Відповідь: Орхідеї Звичайно що так - Ви основне, на стан кореневої системи дивіться. П.С. То Ви були в епіцентрі чи в метро?...Я б теж пішла й ще прикупила.
Відповідь: Орхідеї а на що звернути увагу??? я в тому чайник,в мами теж ще не було орхідеї. будемо вчитись разом. я була в епіцентрі, там було десь 4-5 загиблики))) а ще там були орхідейки маленькі. такі карлики, вже квітучі, дуже гарнюні. по 48 грн здається.
Відповідь: Орхідеї щоб корінці не виглядали чорні, чи такі світло-білуваті - поморщені і сухі, попробую зараз якесь фото знайти. Щоб кора не була вкрита сильно цвіллю... Раджу Вам почитати спеціалізовані форуми по догляду за орхідеями. В мене орхідей 6+6 маленьких, які ми замовляли в СП, але я додатково читала всі ці посилання, що є в даній темі - багато нового відкрила..
Відповідь: Орхідеї дякую за поради)) я тепер собі лікті кусаю через те СП. спочатку не сприйняла того серйозно, але коли почитала як дівчата тішаться, то аж мені шкода стало. а як мамі сказала, то просто така біда була в неї))) а ті орхідеї з СП то такі маленькі? вони великими не виростають?
Відповідь: Орхідеї Я б радила цей сайт, спочатку уважно перечитайте про реанімацію орх, про догляд, про фундазол, а тоді вирішуйте. Шанс є, 50/50 (або виживуть або ні), в декого виживають, в декого ні. Залежить від того чи орху сильно залили в магазині чи трохи.. Найгірше, що навіть по стану листків і коріння важко визначити чи сильно заражена ора грибками чи тільки трохи. Як пощастить. Краще візьміть в Ашані, Новій лінії чи ін. супермаркеті за 80 грн з одним маленьким цвітоносом.. трохи дорожче, зате надійніше (бо і такі вже можуть бути залиті і їх потрібно обробляти фундазолом). Якщо хочете адреналіну - можете купувати з уцінки (в мене колись таке було - купила драцену компакту з уцінки, вдома розкопала - коріння були гнилими майже до стебла, чудом вижила на батереї, добре що зима була.). Залежно від Вашого настрою ))
Відповідь: Орхідеї блін блін блін.......ну де я була раніше????? а ще буде СП? я таки більше до того варіанту схиляюсь. різниця невелика, але таки бачиш що купуєш.
Відповідь: Орхідеї Тим більше що поки у Вас нема досвіду. А так з часом розберетесь що до чого, а за той час будете тішитись квітами. Як каже моя мама "Ми не такі багаті, щоб купувати дешеві речі". )))
Відповідь: Орхідеї дякую за поради! дуже шкода що більше не буде СП, я би точно щось замовила....ну, в разі чого, свистіть))))
Відповідь: Орхідеї моя SN48 щось надумала чахнути..Посадила в тепличку, буду бачити, що з того буде..Дівчата, хто брав 48 - ваші відійшли?...
Відповідь: Орхідеї я брала. щось важко поки-що сказати. була вона ізначально в мене маленька, лише з двома листочками. і зараз така ж. пересадила і жду.
Відповідь: Орхідеї Моя була нормальна, зараз бачу листочки якісь не пружні стають. І це не тільки в неї одної. Думаю може полити, але знизу кора ще має чуть вологи. Може просто корінці надто короткі і туди не дістають. Вагаюся, що робити.
Відповідь: Орхідеї от власне в мене те саме , спочатку була нормальна, а тепер листочки змякли і непружні - всі заходи по пересадці/поливі ідентичні як і до інших орхіде з СП, але тим нічого, пускають корінці, а ця якась не така стала...Зробила їй ще додатково гарячий душ. Хоч би не вмерла мені..
Відповідь: Орхідеї Я поки взагалі нічого не роблю, крім того, що пильно і часто дивлюся на них і надалі вагаюся, чи таки поливати вже, бо знаю що недолив краще ніж перелив. Поки ще з орхідеями проблем немала, буду сподіватися, що і з цими все буде ок.
Відповідь: Орхідеї оце дарма...якщо ви полили а листочки не відновили пружність протягом дня-двох, то поливати більше нема сенсу..нажаль..треба лікувати а от про душі тим паче гарячі я вас дуже прошу - забудьте
Відповідь: Орхідеї а чому? на одному досить поважному орхо-інтернет-ресурсі якраз гарячий душ — основна умова гарного росту фаленопсисів мої дуже активно росли-цвіли протягом 2-х років, поки не перестала їх купати під душем.. Тепер стоять, нарощують гичку, коріння, а цвісти не цвітуть...
Відповідь: Орхідеї я тільки сьогонді полила і поставила в тепличку - думаю за пару годин ще рано говорити за відновлення?.. теж так роблю - тому й помітила, що моя sn48 стала якась не така....Ніби є один здоровий корінець - надіюсь, що якось вона виживе..
Відповідь: Орхідеї Давайте разом. А мої деякі ще мають жовті плями на листках. Це щось страшне? З чим пов'язано може бути.