Відповідь: Обираємо варочну панель. Досвід, поради. Дівчата, а хто має індукційну поверхню, підкажіть. Якщо у мене діаметр найбільшої камфорки 21 см, то мені бажано не використовувати посуду, який має більше дно?Чи все-таки можна, просто він довше нагріватиметься?І як ви доглядаєте за своїми поверхнями?
Свою варочну панель вибирала довго, прискіпливо, вибрала таку : ARDO F 6V4 GTW користуюсь другий рік, задоволена повністю, решітки чугунні, газ контроль, вузька (для нас то мало значення), камфорка з потрійним полум'ям, виробник Італія (теж на то звертала увагу),вибирала свідомо білу емаль, хоч то не так модно зараз, зате дуже практично, (батьки мають плиту з скляною поверхнею, мороки з нею купа, та ще й коли одного разу варили на ній варення,то воно збігло і той цукор пропалив скло, тобто виглядає так: біля камфорки, на склі ,велика пляма з купи пропалених, глибоких дірочок, і уявити собі не могли, що таке може статись, подавали на експертизу, нам відмовили, а вигляд зіпсовано) тому і вибрала білу емаль, зате завжди чистенька, без розводів там всяких, як то буває з нержавіючою, наприклад, задоволена нею дуже.
о, якраз заглядалась на склокераміку, але потім подумала що її навіть розбити випадково можна, наприклад, якщо на кутик впаде ручка від тяжезної радянської мясорубки, то той кутик точно відвалиться. поки зупинилась на такій, але ще думаю...
я маю Електролюкс Як доглядаю? Не мию, коли поверхня ще гаряча, не використовую дротиків, мию вологою шматкою і витираю рушником. А взагалі та чорна поверхня - то моя щоденна головна біль, навіть якщо вона ідеально чиста і засвітить сонце, то виглядає так, якби порохи з неї не витирали років 5.
Мене цікавлять ще камфорки. Якщо у мене розмір найбільшої 21 см, чи можна мені купувати сковорідку, наприклад, діаметром 28 см?Там потрібно підбирати посуд точно під камфорку, чи можна більший?
цього не знаю, у мене допасовані розміри посуду до камфорок, але по логіці, воно просто буде трохи нерівномірно готуватись у тій великій сковорідці
Можна і більший розмір, та нагрівання буде відбуватися тільки в діаметрі 21 см приблизно. Як варіант можна придбати посуд на 21 см з високими бортиками типу сотейника. Але то вже Вам краще знати))) UPD: Щойно переглянув інструкцію, рекомендовано, щоб діаметр посуду співпадав з діаметром конфорки. Також зверніть увагу: якщо зайнято менше ніж 50%(відсоток залежить від виробника) площі конфорки, нагрівання не відбувається
Я от хочу спитати, а комусь так зручно, коли найбільша комфорка у другому ряді? Тобто, я на такій комфорці зазвичай смажу щось на сковорідці. Мені не зручно, напевно, було б смажити на сковорідці у другому ряді, і за ручку не зручно хапати, і бризок на стіну більше шльопає. В другому ряді я люблю на найменшій комфорці щось тушкувати/варити на малому вогні. Чи це в мене бзік?
Хто має варочну панель ромбиком ? Чи дійсно вмістимість площі мала ? Бо кажуть що коли звичайне розташування комфорок то ззаду стіна псується .
часто їх можна перевертати. Просто тоді треба враховувати де будуть ручки. --- дописи об"єднано, Mar 2, 2015 --- сама пригледіла оцю ВП BOSCH PBP 613 B 90 E І відгуки на неї хороші.
У мене так є. Трохи відчувається брак місця, треба совати ті баняки, щоб знайти оптимальне розміщення. Але для мене то не критично, бо всі наші баняки (навіть той на 9 л з набору) мають вузьке дно відрізняються тільки висотою. Коли купувала поверхню і баняки, про це не думала, а зараз маю як приємний бонус. "Проблеми" виникають тільки з великою сковорідкою, але я на ній рідко смажу, бо маю маленьку.
зато як треба буде поставити виварку - то зразу на комфорки. тільки що в тій виварці робити тихенько - сир, сир, а то не дуже зручно в 2 банячках та ще і на водяній бані
30л? нє, то закруто для закруток). а от для сиру 15л банячок + всередину 10л для молока - саме то. тому тихо заздрю
І нам таку радить продавець як нормальний варіант ціни (на сьогоднішній день) -якість. Ви вже її придбали, користувались?! Не дуже розумію, що має на увазі форумлянка : Перещупала море тих поверхонь з нерж. різних фірм. Що саме там втрачає вигляд в таких?
не зручно. але шо вже поробиш. ще й на стіні чорна глянцева плитка -- весь час заляпана і та така штука, такий кутник між робочою поверхнею і стіною весь час під впливом температур викручується. Добре, що знаю де такий продається -- вже кілька разів міняли. Ну але викручується 20 см, а міняти мусиш усю ту 3-метрову палку....
в нас та сама проблема, ще й вигоряє фарба. За 7 років вже 3 рази міняли. Зараз знову така проблема, але я вже лишилася того ровера. На великому пальнику не бруд - стерлася емаль.