Мультиварка :)

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Анута, 27 Лютий 2002.

  1. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Та ладно... Мультиварка то в першу чергу зручно, а не швидко. А кому треба швидко, то ж є всякі скороварки...
    Я наприклад в мульті тушу м'яско. Мені зручно увімкнути і не пильнувати. Прийти з прогулянки і одразу обід на тарілку кинути:)
    Є страви, як печена картопля, чи капуста тушена, які в мульті у мене виходять значно смачніші ніж у звичний спосіб:)
    І так, навіть суп раз закидала. ПРавда готувався він не три години, а 50 хвилин. На плиті суп може і готується швидше, але його треба припильнувати, принаймні бути вдома. А в мультю можна закинути і займатись справами поза домом.
     
  2. AilataN

    AilataN жива

    Відповідь: Мультиварка :)

    треба, то правда)). Як мінімум закладати продукти по часу варки, м"ясо- довше вариться, овочі- менше, спеції ще менше, як то можна все разом закинути і піти?
    Ну, і згідна зі Скарлет, напевно основне , що мене дивує як мають мультю то вже намагаються у ній ВСЕ готувати. Незважаючи на те, що в іншому посуді буде і швидше, і вітамінніше :)
    Щодо варіння супів по три години- є і такі випадки у власників мультиварок.
     
  3. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: Мультиварка :)

    Або з чоловіками:girl_crazy: Закинула тушитися курячі гомілки і поїхала. А чоловік через годину приїхав, а гомілки готові і підігріті (в мене після закінчення програми включається підігрів). Ну і супи варити набагато приємніше - бульйон має насиченіший смак ніж зі звичайної каструлі. Манку я люблю варити сама і на плиті, а от щось таке серйозніше - готую в мульті:girl_cool:

    ---------- Додано в 11:58 ---------- Попередній допис був написаний в 11:55 ----------

    О так. Квашена капуста тушена з ребрами в мульті виходить просто неймовірно смачна:girl_in_dreams:
     
  4. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    Відповідь: Мультиварка :)

    Саме квашена? Ми з квашеної лише салат робимо. Якщо так, то діліться детальним рецептом.
     
  5. Panadolka

    Panadolka Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Ну про чоловіка я взагалі мовчу :) У мене це третя дитина, яку борони Боже не погодувати :)

    Бульйончик варю в мульті рідко, бо мало. В мене дома всі бульйоноїди. Тому банячок має бути великий. Частіше варю сирний супчик в мульті...мммм...то моя любоффф.

    Переважно в мене там готуються другі страви, каші, молочне, капуста як вже вище писали. М'яско запікаю в рукаві на пару, то такої смакоти вжитті в духовці не виходило.

    А чого тільки плов вартий в мульті.

    А коли м'яско тушкую то кидаю все одразу. Ставлю на 1-2 годинки і бавлюся собі з дитиною :) а вона працює.

    ---------- Додано в 12:24 ---------- Попередній допис був написаний в 12:17 ----------

    Я з телефону, тому не цитую. якщо робити з квашеної то вона дуже кисла для мене. Я її добре промиваю, але всеодно кисленька. Тому роблю одну половину квашеної, другу звичайної. Готую так як звичайну. Спочатку трошки обсмажую м'яско, цибуля, морква, потім даб капусту, сіль, перець, сметана, соус з часничком (варю з томатної пасти, бо не люблю коли додається том. паста в звичайному вигляді). Ставлю її на 2-3 години, вона тоді в роті розпливається. І все.
     
  6. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Може хто в курсі. Різниця між цими моделями тільки в об"ємі чаші? Чи там ще є які нюанси?
    http://bt.rozetka.com.ua/philips-hd-303603/p232412/ і http://bt.rozetka.com.ua/482630/p482630/ Ота модель, що з більшою чашею чуть легша. Чому цікаво?

    п.с. Мультю хочу в першу чергу щоб щось в ній тушити, бо на плиті вічно не те получається. І ще маю бзік, як десь їхати в карпати наприклад, то зручно собі готувати. Бо харчуватись в кахфе вічно або на ціни невиправдані потрапляє, або на якість дуже посередню. А так собі уявляю, що зможу зготувати сама.
     
  7. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Ага, я перший тиждень в азарті гречку-фрикадельки-суп-рагу-шарлотку..півзбірника приготувала, одне вимикала, інше закладала, бавилася мультею, як дитина.. Чоловік казав - ти б так біля плити танцювала, більше би користі було. Бо виявилося, що не все раціонально таким чином готувати, і не все смачніше, ніж зазвичай, але з деякими стравами мультя мене дійсно виручає.
    До речі, як гомілки готуєте? Бо я тільки в йогурті з приправками пробувала, цікаво спробувати інші мультяшні варіанти, бо ми традиційні тушковані і запечені гомілки дуже любимо.

    М"яско максимум за 1,5 год. тушкування стає цілком м"якеньке, за 3 певно і беззубій дитині без перемелювання в роті тануло б.
    П.с. Скумбрія зі сметанкою і морквою вийшла феєрична! Нічого ніде не підгоріло, бо я дала добру порцію сметанки, і все просто гарно собі втушкувалося. А курка з вершками - взагалі бомба, зникла миттєво.
     
  8. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    якби мені хтось дав потестити мультю перед покупкою, то певно не купила б, ну але то подарунок, то вже користуюся
    але використовую лише тушити м'ясо, роблю йогурт там,хоч в банці зручніше, страви на пару, а от
    у мене кращий у чавунному старому баняку:) і я не можу йому зрадити))
    одним словом користуюся в середньому раз в тиждень
     
  9. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Мій мультяшний плов навіть моя мама похвалила. Готувала вже по-всякому - на режимі варка, рис, тушкування - на тушкуванні ідеальний. А от гарнір з приправками і маслом готую на автоматичній програмі "рис" - зернятко до зернятка, ідеально проварений і не злипається. Сама в шоці - в мене такий ніколи раніше не виходив.
     
  10. рижик

    рижик Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    народ не знущайтесь, бо вже не встигаю слюнькти ловити, киньте рецептики, плиззз
     
  11. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: Мультиварка :)

    З квашеної. Добре промиваю і, якщо дуже кисла, то можу проварити 2-3хв в звичайній каструльці. В мульті включаю режим смаження і до золотистого кольору обсмажую реберця (я беру дуже м'ясні і зрізане м'яско теж кидаю до ребер), додаю трошки солі. Можна з цибулькою:girl_claping: Додаю відтиснену капусту, прогріваю на режимі смаження 2-3хв і включаю режим тушкування. Додаю лавровий листок, духмяний перець, спеції. Раз в 10хв перемішую. Під закритою кришкою тушиться приблизно 40хв. М'яско виходить дуже ніжне і з легенькою кислинкою, а капуста - м'якою і соковитою (вбирає сік з м'яса). Ми з чоловіком дуже любимо таку капусту зимою:girl_claping:
     
    Останнє редагування: 4 Квітень 2014
  12. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: Мультиварка :)

    скажіть а ви рис з м"яском заливаєте водою 1 до 2-ох бо в мене є книга рецептів для мульті і там у рецепті немає води..готувала і таки давала не знаю може не варто було
     
  13. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    так, на 1 ст. рису - 2 ст. води, тушкую з попередньо підсмаженими м"ясом-цибулькою-морквою 40 хв. На варці чомусь швидше вода википає і рис знизу трошки підгорає, але може, хтось так любить.
     
  14. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    рецепт в студію))

    ---------- Додано в 14:30 ---------- Попередній допис був написаний в 14:25 ----------

    гомілки чуть прирумьянили з обох сторін, до них додаєте попередньо присмажену дрібно посічену цибілю ( можна поперелдньо смажити, можна по суті разом з гомілками), залили сметаною, посолили-поперчили-приправили, і вмикаєте на тушкування.
    Я власне мьясо мучу в мульті 2,25-3 години, бо мої всі люблять так щоб


    ---------- Додано в 14:34 ---------- Попередній допис був написаний в 14:30 ----------

    аналогічно, але на програмі "плов"
    на дно йде цибулька з морквою чуть присмажені, потім попередньо чуть підсмажене мьясо, потім рис, і вода 1:2. У ту воду додаю сіль, приправку до плову, томатну пасту майже цілий трикутничок "чумак", і вмикабю на плов. Після сигналу про готовність, то все добре перемішати. Плов безподобний.
    І власне якби готувалиа на режимі "гречка" то була б каша з мьясом. А "плов" трішки присмажує по дну це все діло, і виходить дуже смачно.
     
  15. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    То як в мене з "варкою", я проти підсмаженості загалом нічого не маю, смак суперовий, але мені тоді рис якийсь.. пересушений, чи що. Знову ж таки, справа смаку.
     
  16. Insolence

    Insolence Living The Dream

    Відповідь: Мультиварка :)

    Можна і на програму молочна каша, воно тоді менше кипить.
     
  17. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    а який рис зазвичай берете?
     
  18. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Власне на цій програмі пробувала круглий, бо іншого тоді не мала. Але більше люблю з продовгастим (тільки не пропареним).
     
  19. Sitara

    Sitara Active Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Також пропарений рис перестала купувати, вічно мені віддавав притухлим смаком. А я ще до плову у мультиварці за 5-10 хв. до готовності додаю неочищені (добре вимиті) розчавлені зубчики часнику. Просто зверху у плов втикаю їх. Мммм, який той часничок потім смачний, спробуйте!
     
  20. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Мультиварка :)

    Я вже давно перейшла на рис Басматі. З пропареним не до порівняння. Смачний та розсипчатий :)