Обійдеться канапкою...(фотограф, тамада, оператор, музики)?

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем levandivka, 14 Серпень 2007.

?

Чи нагодуєте на весіллі?

1. Звичайно, нагодую

91,2%
  2. З якого переляку? Най свої канапки їсть!

3,1%
  3. Нагодую, але вирахую із гонорару

5,7%
  1. terezka

terezka котяка-вишивака

Відповідь: Обійдеться канапкою...(фотограф, тамада, оператор, музики)?

стопудів, в фотографа робота - мусить працювати,
    інша справа, коли фотографом беруть знайомих, іноді за символічну оплату чи без оплати, тут і нагодувати - нормально

було на весіллі в сестри купа випадків - фотограф і оператор сидять їдять, а молоді перший танець танцюють, молода букет кидає, з молодої вельон знімають:sad:

2. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Ой не хотіла влізати , але.... є в нас гілка про "страшні" хабарі лікарям (хоча там більше слів, ніж діла ), і квінтесенція цієї гілки - лікарі отримують зар.плату, і не має чого їм додатково давати щось. Розглянемо весілля- фотограф, музики, тамада ітп - отримують від вас з.п - і як на мене- немає потреби додатково давати їм щось . :) .чи не так? :girl_wink:

3. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Потрібні роботи-фотографи на акумуляторах, але з вмонтованим креативом:girl_crazy:

4. Багіра

Багіра Well-Known Member

все зводиться до одного - конфлікту колективізму й індивідуалізму:xaxa:
    весілля минулого де головне їжа і весілля майбутнього, де найважливіші гроші.. а ми десь посередині сперечаємось як має бути)))
    особисто моє відношення - людина, яка працює "на виїзд" має бути сита здоровою їжею... чи то молоді великодушні, чи то виконавець носить з собою комплексний обід+термос, то вже індивідуально...
    з однієї сторони погоджуюсь - ціни на операторів, тамадів досить завищені як і все весільне... з іншої сторони - хто вимагає замовляти того, хто не по кишені?

а зрештою - замовляйте того, хто розділяє ваші погляди... це стосується їжі, організації, стилю робіт..
    якщо у молодих мегаєвропейські погляди, то навіщо замовляти "сільського хлопа"?

єдине з чим я згідна - не варто дути на виконавця роботи як на "бубу"..
    ото деколи чую - треба файно нагодувати, музикантам налити, щоб хотіли веселити публіку і не напрягати нікого, щоб добре виконали свою роботу.. бо від них багато залежить - розгніваєш їх і зіпсують тобі весілля (тамада, музиканти) чи погано знімуть (оператори)
    мене від того аж трясе:girl_crazy: ну шо за мара???

5. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

і хочеться гордо додати-справжні професіонали :d23:

6. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

а хто за ту годину буде знімати тости улюбених мамів/татів/бабусь/дідусів?
    теортетично цікавить...
    Може скажуть ті дівчата, в кого вже були весілля. У вас на весіллі була така година, коли нема що знімати?
    В селі - так, оператор може відлучитись на годину за столом і (можливо) нічого не пропустить цікавого зняти, хіба окрім "най ся поцілує". У Львові на такому весіллі я ще не була.
    _________
    чесно кажучи, мені оця ідея найбільше сподобалась.
    Люблю? коли все розкладено по своїх поличках.

Останнє редагування: 18 Березень 2011
  7. Імель

а коли їсть відеоператор, якщо замовник пригощає?
    от тоді :)
    бо так має бути
    я інакше просто не уявляю
    але ту розмову має виконавець починати, бо в разі чого, то йому голодним залишатися :xaxa:

і для мене це буде ще одним свідченням того, що людина добре робить свою справу і не буде викидати різних коників типу запригощався під час першого танцю (ну Терезка писала :))

а загалом така позиція "як то не накормити фотографа/оператора/музик...." нагадує мені ситуації, коли чайові включені у рахунок :girl_mad:

8. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Коли? коли встигне. У мене раз так було, що я одну канапку їла годину.
    Давай по-порядку. Середнєстатистично)
    Зайшли за столи. Помолилились (треба зняти). Далі відкривають молодим шампанське наливають, молоді п"ють (треба зняти). Далі познімати гостей за столом, поки всіх обійдеш, тут вже й перший тост від мами і після найсяпоцілуєпарамолода (треба зняти). Тут може з"явитись перша вільна хвилина, але ще не до канапки,.. в першу чергу в туалет. А тут вже і друга мама тост говорить. Після цього знов з"являється хвилинка, але... знов не до канапки. Треба знайти розетки, поставити акумулятори на зарядку, можливо поміняти касету. Якщо треба, доставити своє світло. (Хоча за світло мені ніхто не доплачує, а в деяких залах темно, як в гробу)))) Тепер тато тост говорить, і після цього, якщо все добре, можна з"їсти канапку, випити холодний вже борщ і якщо гості нічого цікаво не чудять за столом, можна з"їсти і трохи холодної вже бульби. Четвертий тост. Випрошуєш в кухні гарячого чаю чи кави (чомусь гарячого хочеться) і перший танець.
    ви не повірите, я мрію про те, щоб відпустили на годинку під час першого столу. Щоб я могла спокійно з"їсти гарячої бульби чи гарячого борща. Мечта!
    І ще там про п"яних музикантів писали, не хочу шукати. Я не знаю, де ви таких музикантів берете.
    Ні разу не бачила таких, що напились і лика не в"язали до 10 години, чи то до 5 ранку.
    Я таких не бачила. Мені пощастило, чи може це проблема вибору? Типу замовляємо лабухів зі села за 100у.о.. (Ну лабухи - це діагноз, а не професія))) Звичайні львівські (назвемо їх так) випивають - майже завжди, це правда, але дуже в міру. Я п"яних музикантів ще не бачила. Назвіть конкетно і"мя чи гурт, хто це так спозорився.
    Продовжувати? я можу і про другий стіл розказати.....

Останнє редагування: 19 Березень 2011
  9. zaderyshka

zaderyshka Member

та чого ж, якщо обговорювати то вже все. Думаю, то не є соромно коли народ рахує свої гроші і попередить фотографів-тамідв тощо, що хавки на халяву не буде.
    А от якщо вже організовувати стіл, то я категорчно проти спиртного. Хоча на більшості весіль, на яких я була, то тамадти, оператори, фотографи, музики самі видмовлялись від спиртного. Тільки на одному панове лабухи вирішили, що вони круті львівські хедлайнери і "вдусили" на 4 3 плящини. :girl_impossible:
    от власне, принаймні я не спостерігала, щоб оператори чи фотографи сідали і пригощались перважно бігають між столами і знімають, а от музиканти переважно топчуть за милу душу.

10. Імель

проблєми індєйцев шеріфа нє ...
    так кажуть мої співробітники :)
    це само собою
    звичайно, якщо замовник не працює за "хавку"
    попереджається в інших випадках-ми вас годуємо, канапки можна не брати

11. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Не вміють в нас люди нажаль користуватися форумами, пишуть сто п'ятий раз те, що вже було написано і задають питання, на які вже сто разів відповіли. Замість того, щоб прочитати те, що вже написано в гілці. Доведеться повторити своє пояснення з боку фотографа.

Ви, як замовник, дійсно не зобов‘язані годувати фотографа-оператора і тим більше садити за свій стіл, але пам‘ятайте, що такі випадки попадаються вкрай рідко тому ніхто до них не буде готовий, отож якщо у вас такі принципи, то потрібно попередити, що харчування то їхня проблема. Не можна поставити людей перед фактом в день весілля. Якщо ресторан за 30км від міста то де їм шукати вечерю? Замовити в тому ж ресторані скоріш за все не вийде, або персоналу не до того, або правила закритого бенкету не дозволяють, або гроші з собою є тільки на таксі... але найчастіше банально немає часу цим займатися якщо дійсно зайнятий своєю роботою і не хочеш пропустити жодного цікавого моменту, якщо є готовий стіл то можна бодай на 1хв присісти і чогось теплого перекусити.

Привезти з собою канапки? Ну.. канапочкою перебитися можна собі працюючи 8 годин в офісі, коли о 13 годині обід і робочий день закінчується о 18:00. І навіть в таких умовах проблеми зі здоров‘ям гарантовані. А як прожити активно працюючи від 8:00 ранку до 24:00 ночі на водичці з канапкою? Яку їжу може носити з собою фотограф, у якого і без того рюкзак важкий і там місця вільного немає навіть для пляшки коли. Та і як зберігати ту канапку коли вдень спека 42°С?

Врешті решт, повторюю, можете цими "чужими" проблемами не перейматися, просто попередьте людей про те що їх чекає, хай готуються до цього чи зразу відмовляються від замовлення — то вже їхнє діло.

Мені якось спокійніше в цьому плані, з більшістю клієнтів в процесі співпраці переважно ще до весілля ми вже друзі, можливо тому ніяких дурниць типу "віддай 12 гривень за салат" я жодного разу не чув. Та й від мене ніхто не почує "віддайте 5 гривень за диск" :)

Думаю, що досить вже про це. Хіба можете щось нового додати? Впевнений, що про все вже тут писали ))

Останнє редагування: 19 Березень 2011
  12. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

13. fotynasop

fotynasop New Member

Насправді, ми коли замовляли весільний стіл (то було за Львовом), то господиня сама сказала, що за харчування музиків та оператора потрібно заплатити як за гостей, а за фотографа платити не треба (він був тільки до першого танцю). Я була проти, але село є село. Довелось пристати на їх умови. Хоча я переконана, що кожен мав би сам розраховувати на своє харчування або його потрібно вираховувати з гонорару (тим більше що ціни зараз такі, що мама не горюй)

14. innamorata

innamorata Well-Known Member

Я щось в тому всьому проблеми взагалі не бачу... По перше в фотографів/.... нема дуже багато часу щоб повністю попоїсти, ну типу перше, друге і т.д.
    А на весіллі зазвичай столи аж ломляться, там і гарячі закуски, і холодні і ще купа всього, що потім ви викидаєте, або ж батьки то чемно збирають додому, а потім все одно викидають, бо хто ж стільки з"їсть... навіть на поправини.
    Тому думаю трохи того харчу назбирати на стіл вашим фотографам операторам тамадам буде аж ніяк не проблема. Ну це ІМХО Хіба що вони захочуть повний пакет як для всіх гостей(перше друге і компот), ну то, зважаючи на ціни за людину, тре буде вже домовлятися.

15. Delfy

Delfy Well-Known Member

Ми на весіллі всіх, хто нам допомагав організувати гарно свято (тамада, музиканти. Фотограф - сам сказав, що кормити його не потрібно, але тарілку за стіл ми ставили) ми кормили. але на їх столі було втричі менше їжі, ніж у гостей. нам адміністратор сам запропонував такий варіант - були холодні закуски й менше гарячих. З алкоголю - 1 б.горілки і 1 вина чи шампанського. якщо порівняти ціною стола гостей і музикантів з тамадою. то вийшло на 1 гостя +-300 грн., на організаторів - +-130 грн.
    чесно - порівняно із коштами, що були використані на послуги, ресторан, алкоголь. інше, ці 600 грн. були копійками :) зато ніхто у нас не був голодний.

16. light

light New Member

Зараз займаюсь вибором музик, фотографа і т.д. - основна вимога НІЯКОГО алкоголю на роботі!!!!!!! Не збираюсь на своєму весіллі дивитись на п'яних музикантів! Ніяких навіть 50 грам! Робота є робота! А харчування так це звичайно, справді не брати ж їм з собою канапки :) тим більше у них же не буде 8-ми годинний робочий день з годинною перервою на обід :)

17. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Я теж за те, що годувати треба і фотографа, і музик, і оператора. Але стіл для них має бути без алкоголю. Робота є робота.

18. levandivka

levandivka З яйцями...

А ширнутися музикам для драйву дозволите?

19. Яруська

Яруська Well-Known Member

Вам музикантів хіба свідків єгови треба шукати:girl_crazy:
    P.S. Як показує життєва практика музиканти весільні і корпоративні вже настільки "ситі" гостями п"яними і їх вимахонами, що на тверезу голову того "зрєліща" не витримують.

20. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

В тому значна доля істини. Я вчора знімав до кінця весілля, такого вже всякого там відбувається...
    Ну і особисто зняю ДУЖЕ крутих у львові співаків і музикантів, які без бодай чарки алкоголю взагалі співати не можуть. Каже "мусить бути для куражу, і для голосу, і щоб не отруїтися чимось"... Зате коли чуть випив, то так співає, що в людей мороз по шкірі і коли динамічні пісні то 120% драйву, імена називати не буду, всі таких знають, і знають, що професіонали, і що зайвого собі не дозволять.