Орхідеї

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем LuBimaya, 26 Травень 2012.

1. wchasluva

wchasluva Well-Known Member

Відповідь: Орхідеї

В мене почав жовтіти новий малесенький листочок і я купила підживку. Він таки зів'яв і відпав, але решта листочки нормальні, а були також мягенькі.
    То може і ви купіть підживку, але я їх вже другий тиждень не поливаю.

2. LuBimaya

LuBimaya New Member

Підживлювати орхідеї можна лише тоді, коли вони гарно себе почувають, не хворіють і в ідеалі під час нарощування лисття.
    А так можна лише зашкодити.

3. Iryna

Iryna Well-Known Member

4. mpaseflora

mpaseflora New Member

Я купляла по вул.Куліша. Вже писали як розводити - як густа сметана і змащувати губкою чи пензликом.

5. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Я вчора купувала у звичайному магазині з насінням.

6. Roxie

Roxie Галицька панянка

ПРО ФУНДАЗОЛ

нормальне, в мене теж таке. пишуть, що нормально, навіть тоді, коли на листках залишаються ледь помітні прозоро-білі плямки після обробки. Я останній раз на чайну ложку води дала щіпочку фундазолу (набрала на кінчик палички).

І ще. Необовязково мастити розчином усю рослину. Основне - концентрація фундазолу в рослині, він сам розійдеться із соком по всіх куточках. Бажано нові листки і нові корінці мастити, щоб грибки не проникли у них, але не обовязково фарбувати, як паркан. Змащувати 1 раз в 10-12 днів. Частіше не має змісту.

Майте на увазі, що РОЗЧИН ФУНДАЗОЛУ після обробки НЕ ЗБЕРІГАЮТЬ. Кожен раз потрібно новий приготувати. Тому не готуйте багато на 1 раз. Мені чайної ложки на 8 орх вистачило.

На шкіру не бажано щоб розчин потрапляв, бо все-ж таки хімія. Якщо потрапить - добре промити руки.

І ще одне ВАГІТНИМ НЕ КОРИСТУВАТИСЬ!! Пишуть що дуже шкідливі випари для розвитку плоду. Правда то чи не правда, але краще не ризикувати.

---------- Додано в 09:49 ---------- Попередній допис був написаний в 09:42 ----------

не варто підживлювати орхи поки в них немає процесів росту: не росте нове коріння, нові листки чи нові квітконоси, або не цвіте. Наші тайванські орхи поки не варто підживлювати. Я теж купила підживку, але прочитала, що наразі не можна і поки чекаю почнуть рости.

7. Nimfa

Nimfa Well-Known Member

8. Roxie

Roxie Галицька панянка

дехто пише, що страшне який токсичний, а дехто - що то все неправда.

от що я знайшла про токсичність

тобто їсти його не можна (якщо я правильно зрозуміла останнє речення), але їсти ми його й не будем.

джерело
    писи. беноміл/бенлат то назва діючої речовини у фундазолі.

Моя нафундазолені орхи стоять у вітальні.. На мій страх і ризик. Моїй дитині рік і 3 міс.

9. Nimfa

Nimfa Well-Known Member

Моя хвора орха, із замовлення зараз така
    думаєте їй ще фундазол може помогти?
    І ще є така орха
    я шось так і не зрозуміла вона теж хвора грибком чи ні? Що ви скажете?

Останнє редагування модератором: 14 Червень 2012
  10. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

сьогодня купила на привокзальному ринку на лотку з насінням (зі сторони пл. Липнева) за 6,50 грн.

11. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Пішла купляти фундазол - на привокзальному по Федьковича є величенький магазин - Насіння Світу (вроді...) і там його купа - а мені продавчиня дуже радила замість нього спрей - Чистий Лист. Ну повелась я на то і купила спрей. Попшикала всі свої і катлейки і орхідейки. Але тепер думаю чи не заслабий він у цій проблеі - бо маю дуже бідненькі катлейки.

12. Roxie

Roxie Галицька панянка

"Світ з насіння" - там по 5,5 грн. фундазол
    я теж там купувала..

13. EKate

EKate New Member

Дівчата, була я нарешті на гуртівні, там є шкляні кашпо орхідейні трьох розмірів , такі ось
    То під стандартний горщик, є трохи менші і трохи більші . Менші коштують 29,35/25,50 грн, а більші 48,30/42,50.
    На гурт треба набрати на 500 грн. І простих вазонків там є купа керамічних і пластикових. До речі, на гуртівні біля автовокзалу є дуже гарні пластикові кашпо, непрозорі і прозорі, квадратні і заокруглені, то вони під стандартний вазонок і коштують біля 17 грн. (То мої улюблені) Ось такі:
    Так що думайте :) А я свою справу зробила, не пройшло і півроку ;)

14. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

15. Gydzuk

Gydzuk New Member

приєднуюсь до запитання - то часом не гуртівня коло автостанції 2 (там де ін-тайм доставка?)

16. popelushka

popelushka Well-Known Member

Маю величезну радість-вихвалялку: в моєї орхідейки SN47 почав прорізатись перший квітконос, зроблю фото, коли він стане більший, бо дуже вже маленький. Це буде не перше цвітіння, так само, як і у інших дівчат, в неї вже були зрізані квітконоси:) моїй радості не має меж:)

17. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Як знати коли вже тре пересаджувати орхідею в більший горщик? - подарували на 8 березня. Вже майже відцвіла. Бачу що пару корінців вилізли внизу в горшку. То вже показник?

18. EKate

EKate New Member

Це Екофлора, На Стрийській в районі Броньової, але не на самій, а вглиб кварталу, за ювелірним заводом згрубша. А пластик - то Зелемінь, навпроти заїзду на новий стадіон. На Екофлорі вони дорожчі, навіть якщо по гуртових цінах.

19. mokhnatska lesia

mokhnatska lesia Well-Known Member

Підскажіть, будь - ласка, чи правильно я пересадила свої орхи (не зі СП), чи не сильно закопала в кору, бо і дірки поробила і пінопласт дада, і все робила по рекомендаціях Інни Ляпін і по її фото, але чи треба зверху все коріння прикривати корою так і не зрозуміла, тому додаю фото, перші два - це зпереду і зізаду, а 3 фото це інша орха. На другому фото видно, що прорізається корінчик чи ще щось таке.

20. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

я хоч і далека від домашніх рослинок, а орхідеї то взагалі...але моя мама фанат такої краси і от вона задумалась щоб купити акційні орхідеї в метро чи епіцентрі. я нині там була і бачила кілька штук, ціна 50 грн, але там тільки одна рослинка була з квітками ( і то такі нещасні вони були), все решта самі патички з горщиків стирчать. Порадьте, варто таке купувати чи ні? є шанс що відживе? в принципі 50 грн то не така вже і велика сума, але все одно шкода, бо ж можна докласти і купити здорову квітучу рослинку.