Я протирала свою орхідейку янтарною кислотою щодня і оприскувала її, ходила як за малою дитиною. Потім вирішила поставити в тепличку на вологий мох сфагнум, після чого вона в мене покрилася пліснявою, відвалився один листочок, а під ним гниль... я була в шоці. Я її обрізала до здорової канини, присипала вугіллям, і коли присипала догори ногами то в моєї орхідейки відкремилися листя, тобто стало собі два листки окремо (нижче не могла обрізати бо гниль). Дуже розчарувалася, махнула рукою поставила ті листки в кип'ячену воду і кинула туди ще таблетку вугілля, не знаю що то буде далі.... листочки ще зелені але чи то надовго. Якщо щось буде новеньке, то відпишуся.
Надія є, якщо є здорові корінці і листя. Залиште ту надмірну опіку. Доглядайте, як за звичайною орхою (якщо вона має загнутися, то вже не допоможете), і з часом збоку може пустити дитинку Отправлено с моего lenovo A820P через Tapatalk
Оце в мене точно такий самий стан був. Я з серпня виходжувала ту орхідею. Фактично не була стадія, щодовелося обрізати цвіто, листя все повністю відпало, коріння таке манюнє було. Але то коріння якось трошки збільшувалося. ... Поки я не подивилася в інтернеті про тепличку( Ще теж начиталася про янтарну кислоту. Але певно таки Natur добре пише, що як має вижити, то виживе без надмірної уваги.
Щойно побачила що сталось з моєю новою орхідеєю((( Найвірогідніший варіант то обмороження, бо чоловік кілька днів тому файно відкрив вікно на ніч((( Що робити? Надіслано від мого Lenovo S90-A, використовуючи Tapatalk
Всю гниль потрібно вирізати. Обмороження набагато страшніше пересушки. Якщо обморожена точка росту, то вже нічогт не вдієш Отправлено с моего lenovo A820P через Tapatalk
А як то визначити? Точка росту ніби світлозелена, але має трохи по краю від листка темні плями. Наразі обрізала два найтемніші листки і забрала з вікна. Там ще по листі така ніби павутинка біла є, то що може бути? Я вже тепер переживаю і за інші орхи, щоб зараза не перекинулась і на них. Вони в мене загартовані, а ось ця нова, подарували на ДН і така халепа((
Обморожене - водянисте, темнозелене робиться. Його й треба зрізати, щоб далі гниль не пішла. Отправлено с моего lenovo A820P через Tapatalk
А може бути, що орхідеї від того, що і кімнаті працює зволожувач, почали відпускати нові квітконоси і пагони. В мене три орхідеї дуже довго "спали". А тепер, коли почав активно працювати зволожувач дві з них відпустили по одній гілочці, а третя відпустила дві нові гілочки і на старій зверху випускає два маленькі квітконоси.
Я не спец але для них такий ніби "клімат" найкращий. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
На Вашому фото так виглядає, що історія така ж як у мене. Так виглядає, що листя біля основи ніби трохи іншого кольору, ніби "переламане". Бачите, на другому листку добре видно? Я вирізала до живого. Як згадаю, все: і цвітонос, і купу здорового на вигляд листя (лише біля основи було підозріле). Вже 2 місяці - а квітка не відходить. Чекаю) А іншим квіткам нічого не було. Я переставила, як тільки виявила. Думаю, що і у Вас з іншими квітками теж буде все ок. P.S.До речі, я з обмороженням не повязувала ця хворобу. Адже у мене всі орхідеї були на тому вікні, а захворіла лише ця. Я скоріше думаю про перелив. А павутинка - загадкова штуку. У Вас - квітка нова, може принесена болячка. А у мене - була орхідею вже років зо три. І звідки та павутинка взялася?
Дійсно, потемніння почалось від основи. Так виглядає що треба буде все листя обрізати((( ну я вже собі казала що до кінця цього року квітів мені не бачити)) хоч би рослина врятувалась. сумніваюсь... після того як мені її подарували (19 грудня) вона поливалась один раз, а стояла на підвіконні над батареєю. Ну і інші орхи нормально себе почувають, вони постійно там стоять, вже загартовані. Може, то справді щось принесено з магазину. Я вже не знаю. наразі у нас в планах реанімація і карантин))
я відкриваю на мікровентиляцію десь до -3,-4, недовго. Якщо мороз, то в день поливу провітрюю зранку, потім всі вікна закриті
показую свій "дитсад"... п.с. скажіть, а якщо дітка орхи випустила квітонос, то нормально чи тре обломати?
Хто має досвід підживлення квітучих орхідей? Всюди пишуть, що не варто, бо може скинути цвіт. От подруга каже, що підживлює цілий рік один раз на місяць. І ніколи цвіт не скидали, гарно квітнуть. В мене нові квітконоси мають по 4-5 квіточок. Завжди було більше 10. Може це через зимове цвітіння? Мої завжди зимою відпочивали, а тут і листя нарощують, і квітконоси, і щепки, і корінці.
моя перша орхідея скинула квіти з трьох квітоносів, дякуючи мені і підживці(( я перестаю підживляти, як тільки бутони сформовані зима, мало світла