Орхідеї

Discussion in 'Хатні клопоти' started by LuBimaya, May 26, 2012.

1. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Відповідь: Орхідеї

на привокзальному базарі, але не на самому базарі, а навпроти ряду де продають квіти через дорогу є подвір*я, там на тому подвір*ї є кілька магазинів - квітковий, секонд , здається золото і ще там щось

---------- Додано в 08:45 ---------- Попередній допис був написаний в 08:42 ----------

Дівчата, а що з поливом, бо в мене на одному пакеті написано - пересадити і не поливати щось 6 тижнів, тільки обприскувати, а на іншому посадити і полити, а тут читаю, що дівчата планують поливати через 4 дні :girl_impossible:

2. mokhnatska lesia

mokhnatska lesia Well-Known Member

я питала в дівчат за свою орхідею, яку маю вже давно

3. Gabi

Gabi Dum spiro spero

А той дренаж обов'язково давати? Бо я ніколи не давала, а от тепер читаю і думаю може то повитягувати тих малявок і дренаж засипати ще їм.

4. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Сказали мені, не знаю наскільки авторитетно, що дренаж потрібен, якщо немає отворів на дні горшка. Тимпаче, що ви всеодно на дно сипете суміш, в мене Екофлорівська суміш виявилась досить пристійна, з великими кусочками кори, трохи вугілля і гарненькими гілочки сфагнуму. То я більші куски кори насипала на дно, яко дренаж і по периметру і на дні зробила багато отворів діаметром в 1см
    Коли промивала від старого сфагнуму, то комашки вилазили, але в мене 10 орх, тому номінально їх було не багато :) Пізніше просушила десь 1 год і висадила в суміш. Тепер виходячи з вищенаписаного дівчатами, певно днів 5 не буду поливати, чи більше? А оприскувати теж не варто?

5. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Не варто поливати і оприскувати. Я свої раніше ніж за тиждень поливати не буду, завжди чекаю повної просушки субстрату.
    На дні горшка є багато дірочок, а от по боках я не робила. Суміш купила дуже пристойну (Green Line здається), там багато кори.

6. mokhnatska lesia

mokhnatska lesia Well-Known Member

обрізала верхи ствола і ті гілочки вище від місця де може вирости нова гілочка, а тепер не знаю чи треба чимось на місці зрізху обробити, наприклад зеленкою або спиртом, всюди інфа різна, тому питаю ще тут

7. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

8. wchasluva

wchasluva Well-Known Member

Я з своїми орхами ще нічого не робила, лише трошки підлила. Завтра поїду і куплю суміш для пересадки і прозорі стаканчики (думаю в них пересаджувати).
    Я от думаю про тих комах. А якщо вони вилізли з квітів, а я не побачила і що вони тепер по хаті можуть лазити бррррр...

9. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Можна ще садити в пластикові пляшки від води мінеральної...залежно від потрібного розміру обираєте 0,5; 1 чи 2 літрову пляшку, верх зрізаємо і маємо горщик для орхідеї:girl_dance:

---------- Додано в 15:44 ---------- Попередній допис був написаний в 15:43 ----------

як на мене це кращий варіант ніж пивні стакани)

10. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Сьогодні усі стаканчики з пересадженими орхідеями всередині в конденсаті.
    Дирочки я робила тільки на дні (десь по пів сантиметра, такі кривулі, бо різала ножицями).
    Я винесла їх на вулицю - думала - підсохнуть, але стаканчики дуже мокрі всередині. Тепер переживаю, чи не впріли мої орхідейки і що мені робити далі?.
    А чим ви робили дирочки в стаканчиках від пива? Може хтось має фото пересаджених орхідей?

11. LuBimaya

LuBimaya New Member

Можна взяти викрутку товсту, нагріти її на газі і гарячою поковиряти ті дірочки. вони більші стануть. Пів сатиметра то малувато. Має палець пролазити.
    Конденсат - не знаю. в мене і раніше конденсат утворювався в орхах, хоча стікали добре.

12. Gydzuk

Gydzuk New Member

схоже на те, що у вас дуже вологоємкий (не знаю чи є таке слово) субстрат
    подивіться чи не містить він моху, бо виглядає на те що щось утримує вологу - а це не є добре

має бути кора, пінопласт і може ще бути коріння папороті або шматочки кори кокосової, всьо решта - не потрібне

---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:17 ----------

ще поробіть отвори у нижній половині горщика (не на дні) великого розміру і не сипте сильно кори - має бути багато повітряних кишень

13. Luchik

Luchik Well-Known Member

Це мої красуні! Фото поганеньке, але яке вже є.
    [​IMG] (свої півлітрові стаканчики, все ж таки трошки обрізала:d23:)

14. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

На цей раз взяла субстрат Поліський - дуже файний, порівняно з моїм попереднім екофлорівським. Як кому повезе з екофлорою бачу по відгуках дівчат. Три орхідейки посадила аж у 1.5 л горщики пластмасові - таке коріння було обємне. Решта в пів літрові для пива.
    Живності не було - лишень багато мушок почало над ними літати і по тій корі лазять - заволого? бо підозрюю що вони розмножуються шаленими темпами.

15. tsyganka

tsyganka Member

Маю питання: Чи у ваших "малюків" така була коренева система
    То нормально, що стільки білих корінців? В мене, ще був один листочок пожовклий, то думаю, може треба було деяке коріння пообрізати?
    Так пересадила
    Не мала прозорих стаканчиків.:girl_in_dreams: Ще повичитувала багато нюансів щодо догляду за орхідеями і думаю чи дам ради виростити з тої дрідноти щось гарне і красиве.:girl_blush2:

16. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Я взяла пласкогубці і грубий цвях - гріла той цвях на газі і пропалювала ним. Нагрітий цвях тримала пласкогубцями.
    в моїх така сама, теж білуваті корінці траплялись.

17. Gydzuk

Gydzuk New Member

білі корінці то нормальні корінці) обрізати не треба

і те що горщик не прозоний теж ніц страшного - просто пильнуйте щоб вони не були залиті (я про квіти)
    з непрозорими горщиками радять наступне - якщо вагаєтесь просох субстрат чи ні то запхайте обережно деревяну паличку (ту що до суші наприклад) і лишіть на пару годин - якщо витягнете і буде вогка то варто почекати ще з пару днів, а як суха то можна поливати

18. Montreal-ka

Montreal-ka Well-Known Member

У мене 2 катлейки і 1 фаленопсис.
    Катлейки я сьогодні посадила. Взяла стаканчики одноразові, на дні зробила 7 дирочок. На дно (десь 2-4 см) накидала кори, потім трохи субстрату, потім я всадила катлейку і зверху трохи субстрату (старалася, щоб більше було кори). На фото ми можете їх бачити.
    Я от не знаю, чи все я зробила вірно? Я знаю, що катлейкам краще в сфагнумі, але я його не змогла знайти.
    Так само я збираюся зроибити із фаленопсисом.
    Я його витягла з того стаканчика, очистила в теплій воді від того моху, зараз він сохне. Потім посаджу (також постараюся, щоб була сама кора у стакані)
    Маю три питання до вас, дівчата:
    1- чи все я зробила більш менш вірно?
    2- коли мені поливати катлейки?
    3- коли підсохне фаленопсис і я його посаджу, коли його поливати?

19. Nimfa

Nimfa Well-Known Member

в мене теж таке коріння майже в кожної орхи, а в одної, буквально тільки 3 живих корінця, і то маленькі. А ще питання до знаючих: обрізані корінці чим краще обробити: зеленкою, корицею чи вугіллям?

20. Roxie

Roxie Галицька панянка

нормально

пожовклий листочок можна обрізати продезинфікованими спиртом ножицями (як і гнилі корінці - чорні, або сухі), але живе коріння ні в якому разі не обрізати, бо орха буде довго нарощувати нові і від пережитого стресу може довго не цвісти. То я таке читала.

---------- Додано в 10:44 ---------- Попередній допис був написаний в 10:28 ----------

дуже цікава інформація!! так просто і зрозуміло написано. Супер!