Орхідеї

Discussion in 'Хатні клопоти' started by LuBimaya, May 26, 2012.

1. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Відповідь: Орхідеї

В мене питання чи, ви обробляли чимось коріння? В моєї кателії на одному листочку є чорна пляма і стовбур під листочком зморшений, це траба лікувати і чим?
    тут написано фундазолом лікувати, а де його взяти?

2. Raven

Raven Мама малятка

Дівчата, та можна купити звичайний пластиковий горщик для орхідей і знизу дати шар керамзіту з пінопластом. Я ніяк пивних стаканчиків не могла знайти, садила в горщик за 10 грн. і вона там себе прекрасно почуває.

3. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

Покажу вам які я сьогодні надибала горщики для тих манюнь замовлених,отакі
    ще тільки чоловік дірочки поробив нагрітим шурупом
    знайшла їх на ятках де продається всяка дрібнота одноразова-кульочки,стаканчики,лоточки і всього за 1,75грн:girl_claping:.Сьогодні вже пересаджу.

Last edited: May 30, 2012
  4. Roxie

Roxie Галицька панянка

і я завжди нагріваю товсту викрутку на газі і нею проколюю дірочки в стаканчиках )))

мені прийшли манюні з орхклубу, які ще в лютому замовила. Потім фото викладу. То якраз ті манюні, яких на наше замовлення вже не вистарчило. Вони справді зовсім мацюпусі.. Наші по 54 грн порівняно з ними - в 2-3 рази більші, і коріння в наших набагато більше і краще.

---------- Додано в 16:18 ---------- Попередній допис був написаний в 15:42 ----------

Ух, щойно прочитала страшилки про фунгіциди.

Вагітні дівчата, ні в якому разі не контактуйте з фунгіцидами, особливо з фундазолом - та хімія робить страшні речі з плодом в животику.

Нехай краще орхідеї самі вичухуються!!!

5. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

6. Roxie

Roxie Галицька панянка

Я говорю про те, що замовляла на орхклубі в лютому орхідейки в стаканчику розміром 1,5 дюйма, ті що коштували по 36 грн. Якщо памятаєте - нам цих орхідейок вже не вистачило на складі, ми запізно скинули замовлення і нам прийшли тільки орхи в стаканчиках розміром 2,2 дюйма і відповідно по 54 грн.

Так от, а мені з орхклубу вчора прислали оті мацьопкі орхи по 36 грн. Я три штуки на пробу замовила. То вони справді зовсім малюпусінькі, але в одної я знайшла тоненький зрізаний квітконос!! Я шокована що такі крихітки (вони справді крихітки!) орхи можуть цвісти.

7. DivineVanGate

DivineVanGate Member

Дівчата, я вас зараз розсмішу:girl_tender:
    Заходила я на "Провесінь" питатися за горщиками. Кажу, мені треба невеличкі, бо мої орхідейки дуже маленькі.
    а продавець каже:
    -А то ті що з Таїланду замовляли? до мене вже багато дівчат приходило питатися:haha:
    Уявляєте...

8. Vitutu

Vitutu New Member

Дівчата, я для пересадки фаликів використовувала "стаканчики- непроливайки" для малювання (тільки дірочки викруткою робила). [​IMG]
    На мою думку, це найкращий варіант "дешево і сердито):d23:
    Ось такий мають вигляд мої фалики, після пересадки.

9. Nimfa

Nimfa Well-Known Member

О, супер! а де їх продають? Ніколи не зустрічала.

10. Міла

Міла Member

Вчора забрала свої орхідейки, сьогодні ввечері взялася їх пересаджувати. Ледь відділила той мох від корінців, промила, лишила просохнути до ранку. Одна рослинка має чудову кореневу систему, дві інших - дещо гірші, деякі корінці довелось обрізати в зв'язку з загниванням.
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    Чи достатньо їх буде для росту орхідейок?

11. tsyganka

tsyganka Member

12. Vitutu

Vitutu New Member

Продають їх у відділах з канцелярським приладдям. Там де ручки, олівці кісточки для малювання і тд.:girl_curtsey:

---------- Додано в 00:45 ---------- Попередній допис був написаний в 00:41 ----------

Достатньо, не хвилюйтеся. Якщо фалик вирішить, що йому мало, то випустить нові.:girl_blush2:
    Якщо серйозно, то у мене деякі фалики добре розвивалися і з одним корінчиком, а тут їх кілька.

13. Нюта

Нюта Well-Known Member

Мабуть в моїй квіточці жив якийсь "звір" багато корінчиків з'їджені. Вчора почала обрізати. Ще лишила два пошкоджених. Не знаю чи мені і їх теж обрізати.

14. Raven

Raven Мама малятка

В моїй теж, ще серед того моху стіко живності всякої було. Корінчики пообрізала і орху потримала в розчині марганцовки. Плюс купила спеціальний спрей для обробки орх від шкідників.

15. Яруська

Яруська Well-Known Member

Це я так кору купувала біля ЦУМу в магазинчику, теж казала продавець, що я вже не перша:connie_pull-pigtail

Дівчата, ви мене лякаєте... Всі пишуть про шкідників і комах в моху. а я як пересаджувала, то тільки зняла той мох і не промивала коріння, а так посадила в суміш кори. І що тепер робити? Може там щось теж було, а я не побачила. Витягати і промивати?:girl_phone1:

16. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Я добре промивала коріння від моху, і добре оглядала, комашок не було.

17. Raven

Raven Мама малятка

Не треба, якщо нічого не помітили.

18. Zhaba

Zhaba Member

Дівчата, як правильно посадити ті орхідеї в кору? Я за декілька днів вбила найдорожчу орхідею повністю, а чуть дешевшу катлею майже. Посадила в кору і не підливала, але коріння зігнило. Реву. Були не мої ті катлеї. Тепер боюсь інші добити. І читала в неті, і картинки дивилась. Стільки всього є в тому неті, а вазони померли :cry:.

19. Gydzuk

Gydzuk New Member

катлейкам не можна в жодному разі заглиблювати різому (основу звідки бульби ростуть) в кору - вона має бути на поверхні
    за пару днів ви не могли вбити коріння тим більше не поливаючи
    тут варіантів два:

або вони вже були зігнивші до вас
    або ви думаете на них шо вони зігнили але то не так

є ще третій варіант що вам прийшла вже хвора квітка (трахеомікоз
    )

дайте фото як маєте можливість
    так буде легше щось порадити

20. Міла

Міла Member

Прошу вашої допомоги. Подарував чоловік на 8 березня орхідею.
    Один листочок був дещо пожовклим. Я нічого не рухала, замочувала горщик у воді 20-30 хв десь раз в тиждень, коли корінчики ставали білими, інколи оприскувала листочки. Коли приїхали наші орхідейки і я їх пересаджувала, то зауважила, що моя доросла красуня має трохи коричневі кінчики корінців. Вирішила не чекати, поки зовсім зігниє і пересаджувати. Коли відділила усю кору, то чуть не впала - усе коріння в центральній частині горщика було гниле. Передивилась, повідрізала, посадила у суху нову кору. Залишилось не більше половини усього коріння.
    [​IMG] [​IMG]
    Порадьте, будь ласка, що робити далі. Квіти сьогодні стали менш пружними. Скільки часу не поливати? Цвітоноси відрізати? Десь читала, що рослинка не матиме сили нарощувати нове коріння і квітнути водночас.