Відповідь: Орхідеї Садила з минулого замовлення касандру і шілеріану. Касандра росте гарно, випустила нові листочки і корінчики, а шілеріана здохла, хоч вона і зразу була якась підозріла. Сьогодні на місце шілеріани збираюсь підсадити нову орхідейку, то потім сфоткаю і покажу.
Відповідь: Орхідеї болячки газанії не минули безслідно(((( на одній з орхідейок маю ось таке, виглядає не мурашок з білими ніжками: а в підставці було ось таке чудовисько засушене вже а в іншої орхи щось з листком молодим(( при самій основі ніби присох... що робити?????
Відповідь: Орхідеї Мені схоже на механічне пошкодження, думаю нічого страшного, може десь поцарапалась в дорозі, можите замазати акуратно зеленкою. З чудовиськами боріться актарою, але на балконі.
Відповідь: Орхідеї та то орха ще з осіннього СП((( хіба малий десь мені її притовк. недавно у нас був Сашковий друг і вони трохи бісились в хаті, то може і тоді... де ту актару взяти??
Відповідь: Орхідеї Наївно думала, що проблема шкідників мене обмине ((( А сьогодні на одній абсолютно здоровій на виглях орхідеї побачили швидкобіжучу комашку з багатьма ніжками світлого кольору і здається є павутинка ледь помітна під листочком... відселила її і прийшла з вами радитись. Шукала сьогодні за Превікуром ( всплили в пам"яті ваші дописи) але ніде не було, чи може щось інше потрібно? І чи можна провести профілактику всім? Наприклад занурити в воду з інсектецидом, ні? ---------- Додано в 19:44 ---------- Попередній допис був написаний в 19:29 ---------- І ще, одна моя доросла орха, яка вже рік відпочиває від цвітіння, почала НАРЕШТІ випускати листочок, і о диво-згодом показався і другий листочок, тобто зараз одночасно росте 2 листки. ЦЕ нормаально? Чи патологія )))
Відповідь: Орхідеї В мене вже двічі орхідея випускала листки і завжди по два. А в мене питання, шо робити з тими листками, в мене скоро пальма ціла буде))) Вже є 12 листочків в орхідейки. Знаю, що нижні мали б відсихати і її можна було б глибше посадити. Але не засихають Може то не добре, що вона так багато листків випускає...
Відповідь: Орхідеї у Вас прямо ванда а не фаленопсис якщо регулярно цвіте (мінімум 1 раз в рік) - тоді я б не дуже хвилювалась.. взагалі - то не є аж дуже нормально, коли у фалика росте дуже багато листків.. ну але чи є то аж дуже зле? якщо рослина здорова, регулярно тішить цвітінням, має "бороду" здорових непідгнивших коренів - тоді проблеми в великій кількості листків не бачу... може ще пошукайте по спеціалізованих орхофорумах..
Відповідь: Орхідеї А моя "доходяжка" з минулого допису за ті дні, поки я до неї не заглядала, почала пускати ЛИСТОЧОК. Тішусь))) бо в неї ті два листки ну зовсім вже в"ялі і негарні - думала вони вже не в стані будуть чогось пустити, поки самі не наберуть тургор. З того всього передивилася її старі корінці і два більших відрізала, бо побачила, що вони і без того при основі підсушені і підламані. Тим більше що ті нові, які вилізли, такі робляться грубенькі-гарненькі, може ще декілька виросте)))
Відповідь: Орхідеї У нас поповнення, на яке я не можу намилуватися Подарували нам таку королівську орхідею:
Відповідь: Орхідеї Дівчата, а наявнісь один раз побаченої комахи на орхідеї, є показником до обробки її фунгіцидом? При абсолютно здоровому вигляді рослини? Дивилась сьогодні на Превікур, він 45 грн... пожаліла ))) Є якісь замінники?
Відповідь: Орхідеї Превікур не є препаратом для боротьби зі шкідниками. Для цього є Фітоверм, Актара, Актофіт і т.п.
Відповідь: Орхідеї Я упаковку 10мл купляла за 4грн з копійками, але мені того було забагато - воно ж розводиться на велику кількість води.
Відповідь: Орхідеї сталась в мене халепа з тою орхою - від ваги відкритих пупляхів вона впала з тумби відломилась ціла гілка з квітами, пошкодились пупляхи на кінчиках двох інших гілок і пропали і відщепилось пару квіток. ледь не плакала. зробила конструкцію з патичків, щоб не падала більше, а ту гілочку і квіточки поставила у воду - тішать моє око хоч так. зате розцвіла ще одна міні-орха, з польщі привезена. ось така:
Відповідь: Орхідеї Будь ласка, допоможіть. В орхідеї почали жовтіти і в*янути листочки, стали м*якими...крім того скачуть білі жучки, по тарілочці,коли її підняти, Сам стовбур став якимось темним і м*яким....зараз вона цвіте...що робити? без поняття...
Відповідь: Орхідеї Мабуть, зігнила ваша орхідейка...білі жучки - від надмірної вологості. Витягуйте з кори і дивіться, чи ще щось живе залишилося
Відповідь: Орхідеї Прошу допомоги по реабілітації орхи з останньої закупівлі. Бажана наочна консультація та огляд орхідейки. Буду дуже вдячна за допомогу.
Відповідь: Орхідеї Хочу розповісти про результати експерименту з цитокініновою пастою. Багато читала про такий спосіб розсноження орхідей. Замовила пасту і намастила 4 бруньки (пробувала на орхідеї , яка мала 2 відцвівші квітоноси і так стояла від березня, кажуть що на квітучих застосовувати не можна). Сама не повірила , але через 4 дні помітила шо мої бруньки замітно "набрякли", а через 7-8 днів вони виросли довжиною 7-10мм. Думаю через тиждень буде видно чи це "дєточка" чи квітонос, то й скину фото. "Прокинулись" усі 4 шт. (сестра Amaretto- Оля)