла, далі картопля, сіль, травки які любите, зверху ще трохи масла дала. На випічку на 30 хв., потім думала помішати і ще допікати, але не довелось, бо вже була готова і гарно запечена.

12. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Не думала, що захочу мультиварку, але мене підкупила фраза Богданки, що якщо їхати на відпочинок, то вона буде дуже зручна як заміна повноцінної кухні. Ну і хочеться не стояти над приготуванням. так-так я ще той лінивець
    Бачила в ельдоадо цікаву пропозицію на мультиварку-скороварку Redmond 4506. Коштує 600 грн.
    Запитання. Що то за фірма? І що то за звір мультя-скороварка? Чи вартує уваги?

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

після 2-х років користування мультею сказала би те саме.
    Я в мульті не печу, нічого, бо духовка моя пече суперово ну і звичайно швидше.
    Мультя у мене виключно на бульон, гречка/рис, плов, щось там з мьяса печено-тушене, щось чанахоподібне у варіаціях, ну там ще може тефтельки з соусом потушити, ну перці фаршировані, ну голубці. І все мабуть. Все решта без потреби.
    Ага, ще часом малому рибку на пару варю в ній.

Фанатичного такого ажіотажу, щоб цілими днями її юзати, і готувати в ній 1,2,3 і компот я не маю. Смачніше за мене вона не приготує ніяк, скорше також не приготує, але мій власний час зекономить, з неї цього достатньо.

---------- Додано в 23:45 ---------- Попередній допис був написаний в 23:43 ----------

14. kati

kati Well-Known Member

о тут мені цікаво...багато читала,що от і кашу зранку варять і перше і друге, а потім ще й печуть...Після бульону/тушкування всерівно лишається запах в мултиварці, як ти її не вимивай, в шпаринках отой запах буде. Він мені не сумісний з випічкою чи молочкою.Тут хіба що фанатікам мати дві мульті)) одну для приготування страв іншу на випічку.

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну є і такі. Правда я наприклад не уявляю чим би я загружала їх дві, бо я свою одну і то пару раз на тиждень всього юзаю. Або ми просто мало їмо )))

16. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А по суті, що то за звір мультиварка-скороварка?

17. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

аналогічно
    я можу сказати. що не печу у мульті ще тому. що мене вкрай не влаштовує якість випічки. В духовці те саме виходить не до порівняння.
    п.с. маю дві мульті (одна була куплена для дачі в горах, де газу немає, і щоб не тягати туди-сюди "домашню мультю"), випічка не подобається ні в одній.
    Тому наразі тут варю бульйон, плов, рагу, чанахи,рис-гречку, інколи голубці-тефтелі, тушу м яско з овочами. Мабуть все.
    функції мульті+ скороварки. Якщо включити на певні режими скороварку, то там їжа готується під тиском і дуже швидко- м ясо протушується за 10 хвилин, суп за той же час вариться. Ще в радянські часи ( та і зараз є сучасні варіанти) були газові варіанти скороварок: кастрюля із спец. кришкою-клапаном, де їжа готується під тиском ( пар не виходить ні грамульки), а тому- дуже швидко ( грубо кажучи, волокна м яска там просто "розриває" і воно стає тому м якеньким). От і в мульті-скороварці так. Це, по суті, електрична скороварка: хоч включаєш режим просто мульті, а хочеш- режим скороварки. В принципі, функції скороварки є у багатьох різних моделях мультиварок, навіть бюджетних. В тій же лінійці "Скарлет" є мультя-скороварка , вартістю десь біля 400 "з гаком"

18. Kasia

Kasia Well-Known Member

почитайте фейсбук зорянизірки. я б таку взяла. бо від мульті я теж не фанатію

19. nyatochka

nyatochka Well-Known Member

і у мене вже є мультя:girl_yes2: Зупинилась на Вітек. Вже пекла сирний пудинг з книжки рецептів. Тепер хочу приготувати ребра. Маю квашену капусту, але не маю рецепту. Хто як робив?

20. kohanka

kohanka Well-Known Member

Маю мультиварку, скороварку (окремо, не електричну) і файну духовку. Користуюсь постійно всім цим, і все мені потрібне. В духовці готую щось таке грандіозніше, в основному на свята, коли повно народу і треба щось намудрувати чи зпекти. Скороварка штука крута! :y: Дуже швитко готує, корисно, рибку з неї можна їсти з кісточками. А мультя - це така собі виручалочка. Залишила і пішла! :girl_claping: Скороварку так не залишиш, треба пильнувати. В мульті печу сирник і бісківт, готую плов, рагу, тушу рибку/курку (коли є більше часу на приготування, але нема як стояти, помішувати). Я взагалі люблю на кухні всякі помічні речі, мала б можливість зкупила би все :girl_haha: