Обійдеться канапкою...(фотограф, тамада, оператор, музики)?

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем levandivka, 14 Серпень 2007.

?

Чи нагодуєте на весіллі?

1. Звичайно, нагодую

91,2%
  2. З якого переляку? Най свої канапки їсть!

3,1%
  3. Нагодую, але вирахую із гонорару

5,7%
  1. marianast

marianast Well-Known Member

Відповідь: Обійдеться канапкою...(фотограф, тамада, оператор, музики)?

)))Вам катастрофічно не щастило з персоналом))) Якісь бомжувато-злодійкуваті прохачі трапялись:girl_wink: Мені очевидно щастило, бо жодної наглості чи некоректності з їх сторони я не помічала.
    Якщо серйозно, то, наголошую, при наших реаліях, про такі моменти мав би подбати адміністратор. Бо у всіх ресторанах усе відбувається за одним сценарієм - найбільший матеріальний удар саме зі сторони кухні. Принаймні, я не знаю ресторану, де б вдалось викоренити кухонне крадійство. Мій брат працював барменом в модному,дорогому кафе в центрі міста - що там творилось, на кухні зокрема...розповіді надовго відбили мені охоту до будь яких закладів, знайомий працював в Ріксосі - та сама історія, будь яку форму контролю вдавалась обходити, родича одногрупник зараз працює в Купаві - ті самі крадіжки. Вони це називають "докружити собі") В Наварії в нас на забаві нагло крали і ні краплі не соромились. Ще маємо знайомого шеф - кухаря, який готує забави, весілля і т.д. Не прив'язаний до жодного ресторану, тому команду довелось йому набирати свою. Він забезпечує людей добре оплачуваною постійною роботою, в нього заходи розписані на рік-півтора вперед. Чоловік не української ментальності, репутацією дорожить понад усе і неможе знайти нормальних працівників. Каже,що скільки людям не плати - однаково крадуть, бо не в силах не скористатись можливістю. Він віддає працівникам усю залишкову їжу віж якої відмовились господарі - не допомагає. Обшукує працівників, коли ті йдуть додому (абсурд,але правда), але ті умудряються сховати продукти на дворі,чи навіть під столами,де сидять гості))) В тих,кого впіймав продукти забирає, їх звільняє, але на їх місце приходять такі самі, плюс ще навчити їх треба. Звісно не всі такі, але і двох-трьох достатньо.
    До чого я веду - в ресторанах таких принципових кухарів чи адміністраторів нема. Тому і про музикантів і фотографів мають подбати самі, поділитись (знов абсурд, але правда).
    Якщо чесно, то не пам'ятаю скільки ми платили за стіл музикантів, знаю, що сума була символічна, а для фотографа і оператора я просто сказала доставити 2 місця за сусіднім столом. Про оплату адміністратор навіть не заїкнулась.

а таких калькуляцій нема в жоднтму з мені відомих ресторанів. Ви ж не оплачуєте персоналу повний стіл з усіма нюансами включеними в цю суму. Максимум за що ви можете заплатити - це обід - вечеря і якась мінімальна перекуска. В іншому випадку раджу придивитись до адміністратора, видумує забагато

2. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Якщо чесно, не знаю :) Я його кілька разів просила присісти перекусити, він відмовлявся і віднєкувався. І за столом я його так і не бачила.
    І ще - він в нас не був до кінця. Знімав зранку (десь з 10-11) і десь до 9 вечора.

3. Пуся

Пуся Well-Known Member

так я за те, що б нагодувати, але в розумних межах. Відеоопертор від самого ранку за нами бігати буде, то б мені совість не позволила для нього тарілку не поставити.

4. sunday

sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

сужу только по записям в этой ветке))) советую прочитать ранее написанное)))

ещё раз совет прочитать то,что выше вашего поста))))

5. Orman

Orman Модератор-бомба

ну в тебе і фантазія. Іра - ти на роботі. Знаєш що люди їдять на роботі? В кращому випадку бізнес-ланч (так-так з обмеженою кількістю страв), а в нормальному випадку - таки канапки. І так кожен день і не булькають. Чи фотографи - опреатори то така каста особлива?

6. sunday

ну я думаю этого вполне достаточно было для прекрасного материала..что же дальше снимать...не очень трезвых (мягко сказано) гостей???:girl_crazy:

7. Orman

Orman Модератор-бомба

ну ви ж якось домовлялись про час його роботи, чи це був сюрпрайз?

8. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Ні-ні, ми так домовлялись, і перед тим як йти він підійшов і запитав чи йому вже йти чи залишатись :)

9. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

він сам подбає
    йому що 10 років?

от, без особистих образ, але ти якраз стандартний хід думок обслуговуйочого персоналу, якому ЗАМОВНИК. крім оплати, ще купу всього "винен"

аж розсмішила, і дійсно, хто подумає... :xaxa:

писали колись про аналогію з відрядженями...
    пішла хвиля нова, деякі роботодавці тепер оплачують тільки витрати на дорогу та проживання, харчування-ні

10. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

Поясняю: люди працюють цілий день - від ранку і до вечора. Вони голодні і перед їх носом носять різні страви, відповідно апетит шалений. Ви даєте йому воду і канапочку. А коли ви на роботі у вас є обідня перерва? І як ви поставитесь, що фотограф чи оператор пропадуть з забави на годину і підуть в сусіднє кафе поїсти?

11. Імель

нормально
    коли всі сідають за столи, ті, хто не відпочивають, а працюють. якраз мають час, щоб поїсти
    припустимо, я продаю прикраси, працюю цілий день від ранку і до вечора, мені працедавець має щодня дарувати прикраси, бо в мене бідної від такої роботи апетит шалений? те саме бармен в диско-клубі, йому ж не наливають, бо він бідолашний може собі апетиту нагнати

12. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

А якщо потім виявиться що тостів рідних людей на відео немає? Чи конкурсів якихсь?

Не розумію до чого це. Фотограф не просить щоб його фоткали.
    Не знаю, просто тепер як одружена знаю що до голодного чоловіка ніякі ідеї не приходять - він тільки про їжу думає. Але то може тільки мій такий. Може фотографи і оператори люди креативні і можуть голодні придумувати різні цікаві сужети, али то ризиковано.

13. Holly

Holly Moderator

Тобто, якщо оператор/фотограф їстимуть взалі, то однією рукою тиматимуть канапку, а ншою - техніку??? Або не так, сидить собі людина їсть, тут чує тост. Все кидає і жене знімати. І так кожні дві хвилини.

14. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

Ну тоді наперед так і домовляйтесь, що в них наприклад з 19.00. до 20.00. перерва піти десь поїсти. Якщо вам так підходить. А не ставте склянку води зі словами що і того хватить.

15. Holly

Holly Moderator

От власне про це і йшлося на початках теми. Якщо замовники не хочуть оплачувати харчування операторів, то вони перед тим домовляються. Але й оператор не повинен розраховувати на те, що його нагодують

16. levandivka

levandivka З яйцями...

Не так.
    Сидить і пильнує. Тост, поки стартує (всі заткнуться), є троха часу дожувати і взяти камеру. :)
    Не кожні дві хвилини. Стільки не вип'ють.

17. BlondyGirl

BlondyGirl Member

Єдина радує - що жадних людей таки значно менше :girl_claping:

18. sunday

чёрт подери...почему это жадных???

19. Holly

Holly Moderator

Ну і до чого тут жадність? Якщо місце в ресторані коштує грошей, то порахуйте: один оператор, один фотограф, тамада, 2-3 музиканти - мінімум 6 людей

20. Імель

про що мова?
    не плутайте грішне з праведним
    то фотограф має зі мною домовлятися, коли мені/нам буде зручно, щоб він відлучився поїсти,
    якщо я не збираюся його харчування відносити на свої витрати, то скажу, для прикладу, маєте 1 год від початку першого столу, а як все-таки зберуся, то скажу, що для нього буде там-то там-то вечеря.

і це нормально

а не навпаки
    тобто умови ставить той, хто платить
    і впринципі, так було завжди
    дозволю зауважити, про зірок світового масштабу ми не говоримо ;)

---------- Додано в 21:15 ---------- Попередній допис був написаний в 21:08 ----------

ржу
    фотограф, який хоче поїсти на шару не жадний, а замовник, який платить йому гроші, немалі-жмот :xaxa: