Відповідь: Очі діточі ходили сьогодні до рефлексолога (голкотерапевта) Сун-чен-лі. Обстежили, виявили в Назара проблеми з хребтом, що я й підозрювала... (але ж в поліклініці кожного року перед навчанням проходимо огляд, лікарі казали, що все ок..., а тут...) будемо ще лікувати хребет. Довго думала і вирішила спробувати ту голкотерапію...
Відповідь: Очі діточі Таку малу дитину? Дільничий лікар і за потреби давати скерування. Хоча я не знаю Вашої ситуації і чому саме Ви звернулися з такою крохою до нього. Як лікар він доволі хороший, щоправда до діток, особливо малих не завше вміє знайти підхід, а з зовсім мацьопими... певні не знає шо робити. Мою малу він оглядав тричі... і ніц з того не вийшло. А ось мене лікував все дитинство і йому вдалося не просто припинити падіння зору, але й підняти його. За що йому безмежно вдячна. Хоча і без казусів не обійшлось. Така він людина.
Відповідь: Очі діточі В донечки +6/+6,5. Окуляри вона носить з лінзами +3. Мене весь цей час мучить запитання: як змінився її світ через окуляри? Дитина 3 роки дивилася на все без окулярів, а тепер з окулярами як все виглядає? Вона звикла до одного зображення, а тепер мусить звикати до іншого. Наприклад, забраження і букви з абетки вона називає і в окулярах, і без них однаково. Я спробувала подивитися крізь її окуляти, то для мене зображення дуже розмите. У нас в сім"ї не було проблем із зором, тому ніхто не може пояснити мені, що і як бачить Христинка.
Відповідь: Очі діточі Звичайно, що для тебе зображення буде розмите, бо в тебе ж зір хороший В Окулярах дитина бачить чітко, тобто так як ти без них. Зі свого досвіду ( у мене короткозорість): я все бачу і без окулярів, особливо нічого не змінюється (форма, розмір , колір і т.д.), проте в окулярах для мене предмети чіткіші, мають більш чітко окреслені обриси, нема розмитості.
Відповідь: Очі діточі це приблизно як подивитися фільм і Cam-Rip, а потім в DVD? Зараз маляча трохи прихворіла, сльозилися очі, тому окуляри носила менше. За скільки часу від початку звикання дитина переходить до постійного перебування в окулярах? Розумію, що індивідуально, але хоч трохи зорієнтуйте в часі.
Відповідь: Очі діточі Ну десь так приблизно Ми до сих пір не носимо постійно: все як і було, в хаті не хоче ні за що, але Христинка і старша, із більшим розумінням відноситься до процесу, то думаю в вас то буде швидше. А ми зараз активно збираємо документи - з вересня ходитимемо в Левеня, принаймні спробуємо. Я не до кінця впевнена в своєму рішенні, але принаймні спробуємо. Дуже мені сподобався їхній підхід до дітей, з моїм Андрієм знайшли спільну мову. Щодо зору: в принципі їхній діагноз не відрізнявся від поставленого в поліклініці, проте сказали, що окуляри у нас заслабкі. Таку ж версію щодо заслабких окулярів почула і в окуліста у поліклініці на Парковій. І будь мудрим...
Відповідь: Очі діточі Якщо знайшли підхід до дитини, то вже велику частину роботи зробили Ти тут трохи розповідай, як все проходить, про вправи... А хто виписував рецепт?
Відповідь: Очі діточі Рецепт виписувала лікар з поліклініки дитячої на Сихові (я туди зверталась в першу чергу). Власне мені її мотивація слабших окулярів зрозуміла, бо вона пропонувала одягнути окуляри такі виключно для того аби підтримати зір на такому рівні як є, для поступового звикання до того моменту поки з дитиною можна буде почати співпрацювати, а в Левеня вже йде мова про більш активний процес, який неможливий в умовах поліклініки. Тому й сказали, що для лікування окуляри заслабкі. Мені сподобалось як перевіряли зір. Дитину (яка не говорить) власне зацікавили, запропонували яскраву іграшку (рамку-вкладиш), дозволили йому погратись, познайомитись, потім ту ж іграшку ненав"язливо перевернули на другу сторону, де вона вже була не кольорова , а чорно-біла, запропонували знову скласти. Потім іграшку вже змінили на картку з зображеннями тих фігурок (чорно-білим), які малий показував пальчиком, а потім пропонували картки з маленькими зображеннями і малий мав складати їх на відповідні місця. Малюнки поступово зменшувались. То все супроводжувалось заговорюванням зубів дитині. Я сама була шокована, бо мій Андрій рамок-вкладишів не любить, вдома їх складати не хоче, а ту фактично відразу почав співпрацювати. Коли дитині набридло, то все припинили.
Відповідь: Очі діточі У яку групу ходитимете? У короткотривалу чи на цілий день? А про виписку окулярів. Я б Вам дуже радила піти на Чайковчького 18, до лікаря Ольхової Олі. Грамотний фахівець, і я довіряю тим апаратам що самі все око обстежують. І у Левняті є лише один недолік, те що здорові психологічно дітки перебувають у колективі з іншими дітками. Я десь розумію, що то для підтягування "інших" діток до якогось рівня і то також своєрідна терапія для них... але мені б хотілося аби моя дитина перебувала у психологічно здоровому колективі. Але на той недолік я закриваю очі, бо бачу як дитині там подобається і мені подобається підхід працівників закладу до дитини.
Відповідь: Очі діточі ми ходитимемо у короткотривалу групу. Немає ні потреби, ні бажання віддавати дитину на цілий день. Мені і те рішення далось дуже важко. А можна детальніше описати цей момент? Для мене то в принципі не є проблема, але хотілось би знати можливо про якісь нюанси,.
Відповідь: Очі діточі Дівчатка, порадьте, будь ласка, де можна провести якісне комп"ютерне обстеження зору немовляткові? Так щоб і обладнання було хороше, і спеціалісти досвідчені. Доці 9 місяців. Ми, в принципі, вже були на оглядах, і зауважень ніби ніяких, але мене щось часом турбує те, як вона погляд фіксує.
Відповідь: Очі діточі Дітки, які окрім вад зору мають психологічні і неврологічні вади. Я Яну готую до адекватного сприйняття різних діток, але я більше хвилююсь не за її ставлення до них, а за те чи не можуть такі дітки завдати шкоди Яночці (вдарити, штурхнути кудись і т.д.)
Відповідь: Очі діточі А хіба в звичайному садку не вдарять, не вкусять, не штуркнуть? А Ваша дитина нікого не може образити?
Відповідь: Очі діточі Завжди є така небезпека і навіть за межами садочку. Але коли звичайній дитині можна пояснити то емоційно некерована дитина навіть не розуміє, що і чому вона робить. У випадку моєї дитини, то на щастя я впевнена що вона шкоди завдати не може (першою!). Я дитину виховую і пояснюю такі просто речі як елементарні правила поведінки.
Відповідь: Очі діточі Думаєте, лише ви так робите? Чи в звичайному садочку всі діти керовані? Якесь у вас дуже упереджене ставлення до дітей із спецсадочку
Відповідь: Очі діточі Не "упереджене" а попереджене. Про наявність таких діток мені сама завідуюча сказала і я переповіла тут. Нічого поганого у тому, що психологічно здорові діти виховуються поряд з іншими дітками особисто я не бачу, і десь тому і не заперечила тому садочку. Але є інші люди не такі, як я. І що для когось "ніц страшного" для іншого може бути бар*єром. Спершу боялася того (дуже боялася), що "інші" дітки можуть становити загрозу для донечки, але з цією загрозою на жаль ми стикаємося всюди. Тому я дитині пояснюю, що завжди слід бути обережною, уважною, оцінювати ситуацію. А про звичайний садок я взагалі не говорю. Я б під прицілом туди, певні, не повела дитину. А коли б і повела то у такий де у групі не більш, як 15 діток. Бо шось я погано розумію як вони встигають вгледіти за 30-35 дітками (я подекуди за своєю однією ледь встигаю). Але ми геть відхилилися від теми. Щодо виховання дітей то на дитячих майданчиках повсякчасно можна зустріти діток, яких народили аби народити (або з якихось інших міркувань). Нікого не хочу образити, але на жаль є матері яким абсолютно байдуже вихована їхня дитина чи ні. У досадочковий період вони на лавках "сємки лузають", а діти роблять, що хочуть і як хочуть.
Відповідь: Очі діточі А куди тоді віддавати особливих дітей, коли навіть в спецсадочку їм не раді? Чи перечисліть скільки випадків було травмування дітей? там є персонал, який підготований і навчений до того , щоб такі випадки недопускати. Тут не тільки упереджене ставлення до особливих дітей, але і до всього світу. Читаю Ваші дописи і дивуюся(. ІМХО
Відповідь: Очі діточі Svitlana83 , якщо Ви , то будьте такі ласкаві і читайте будь ласка уважно, адже в одному з своїх дописів я писала:
Відповідь: Очі діточі Знаєте, мене просто заділо те, що особливі діти виявляється мішають( становлять загрозу тощо) в спецсадках. А де ім місце? Думаю Ви не даєте свою дитину в звичайний садок, не тільки бо там погані умови, а тому що прекрасно розумієте як психологічно здорові діти можуть ставитися до Вашої дитини. Тому і терпите. Ви самі прекрасно знаєте як ставляться до особливих дітей більшість. Не буду Вам розказувати. Будьте добрішими.На цьому дискусію закінчено.
Відповідь: Очі діточі Дівчата, підкажіть, будь-ласка, толкового офтальмолога, справа в тому, що моїй малечі не сходить ячмінь з ока вже майже місяць.Перепробувала всі можливі методи - і без результатів, незнаю що робити далі...:confused: