Новобудови Львова

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Марточка, 17 Квітень 2013.

1. Frendly

Frendly New Member

Відповідь: Новобудови Львова

Ми купили на Антонича 5,поки будівництво йде за планом,до кінця року обіцяють здати будинок.Щось цікавить,пишіть в приват.

2. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

На Пулюя почалось нове будівництво -забудовник Лівобережний квартал - хтось чув про них, бо "не місцеві":sad:

3. Joll

Joll Well-Known Member

Вчора чоловік був на будові комплексів від «Ріелу» на кн. Святослава та Олени Степанівни і дізнався досить цікаву інформацію. Він випадково перетнувся із директором одного із підрядників, здається «АВР-Буд», що займається зведенням каркасів комплексів на Святослава, Олени Степанівни, на Лисенецькій; взагалі він надіявся надибати когось із власників квартир у 1-й черзі, щоб достеменно дізнатись готовність перших будинків та документів щодо права власності. Виявилося, що у цієї фірми є договір із забудовником на зведення усіх будинків на Святослава до кінця літа, тобто на 3 місяці – це означає, що весь комплекс будинків на Святослава має бути готовим до кінця серпня: будинки мають бути зацеглені та із вікнами, балконами тощо. Над внутрішніми роботам по прокладенні труб, лічильників та ін. має вже працювати інша фірма. Загалом ситуація відносин забудовників із підрядниками на фоні теперішнього періоду подій в країні виглядає наступним чином: забудовники штибу «Ріелу», «Еко-Дому» та ін., зібравши кошти із своїх ФФБ із фізичних-осіб-інвесторів (громадян, які купили у них квартири), тепер «замовляють музику» для своїх проектів та диктують мови усім підрядникам, занижуючи їм ціни на роботи – оскільки у країні криза, роботи немає, тому підрядники, зціплюючись зуби, щоб не втратити клієнтів та втримати персонал, який хоче працювати і отримувати зарплатню, погоджуюсь на такі умови роботи та беруться за об’єкти. На запитання чоловіка, як їм зараз платять, директор відповів, що «Ріел» їм платить досить нормально, затримки бувають, однак частіше всього вони зумовлюються затримками проплат через банк, а так і фірма, і робітники отримують гроші на карточки вчасно. Чоловік запитав ще за інші фірми, зокрема, за «Інтергал-Буд», у якому наші родичі і кілька знайомих родин купили квартири – директор відповів, що власне «Інтергал-Буд» працює із підрядниками на кабальних умовах, затримує проплати і загалом як тільки можна відмазується від підрядників, щоб не платити; потім по судах відсуджуй всі ті борги; цей забудовник був міцно зв’язаний із регіоналами, які мали своїх людей у всіх сферах управління містом, тому усі дозволи на будівництво об’єктів, на здачу будинків у них вироблялись дещо у швидшому темпі, ніж у інших забудовників. Зі сторони клієнтів ситуація була досить прозорою, так як забудовник дотримувався усіх зобов’язань перед ними (вчасно здавав будинки, не робив великі затримок із видачею свідоцтв на право власності), однак із підрядниками у нього були великі проблеми. Стосовно ступеня готовності 2-ї черги на Святослава, так, швидше за все, її здадуть таки наприкінці літа – самі майстри такої думки, що роботи там ще на 2-3 місяці таки буде.

Під час вчорашніх відвідин чоловік також дізнався про ще один цікавий факт, який, поки що, непідтверджений, однак я надіюсь, що з понеділка таки буду мати по ньому точну інформацію. Майстри, які в той день завершували ремонти квартир у 1-й черзі, обмовились, що власники квартир таки вже отримали свідоцтво на право власності. Ту ж саму інформацію оприлюднюють і маклери, які продають квартири у тій же 1-й черзі вже через «Ваш магазин» (до яких, зокрема, мені вчора не вийшло додзвонитися). Тому буду із понеділка зв’язуватись із менеджерами, хай прояснять ситуацію – це вже дає надію, що, коли вже запустили механізм видачу документів із 1-ї черги, то восени почнеться робота над паперами та введенням в експлуатацію 2-ї черги.

По ЖК на Олени Степанівни – як видно збоку вул. Шевченка та Я. Мудрого, його таки будують ударними темпами, хоча здача там планується на наступний рік, причому, здається 3 чи 4 квартал. Буквально на тижні вони зацеглили одну секцію, що виходить на Я. Мудрого, і вже почали штукатурити один бік цієї секції (наскільки мені було видно із перехрестя вулиць Шевченка та Я. Мудрого).

Так що, незважаючи на кризу, все виглядає не так вже й погано. Пошвидше би люди заселились у ту 1-шу чергу, щоб інвесторам із настуних черг стало легше на душі ))).

4. raspberry

raspberry Well-Known Member

Не лівобережний, а набережний квартал. Я про нього питала тут на 30 сторінці, мені відповіли, почитайте, щоб не повторюватись.
    Але я особисто передумала в них купувати. Почитала форуми в інших містах, де іх будинки вже стоять. Забудовник новий, ніде немає його будинків, які б давно стояли і можна було б перевірити іх якість. Всі будинки щойно збудовані. В них дивно низька ціна в порівнянні з конкурентами. Пишуть люди, що будується з червоноі цегли, яка використовується для будинків до 5 поверхів. А набережний квартал будує на 10-11 поверхів. Мені особисто страшно вкладати гроші в будинок, який можливо через років 5-10 завалиться, ІМХО.

5. Grek

Grek Well-Known Member

В двох останніх містах де вони будують - Рівному і Черкасах вже почали на нижніх поверхах використовувати білу силікатну цеглу, а на вищих - червону (ніби так повинно бути по технології). Щодо Львова то не знаю як буде але думаю що аналогічно, бо той негатив з повністю червоною цеглою у Хмельницьку і Вінниці мав би їх навчити. Ну але загалом питання якості будівництва не знято, зокрема і тому що генпідрядник у Львові "Компанія інноваційне будівництво" (так написано на рендері біля огорожі будівництва) не має збудованих об"єктів, а тому не відомо що вони вміють і яка буде якість.

6. Smith Wesson

Smith Wesson New Member

Трохи цитату скоротив, бо відповідь дам на цю репліку. Об’єкт на Пулюя у Львові теж обіцяє бути грандіозним, ну типу так, бо планується 13 секцій. Кого цікавить, знайду планування забудови того району.
    Тепер щодо відомої мені інформації, підрядником спочатку мав бути Екскомбуд, це найдешевший підрядник у Львові, в останній момент відмовився, хоча був уже надрукований на паспорті будови. Замість нього заклеїли папірчиком якусь київську кантору, яка зареєстрована щось 14 квітня цього року. По відомій мені інформації, замовник пропонує будувати за дуже низьку ціну, і якщо порахувати кошторис, то вийде що за неї можна побудувати хіба з якогось л@йн@. От чому на мою думку Екскомбуд в останній момент і відмовився, щоб не підпортити собі репутацію, яка і так бажає бути кращою. Тепер щодо району, з одніє сторони самозахоплені городи, що все стоять в болоті, з іншої общаги, що теж підвали завжди затоплені, з цього випливає, що там геологія не дуже, або високий рівень грунтових вод.
    Ще маю інфу що Набережний квартал то є другий Еліта-центр, будівельна піраміда, і проаналізувавши форуми міст де вони будують, саме краще та швидше будують першу чергу, напевно для показухи, в подальшому якість та темпи суттєво падають. У Львові продають за 5900 грн./м2 і обіцяють здати першу чергу в листопаді цього року.
    Якби я мав зайві кошти, то купив би 1-кім. в першій черзі суто під здачу чи під майбутню швидку перепродажу по вищій ціні, усвідомлюючи величезний ризик, але і розуміючи, що в цьому МММ я буду в першому вагоні )))
    Під житло для себе не рекомендую, читай вище написане, яке є суто моє власне бачення. Але за тим проектом буду пильно стежити.

Останнє редагування: 25 Травень 2014
  7. pocinovuvachka

pocinovuvachka New Member

привіт!
    цікавить новобудова на Лисенецькій, від Ріелу, хтось щось чув про неї, чи можливу тут є люди, які вже придбали там квартири? Поділіться, інформацією плз)

8. Joll

Joll Well-Known Member

Уточню інформацію: сьогодні дзвонила менеджеру, яка займалася оформленням документів по продажі нашої квартири і вона підтвердила, що більша частина документів жильців із 1-ї черги на право власності квартири, вже оформлені і видано людям на руки. По 2-й черзі – обіцяють влітку здати усі 3 будинки (секція 1.4, 1.5 та 1.6). Так що мої здогадки та інсайдерська інформація таки спрацювали ;-).

1-ша черга там практично готова (будувалась паралельно із 2-ї чергою будинків на Святослава) і має здаватись цього літа, чула від знайомої, яка проживає у тому районі. Більше, на жаль, нічого не можу Вам сказати. Думаю, далі все буде в традиціях українських реалій – із здачею трохи затягнуть, так як літо, відпустки у керівників відповідних установ, і т.п.

9. talatala

talatala New Member

Привіт всім!Цікавить будівництво на вул.Кондукторській 16 і 20,можливо хтось вже там купив чи цікавився,підбурює ціна,але відгуки щось не дуже.Говорять майже всі квартири продано,але чомусь довго не можуть здати в експлуатацію.

10. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Спілкувалася з ними по роботі 2 роки тому, тоді ще був лише перший будинок- казали, що на той час залишилось лише кілька вільних квартир. Вони його ще не здали? ?

11. talatala

talatala New Member

Не можуть ввести в експлуатацію,чому не зрозуміло.Дивлюсь,в оголошеннях люди масово перепродують квартири там...

12. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Так розумію, що Ви вже самі знайшли відповідь на своє питання ;)

13. ManyuManyu

ManyuManyu New Member

в мене знайомий там працює на будові, думав в них купляти квартиру,то директор йому сказав, що він би не радив в першому будинку брати, бо будують "халяву".

14. Prutylyatko

якщо перший рекламний буде вже "халявою", то що говорити про решту?:sad:

15. Alleexx

Alleexx Загублений

Привіт всім. Можливо все всі бачили рекламу від Ріел, щодо акції 7777 грн за кв м на Кн. Ольги, ЖК Ренуар. Досить не погана пропозиція як на мене, більше того немає прив'язки до долару.
    Може хтось знайомився з договорами? Планував чи планує, чи вже вступив в ФФБ по даній будові?

16. Prutylyatko

та ніби ця акція діє лише до понеділка...

17. Alleexx

Alleexx Загублений

Так, але хто забронював, то дали час подумати.
    Не в тому справа, більше цікавить як сам Ріел і їхній ФФБ. Звертався до юриста, каже страшного нічого немає, але деякі нюанси всетаки присутні. Вкладати гроші треба буде наступні 1,5 року.. Тому дуже хочеться бути впевненим..

Також, можливо хтось мав справу з ЖК Новий, що на стрийській? Вони зараз починають будувати два 5ти поверхові будинки, за ціною 750 доларів за кв м..

18. Grek

Grek Well-Known Member

Ціна там залежить від кількості кімнат і платежів і доходить до 900 доларів. Вони вже там збудували два будинки - розкупили квартири в тих будинках швидко і якість хороша. В цих що зараз двох будинках тільки почали будувати а вже більша половина продана. Тобто великий попит свідчить, що це хороший варіант.

19. Smith Wesson

Smith Wesson New Member

ЖК Новий будують мої друзі, для кого незнаю. Якість має бути на висоті, бо люди відповідальні та порєдні, від чогось що не відповідає нормам думаю відмовилися б, бо створили фірму 2,5 роки тому і нарощують об'єми робіт, то погана репутація їм не на руку.

---------- Додано в 18:02 ---------- Попередній допис був написаний в 17:56 ----------

Багато є інформації на основному форумі http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=92559

20. Alleexx

Alleexx Загублений

Проплатили сьогодні перший внесок. Будемо надіятись на краще!

Відгукніться хто ще підписався?
    ( ми з 1 секція, 5 поверх ;) )

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk