Орхідеї

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем LuBimaya, 26 Травень 2012.

1. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Відповідь: Орхідеї

у мене теж так було,але як виявилось період адаптації.У неї пожовтіло два листки і скинула всі розпущені квітки,але зчасом виросли нові,та з"явились квіточки!

2. Roxie

Roxie Галицька панянка

не ризикнути!
    Чому не варто? читайте тут
    Трахеомикоз: невидимый убийца
    Доступная симптоматика трахеомикозов на орхидеях
    Большой секрет корней: есть веламен/нет веламена
    Зміст

---------- Додано в 20:17 ---------- Попередній допис був написаний в 20:13 ----------

не панікувати )) то може бути від того, що орхідейку по холоді несли.. Навіть півхвилини на холоді, особливо якщо орхідея щойно полита (вода швидко охолоджуєтья і відповідно охолоджуються корені), можуть до такого призвести.. Та й взагалі зміна обстановки, особливо якщо за нею неправильно доглядали.. а доглядали за нею, швидше за все, неправильно ))) Теж читайте статті про трахеомікоз, а також про правильний полив і т.д.

3. Soleil

Soleil New Member

Дивилась сьогодні "Все буде добре" і там розповідали, як доглядати за орхідеями http://dobre.stb.ua/video/2013/3/14/55853/. В мене є орхідея і вона скинула всі листки і не цвіте. Думала вже викидати, але вирішила її "реанімувати", витягнула з кори і обрізала гниле коріння. Чи справді вона може бути без кори і не засохне? Чи хтось таке вже робив?

4. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Так, так - може бути. В мене тайваньки так є, ростуть і цвітуть і ніяка холєра їх не бере. Просто приходиться частіше поливати, хоч я їх аж раз на тиждень пою. А тіки запхну в кору зразу починаються якісь приколи. :girl_mad:

5. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Подарували і мені цю чарівно-премхливу квіточку))) Десь тижнів зодва все було гуд, квіточки нові появились, листочок почав молоденький рости... але потім різко все відпало) так, так саме відпало. Весь верх, листкі і ота довга палка з квітами. Ну я думала мо то адаптація така. але ні, як приглянулась до коріння, то капєц! вони майже всі сухі і пусті!! а ще там якісь ніби комашкі завелись.... то вже усьо?? викидати????хелпмі

6. mirishka

mirishka Well-Known Member

В мене зараз нацвіли такі: [​IMG] [​IMG] [​IMG]

7. Bree van deKamp

8. mirishka

Ніби є пару живих корінців, але напевно таки капець! Напевно залита точка росту, або замерзла. Можите для експерименту ще потримати, може якраз.

9. casablanka

casablanka Щаслива особистість

Roxie дякую за інформацію. Але ніколи не помічала щоб мої квітки пускали такі корінчики. Купити звісно можна, але я хотіла звідродити саме свою, так як я її зіпсувала.
    Я свою одну орхідею трішки зіпсувала тим що між двома прозорими горщиками засипала гідро гель. Виглядало просто супер, але корінці були постійно у воді і через це почали гнити. Коли пересаджувала здорового коріння майже не було. От тепер навіть і не надіюсь що вона пустить цвіт і потішить мене своїми квіточками.

10. HalynaKv

HalynaKv Member

Ви не одна... Мені теж чоловік на ДН подарував гарненьку орхідею з двома квітконосами, і десь за тиждень я помітила, що листочки жовкнуть і квіти в'януть. Вийняла її з горщика, а там усе коріння таке сухе :girl_cray: Пообрізала то все, то залишився один живий корінчик десь 4-5см. Обробляла кілька разів фундазолом і залишила наразі без кори. І то вже 2 місяці вона в мене так стоїть, час від часу даю їй пити, листочки пов'яли, правда, ніби наклюнувся ще один корінець, але так і завмер, далі не росте. Не знаю, чи буде з неї толк? І що ще можна зробити?

11. Bree van deKamp

Маю ще таке пит: а в воду ставити не можна? ну знаєте, як ставлят листочок у воду, щоб пустив корінці?

12. mirishka

А що був грибок, що обробляли фундазолом? Фундозол дуже заторможує ріст орхідеї і дуже токсичний, я зараз повністю від нього відмовилась. Якщо не має грибка попробуйте робити раз в тиждень орхідеї гарячий душ.

13. Roxie

Roxie Галицька панянка

Спеціально питалась дівчат, які постійно користуються фундазолом - у здорових орхідей фундазол нічого не заторможує.. а у хворих ріст і без фундазолу тормозить.. про токсичність - правда, тобто не аж так страшно, але краще пошукати Фітоспорин-М, і коли нема особливих проблем, а для профілактики, то користуватись ним..

---------- Додано в 15:11 ---------- Попередній допис був написаний в 15:09 ----------

з орхідеями таке не проходить )))

14. mirishka

Але поексперементувати можна, ось у однієї дівчини вийшло http://www.orhidei.org/forum/41-3297-1 , але це скоріше виняток із правил.

---------- Додано в 16:08 ---------- Попередній допис був написаний в 16:02 ----------

Це досить спірне питання про торможення росту, одні говорять так, інші ні, але все одно не люблю я його, і вимити потім його з орхідеї так тяжко.

15. HalynaKv

HalynaKv Member

Дівчата, то може мені варто пошукати укорінювач? Що порадите?

16. mirishka

Укорінювач у орхідей ніколи не використовувала, тому нічого не можу про нього сказати. В мене тоже є одна така орхідея з одним корінчиком і двома листочками, я тримаю її у сфагнумі, роблю раз в тиждень гарячий душ, а вона і не пропадає, і не росте дальше, чекаю:girl_in_dreams:. Можете ще в інтернеті пошукати "реанімація орхідей", там є багато інформації.

17. Pampulichka

Pampulichka Member

Орхідеї ,то для мене,коли чоловік подарував 3 роки тому на день народження я нічого про них не знала. А наспрвді і не треба біля них нічого робити,поливаю раз на тиждень і весь догляд,правда маю ще підживку,і то часто забуваю про неї:girl_haha:

18. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

порадьте якусь підживку.Таку що провірина ,хороша.

19. olya_d

olya_d Well-Known Member

Звичайний вітамін В, ампула на 1 л води

20. Pampulichka

Pampulichka Member

Удобение УСПЕХ ДЛЯ ОРХИДЕЙ 310мл. Я купляла на базарі,1ї банки вистачає надовго,бо підживляти рекомендують раз в місяць.