Орхідеї

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем LuBimaya, 26 Травень 2012.

1. veroni4ka

veroni4ka Well-Known Member

всім привіт, в березі мені подарували 2 орхи. Дівчата, поділіться досвідом, коли тре обрізати пагін, на якому вже нема сплячих бруньок, чи просто чекати поки він засохне? Одна орхідейка почала цвісти вдруге, а інша спить, от я начиталась всяких порад і думаю, може треба обрізати той пагінчик-квітконос, не весь звісно, а лише відцвівшу частинку.
    І ще питання. В мене квіти стоять на західно-півнчній стороні. Достатньо їм буде сонця і світла? Дякую, всім хто відгукнеться

2. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

треба корінців великих чекати.
    --- дописи об"єднано, 13 Липень 2016 ---
    Мої вже такі image.jpg

• Подобається Подобається x 1
  3. veroni4ka

veroni4ka Well-Known Member

і ще питання. Хтось пом"якшує воду щавелевою кислотою? лимоном?

4. Zolotse

Zolotse Well-Known Member

Є родички орха, зовсім згнили корені, хотіли почистити їх просто, витягли, а там біда, зовсім згнили. Що робити? З неї ще щось буде чи викидати? Спробую долучити фото IMG_20160709_200153.jpg IMG_20160709_200153.jpg IMG_20160709_200220.jpg

5. Natur

Natur Well-Known Member

Якщо там все мягке (гниле), то вже нічого не зробтш. Якщо тверденьке, то можна закріпити над маленьким стаканчиком із мохом сфагнум. Є імовірність появи нових коренів

Отправлено с моего lenovo A820P через Tapatalk

6. Dusheska

Dusheska Member

Усім привіт. Дівчатка підкажіть будь-ласка, бо так як я новачок в орхідеях, то не знаю що то за живність розвелась. Як порухати кору, то з неї вилітають такі маленькі мушки, їх не багато 1- 2 шт, але ж раніше нічого такого не бачила. Здається мені, що я її перелила і від того вони там розмножились, тай нижні листочки стали якісь вялі, жовтіють. Як її врятувати?

7. Zolotse

Zolotse Well-Known Member

А де той сфагнум дістати? Він є в продажу?

8. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

А я ось таке наблюдєнє маю)) Всюди на форумах орхфдейщиків пишуть що їх треба поменше поливати, "ліпше недолити ні перелити". І от коли мені подарували орхідею, я сліувала тим порадам і вонпа в мене пропала (навіть дві:girl_crazy:). А у свекрухи є 4 орхідеї, які вона поливає, при чому постійно на дні горщика 3 см води є. Я її питала, чи не загнивають корінці, вона каже що все ок. І що цікаво - вони в неї чудово ростуть, постійно цвітуть, нові квіти з"явлються, а недавно на одній орхідеї з"явилась нова "дітка", яку кажуть можна навіть відділити і мати новий вазон. І все цівіте буйним цвітом. Я їй казала, що взагалі-то не радять їх так в воді тримати, а вона каже що робить так, і ось який результат. Не знаю чому так, але так є. Може просто там мікроклімат для них добрий? І нічого особливого вона з ними не робить :girl_smile:

• Подобається Подобається x 3
  9. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

я теж помітила ті поради і спочатку теж так майже засушувала орхи. І були вони в мене загиблики. А якщо поливати частіше, то рости почали краще і цвітуть регулярно

• Інформативно Інформативно x 1
  10. Natur

Natur Well-Known Member

Є сухий. Його потрібно буде намочити. Я колись купляла на Шуварі нижньому

Отправлено с моего lenovo A820P через Tapatalk

11. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Щойно помітила якусь живність на коріннях(( Такі малюпусінькі мошки. Чим і як то забрати?
    Орха цвіте і почала скидати квіти і засихає пагін.

Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk

12. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Саме так. Шкодую, що загробила так одну свою орху. Тепер поливаю частіше, довше і перестали сохнути бутони. Єдине, дренаж залишила дуже добрий, вода не застоюється, кора просихає за день.

13. Almariel

Almariel Well-Known Member

а в цифрах? частіше і довше - то як?

14. olenachyzho

olenachyzho Well-Known Member

У мене орхідея відцвітає. З двох пагонів один засихає і бачу ,що на іншому нема бутонів для нових квіток.

Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk

15. Haidee

Двічі на тиждень. Якщо забуваю витягнути, то до години стоять в воді. А так то хвилин 20. Коли прохолодно, то раз в 5-6 днів. Кора великими кусками, дірок багато, сфагнуму нема.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Almariel

Almariel Well-Known Member

а де у вас вони стоять? скільки світла мають і вологи?
    у мене стоять на вікні, де сонце з обіду до вечора, але скло не прозоре (це вікно у ванні). відповідно там ще доволі волого.
    кора в мене крупна, але перемішана ще типу із землею (називалося типу: ґрунт для орхідей)

17. Haidee

Стоять на східному вікні. Сонця їм мало, але все одно, коли почала більше поливати, стали краще цвісти. Не рясно, але хоча б пуп'янки не сохнуть. Бо я в свій час теж начиталася, що всі біди від переливу, у всіх орх трахеомікоз бла-бла-бла. Але у всіх знайомих добре зволожені квіти чудово ростуть і цвітуть років по 5-8, а в мене одна квіточка виживала і все. Мене то розізлило і я вирішила змінити догляд. Поки не шкодую. А наступного року переїдуть вони (сподіваюся) на південно-західне вікно, то отримають свою дозу світла. А от грунт змінити на щільніший не ризикую, бо надивилася фото орхідей в живій природі, то вони там аж ніяк не закопуються в грунт. Ще даю добриво в спреї в період росту листочків.

18. zetta

zetta Well-Known Member

В мене вже листя велике а коріння нема ).
    Накупила собі ще кілька ОРх , і взялась пересаджувати. Шось такого на мудрувала аж страшно. Тепер чекаю що далі. Але одну треба пересадити ще раз в прозорий . І мрію про жовту .

19. Hermi

Hermi Well-Known Member

Мої пригоди з орхами продовжуються. Маленьку, в якої почало гнити коріння врятувала, тепер походу прийшов кирдик великій. Коріння гарне, росте, але в ній відвалюються листки. Вчора почала розглядати ту орху, і побачила що ще один листочок від розетки починає чорніти, от з того місця звідки він виріс з однієї сторони якась чорна (виглядає ніби суха) полоска і та серединка(я так розумію - точка росту) суха. То уже все, капець орхідеї чи можна ще якось її раенімувати? Залишилось ще 4 листки (гарні, зелені, великі), коріння нарощує гарно, не гниє.

20. vituska

vituska Member

В мене був випадок,коли в орхи згнила точка росту (думаю ,вода туди попала),а коріння було хороше,то я залишила те коріння,трішки поливала і тепер маю прикореневу дітку,яка вже випустила три корінчики.Можна попробувати зачистити те чорне і обробити фундазолом,може ще врятуєте.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1