Наші досягнення першого року

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем levandivka, 25 Січень 2010.

1. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

Відповідь: Наші досягнення першого року

Коли ваші діти почали перевертатися із спини і животика?
    Наша почала перевертатись із животика на спинку в 2 місяці 20 днів, так робила десь 2 тижні, а далі забула! Зараз нема намагань перевертатись ні з животика ні зі спинки. Десь тиждень тому ми бавились - я її катуляла, то вона щось там старалась, але нічого з того не вийшло - забула і все.:girl_cray:

2. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Кнопся шалено повзає, а найулюбленіший маршрут - до сходів, доповзає, лягає на живіт, голову вниз спускає і чекає коли я підійду забирати і сварити щоб туди не лізла:)
    а ще ходить попри ліжка-дивани, вже кілька днів пускається і сама стоїть декілька секунд, при тому покачується з носка на п*ятку:)
    зуба далі жодного:):) нколи не думала що буду так з того тішитись

3. raspberry

raspberry Well-Known Member

Ось Владу і рік, час пролетів дуже швидко. Досягнення: говорить мама, тато, баба, робить тосі-тосі, баран буц, па-па, ходить біля опори, повзає дуже швидко, танцює, складає сортер, пірамідку, бавиться пальчиковим лабіринтом, вміє користуватись музичними іграшками, магнітною дошкою, складати-витягати речі з коробки.

4. Raven

Raven Мама малятка

бігаєм, але тіко по ліжку, бо на матраці писком вниз можна приземлитись:girl_claping:
    а так повзком-повзком

5. La esposa

La esposa Moderator

Нам завтра 8 місяців. Маємо два зуби, повзаємо, вміє злазити і залазити на диван, знає, що злазити треба задом))) ще вміє давати щось, коли його прошу. Також Нестор знає, що духовка гаряча, знає, що таке гам-гам, дуууже тішиться, коли сідає їсти. Вміє пити з горнятка, майже не розливаючи на себе. Пробує встати без підтримки з сидячого положення, пробує відпихатись від дорослого, щоб стояти самостійно - трошки стоїть і зразу падає. Вже давно вміє правильно падати, на сьогоднішній день майже не вдаряється. Вміє казати мама, вміє давати па-па і здороватися з татом)) фух... от скільки всього вміє наш Нестор))

6. Shamna

Shamna Мамуся

А в нас сьогодні свято - доня нарешті сама пішла:girl_tender: Вже давно ходить біля опори або просто опираючись на стіни, але сама ніяк не наважувалася, а сьогодні відпустилася від дивану і пішла, навіть побігла до мене. І при тому була така рада, руки вгору і біжить, як маленьке ведмежатко, перекочується з боку на бік.
    Виліз в нас 3-й зуб і ще три на підході.
    Робимо тосі-тосі, сорока-ворона, показує яка велика. Говорить мама, тато, дай, то, ляля.

7. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Ми навчилися використовувати ходунки-штовхачі за призначенням - літає по цілій хаті. А ще в них є така дірочка як в сортера, куди потрібно м'ячики закидати, то вже з місяць як закидає і страшно тішиться. Пробує сам стояти. Як тільки чує музику - зразу починає танцювати, дуже смішно :)
    МАМА не говорить! :girl_feminist:
    Дуже добре вміє показати і пояснити що хоче. Якщо хтось йому того не дає - йде просити в усіх по черзі. Хитрун.

8. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

Ось і пройшов вже рік, час дуже швидко летить)
    Спочатку трохи переживала як моя доця буде розвиватись (маленька родилась), але тепер бачу що все добре - в деяких речах навіть перевершила однолітків).
    Народились 2 кг, 46 см, в рік 9,5кг і 80см)) модель довгонога)
    Сіла в 7 міс і 1 день, встала біля опори рівно в 9 міс, почала ходити тримаючись в 10 міс, в 10,5 міс - поповзла:girl_crazy:, в 11 міс - стоїть не тримаючись і пробує робити кроки (але ще не дуже виходить).
    В рік маємо 6 зубчиків) (перший виліз в 8,5 міс.)

Їмо ми багато всього і каші, і сирки, і мясо, і рибу, і фрукти. Пємо компотики, чаї, літом взагалі тільки водичку)
    Говоримо МАМА, БАБА, ТАТА, ТЯТЯ, ДАДА, ПАПА, ДАЙ. Махає привіт і папа) Тата більше любить) ніж маму) тому як він десь йде, або вдягає куртку вона йому вже кричить ТАТА ПАПА) і сміється)
    Показує де собачка, каже як робить собачка, тільки в нас це БУБУБУ.. (але наша собачка дійсно так часто робить). Кіцьок ми нелюбимо, тут вже вся в маму)
    Робимо тосі-тосі, пірамідку розкадаєм, складати не дуже хоче)
    Показує де що є, де мультікі, де годинник, де стільчик.
    Завжди ділиться зі всіма, знає людину чи ні)
    Дуже любить танцювати і слухати музику.
    Любить бавитись з собачкою, вона також непроти)
    Знає де треба запихати компютерну мишку (вже дві мигки погризла))...можна так писати безкінечно, але що згадала головне те і написала)

9. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Думала що Соломка не буде повзати., в мами на руках краще, але вже три дні як ганяє по хаті.Сама сідає , всає, пробує ходити тримаючись за диван. Вже маєм чотири зубчика, кажем мама баба, але рідко, зато завжди тата тато. Показуєм велика-велика і сьогодні сопіла носиком як їжачок:girl_in_love: За тиждень Соломці 9 міс

10. olerusya

olerusya sweet candy ;)

не пройшло і 2-х тижнів, як маємо аж 4 зуба:girl_in_love:
    правда один з них вже на міліметра два виліз, а решта три - якраз прорізались.
    при чому, перші почали лізти верхні, а не нижні як "за правилами".
    Цікаво мені, чи часто так буває що перший зуб вилазить верхній?

11. sofka08

sofka08 kasperjonoks

В моєї подруги в малого першими прорізались клики. Після цього я вже не дивуюсь, що лізуть не "за правилами".

12. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Нам сьогодні 9 міс. нарешті повзаємо задом, коли сидить то повзе на дупці. Маємо 4 зубчика, говоримо ба-ба-ба, ма-ма ,співаємо.Показує де музика, песик, котик, пташка. Стоїть біля опори. Така карамелька солодка))

13. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Я була свято переконана, що в моєї дитини всього два зуби (нижні одинички) кожного дня при тому перевіряючи верхні одинички чи бува не проклюнулись. А вчора ми дуріли реготали, і бац, бачу що внизу вже не два зуба стирчить, а три. І той третій вже такий нічогенько великий. А згору ще пару міліметрів верхньої двійки видніється. Отак зуби повилізали, а мамаша не помітила, бо слідкувала за тими, що мають лізти "за правилами" :).
    Ну і як я вже тут, то напишу, що нарешті (вже десь більше тижня) як мою дитину осяйнило як то повзти вперід :) бо до того вона хотіла вперед, а виходило тільки назад і то її сильно злили і денервувало.
    Попри опору встає, тупоче, але толком ще не йде.
    Сьогодні почала тосяти, па-па вже махає давно.

14. sofka08

sofka08 kasperjonoks

На сьогоднішній день маємо дуже гострі 4 зуба, 2 ще на підході. Мамкаємо без перестанку, також говоримо ба-ба і па-па. Повзаємо дуже швидко, а як в полі зору є кіт, то летимо зі швидкістю світла. Встаємо і стоїмо біля опори. Хапається за палець і вже хоче ходити. А мені якось лячно. Ще ніби рано за ручку ходити. Любить лежати в мене на пузі і дуріти. Неймовірно смішно і дуже голосно регоче, коли лоскочуть.

15. Isa

Isa Well-Known Member

А таке питання,нам без тижня 4 місяці-взагалі не має бажання перевертатись,ще з живота на спину декілька раз було і то не знаю чи хотів,чи якось само собою,а з живота на спинку і пориву не було,і як з тим бути,більше хоче повзти як лежить на животі?
    Таке враження що лізуть зуби,але не зарано-більше став капризний,більше прикладається,дууууже багато слини стало і як даю свій палець,то раніше його засмоктував,тепер зі всієї сили яснами зажимає,але температури нема,ясна не набрякли?
    Дуже хоче сідати,як сижу сама а його тримаю в себе на руках спиною до себе,то те і діло що напрягається,нахиляється і сідає,я назад кладу і все по новому,то ж зарано чи як?

16. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

7 зубчиків, 8-ий на підході. біля опори ходить чудесно. за опору бере столик, кріселко, ходунки штовхачі і ходить по хаті. пускається і стоїть пару секунд. зате на землю вже не гепається, а сідає акуратно) мама, тата, атя(то певне Злата), де ти, дай-дай (коли щось вимагає в мене або Злати). махає папа, навіть коли попросиш) тосі=тосі так собі. повзаєм давно і реактивно) втікає як за ним біжиш, ховається)
    а, ще бере рушник, чи шмат тканини, чи будь-що широке піднімає і так ховається. ми питаєм, де Ярчик, він опускає і регоче)

17. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

18. LOVEka

LOVEka Member

думаю, що зуби цілком можливо у нас перші два зуби з'явилися рівно у 3 місяці.

19. Paradise

Paradise New Member

В нас те маме, в три місяці буквально три рази перевернувся і все, на животі теж не хоче лежати. Мені нервопатолог казала, що є такі діти яким це не подобається.

20. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

Я вже також про те писала, що Мія не хоче перевертатися. Почала катулькатись з живота на спину біля 3 місяців і перестала. Мені здається, що їй це просто не потрібно - вона багато на руках, на животик її викладаю, так для чого катулятись? А от сидіти пнеться так конкретно)))) Показую їй іграшку, а вона береться прес качати))))

Останнє редагування: 27 Листопад 2014