Орхідеї

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем LuBimaya, 26 Травень 2012.

1. Raven

Raven Мама малятка

Відповідь: Орхідеї

Вони вигинаються сильно під цвітом, якшо ламаються, можуть пошкодити цвітоноси. Я вже у смітник стільки того викинула. Краще купіть довгого олівця в канцтоварах, то не розмокне і добре тримає. Я з кількох олівчиків собі палочки поробила і підперла, бо моє чудo як не 3 цвітоноси пустить, так по три гілки на одному має.

2. Roxie

Roxie Галицька панянка

в мене 3 мають квітконоси №42, №82 і № 33. Побачим як швидко будуть квітки.. Наступного тижня мене у Львові не буде - можу все цікаве пропустити...

3. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

теж їхала у відпустку і думала що буде з квітконосами. Шось ріст дуже повільний - принаймні у моїх. Нічого не пропустила - хіба ще одна випустила.
    Всі орхідеї принаймні подають ознаки життя і прогресу, крім одної. А от катлеї взагалі на місці. Не впевнена наразі чи виживуть

4. Gydzuk

Gydzuk New Member

взагалі - то природньо для орхи, що квітконіс не росте вгору (в природі вони ростуть взагалі *головою*вниз) , тому як маєте де поставити квітучу орху з непідвязаним квітконосом десь на поличку то так і зробіть:)
    але якк хочете мати квітконоса що стирчить вгору то беріть пластмасові палички (деревяні можуть зацвісти від вологи в горщику)

---------- Додано в 23:29 ---------- Попередній допис був написаний в 23:27 ----------

5. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

дівчата, ваші орхи просто клас...а ще і по 3 квітоноси випускають..чим ви їх годуєте7 здайте точку :connie_pull-pigtail

6. Roxie

Roxie Галицька панянка

в мене маленька радість - №48, який відсушив всі корені і лежав в лазареті пробив 2 манюсінькі корінчики!! Сподіваюсь що буде жити )))

7. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Під лазаретом Ви що маєте на увазі? Бо мій №48 щось також хандрить, а от катлейка, якій я обрізала майже всі корінчики (крім одного), вже випустила нові (десь 6 корінців) та один листочок піростає :girl_claping:

8. Roxie

Roxie Галицька панянка

Та я просто поклала його на підвіконня і стараюсь якнайменше рухати.. без кори, без стаканчика на пінопластову миску (в яких в сільпо мясо продають), та й лежать там 3 моїх пацієнти ))) кажуть що не варто всі хворі орхи тримати разом, бо грибок може з одного на інший перекинутись, але я наразі тримаю і кожні 10 днів фундазолю.. занурювала кінчики корінців у воду тільки коли була жара поза 30, зараз вони отримують вологу разом з фундазолом і не більше.. не балую їх..

9. Женічка

Женічка Well-Known Member

моя камбрія виростила нову цибулину і випустила квітконіс. А шо з старою цибулиною робити? Не рухаю її, звичайно. Сподіваюсь скоро похвалитись фото :)

10. shelby

shelby New Member

Сьогодні була в Ашані, то там на розпродажі відсвівші фаленопсиси по 30 грн!!! З того щастя купила собі 3 штуки, повибирали з гарним здоровим корінням так що сподіваюсь що вони приживуться і будуть в подальшому тішити око:girl_claping:

11. mirishka

mirishka Well-Known Member

В мене катлейка також випустила нові корінчики, росте в моху, але хочу вже квіточку побачити, а вона щось ну ніяк. Але катлеї переважно цвітуть зимою.

---------- Додано в 12:13 ---------- Попередній допис був написаний в 12:09 ----------

Ну ти і жорстока:girl_crazy: а не здохнуть без кори?

12. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

У мене хвора 48-ма також без кори, днями проклюнулись два свіжі корінчики:).

13. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

В мене і катлейка , і №48 без кори ростуть.

14. mirishka

mirishka Well-Known Member

А як вони ростуть, у повітрі? Наскільки я знаю взагалі без кори з фаленопсисів може рости тільки Ванда. В мене катлейка, я вже писала росте у моху, бо їй потрібно багато вологи.

15. mpaseflora

mpaseflora New Member

В мене також стоять без кори. Бо читала, що коли лікування проходять, то їм нічого не станеться. Тут багато писали, що так роблять

16. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

а в мене, правда не знаю яка, не подає ніяких признаків життя! Тобто, вона ніби і зелена, листя пружне...але на відміну від своїх коліжанок, вона не випустила жодного корінчика, жодного листочка

17. halusia

halusia Well-Known Member

Підкажіть, де можна купити мох без кори? Шукаю по всьому львові і безрезультатно...

18. Raven

Raven Мама малятка

Ще не адаптувалася.

19. Raven

Raven Мама малятка

З цього тижня не погоджуюся з даним твердженням. Мою орху звалив грибок, вражена була сама цибулина, коли почало відсихати коріння, зрозуміла, що щось не те. Коріння обрізала тільки те, що було пошкоджене по всій довжині, бо при основі всі корінці були як не підгнивші, так зсхоші. І ось, починаючи з цього тижня, один корінець починає відпускати розгалуження і орха почала відновлюватися. [​IMG]

20. LuBimaya

LuBimaya New Member

Дівчата, 48-ма в усіх кепська?
    Чоловік прозвітував, щолистя почало жовтіти, коріння не випускає нове... Цікаво, чи протримається ще тиждень до мого приїзду... Хотілося б врятувати того "метелика"