Орхідеї

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем LuBimaya, 26 Травень 2012.

1. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Відповідь: Орхідеї

хто мені скаже, то як все-таки поливати орхідеї?? наливати в тарілочку щоб сама пила чи поливати зверху?
    і як часто, раз на тиждень? і в яких випадках можна оприскувати листочки?

2. Raven

Raven Мама малятка

Роблю і так і так, залежно від горшка, а в мене їх 3 види. В пластикові лию в тарілочку, якщо вип"є все - доливаю, в період цвітіння то є раз в два дні. В шкляному кашпо вода повільніше випаровується - раз в 3 дні. Якщо орхи в корі - води треба більше, якщо з корою додавали мох, потрібно рідше поливати, мох (сфагнум) довше тримає воду.

3. Gydzuk

Gydzuk New Member

*Другой, не менее важный вопрос - КАК поливать орхидеи.
    В тёплое время - лучше замачиванием в ёмкости с водой. Причём время замачивания ни в коем случае не должно превышать 30 минут, так как за бОльшее время прямого контакта с водой орхидеи уже могут получить повреждения (пока незаметные глазу, но только - пока!). Если бы вы знали - сколько раз мне хотелось убить продавщиц в цветочных магазинах, часами, днями и ночами "вымачивающих" несчастные растения :-(
    Температура поливной воды должна находиться в пределах 25-35 градусов. То есть, ваша рука, опущенная в воду - в идеале не должна чувствовать ни тепла, ни холода; либо еле уловимый намёк на тепло. Более высокая температура воды - опасна! Про что необходимо помнить товарищам, нахватавшимся модных сказочных веяний про "чудеса" горячего душа для орхидей (ГОРЯЧЕГО! Майн готт! Тоже бы убила - покажите мне того, кто это название придумал!)
    Орхидеи, находящиеся в периоде покоя - поливают только водой комнатной температуры (если орха стоит при 16 градусах, то и вода должна быть не выше 16 градусов) - чтобы не стимулировать преждевременный и нежелательный рост.*

звідси

все про те, як правильно поливати

4. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Дівчата, як правильно зрізати листок у орхідеї? Я читала, що його потрібно розрізати пополам і так ніби акуратно зняти. Це дійсно так?

5. olerusya

olerusya sweet candy ;)

мої практично в самій корі, але корені до дна горщика не дістають, то якщо я поставлю в тарілочку то хіба вода дійде до коренів(вони досить таки високо)??

---------- Додано в 13:57 ---------- Попередній допис був написаний в 13:53 ----------

як часто замочувати?

6. Gydzuk

Gydzuk New Member

дістануть - корені здатні втягувати вологу з повітря, а тут пара сантиметрів

---------- Додано в 14:33 ---------- Попередній допис був написаний в 14:32 ----------

я вам там давала лінки - ви певно лінуєтесь то все читати) раз в 10 днів

7. kitty

kitty Well-Known Member

І я потребую вашої поради - мені на 8 березня чоловік теж подарував орхідею - приніс її в жахливому стані. Зараз вона стала цвісти і ніби було б все добре, але листки не є твердими і ніби як впали, якісь побабчені. Перечитала багато, а чи роблю правильно - я не знаю. Орхідейку не переливаю, бо поливаю їх один раз на два тижні. Що я роблю не так?

8. tasha

tasha New Member

В мене було так з однією орхідейкою, було дуже пряме сонце, поставила в самий кут підвіконня і листочки знову стали твердими.

9. Roxie

Roxie Галицька панянка

прочитала я про корінці орхідей і вирішила добре оглянути свою катлейку.. і ось що наоглядала

перед тим як відрізати корінець я його довго оглядала, прощупувала і от яка вона залишилась після обрізки
    залишала я тільки справді живі здорові зелені корінці... не знаю чи правильно зробила.. але нащо катлеї стільки сухого коріння? правильно?

а це, як і обіцяла показую рослини з орхклубу, які нам не дістались (ті що були по 36 грн, але коли ми замовили - їх вже не було на складі)

Справді крихітки.. І корінців мало, проте всі живі.

а це всі орхи після пересадки. зліва - орхідея з супермаркету звичного для нас розміру, спереду - крихітки замовлені через орхклуб, позаду і справа - наші мацьопики.

10. Nimfa

Nimfa Well-Known Member

11. Roxie

Roxie Галицька панянка

Отак цвіла моя орхідейка, шкода що вже відцвіла.

Останнє редагування модератором: 3 Червень 2012
  12. Gydzuk

Gydzuk New Member

може їй задушно? для орхи комфортна температура 23 градуси вдень і 16-18 вночі

зара пошукаю вам лінки і допишу
    от що знайшла

але будем сподіватись що це нормальний процес (в мене зараз так одна орха має нижній листочок тряпочку...)

Если тургор утратил один из нижних листьев, а остальные выглядят нормально – то речь, скорее всего о естественном процессе. Листья фаленопсисов живут очень долго, но не вечно и сбрасывание самого нижнего листа, при общем здоровом виде – не проблема. Не отрывайте пожухший, а потом и пожелтевший лист. Запасающие листья фаленопсисов перед тем, как отвалиться отдадут всё накопленное растению. Дождитесь, момента, когда он легко отвалится сам.

Если тургор потеряли сразу несколько листьев, то, скорее всего причина – в корнях, точнее в их отсутствии или недостаточном количестве.

саме краще аби ви фото додали

13. Roxie

Roxie Галицька панянка

Знайшла про обрізку коренів при пересадці, якраз те, що мене цікавило. Може ще комусь допоможе
    Джерело

14. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Я катлею посадила в суміш Екофлорівську, десь було написано, що вона потребує білеше вологи ніж фалик. Пройшло 5 днів після пересадки в суху суміш, але напоїних рослинок. Питання- можна вже поливати? ;) І чи потрібно частіше катлею зволожувати ніж фалики?

15. Roxie

Roxie Галицька панянка

В мене питання назріло. При пересадці бачила корені, які росли майже з кінчика основи орхи, і тримались на "ниточці", причому навіть по всій довжині кореня бували місця, де корінь тримався ніби "на ниточці" (тобто не був оброслий веламіном, а тримався на власне корені). Корінь нагадував таку собі сардельку ))) Прочитала, що корені можуть жити окремо від орхи і не приносити їй користі, але говорилось про випадки коли сам корінь (ниточка), був непокритий веламіном і трухлявий. А в мене він був непокритий веламіном але не трухлявий, не гнилий. На вигляд - живий. Так ніби наросло замало веламіну і в деяких місцях він зламався, тримаючись на тонесенькому корінчику... Чи Ви обрізаєте такі корені чи залишаєте?

16. Roxie

Roxie Галицька панянка

Вчора побачила що моя SN 125 захворіла. Гляньте чи можна її врятувати?

починалось все з пожовтіння листка із зовнішньої сторони, але я подумала що то опік і ніц страшного, а потім заглянула під внутрішню сторону. Спочатку там було трошки таких сухих крапочок, а зараз їх кількість збільшилась.

17. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

В мене щось схоже було з зовнішньої сторони листочка і трошки побабчене, але я ризикнула і полила швидше ніж планувала. Після поливу це місце пожовтіння стало твердим і по структурі, як решта частина листочка. Сподіваюсь це сонячний опік? Переживаю чи не буде прогресувати процес?

18. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

А я сьогодні під одним листочком знайшла якісь цяточки, що то може бути?

19. kitty

kitty Well-Known Member

в мене в квартирі температура повітря стабільна і не перевищує 24 градусів а вночі і те менше.
    Ось фото моєї орхідейки

20. Gydzuk

Gydzuk New Member

а ті листочки, що ростуть, з нормальним тургором? чи так само тряпочки?

якщо нормальні то схоже на те що орха просто користує вологу з того нижнього листя на квіти і на те щоб ростити листя (бачу, в вас там ще є навіть бутони). огляньте за можливості коріння - якщо з ним все добре і *попа* квітки без почорніння то тоді вам нема чого переживати

забула дописати - а після чполиву тургор відновлюється чи ні? і коли востаннє поливали?

почитайте ще тут