Мультиварка :)

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Анута, 27 Лютий 2002.

1. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Відповідь: Мультиварка :)

В мене є різноманітні закваски і програма "йогурт", тому з йогуртом проблем не буде. Мене цікавлять саме кефір, ряжанка та сирок, бо маю і такі закваски.

2. casablanka

casablanka Щаслива особистість

Ого який процес, цікаво!!!
    Я йогурт лише в мульті роблю, молоко спершу давала лише домашнє, а тепер не заморочуюсь, можу куплене в пакеті чи в картонній коробці, різниці сильної не відчула.
    Лише коли робила кефір, то у мене реально вийшла білесенька сметана, як на кефір було дуже густе. Але то думаю, що не від молока залежало, а від його кількості.
    А от ряжанка мені сподобалась(молоко домашнє тоді було), трішки не звичний смак ніж магазинного, але загалом не погано.

3. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

хочу зробити картоплю в молоці в мв (Касабланка рецепт подавала - не можу знайти...). Скільки молока наливати? Щоб повністю покрило картоплю чи менше? Підкажіть, хто робив, будь-ласка... :)

---------- Додано в 17:06 ---------- Попередній допис був написаний в 17:01 ----------

може хтось готував таку картопельку в Панасоніку - який режим?

4. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

сама запитала, сама відповідаю :)
    приготувала картоплю в молоці.
    Спочатку розігріла вершкове масло на режимі "випічка", кинула туди дрібно порізаний часник (2 зубці). Засипала порізану шматочками картоплю, посолила, залила молоком (молоко майже покривало картоплю). Довела молоко до кипіння на режимі "молочна каша" (щоб молоко не збігло), переключила на режим "плов". Виключила, коли картопля була готова (попробувала зубочисткою).
    Дуууууууже смачно! І головне - просто. :)
    п.с. Мультиварка Панасонік.

5. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

щодо каш...варю різні' крім манки.І завжди виходять супер' ще ні разу не збігали.Теж даю молока більше приблизно в 3 рази і тримаю на підігріві. тоді вона розварена і смачнюща!

6. masjaka

masjaka Well-Known Member

Я йогурт роблю так. Кипячу молоко прямо в мульті, чекаю щоб вистигло до необхідної температури, ввожу закваску, ставлю на програму "йогурт". 6 або 8 год. (в мене можна корегувати час) Виходить смачно і йогурт густий, лише відходить сиворотка. Що це означає? Що перегріваю? Мультя Оріон. Закваску брала Віво біфівіт.

7. Sitara

Sitara Active Member

Маю в холодильнику товстолобика на 1 кг. Навчіть смачно приготувати його в мультиварці

8. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Робила реберця тушені в квашеній капусті - мнямка і дуже просто. Капусту промила і проварила 5-7хв. В мульті розтопила масло, дала цибульки і реберця. На режимі смаження довела все до апетитного вигляду. Додала духмяних спецій, капусту, перемішала, трошки води і поставила на режим тушкування на 1,5год. Періодично перемішувала. Дуже смачно, м'яско (я давала м'ясні ребра) просто тане у роті. Ну і не треба мити багато посуду. Розігрівали наступного дня в мульті теж на режимі тушкування.

Останнє редагування: 14 Лютий 2014
  9. Buriko

Buriko Well-Known Member

Надихнула моя мультя (і 60 і 55 Декси) на віршик про приготування холодця:
    Ні шум тобі збирати ,
    ні газ контролювати,
    а мирно тихо спати -
    на холодець чекати :)

• Подобається Подобається x 1
  10. Sitara

Sitara Active Member

Приготувала вчора, така вийшла смакота, не передати! Рибину почистила, порізала на величенькі шматки, посолила, поперчила, змастила кожен шматок майонезом, поставила в холодильник на 3 години, тоді включила мультиварку на режим "Випічка", дала їй трохи розігрітись, влила небагато олії на дно, виклала шматочки рибки, притрусила щедро голландським сиром і залишила запікатись на цьому ж режимі на 40 хв. Готову рибку переклала на тарілку та полила лимонним сочком.

• Подобається Подобається x 1
  11. Marjaha

Marjaha New Member

Дівчата, вже запитувала, але ніхто не відповідає, може не бачили-порадьте, будь-ласка, чи вартує купувати мультиварку на 42 програми (хочу Redmond RMC-M70), чи достатньо 6-10 базових програм для готування? Не хотілось би переплачувати якщо це не потрібно, поділіться досвідом, будь-ласка. Може хто має багатофункціональні?

12. casablanka

casablanka Щаслива особистість

Не знаю що включає ті 42 програми, але на мою думку це в більшості маркетинговий хід. Якщо рахувати всі можливі маніпуляції на ручному режимі, то відразу до 6-8 звичайних програм можете сміло ще накинути як мінімум 20-ку.

13. SweetMira

SweetMira Well-Known Member

На мою думку, не варто..В мене мультиварка MOULINEX CE400032 з функцією скороварки. Дууууже виручає, коли треба швидко і смачно приготувати. Наприклад, на високому тиску 1 кг (цілої!)свинної шинки з грибами, а картоплею на пару приготувала за 17 хвилин, на низькому тиску рис з овочами і стейки лосося (їх теж на пару) - за 12 хвилин. Але там немає функції випічки (якось при "Тушкуванні" печуть). Проте це вже Вам вибирати за власними потребами.

14. Marjaha

Marjaha New Member

дякую, дівчата, от і я думаю що це як в пральній машині чи посудомийній-є багацько функцій, але як правило користуються 2-3. Хотіла переконатись на досвіді інших:) дякую!

15. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Передала мені баба з села гуску-і я маю намір приготувати її в мульті. Гуска порізана шматочками, вчора я її замаринувала в травах та соєвому соусі-нині думаю на яку програму її ставити щоб була м"яка та соковита "Випічка" чи "Тушкування"?. І ще одне в мене є кнопка "Спагетті"-що на цій опції можна ще готувати окрім спагетті?

16. napoleona

napoleona Well-Known Member

я на цій опції все тушукую,час на 2.5год

17. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

ще одне питання до "Мультигосподинь"-якщо зранку у мультю закласти варити картоплю, то чи можна відкласти старт до 19.00-щоб вона була зварена, чи то так зле?

18. Insolence

Insolence Living The Dream

І я за "Тушкування", бо випічка - це для скоринки більше (готувала крила курячі так).

19. Sitara

Sitara Active Member

Хочу крученики з курячого філе, сиру та грибів протушити в мультиварці. Як то правильно зробити? Чим заливати?

20. Insolence

Insolence Living The Dream

Напишіть чи готували, бо я думаю можна так поставити, режим "Тушкування" чи +- такий, що кипить не сильно.