Орхідеї

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем LuBimaya, 26 Травень 2012.

1. Sofijusia

Sofijusia Well-Known Member

Відповідь: Орхідеї

і в моєї сн 48 теж нижній листочок пожовк і зів"яв...

2. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Хоче моя красуня цвісти - буде перший домашній цвіт. На двох основних патиках (які лишились після цвіту і не всохли) повикидала бокові відростки і там вже троха пупянків. Але он сьогодні побачила що один пупянок вяне. І паралельно ж лізе новий листочок. В чому причина того вянення і чи вона мені таки зацвіте?

3. Furore

Furore New Member

Я просто питала за субстратом для орхідей, та й все. Може теж не те купила, що треба :girl_crazy:

4. tasha

tasha New Member

дівчатка, в однієї моєї катлейки на листочку чорні цятки, не знаю що з тим робити залишити як є, чи потрібно листок обрізати?

і ще питання, це росте цвітонос чи новий листочок?

5. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Виглядає як кліщ,варто обробити листочок спеціальним спреєм(зараз не складно знайти в квіткових магазина), або можна попробувати протерти легеньким розчином марганцовки.

6. poputochka

poputochka Well-Known Member

Дівчата, те саме питання, де купити фундазол? Обійшла сьогодні всі квіткові кіоски в районі, ніде немає, і кажуть, що й не буває...
    Пересадила свою орхідейку SN 15 в разовий стаканчик, пропалила в ньому купу дірочок, начитавшись інфи посадила її лише в суміш кори і деревного вугілля, без моху, дала дренаж. Сьогодні дивлюсь, а кілька кусочків кори покрились цвіллю -а кора була попередньо просушена, за кілька днів орхідейка лише раз підлита... Що робити- знов пересаджувати? Сама орхідейка якась хворенька - є плямки на листочках, майже не має добрих корінчиків. Пообрізала, позамазувала все зеленкою, пересадила в кору, але думаю, що не виходжу...
    А як ви взагалі відноситесь до інфи про "сухе" утримання орхідей -без моху з мінімальним поливом і повним просушуванням?
    Саме цікаве, що дві орхідейки, які я ще не пересаджувала, чудово себе почувають в сфагнумі.

7. Montreal-ka

Montreal-ka Well-Known Member

Дівчатка, терміново потрібна ваша порада
    Моя катлейка, здається, починає пропадати. Самий більший "листок" має "стебель" коричнуватого кольору і поширюються чорні плями по ньому.
    Щойно запримітила корінь, який був весь як у цвілі. Я витягла катлейку з стакана, промила у теплій воді з активованим вугіллям. Тепер думаю, що робити з тим найбільшим "стебле-листком" (вибачте, за таке порівняння, зара з голови вилетіло, як воно називається.
    Я прикладаю фото. Підкажіть, що відрізати? Бачу, я багато поганого коріння.
    Зараз вона підсохне і треба щось з нею робити.
    Порадьте! Хочу врятувати квітку.
    Фото:

8. Furore

Furore New Member

successful, пробачте "чайника", але, як на мене, то корінчики геть загнили... :russian_ru:

9. Roxie

Roxie Галицька панянка

Шукайте фундазол в насіннєвих магазинчиках )) Я знайшла в магазинчиках біля Привокзального ринку. (Але памятайте, що вагітним ним не можна користуватись!!)

10. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

11. Roxie

Roxie Галицька панянка

По-перше: Ви неправильно посадили катлейку. Потрібно ту частину, з якої ростуть псевдобульби витягнути назовні, щоб вона постійно була сухою, не контактувала з вологою корою. Заглибте в кору тільки коріння. То дуже важливо, бо якщо загниє - викинете.

У Вас росте новий листочок, в моєї 2375 теж такий росте.

чорні цятки подібні на отаке?

джерело

12. Gydzuk

Gydzuk New Member

дівчата, на одному форумі найшла структуровано інфу по орхах

про фаленопсиси тут

про решта орх тут

13. Roxie

Roxie Галицька панянка

моя кілька днів так і лежала на підвіконні не посаджена.. просто лежала з обрізаними сухими коренями.. деколи її кропила водичкою.. і в неї почали відростати нові корінчики!! Не панікуйте - хай сидить в сухості.. Посадіть в пінопласт.. Я свої усі повитягувала з кори, на низ горщика поклала трохи кори, під "попу" рослинам накидала пінопласту і сьогодні полила другий раз за той час як вони в мене є (зануренням на 10 секунд 2/3 частин горщика) - усі відновили тургор.

Читала той блог і форум, що Gydzuk давала посилання - авторка дає чіткі пояснення, 10 років розводить орхи, причому з її слів є в неї рослини, яким вже біля 10 років.. Думаю, що вона знає про що говорить. Для себе вирішила - буду дотримуватись її порад. Орхідеї в мене тіко півроку, але кімнатних рослин багато і можу сказати, що за весь час втратила я гарну драцену від заливу. Від засухи ще жодна не здохла )))

14. Gydzuk

Gydzuk New Member

я б на вашому місці зрізала усе гниле коріння (а у вас то виглядає тре зрізати все що є - але передивіться уважно) і сушила б. інакше нічого не зробите(((

---------- Додано в 00:53 ---------- Попередній допис був написаний в 00:50 ----------

ви не кормили її часом добривами? коли рослина набирає пупянки квітів не поливайте сильно і часто. але як ви кажете що росте і листок то то трохи дивно, адже по-правильному орха розпускає всі квіти і аж по тому дається в ріст... можете дати фото?

15. Iryna

Iryna Well-Known Member

дівчатка, порадьте! в моєї орхідейки нижні листочки починають вянути, спочатку один пом"як і побабчився, а зараз другий... пересадила тиждень назад, коріння сухе обрізала, промила, сушила цілу ніч, кору прокип"ятила, посадила і полила трошки аж через 4-5 год., наступний раз полила аж через 5 днів... що я не так роблю?

16. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Я найшла на Куліша 34, але продавець попередила що він небезпечний і сказала що квіти треба обробляти на вулиці і два тижні не заносити в хату бо випари небезпечні для дітей

17. Gydzuk

Gydzuk New Member

одразу не попередила, але отримала питання стосовно того що інфа різна
    каюсь, я всі лінки не перечитувала , ткнула по декількох і не попала на ті де зовсім все розходиться....
    якщо справа така,то для мене особисто більший авторитет має Інна Ляпіна
    лінки дані нижче

тому вирішувати вам самим

18. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

ось моя 48-бідняшка

19. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

а можете викласти фотку? бо я посадила так як і Таша. Шось не можу вїхати де ті всевдобульби. Тре виправляти ситуацію.

20. Miltonia

Miltonia New Member

Шановна Iryna! Нижні листки можуть в"янути і за умови, коли вони старі (листочки). Орхідея забирає від них всі соки, і тільки після того, як листочки повністю висохнуть листочки обрізають (це стосується і квітконосів, тільки коли орха забере від них всі корисні речовини - вони в"януть). В таких випадках листки в"януть по всій довжині-ширині. Тому не спішіть панікувати, зачекайте і понаблюдайте.
    OxankaF - нормальна у Вас орха. В неї стрес після переїзду.