Обійдеться канапкою...(фотограф, тамада, оператор, музики)?

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем levandivka, 14 Серпень 2007.

?

Чи нагодуєте на весіллі?

1. Звичайно, нагодую

91,2%
  2. З якого переляку? Най свої канапки їсть!

3,1%
  3. Нагодую, але вирахую із гонорару

5,7%
  1. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Відповідь: Обійдеться канапкою...(фотограф, тамада, оператор, музики)?

Молоді замовляють меню, і коли кухня подасть все, що мала подати за першим (2-м, 3-ім) столом, тоді підходять до музикантів і говорять, що можна піднімати гостей з-за столу.

2. marianast

marianast Well-Known Member

Прямо кастовий поділ. До речі, як правило на таких "баблистих" забавах навіть не виникає питання годувати чи ні ними ж привезений персонал. Чи може ви знаєте хоч одного ділка "з відповідним статусом" при якому водій голодний, чи канапками давиться?
    Та і питання стоїть не так категорично,як ви його ставите. Бо на будь якому весіллі, не залежно від розмірів, їжі вдосталь і не нагодувати людей, яких ви привезли з собою, фотографа і оператора який за вами з 1о ранку бігає, крутиться, це жлобство.

Останнє редагування: 18 Березень 2011
  3. sunday

sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

вы с Марса? всегда есть кастовое разделение...было есть и будет...

а я назову это разумная трата денег...я уже писала,что воду,лёгкие закуски можно дать..но не более..ну почему никто не объяснит внятно почему надо накрывать столы фотографам и музыкантам?

4. Orman

Orman Модератор-бомба

який такий кастовий поділ? Ви що?
    Фотографи, оператори, кухарі і офіціанти - наймані праівники. Вони виконують роботу їм за це платять. БАГАТО платять

ви не розрізняєте людей які мають гроші і крутеликів-рагулів - це різні люди. І другі дуже файно вміють грошами смітити, а хто свої гроші заробив своїм розумом, а не хитрим задом, то добре вміє їх порахувати.

---------- Додано в 16:47 ---------- Попередній допис був написаний в 16:45 ----------

задурно, напевно.

5. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

їм все рівно, й так заплатите скільки треба.

6. true

true New Member

Ми теж на весіллі накривали окремий стіл для музикантів.(це були ще й знайомі мого батька). Тамада сидів з гостями за столом. До слова, дуже приємна людина і нам було приємно його пригостити. Я просто думаю, що людина, яка з 8 ранку і до 5 ранку працює, заслуговує на то, щоб поїсти і попити. Я розумію, що він на роботі і отримує за це гроші, але поїсти то він має. Це саме стосується музик і співаків. Тим баче, я як згадаю, скільки того добра залишилось і зіпсувалось...Друге діло, коли йде мова про зловживання алкоголем чи наглість з їхнього боку, то розмова вже би була інша.

7. marianast

marianast Well-Known Member

Люди!!! Про що ви?:girl_haha: це весілля, навіть в накращому ресторані, з репутацією і т.д., ви замовляючи забаву автоматично годуєте весь персонал ресторану. Я не кажу накривати стіл,щоб ламався. В нас на весіллі ні музиканти,ні фотографи спиртного не оримали, але нагодувати людей обідом- вечерею? Що в цьому показово - марнотратного? Які гроші ви будете рахувати, якщо за стіл для музикантів рахують по мінімуму, а то і взагалі безкоштовно ставлять?

Я прекрасно відчуваю різницю. Але до чого тут ця відмінність?

8. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Напевно треба обирати серединку, а не крайнощі. Не накривати музикам і операторам столи такі ж, як і гостям, але якісь перекуски і пиття таки можна дати. І звичайно, це ВАША добра воля і ніякого "так треба" бути не повинно.
    Ми накрили окремий стіл - де було кілька закусок, одне гаряче і безалкогольні напої. Можу сказати чим керувались ми - хотілось, щоб на весіллі всі були задоволенні і тим хто працює, було приємно працювати.

9. zaderyshka

zaderyshka Member

ай-ай, яка дискусія палка розвелась:girl_impossible:
    Тут вже казалось про і "міцну підтримку з села" і "бутлі самогону" і напротивагу весілля за 100 у.о. з особи та відра віскі, по-перше, а що до 100 у.о, то вже рагульське весілля? По-друге, харчування обслуговуючого персоналу вашого весілля обговорюється при замовленні залу, скільки вартуватиме і що подаватиметься.Зазвичай вартість такого столу значно нижча.
    Якщо нема бажання годувати за повною весільною "програмою" музик-тамадів і решту братії - то і не робіть цього. На дорогі весялля переважно лабухів і дилетантів з камерами не запрошують і рівень вашого залу вони оцінять відразу, то й не розраховуватимуть, на окреме місце. В такому випадку, погоджусь, що доцільно організувати місце з легкою перекускою та напоями.

10. sunday

воооот!!!:clapping:

11. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

В нас теж фотограф категорично відмовився сідати за стіл. Але це вже була його воля :)

12. sunday

так и должно быть...обслуживающий персонал должен сам(!!!!) понимать,что находится на работе,за которую ему платят хорошие деньги..и думать о качестве проделанной работы,а не о том,чтобы выпросить еду или украсть бутылку водки...

13. tasha

tasha New Member

Якщо чесно, коли ми складали меню ітд, то про це навіть не згадали, а адміністратор теж не заікався.
    Тепер мене совість трохи гризе, але не дуже сильно, бо працювали музики з 5 вечора до 11 вечора.

14. La esposa

La esposa Moderator

... тоді він має право на обідню перерву.

— Хто захоче відпустити свого оператора на годину на обід, в кафе чи додому? не пошкодуєте про втрачений матеріал?

— Хто подбає, щоб йому подали меню, в якому не буде варіантів "цього в нас зараз немає", і

— Хто впевнений, що йому принесуть не просто замовлену їжу, а надібране з ваших же, оплачених ВАМИ страв? ну бо не захоче, повірте, не захоче кухня готувати заварні тістечка тільки тому, що вони є в меню і одна людина їх забажала ;)

15. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Для мене питання не принципове, але вважаю, що якщо хочеш годувати - годуй, але обов"язково бути це не мусить. Люди справді на роботі, отримують за це гроші, оплачувати свої потреби мають за свій кошт.

16. Пуся

Пуся Well-Known Member

У нашому договорі з рестораном чітко вказаний пункт "музиканти, оператор, тамада та інший обслуговуючий персонал замовника відносяться до запрошених гостей" і я з цим категорично не згідна, але не тому, що я не хочу їх годувати :), а по тій причині, що ті ж самі музиканти просто не встигнуть скуштувати всі ті страви, що будуть подані гостям. Але хто ж про це думає. І доречі навіть це трохи повпливало на те, що ми взяли гурт із 2 чоловік, а не із 4 :)

17. sunday

ну не снимает же он (не играют же музыканты) в постоянном режиме? в то же время,пока едят гости,могут поесть и они...давайте спросим у DesperateHousewife и Valeria что и когда ели их фотографы))

уже дополнительно платить не придётся...:girl_crazy:

сами пусть о себе заботятся...чай не маленькие детки...почему это должно меня заботить???

18. Orman

Orman Модератор-бомба

ой Іра, а що коли всі балюються топрям фотографи і музиканти стоять і стіну підпирають, от вам і перерва.

Я за те щоб годувати в межах розумного (реально розумного) і це враховувати при оплаті роботи.

і попередньо про все домовлятись. Про музикантів взагалі окрема історія. Коли музканти грають в ресторані просто, то клієнти їм за свої гроші їжу не купують і окремо не платять (хіба пісню замовляють за десятку). А як весілля, то мало того що платять за роботу, так ще і годуй їх. Де логіка?

---------- Додано в 18:10 ---------- Попередній допис був написаний в 18:08 ----------

ну от власне. Люди які рахують гроші мусять викручуватись яким-небудь чином. А не як там "хата горить,най і стодола горить".

19. sunday

ну вот а почему не сказать,в ресторане,что СВОИХ (а не их собственных) музыкантов вы кормить не будете..и приглашайте себе хоть целый оркестр...

20. La esposa

La esposa Moderator

я не про те. Якщо весілля в якійсь парковій зоні і поряд нема кафешок, що робити? варіант з канапками-мівінами навіть не розглядаю.

просто, якщо люди беруть "європейську" традицію не годувати "обслуговуючий персонал", то хай дотримуються її до кінця, і виділять хоча б окремий столик і меню запропонують. Тут не маю нічого проти. Але тут мають подумати вже самі молодята, чи сподобається їм, що йому принесуть (за його гроші) наприклад картоплю і салат, взятий з тих, що молоді заплатили :girl_crazy:

тому я за повний список меню, без варіантів, що "в нас зараз є те, що в людей на столах, іншого вам не принесемо".