Відповідь: Орхідеї В мене питання чи, ви обробляли чимось коріння? В моєї кателії на одному листочку є чорна пляма і стовбур під листочком зморшений, це траба лікувати і чим? тут написано фундазолом лікувати, а де його взяти?
Відповідь: Орхідеї Дівчата, та можна купити звичайний пластиковий горщик для орхідей і знизу дати шар керамзіту з пінопластом. Я ніяк пивних стаканчиків не могла знайти, садила в горщик за 10 грн. і вона там себе прекрасно почуває.
Відповідь: Орхідеї Покажу вам які я сьогодні надибала горщики для тих манюнь замовлених,отакі ще тільки чоловік дірочки поробив нагрітим шурупом знайшла їх на ятках де продається всяка дрібнота одноразова-кульочки,стаканчики,лоточки і всього за 1,75грн.Сьогодні вже пересаджу.
Відповідь: Орхідеї і я завжди нагріваю товсту викрутку на газі і нею проколюю дірочки в стаканчиках ))) мені прийшли манюні з орхклубу, які ще в лютому замовила. Потім фото викладу. То якраз ті манюні, яких на наше замовлення вже не вистарчило. Вони справді зовсім мацюпусі.. Наші по 54 грн порівняно з ними - в 2-3 рази більші, і коріння в наших набагато більше і краще. ---------- Додано в 16:18 ---------- Попередній допис був написаний в 15:42 ---------- Ух, щойно прочитала страшилки про фунгіциди. Вагітні дівчата, ні в якому разі не контактуйте з фунгіцидами, особливо з фундазолом - та хімія робить страшні речі з плодом в животику. Нехай краще орхідеї самі вичухуються!!!
Відповідь: Орхідеї Роксі,та я так написала "манюнь" тільки через те що для такого розміру важко знайти відповідний горщикА квіточками я більш ніж задоволена,я знала якого розміру вони приїдуть,до того ж в такому гарному стані.Дуже дякую вам що взялись за таку трудоємку роботу.Ви зробили все якнайкраще-вам немає про що переживати
Відповідь: Орхідеї Я говорю про те, що замовляла на орхклубі в лютому орхідейки в стаканчику розміром 1,5 дюйма, ті що коштували по 36 грн. Якщо памятаєте - нам цих орхідейок вже не вистачило на складі, ми запізно скинули замовлення і нам прийшли тільки орхи в стаканчиках розміром 2,2 дюйма і відповідно по 54 грн. Так от, а мені з орхклубу вчора прислали оті мацьопкі орхи по 36 грн. Я три штуки на пробу замовила. То вони справді зовсім малюпусінькі, але в одної я знайшла тоненький зрізаний квітконос!! Я шокована що такі крихітки (вони справді крихітки!) орхи можуть цвісти.
Відповідь: Орхідеї Дівчата, я вас зараз розсмішу Заходила я на "Провесінь" питатися за горщиками. Кажу, мені треба невеличкі, бо мої орхідейки дуже маленькі. а продавець каже: -А то ті що з Таїланду замовляли? до мене вже багато дівчат приходило питатися Уявляєте...
Відповідь: Орхідеї Дівчата, я для пересадки фаликів використовувала "стаканчики- непроливайки" для малювання (тільки дірочки викруткою робила). На мою думку, це найкращий варіант "дешево і сердито) Ось такий мають вигляд мої фалики, після пересадки.
Відповідь: Орхідеї Вчора забрала свої орхідейки, сьогодні ввечері взялася їх пересаджувати. Ледь відділила той мох від корінців, промила, лишила просохнути до ранку. Одна рослинка має чудову кореневу систему, дві інших - дещо гірші, деякі корінці довелось обрізати в зв'язку з загниванням. Чи достатньо їх буде для росту орхідейок?
Відповідь: Орхідеї То так само, як я прийшла на пл. Галицьку до банкомату і працівниця мене запитала чи то за орхідеї я хочу перерахувати гроші. Ще мала їй роз'яснити з якого то сайту я їх замовляла і чому так дешево.
Відповідь: Орхідеї Продають їх у відділах з канцелярським приладдям. Там де ручки, олівці кісточки для малювання і тд. ---------- Додано в 00:45 ---------- Попередній допис був написаний в 00:41 ---------- Достатньо, не хвилюйтеся. Якщо фалик вирішить, що йому мало, то випустить нові. Якщо серйозно, то у мене деякі фалики добре розвивалися і з одним корінчиком, а тут їх кілька.
Відповідь: Орхідеї Мабуть в моїй квіточці жив якийсь "звір" багато корінчиків з'їджені. Вчора почала обрізати. Ще лишила два пошкоджених. Не знаю чи мені і їх теж обрізати.
Відповідь: Орхідеї В моїй теж, ще серед того моху стіко живності всякої було. Корінчики пообрізала і орху потримала в розчині марганцовки. Плюс купила спеціальний спрей для обробки орх від шкідників.
Відповідь: Орхідеї Це я так кору купувала біля ЦУМу в магазинчику, теж казала продавець, що я вже не перша Дівчата, ви мене лякаєте... Всі пишуть про шкідників і комах в моху. а я як пересаджувала, то тільки зняла той мох і не промивала коріння, а так посадила в суміш кори. І що тепер робити? Може там щось теж було, а я не побачила. Витягати і промивати?
Відповідь: Орхідеї Дівчата, як правильно посадити ті орхідеї в кору? Я за декілька днів вбила найдорожчу орхідею повністю, а чуть дешевшу катлею майже. Посадила в кору і не підливала, але коріння зігнило. Реву. Були не мої ті катлеї. Тепер боюсь інші добити. І читала в неті, і картинки дивилась. Стільки всього є в тому неті, а вазони померли .
Відповідь: Орхідеї катлейкам не можна в жодному разі заглиблювати різому (основу звідки бульби ростуть) в кору - вона має бути на поверхні за пару днів ви не могли вбити коріння тим більше не поливаючи тут варіантів два: або вони вже були зігнивші до вас або ви думаете на них шо вони зігнили але то не так є ще третій варіант що вам прийшла вже хвора квітка (трахеомікоз читати тут) дайте фото як маєте можливість так буде легше щось порадити
Відповідь: Орхідеї Прошу вашої допомоги. Подарував чоловік на 8 березня орхідею. Один листочок був дещо пожовклим. Я нічого не рухала, замочувала горщик у воді 20-30 хв десь раз в тиждень, коли корінчики ставали білими, інколи оприскувала листочки. Коли приїхали наші орхідейки і я їх пересаджувала, то зауважила, що моя доросла красуня має трохи коричневі кінчики корінців. Вирішила не чекати, поки зовсім зігниє і пересаджувати. Коли відділила усю кору, то чуть не впала - усе коріння в центральній частині горщика було гниле. Передивилась, повідрізала, посадила у суху нову кору. Залишилось не більше половини усього коріння. Порадьте, будь ласка, що робити далі. Квіти сьогодні стали менш пружними. Скільки часу не поливати? Цвітоноси відрізати? Десь читала, що рослинка не матиме сили нарощувати нове коріння і квітнути водночас.