Відповідь: Орхідеї Naturals, Ваші орхідейки неймовірні! В мене батерфляй пропав, а грін піксі - єдина, яка стоїть на місці.. ні тобі листочків, ні корінців.. і то з травня.. Дуже тішусь, що хоч в когось вони здоровенькі приїхали ))) а Євро стар якраз розцвітає..
Відповідь: Орхідеї А я покажу перші квітки "сюрпризного" фаленопсиса, купила без квітоносів: Але насправді колір більш насичений. Вже не можу дочекатись повного розпуску
Відповідь: Орхідеї всьо може бути. хоча старалася кожну в різний час пересаджувати, щоб якраз не переплутати, але так як в мене в замовленні справді є Євро стар, то сподіваюся, що то таки вона і 220 (якщо я знов щось не наплутала) буде цвісти гарно, а не буде в мене ще одна фіолетова орхідея.
Відповідь: Орхідеї Я вже писала, що моя СН24 з останнього замовлення ніби буде цвісти - таки так, а така малявка..чи буде шо з того - так цікаво. Ось
Відповідь: Орхідеї Я орхідею свою пересадила пів року тому, після того як вона відцвила. після пересадки активно пішло в ріст коріння і листочки, а місяць пому пустила стрілу(десь см 15) і чомусь зупинилась, пагон дальше не росте, пуплішки не розвиваються. Підкажіть будь-ласка,що могло статись, чи це так буває, чи щось робити?
Відповідь: Орхідеї Meriroma пересадіть свою орхідейку - не мучте її в моху... я як бачу фаленопсис в моху - аж хочеться приїхати і пересадити.. інакше скоро скажете їй ---------- Додано в 10:38 ---------- Попередній допис був написаний в 10:37 ---------- отут є спеціалізований форум лише по орхідеях.. читайте..
Відповідь: Орхідеї Та я планую але ніяк часу на неї не виділю, а тепер коли збирається цвісти - боюся настрашити
Відповідь: Орхідеї основне - не пошкодити корінчики і квітконос, корінчики легко ламаються.. я квітучі вже пересаджувала і ніц їм не було.. але поки повибирала кору з поміж корінців - так намучилась.. то була орха з супермаркету..
Відповідь: Орхідеї В мене нарешті зацвіла моя орхідейка, яку мені подарували ще в 2007 році, я в 2009 її пересадила, але ще тоді поняття немала, як вирощувати орхідеї. Після прочитання теми зрозуміла, що однією їз моїх помилок, була, що я її посадила в надто великий горщик і вона, напевно, нарощувала коріння, при пересадці я не перевіряла і не обрізала жодного корінчика. Орхідея не цвіла 5,5 років, а тепер коли зачвіла, то квітонос у неї невеличкий і всього 4 квіточки буде. Може її пересадити в менший горщик, як вона перецвіте, чи вона вже до цього звикла? Ось її фото:
Відповідь: Орхідеї В мене вже теж 42 випустила вже квіточку і власне таку тигрову, а ось така фіолетово- червона це 47№. А баттерфляй, щось мовчить...сидить..
Відповідь: Орхідеї ага, пошкодила...SN231 ніяк не могла умостити в цей малесенький горщик (по розмірах він трошечки більший за той, в якому вон6а приїхала) і два корінці надломала. SN24 успішно пересадила, квітонос не зачепила, корінці всі цілі, навіть не відрізала нічого - просто чудові. Зверху трошки мохом приклала, ніколи так не робила і не впевнена чи треба - може забрати? Ось:
Відповідь: Орхідеї якщо орха стоїть у Вас на підвіконнику і там менше ніж 20 градусів (покладіть термометр на ніч на підвіконник і зранку гляньте) тоді мохом прикладати не варто, в мене на підвіконнику 17 хоча в кімнаті 21-22.. я б мохом і влітку не прикладала, але якщо дуже хочеться - то зооовсім трооошечки )))
Відповідь: Орхідеї і мої орхідейки з перешого сп зацвіли ))) у мене 42, і 27. мала ще одну, але вона мені пропала. з моєї вини, я їх з мохом в кору посадила, то 125 мені зігнила. шкода, бо вже і пуп*янки були. читала, що з мохом не можна, але вони мені так гарно росли, і я не рухала. звичайно, що після того я решту пересадила просто в кору, хоч вони вже і з квітконосиками були. дівчата, а чому ви в такі меленькі горщики пересаджуєте? я посадила у стандартні, ті що є найменші для охідей.
Відповідь: Орхідеї я не знайшла стандартних для орхідей відповідного розміру... були такі аж як відерка! то були завеликі.. тому тимчасово посадила у стаканчики.. з мохом треба дууууже обережно! а краще - без нього )))
Відповідь: Орхідеї а які то є зволожувачі для орхідей? навіть не знала, що спеціально для орхідей виготовляють зволожувачі...
Відповідь: Орхідеї То є такй глиняний резервуар, в який воду наливать і втикають в кору. Вода просочується і зволожує кору. От мені так штуку порадили купити, бо в мене зараз досить сухо в кімнаті.
Відповідь: Орхідеї Нічого собі!! Залежно скіко він коштує.. Якщо недорого - можна спробувати.. Я своїм поставила пластикову коробку (низьку, але широку), насипала керамзиту і пінопласту, поставила на них горщики а в коробочку налила води.. але пишуть що і без того фаленопсиси не жаліються і ростуть нормально..
Відповідь: Орхідеї Cьогодні знайшла відламану гілочку з квітами орхідеї, скоріш за все, кіт зламав(( Її можна поставити в воду? Чи вона вже пропала?
Відповідь: Орхідеї Вже 4 роки маю вдома орхідею дендробіум, знайома продавець з квіткового магазину віддала мені її перецвівшу. Я зразу ж її пересадила і за порадою цієї ж знайомої всі стебла на яких були квіточки я зрізала. Орхідея одразу почала ростити нові ростки їх було 6 шт, через рік вона зацвіла, ось фото того цвітіння: Після того, з кожним наступним роком орхідея цвіте але кожен раз нарощує все меншу кількість ростків, цього року цвіло всього 2 ростки і наростила вона тільки один. Попередні роки після цвітіння я зрізала стебла, цього року вже не різала. Чи потрібно було взагалі зрізати ростки? Тепер в моєї орхідеї самі пеньочки стоять, до кінця вона їх не сушить. Ось фото: Дівчата, порадьте, що мені тепер зробити з тими пеньочками? Чи можна при пересадці їх якось повідділяти? Читала, що ці орхідеї не дуже люблять пересадку, але якщо в одній корі ростуть 4 роки, то вже можна пересаджувати.