Обійдеться канапкою...(фотограф, тамада, оператор, музики)?

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем levandivka, 14 Серпень 2007.

?

Чи нагодуєте на весіллі?

1. Звичайно, нагодую

91,2%
  2. З якого переляку? Най свої канапки їсть!

3,1%
  3. Нагодую, але вирахую із гонорару

5,7%
  1. tulia

tulia New Member

Відповідь: Обійдеться канапкою...(фотограф, тамада, оператор, музики)?

У мене на весіллі був окремий стіл як для музикантів, фотографа і відеооператора (для них була виділена кімнатка), так і для дітей. Окремо за це ми не платили, накриті ці столи були за рахунок оплачених місць гостей, що сиділи за основними столами. Багато їжі туди не йде, бо діти більшу частину весілля бігають, танцюють, бавляться і трощать кульки, а наші музики, фотограф і відеооператор більшість часу працювали, що й їсти особливо не мали часу - так трохи перекусили.

2. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Коли ви в компанії і починаєте позіхати то неодмінно хтось почне за Вами це робити:).Так само й тут.Як можна бути біля класних столів(особливо не ївши перед тим) і не захотіти щось покуштувати?Я їм та й з ближнім поділюся.
    Забава-це витрата грошей щоб попоїсти забавитись показати себе та побачити інших.Не маєш не роби.А економити на 2-3 тарілках і думати що потім ті люди почують образу на мене і мені в рот будуть дивитись-та хай йому грець.
    У мене на роботі є один мужчина.Він весь час щось "топче" біля людей і я ніразу не бачила щоб він поділився з кимось.Те саме й тут.А що мене цікавить?Це їхні проблеми.І не береться до уваги те що може та і людина б хотіла купити собі в цьому ресторані попоїсти але і це інколи може бути проблемою зі сторони ресторану.Що тут рівняти звичайну роботу до роботи цих людей.Та тут столи гнуться аж від їжі(бідні):)То невже можна всім їсти і знати що десь збоку на вс дивляться голодні очі?Яб вдавилася..То що кожен працює біля таких столів?
    І не ввихованні тут справа чи в українському суспільстві а в людяності..Я не хочу себе такою в середині жадною і якоюсь не такою почувати.

Останнє редагування: 11 Січень 2010
  3. Лянка

Лянка Well-Known Member

Однозначно ніхто не збідніє на ті кілька порцій для музик і фотографа.
    То дійсно буде ненормально виглядати, коли столи гнуться, а бідненькі музиканти їдять канапки принесені з дому.
    Ніколи б не подмала, що це питання викличе стільки дискусій. Це звичай, який формувався віками, чи Ви думаєте, що колись музики ходили з своїми канапками? Як на мене, це само собою зрозуміло, що на весіллі має бути окремий стіл для людей, які працюють, щоб створити гостям відповідний настрій. І від них як не крути залежить забава.
    І, найголовніше, як сказала Pand@, все діло в ЛЮДЯНОСТІ.

4. levandivka

levandivka З яйцями...

Тоді вони не просили 700 Євриків... :)

5. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Тим більше! 700 то ж не 5000 :) І то не відміняє вищеназваних понять.

6. levandivka

levandivka З яйцями...

7. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

В нас на весіллі музиканти мали окремий стіл, я звичайно не слідкула, але просто впевнена що їли все те що і гості, оператор сидів в залі з гостями.І музиканти, і оператор проявили себе з культурної, позитивної сторони, нічого не вбачаю лишнього в тому що були нагодованними на нашому весіллі. А от про оператора на весіллі в мого брата, без сміху не згадаєш ( а для них це було розчаруванням). Коли брат одружувався, то робили весілля (7 років тому) в нього вдома в Турківському р-ні, весілля було багате, класне, гостей було 280 чол. Оператора знайшли хорошого, зі слів братового знайомого. Оператор "розказав" який він суперовий спеціаліст, що буде і оператором і фотографом, і все буде клас, зголосився приїхати на день швидше, щоб зазнимкувати всю красу гір. Під час весілля так їв і гуляв зі всіма гостями, що ані нормально (вже не йдеться мова про хороше, якісне знімання) відео, ані жодної якісної фотографії немає!!! Мало того, що він пів весілля проїв, протанцював, то й ще встиг подрімати, що його ледь збудили коли молодій знаміли фату. Та й то ще не все, він гостював у них ще 4 дні потому, не могли його висватати. То тут ідеться вже навіть не про те годувати чи ні, а взагалі чи оплачувати таку "хорошу" роботу...
    На мою думку, де є стіл для гостей, то й знайдеться ще харчів аби погодувати музикантів, фотографа чи тамаду, бо після нашого весілля залишилось стільки що можна було ще гуляти кілька днів, основне щоб ці люди не зіпсували вам свято, і щоб потому про них були лише приємні спогади.

8. RUSlana

RUSlana Active Member

Чоловіка брат фотографує на весіллях, хоча кілька років назад все почалось з того що попросили родичі пофотографувати весілля напівпрофесійним фотіком і фотки всі получились настільки класні, що вже кілька років він ходить по весіллях друзів знайомих, родичах і це все без реклами...ну добре це був вступ. Так от він сам розказував, що дуже жахливо виглядає коли оператора і фотографа не годують (сам він скромний і їсти свої канапки стидається, а на ногах з 7-8-ої год), бувало що навіть люди із столів підходили і приносили їм канапки, як псам бродячим... Думаю що треба всі такі нюанси напевно обговорювати наперед, хоча сама розумію, що в загальній суматосі інколи це питання вилітає, а тому треба достойно вийти із ситуації накормивши людей в будь-якому випадку.

9. Дана

Дана Well-Known Member

Не знаю чи ці традицію були усюди але точно знаю за місцевість між Тернопільщиною і Івано-Франківщиною, там музикантів дійсно годували на весіллях, але за музику не платили!,як правило музики були з того самого села, в крайньому випадку з сусіднього, люди були в дуже близьких зв'язках( кум, брат, сват, вуйко і т.п) і запропонувати гроші - означало дуже сильно образити, тому і старалися нагодувати якнайкраще, а от ті гроші які музикам давали гості за гарну пісню - то вже було їхне.
    Так само коли запрошували на готування їжі жінок з цілого села, то їх годували, бо гроші за свою роботу вони би нізащо не взяли, а головна господиня брала харчами.
    А по самій темі, я не думаю що то проблема, всі ми люди, всі маємо язик і можемо домовитися так як буде нам найкраще, і так щоб всі сторони залишилися задоволені -тобто компроміс наше все.

10. rikusya

rikusya Well-Known Member

Перечитала більше половини теми,решту просто не осилю....і хотілось би й своїх 5 копійок вставити,хоч може це вже до мене говорили...
    По-перше-ще 2-3 роки тому питання про "нагодувати на весіллі музикантів,оператора і фотографа" навіть не ставилось-годували всюди і на всіх весіллях...Це питання почало виникати минулого року,цього року стало ще більш актуальним- не знаю,в чому справа- в тому,що в ресторанах ціни виросли,чи люди наші стали кожну копійку рахувати,чи просто дійсно "жлобитись" більше почали....
    Зазначу таку тенденцію- чим заможніші замовники,тим більша імовірність,що в них на весіллі не буде окремого столу для музикантів і операторів...І навпаки-чим простіше весілля,тим більша імовірність того,що оператора і фотографа не лише нагодують за столом з музикантами,а ще й посадять десь між гостей,чи навіть(!) коло батьків молодих чи самих молодих:)))

Ви не повірите,але знаю кілька хороших приватних фірм,де дійсно в пакет до зарплати включене і харчування працівників в обід(в мого тата на роботі взагалі є кухарка і невеличка кухня в офісі), не кажучи вже про чай-каву,які працівники собі на протязі дня роблять стільки,скільки хочуть....
    Так що-відношення до працівників,це вже дійсно справа кожного працендавця,і я вважаю,що якщо він хоче хороших теплих відносин в своїй фірмі,то мусить подбати і про такі дрібниці...

А з погляду фотографа скажу,що навіть не стільки їсти хочеться після 8-15 годинного робочого дня,скільки ПИТИ і СІСТИ!!!і хоча мінералка і шоколадні цукорки в мене завжди на весіллях з собою протягом дня(завжди пропоную і молодим шоколад для підняття настрою і підкріплення посеред прогулянки), коли всі гості сідають за стіл,то дивитись на них підпираючи стіну зовсім неприємно...

11. Karrizo

Karrizo New Member

відкопала таку темку і, чесно кажучи, дуже здивована. Не думала, що бувають такі випадки, коли фотографа чи оператора на весіллі не годують.:confused::confused: У мого брата на весіллі фотограф сидів за одним столом з усіма гостями, а музиканти мали окремий стіл. Важко собі уявляю фотографа на весіллі з своїми канапками. На своєму весіллі всіх нагодую!!!

12. zaderyshka

zaderyshka Member

Годувати буду, що ж то не люди чи що? Навіть з тої причини, що терпіти не можу коли на фотках чи відео є знимки де народ напихається і де столи зі стравами зняті. Чим то взагалі цікаво? Щоб через 5-10 років дивитись як виглядали наші "кошички з ікрою" чи підпливший холодець? І їсти я не можу коли хтось бігає і тицяється об'єктивом в тарілку. Хай краще людина поїсть смачно і сил набереться ніж буде гонити між столами голодна і знесилена.

13. Malyatko

Malyatko New Member

Ми замовляти окремий стіл для 4-х музиків і оператора ,фотограф був до 1-го танцю. На окремий стіл окремо замовляти гаряче на кожну людину ,а холодні закуски йшли з загальних страв,що для гостей. Двоє людей не прийшли ,то я посадила оператора і фотографа за наш стіл, всі були задоволені. А якщо люди голодні ,то вони можуть бути злі ,а нащо вам таке в цей день:girl_in_dreams: .Мені здається ,що треба ставитись до людей так як би хотіли ,щоб ставились до вас.

14. Bobas

Bobas New Member

Ось ось, хіба фотограф не людина? Звичайно годувати і його і всіх музикантів!! За столом не сидять хіба офіціанти, а решта мають своє місце.

15. LuBimaya

LuBimaya New Member

Почитала тему, і аж диву далася.. чесне слово...
    Те що люди на роботі, то зрозуміло, їм платять гроші, то теж зрозуміло...
    Ну хіба ж комусь шкода зайвої пляшчини чи ковалку ковбаси???
    Якщо робиться весілля на 100!!! душ гостей, наприклад, хіба ще 4-5 осіб не нагодуєте??? тим більше майже завжди хтось з гостей не приходить...
    літом гуляли на весіллі сестри чоловікової.. музиканти і оператор з фотографом були до 1-ї ночі, при тому, що фотограф взагалі з 8-ї ранку!!! то і поїли їх, і годували, і нічого страшного тут немає.. все одно того добра стільки залишилося, що два дні ще доїдали... зате люди були ситі і відпрацювали якісно на всі 100%
    ще в давнину усіх найманих робітників господар годував!!! чи то були музики, чи город копали, чи хату ставили... після роботи завжди годували обідом...

16. Valeria

Valeria New Member

В нас для музикантів був накритий окремий стіл,а от фотограф(Олег Баранський) і оператор за стіл не сідали,аргументуючи це тим,що вони на роботі.Мене це дуже здивувало,хоча скажу чесно було навіть приємно.Бачила випадки,коли музиканти,тамада і ін. забували,що вони не просто гості.

17. sunday

sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

это всё хорошо (про щедрость души и пр.) если у вас мощная поддержка из села и вы делаете свадьбы на 100 и больше человек в столовой завода (утрирую но всё же)...вот тогда действительно + - 3 -5 человек погоды не играют....
    а вот если делается свадьба на человек до 50,в хорошем (!!!!!!!) ресторане,со средним чеком от 100$ и до ?а ну ка посчитаем...фотограф+музыканты(минимум 3)+оператор+тамада = 6 человек=600$ хм...недурно,учитывая,что они еще и деньги получают немаленькие...и смешно читать -"не по людски это"...вот менталитет))) в СВОЙ праздник,вместо того,чтобы наслаждаться и радоваться - думают о том "ой,а что люди скажут"...очень нравится традиция за границей...молодожёны после регистрации фьють и уезжают себе в свадебное путешествие...а родственники пусть себе фуршетятся,и по фигу как то как дела у гостей - главное счастье новой ячейки общества ;)))

18. levandivka

levandivka З яйцями...

Хіба ж це традиція? Це "фьють" і є. :)

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А були на такому весіллі за кордоном? Чи тільки у кінах бачили "традицію"? На скількох весіллях тут була, ще з жодного молодята таким чином не втікали. :dntknw: На неправильні весілля ходжу. :scratch_one-s_head:

20. sunday

sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

хм...вот вы меня поставили в тупик...действительно не была,судила только по фильмам...:girl_sad:но всё же,если во многих фильмах это встречается,значит имеет место быть??? думаю - это правильно - это день молодожёнов,и всё должно быть только для их счастья,а не удобства и радости обслуживающего персонала.
    опять же таки нравится фуршетность столов (опять же таки по фильмам :girl_blush2:) свадеб за рубежом..никаких холодцов и бульонов с блинами - лёгкие закуски,сладкое и много цветов)))))