В такому випадку я б брала краще дорожчу газову ніж дешевшу індукційну. А з часом, як буде фінансова можливість і залишиться бажання, можна продати газову і купити індукцію. В мене газова, але досить часто доводиться їздити в інші міста, де знімаю квартири і на кухнях переважно індукція. Ну та, класно, що закипає швидше, не обпечешся, в догляді зручна, але прям непереборного бажання поставити собі таку немає. Може колись, як буде можливість, докуплю собі доміношку індукційну
Я 7 років користувалася індукцією (після газу), потім 6 місяців газовою знов, в кінцевому результаті обрізали газ на кухні і встановили індукційну. Витирання мені аж так не допікало, зате час готування на газі доводив до сказу.
Буду таки брати індукційну поверхню, правда не нову, а б/у з Європи (не хочу купувати дорогу поверхню бо можливо вона мені не підійде і я поміняю на газову), то ж є питання - які функції є важливі, а без яких можна обійтись (турборежим, таймер, booster, обєднання зон, захист від дітей, розпізнавання посуду)?
Я користуюся наразі простою склокерамікою. Так от легке витирання - це моя любов -швидко протер і чистота, ну і нема відкритого вогню - це теж плюс Перно якби мала індукцію. то взагалі закохалася б в неї
а як на індукційній бути у випадках, коли щось збігло? швидко все знімати з плити і витирати. бо пригорить чи можна доготувати, а вже потім мити? І ще - чи не ковзають баняки по тій поверхні? бо воно якось так гладенько виглядає, а я звикла до решітки на газовій плиті, по ній так дуже нічо не їздить, але в нас на новому місці газ не намічається, чоловік вже хоче тільки індукційну, ну а "експлуатувати" її тож таки мені ))
Чи можливо на індукційних займатись сироварінням? Є можливість "зловити" температуру 30-45 градусів?)
@Freedom UK, сир відігрітий в духовці в рази смачніший і ніжніший. Спробуйте. Відігріваю в 3л-их скляних банках
Дівчата, тре порада. Користуюся своєю склокерамікою 5 років. ЗявЗ'явил плямки напівпрозорі від розлитих компотів солодких ... Чим то можна відтерти. Абразивного певно не можна. Завжди користувалися Cif, скребок маю, але то такі плями плівочні, скребок їх не стирає
Дайте пораду! Дивлюся на варильну газову поверхню з гартованого скла від Ікеа. Чи хтось такими користувався і які у вас враження? Дякую
Індукційна плита (маленька, переносна на 1 комфорку). З режимами якось розберуся, може, але маю питання: 1. Вона завжди нагрівається-виключається (помітно що вода кипить хвилями - то сильніше, то слабше)? Чи то якийсь такий режим обрала? 2. Що робити якщо википів, наприклад суп? Одразу знімати, витирати насухо? 3. Чим її взагалі треба мити? Спец засоби якісь чи щось звичайне підійде?
З тих, що я користувалася переносних, так, вона гріє хвилями, якщо вибрано невелика температура і велика потужність. Я зразу знімаю, виключаю і звичайною шматкою витираю , для глянцу мікрофіброю. Ніякого спецзасобу не брала.
Можна спокійно без спецзасобів, головне гарно змити зразу і протерти мікрофіброю. Якщо википіло, одразу знімайте, та й здебільшого там безпека спрацьовує, вона вимикається сама.
А яких виробників посуду для індукціі порадите? Так щоб один раз взяти і на довго. Ще тут затегаю @VERO може шось підкаже Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
Десь на осінь почну жити з індукційною плитою і під неї немаю поки ще нічого . А треба буде все - і каструлі, і сковорідки, і якісь сотейники (зараз дітям варю деколи трошки каші в малому емальованому горнятку - то треба шось таке ж маломірне теж взяти). Чи є сенс брати якісь великі набори чи краще поштучно собі купити чого скільки треба? Які виробники є добрі? Маю трошки часу, хочу розібратися і вибрати. Чи бувають до індукційних плит якісь підставки-перехідники, щоб юзати старі каструлі чи таке не варто робити? Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
@Retaret до індукційних плит підходять і емальовані кастрюлі, можна перевірити чи липне до дна посуди магніт, якщо так то підходить для індукції. Ми теж скоро перейдемо на індукційну плиту то коли ми її пробували -ставили 2 кастрюлі з нержавійки і 2 емальовані яким вже понад 10 років то гріли воду всі, правда в емальованих вона грілась довше, можливо тому що дно не дуже рівне
О, не знала такого. А можна якось і зіпсувати ту плиту неправильною каструлею? Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
не думаю, в мене знайома користується такою більше 3-х років, то каже що підходять всі її кастрюлі крім алюмінієвих