Нова схема руху маршруток у Львові

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Мацьопа, 8 Грудень 2011.

1. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Відповідь: Нова схема руху маршруток у Львові

Та навіть якщо і добрий - коли їде автобус, то дуже важко прочитати на ходу щось . Мало того, треба ще й голову нагинати :) Будем як курочки головами в різні сторони дивитись ...

2. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Вчора в нашому закутку дійсно було глухо (думаю, маємо подякуваит мерові за обіцянку возити безкоштовно). Зате сьогодні потік неперервний, ще й 13 і 14 (колишні 23 і 25) заїжджають, хоч за всіма схемами не мали би. В мене вікна виходять на зупинку на Коломийській, сиджу за комп'ютером, працюю і поглядаю.
    26й з Антонича виїжджає що 5-7 хвилин (спеціально дивилася, бо завтра вранці дитині самій ним їхати). З огляду на довжину маршруту, певно машин 15-20 на лінії.
    То ж наразі у мене лише застереження, що буде, коли вихідні закінчаться - збільшиться потік транспорту і на вузьких вуличках можуть бути корки. Ну і стане вдно, чи вони розрахували пасажиропотік - чи впораються ці маршрутки вранці і ввечері з напливом тих, хто їде з і на роботу.

Все решту справді не виглядає проблемно. Сіли подивилися, дитині ще відкрила яндекс-панораму і "проїхалися" по маршруту, показала, де сідати, де виходити, щоб вона орієнтувалася.

3. Siania

Siania Love Life

Згідна, це нереально, але і навіщо?
    Я б хотіла щоб нововведення вводились поступово. Людей потрібно якось поступово готувати до таких змін. Вводити по одному маршруту в місяць, поступово забирати старі маршрути. На номерах маршруток, що заміняють старий маршрут, написати колишній номер (деякі так роблять, але одиниці).
    Я за зміни, але це варто робити більш продумано, і в першу чергу думати про людей.

4. Натуля

Натуля Well-Known Member

І я тут відмічусь. Вчора в гості їздили з пересадками трамваєм і тролейбусом. В маршрутки залізти було нереально, ще й вагітній із дитьом. Назад, вирішили не псувати собі нерви і замовили таксі. Ну вони, звісно по святковим тарифам їздять. Сьогодні їздили у кінг крос з мамою і дитиною. Їхали радіальними автобусами. Довго на них не чекали, але все ж це дуже незручно з дитиною пересідати. У водія поцікавилась до котрої години їздять то відповів, що незнає бо перший день сьогодні. В нас все як завжди, ніхто нічого не знає. Дуже неприємно спостерігати як люди з роздруківками бігають між маршрутками і виясняють у водіїв про напрямки, а ті у відповідь гримають перед носом дверима. Вони панімаєш лі вчора 100тис грн втратили із-за нас, то сьогодні маєте...
    Щойно дзвонив чоловік. Він вже 40 хвилин стоїть біля гал. перехрестя і каже, що нема жодної маршрутки:girl_devil:. Подзвонила на гарячу лінію то мені гарно розказали, що 1а ходить до 12-ї ночі і нехай мій чоловік чекає...

5. Багіра

Багіра Well-Known Member

Відповідь: Львівські новини

6. New look

New look Well-Known Member

Я за ці два дні також зіткнулась з незручностями нової системи, висловлювати своє фе не буду, а хочу спитати таку річ : маю листок з тими маршрутами це раз ,але в неті хотіла знайти це все на карті , і знайшла ось таку схему
    http://www.city-adm.lviv.ua/adm/images/stories/_gromadski-sluhannya/4_Avtobus_hordovi_marshruty.pdf
    хордових маршрутів,які абсолютно не збігаються з тими що на листку-буклеті(
    Хтось щось може сказати що це за карта маршрутів така і що це за буква "М" біля номеру всюди?

7. Iwka

Iwka Well-Known Member

Зупинятись будуть на існуючих зупинках.

Так, створили нові маршрути, але невже ви думаєте що дуже змінився розподіл пасажиропотоків?
    Маршрутівки будуть їздити іншими вулицями, але зроблено це в основному для розгрузки центру, і для уникнення дублювання маршрутів.

І ще стосовно того, що в європейських державах громадський транспорт заїжджає в центр - ми теж в Європі - 6 комфортабельних автобусів та трамваї до наших послуг!!!

8. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Я не проти нововведень, лиш би їздили з заявленою частотою. Ми чекали 12 на Чорновола пів години (8 вечора) Не дочекались, поїхали двома.

9. kristas

kristas Well-Known Member

Може троха егоїстично, але шо мені з того, що центр розгрузили і заторів нема, якщо я, як пасажир маршрутки ним уже не їду ;)
    А взагалі, оті зміни мене налякали і насторожили, зазвичай люди завжди негатичвно ставляться до перемін (якщо нема для них явної вигоди), пошумлять трошки, пошумлять...звикнуть, та й по всьому. Я давно уже схему скачала з нету, вивчала, а вона мене геть не тішила...а перед вихідними на роботу хтось приніс буклетик з маршрутки, я його успішно перексерила, але проштудіювати вирішила на вихідних. От сьогодні їхала зі села, і почала шукати чим би то таким добратися з Галицького Перехрестя на Широку (бо з АС-2, я давно 20 напримітила)...І тут яким було моє здивування коли мій роздрукований маршрут і буклетик не співпадав (я то про зміни навіть ані ніц не знала). А зміни то позитивні :) їхала я 17 (якого я навіть не встигла почекати, зразу прибув:) і їхав усю дорогу навівпорожній. Їхав так як і вказано в буклеті - Галицьке, Грінченка, біля Бомби на Варшавську, під Мостом, біля Тюрми (така глушинь, шо капець ), тоді на Шевченка, Левандівську, біля Озера, повз кінцеву на Широку, Сяйво і до Південно, дивний такий маршрут, незвичний...але мені основне, щоб з Галицького була кінцева...За ціну навіть не думала, дала 2 грн., та й по всьому. А на людей таки кумедно дивитись, підїжджає маршрутка, і вся юрба біжить читати табличку ;) а на кожній зупинці :"А ви не їдете :) ..."...Ше мене цікавить, шо то за таке чудо, як 12 тр? то по маршруті 12 тролейбуса (то це файно,, бо читала, шо тролейбус пустять ще не скоро, оскільки нема грошей на заміну лінії), а ціна яка в ньому?і пенсіонери як їздять?
    На завтра вже здається як запримітила собі чим можна на привокзальну заїхати (благо, то популярний і близький район :)...а десь в дальші рейси прийдеться готуватись грунтовно, ну принаймі на Личаківську і Лапаївку з Левандівки я вже знайшла :)

10. New look

New look Well-Known Member

Ой я сьогодні побоялась сідати в той комфортабельний автобус на вулиці Шота Руставелі , їхала на санту ,хотіла сісти в 4а,але він був забитий взагалі, люди брали його штурмом, я відійшла в іншу сторону і сіла в 46 (який при мені їхав один і другий через хвилин 5 і був не наповнений дуже, з кількома вільними місцями) , і тролейбус 24 ,скільки їх сьогодні бачила, переповнені що двері не закриваються.ЖАХ

11. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, от і ми сьогодні випробували на собі нову схему руху.
    Їхали з Балатону в центр, все було супер. Під"їхала якась маршрутка, прочитали що в центр, поїхали. Правда їхала так не звично по Варшавській, але то не біда, а от з центру, то словами не описати. Ми вийшли на Підвальну, бо сьогодні центр перекритий, простояли там хвилин 40 і з того всього під"їхали на трамваї до Добробуту і там до 700-річчя пішки. На зупинці народу тьма-тьмуща. Всі такі розгублені, на кожну маршрутку прям нападають. Особливо мене вразило те, що назви вулиць таким дрібним шрифтом і по діагоналі, і як то людина має побачити, а впритул до маршрутки щоб прочитати підходити якось і небезпечно. Довго і ми там проторчали, вже малий закатав нам істерику. Все таки якось добралися в маршрутці набитій битком, бо бажаючих до Балатону доїхати було дуже багато.
    Ой, навіть не знаю, може воно якось все втреться з часом, але зараз то повний дурдом. От не розумію я одного- для чого було таке робити? Зміни ж явно не в кращу строну.

12. Leila

Leila Well-Known Member

kristas, скажіть, а той №17 де зупинявся на Повітряній як їхав на Левандівку? де є обладнані зупинки? чи та одна що на Левандівській одразу після повороту, а наступна вже на Суботівській?
    на Повітряній колись була зупинка хіба її відновлять, або просто на вимогу.

13. Iwka

Iwka Well-Known Member

Нажаль на Шота Руставелі таке часто...
    і було навіть тоді, коли всі заїжджали в центр.

14. agalinka

agalinka Active Member

Не розумію, звинувачень у лінивстві від деяких дівчат, я не проти пройтися пішки, але не зимою і не з малою дитиною, і проти того, щоб добиратись до бабусі 2-3 -ма маршрутками, коли всі хворі чхають і кашляють. Я не проти нової системи руху, але зробити її зручною для людей а не досконалою на папері.

15. Lietti

Lietti New Member

Повністю Вас підтримую. А це тому що всі інші маршрутки що їздять з Сихова і назад їдуть через ж...пу, я як розгорнула карту руху це просто жах, тепер що добратись з Сихова в другий кінець міста потрібно 2 години, а щоб доїхати в центр скоріше то реально йде тільки 4а (тому він завжди буде переповнений). А по Зеленій...ні щоб проїхати прямо так він (46 ?) буде заверттати по Дністровській і виїзжати по Липові Алеї - і весь автобус має кататись ще на 15хв довше щоб там підібрати або й ні 2-3 пасажирів!!!! А з Сихова через Кривчиці:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy::crazy::crazy::crazy:!!!!!!!
    ...Покращення вже сьогодні...

Ну звичайно це все зроблено для людей і тільки наблаго людей, це просто ми дурні не розуміємо що все це для нас!!! (Це звичайно ж чорний гумор :))

16. Talya

Talya Well-Known Member

Європа Європою, дівчата, але не думаю, що у тому ж Кракові відій скаже вам:- "мені по-барабану ваша схема руху, я не встигаю, тому не буду робити гак, а поїду так як мені зручно (46 маршрут)", а в той час люди спеціально добиралися до зупинки, щоб сісти на нього. і другий випадок - водій пустісінького автобусу проїхав повз кінцеву зупинку з людьми. такі от реалії, нажаль. не раз так бувало ще за старої схеми, що водії не мали бажання, особливо ввечері, заїжджати на кінцеву, розверталися і їхали, а люди чекали. я За зміни, але якщо вони СПРАВДІ покращать НАШЕ життя!

17. Victi

Victi Well-Known Member

Щодо Кракова - коли нам треба було проїхатися до готелю, то й справді лише один трамвай ходив, АЛЕ він приїхав точно за розкладом що висів на зупинці. Ну ходить він нехай раз на хвилин 20, але люди знають коли їм треба прийти на зупинку вчасно.
    А щось в мене таке відчуття що свій єдиний 38, що мені підходить щоб доїхати до Кульпарківської чекатиму я довгенько (коли туди три маршрутки їздило, я по хвилин 15 могла чекати, а тепер одна)

18. Kecan

Kecan New Member

І я сьогодні їздила за новою схемою. Треба мені було добратися від Федорова, центру на Наукову. Оглянувши варіанти сіла на №3А на Підвальній і доїхала до перехрестку Стрийська-Наукова, а дальше пішки до Тролейбусної. Назад тре було виїхати з Наукової - і тут почався жах. Практично всі маршрутки і автобуси їхали на ЖД вокзал, а в центр тільки 7. Дівчата, що також чекали на зупинці, казали, що має бути ще 45, який їздить ніби як колись 83, але я його на протязі 20 хв не бачила. Поїхала я тим 7 - він їздить як колись 12.

19. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Розказую...Їхала сьогодні 35, і як недивно - нормально доїхала. Сідала навпроти Марселю, в маршрутці навіть було пару вільних місць і до моєї роботи на Новознесенській я доїхала за 35!!! хвилин. Не знаю, чи це ще вихідний в людей і завтра буде гірше, але побачим :) Вчора їхала з Чорновола на В.Великого ще 14, теж була здивована, бо думала що її зняли з маршруту.

20. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

її не зняли, а домалювали спереду одиничку. Тепер це 114, типу приміський маршрут. Так само бачила, що зробили з 38, який тепер 138. Як на мене це дурістіка і не чесно по відношенню до тих перевізників, маршрути яких зняли. Бо той же 14 важко назвати приміським. Він їде під Південного через весь центр і проспект свободи на Галицьке перехрестя. Його продовжили в Сороки.