Думаю, буде залежати від інших сфер. Я вже чула від власників львівських салонів і магазинів, що підніматимуть ціни, щоб хоч якось компенсувати собі вимушений простій. Не знаю чи це стане масовим. Але, якщо піднімуть інші - піднімуть і готелі, і приватний сектор. Після 12 буде видно. Ну і відкриття кордонів теж вплине. Якщо Болгарію, Грузію не відкриють, багато з тих, хто туди збирався, поїде в Одесу, щоб хоч якесь море. А от, що ціни на наших курортах точно не стануть нижчі, чомусь впевнена) Закордонні готелі знизять, скоріш за все...
Ми теж у 2018 році відпочивали у Курортному. Загалом відпочинок сподобався. Не беручи до уваги Крим, то зі всіх відпочинків цей сподобався найбільше. Раніше в Одеській області були на Лиманській у Затоці, згодом на Будакській косі у Затоці, і востаннє у Курортному. У Курортному море було найчистіше, багато рибок, маленьких крабів, навчились ловити рапанів. Саме селище село селом, багато у чому відчувається совок. Саме селище можна умовно поділити на косу, де усі бази на березі моря, але нам там не сподобалось, і власне саме село. Ми поселились у самому селищі і ходили на пляж під обривом. Людей, порівняно з Затокою, мало, хоч були у розпал сезону. Правда, після 17.00-18.00 сонце ховалось за обрив і ставало прохолодно. Відпочинок у Курортному залишив приємні спогади, з радістю повернусь до нього. Захід у море досить пологий, тому безпечно з маленькими дітьми. До глибини теж довго йти не потрібно, щоб поплавати. Якщо щось цікавить, запитуйте --- дописи об"єднано, 8 Травень 2020 --- До речі, у самому селі декілька спусків. Ми жили біля спуску біля пошти. Він, мабуть, найменш стрімкий і малолюдний. Наступний від нього спуск від "Анни-Марії", який відкритий лише для їх відпочиваючих. Тому якщо відвід нашого спуску пройти трохи далі, то людей було дуже-дуже мало
Та піднімати ціни можуть всі, і магазини, і "курорти", але чи багато хто зможе собі дозволити купувати втридорога? Попит буде балансувати пропозицію, і продаватимуть з розумною націнкою, а не так, як звикли - беріть, що дають, бо туристів багато... Я, наприклад, ніж їхати на "наше" море, краще пошукаю щось в Карпатах, якщо Болгарія не відкриється (хотіли повторити минулорічну поїздку, але вже машиною, а не автобусом). Позаторішня Затока не дуже мене вразила. Та й якось воно страшнувато селитися в великих пансіонатах, от якби котедж окремий... Але то вже не наш бюджет... Поки нічого не планую, бо в даній ситуації це нереально. З нашим робочим графіком можемо і за тиждень зібратись.
Як на мене, ті умови і за попередніми цінами стільки не вартували. Але при тому собівартість відпочинку щороку продовжувала потрошки рости і людей це не відлякувало. В кожного з клієнтів вітчизняного моря свої резони. Ну і серед клієнтів закордону, якщо напрямки не відкриють, знайдеться немало людей, готових наступити собі на горло і погодитися на Одесу, замість тієї ж Болгарії. Та й не думаю, що прямо вдвічі піднімуть, вони ж не камікадзе. Я теж вважаю, що підняття цін в післякарантинний період - дурна затія. Побачимо.
Та власне, попит буде за рахунок тих, хто в разі не відкриття кордонів "наступить", як Ви кажете. Бо ті, хто жив від зарплати до зарплати і складав цілий рік на щось бюджетне, хай не надто комфортне, аби вивезти дітей на море, мають всі шанси не поїхати зовсім, на жаль... Дехто вже 2 місяці без доходів, навіть ФОПи. А багато організацій, що могли собі дозволити, дали людям чергову оплачувану відпустку, відповідно влітку її вже не буде... дуже багато різного є і буде впливати на попит, як в сторону збільшення, так і навпаки. Поки чекаю, а там буде видно, є ж і крім Затоки місця, хоч я жодного разу на українських "морях" не була настільки задоволена, як торік в Болгарії, хоч це був теж відносно бюджетний варіант.
у знайомого під Одесою є кілька "дачок"- будиночків під здачу Так цьогоріч ше в квітні на травень вже активно бронювали. Літо тим більше. А ряд пансіонатів з великою кількістю номерів намірено підняли ціни, мотивуючи це тим, що приїде менше туристів, буде менше скупчення людей а вони собі цим все-рівно покриють вартість минулорічну при більшій заповненості. Деякі ціни просто астрономічні. Те, що реально вартувал 1000 грн\доба- зараз пропонують по 2500. І це гарні умови, але не ж готель лакшері.Але попит є
А хто зараз в Одесі чи області. Можливо планує на наст тиждень. Як там з температурою води? У червні ніколи не були на морі, переважно липень серпень .... щось думаю що море холодне
Наразі так, холодне Але воно може бути холодним періодами і в липні, і в серпні. Я три роки підряд їздила в червні, минулого року було найтепліше, з води не хотілось вилазити) ви якого числа їдете?
Ми були в червні минулого року, вода була теплезна. І взагалі нам з погодою пощастило більше, ніж тим, що їздили після нас. А цього року напевне прольот. Маєм бронь на 21 червня ще з початку весни по адекватних цінах, але нема чим добратись.(( Машиною сама з дітьми не ризикну, тимпаче машина геть старенька. Правда проскакували героїчні думки стосовно цього, але мене всі відмовляють...
Поки глухо. Є варіант інтерсіті до Києва і з Києва до Одеси, але то пересідати, сидіти всю дорогу і фінансово непідйомно... Щось не надто привабливий варіант.
Ми відмовились, бо перенести нам не змогли, сказали все заброньовано, поїздів ще до 12 точно не буде, а машиною нам дуже дорого виходить, тому надіємось, що як ситуація вляжеться то може десь виберемось.
В бла-бла кар? Може є ще якісь перевізники приватні? Думаю, зараз почнеться сезон то перевізники точно будуть (все таки то робота для когось)
Добрий вечір!Дівчатка підкажіть де можна відпочити на морі не за всі гроші. --- дописи об"єднано, 10 Червень 2020 --- Може підкажете де відпочивали в Санжійці.
Шукаємо де б то поїхати на море в Україні, бо на закордон цього року відважитися не можемо. Були колись на Арабацькій стрілці двічі, і багато разів у Коблево, цього року дивлюся у сторону Затоки, але саму Затоку не хочу, може в Санжійку би поїхали, хто був колись або цього року, може є якісь відгуки. Або Курортне, хоч там певно більше людей. Шукаю більше таку глуш, щоб менше людей на пляжі було, до пляжу не далеко, і рівнинина, щоб з гори вниз до моря не спускатися, щоб потім на верх не карабкатися. І ще чи буде ще тепло після 20 серпня в тих краях, бо швидше їхати через роботу не виходить.
@olerusya підкажіть будь ласка де саме жили в Санжійці? Може маєте посилання на житло? бо щось шукаю в неті і нічого знайти не можу путнього