Обговорення кулінарних конкурсів

Тема у розділі 'Форумні конкурси', створена користувачем Маруся-мама, 13 Вересень 2009.

  1. Іриска

    Іриска Well-Known Member

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

    Лілю, маю до Вас запитання: пекла я Брауніс, чи справді на 3 стакани муки потрібно так багато порошку до печива і соди? у мене вийшов такий приторний содовий смак і запах... не знаю чому... тісто схоже як для мафінів, але щось надто багато порошку і соди... чи так має бути?
     
    Останнє редагування: 18 Квітень 2011
  2. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Кулінарний конкурс "Пісна страва на столі, це пожива й для душі"

    А хто ж друге і третє місце посів?? :)
     
  3. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Кулінарний конкурс "Пісна страва на столі, це пожива й для душі"

    Треба мати терпець!
     
  4. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

    Так має бути. Я давала все так, як написано. 2 ст. л. порошку до печива змішала з мукою, а 2 ч.л. соди погасила оцтом. У мене не було присмаку соди, ані запаху. Може, ви далі не чайні, а столові?
     
  5. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

    Може бути що ти дала міряльні чайні і зрівняла верх а Іриска дала звичайні з чубком.
    Хоча якщо погасити оцтом, то запаху не повинно було б бути.

    Є переписи в які додається якийсь квасок, типу цитриновий сік або оцет, тоді самого порошку до печива замало бо так гарно тісто не підніметься. Порошок вже має в собі соду але її часами замало, тому додають ще і соду і якусь кислоту.
     
  6. Barbie

    Barbie Well-Known Member

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

    Марусю,але б Ви знали як то цікаво хто ж зайняв інші місця:girl_impossible:
     
  7. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

    Може. Я давала власне міряльні і без чубка.
     
  8. МарянаК

    МарянаК Well-Known Member

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

    :) все файно вийшло в мене - а головне - скоренько (правда, взяла трохи більшу "братванку", переживала, що так файно, як на фото, не виросте - але все люксово)
     
  9. тетяна7777

    тетяна7777 Well-Known Member

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

    В мене теж так вишло,дала чайні ложки,дала все по рецепту,трохи цукру мало дала то чоловік сказав,що як земля за смаком)))) думала спасу смак і переклала варенням,вишло 3 коржі перемазані-трохи покращився смак,але все-одно гливке було.В мене ще трохи духовка така собі-верх гарно прихопило,а серединка-гливка,хоч виріс гарно))))
    Завтра голуби будуть смакувати))))
    Ото я телепень,завжди гашу соду,а тут було не написано і я соду(як сухий інгрідієнт до муки),а оцет-до рідких. Самій з себе смішно))))
     
  10. МарянаК

    МарянаК Well-Known Member

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

     
  11. тетяна7777

    тетяна7777 Well-Known Member

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

    пекла майже годину,а от поставити на дно духовки-не додула))))
     
  12. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

    Я щось думала, що то логічно, тому не описувала того окремо. Іду додам у допис.
    По ідеї, варення теж вогке, тому покращувати смак я би радила, або шоколадною помадкою, або так як у мене було - грубим шаром цукрової пудри.
    Сам по собі пляцок має бути трохи "соковитий", але не гливкий і не мокрий.
    Брауніз тут узагалі роблять такі, що до зубів пристає. Мені більше смакують такі, як ці, що я зробила.
    Випікання то річ індивідуальна, певною мірою. Кожна піч інша, а в мене взагалі електрична, тому треба просто пекти до готовності. То легко перевіряється зубочисткою.
     
  13. тетяна7777

    тетяна7777 Well-Known Member

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

     
  14. Іриска

    Іриска Well-Known Member

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

    та ні - чайні, я буду пекти знов, поки не вдасться)))) єдине, куди даєте гашену соду, на якому етапі?
     
  15. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

    Дайте в рідкі складники, якраз перед тим, як будете їх вливати до сухих.
     
  16. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

    Я б додала в самому кінці до готового тіста в моменті перед тим як садити у п’єц.
     
  17. Іриска

    Іриска Well-Known Member

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

    ото ви мене збаламутили)))) прийдеться два рази пекти:girl_impossible:от догризаю останній і берусь наступний пекти:girl_dance:
     
  18. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

    Як на мене, то не має значення. Я додавала і так, і так - різниці не бачу.
    Правда, кума в мене експерт, значить знає, що каже. ;)
     
  19. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

    Коли додаєш в кінці тоді в соди як найменше часу щоб вона вступала в реакцію з іншими продуктами. Таким чином кажуть що тісто буде більш пухке.:girl_yes:
     
  20. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: Обговорення кулінарних конкурсів

    Дівчатка, дуже тішусь, що моя страва вам сподобалася, дуже дякую всім за ваші голоси! :girl_smile:
    А також вітаю інших призерів конкурсу Карапуза, Надю К і Лілю Романову!