Орхідеї

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем LuBimaya, 26 Травень 2012.

1. Morenka

Morenka Active Member

Відповідь: Орхідеї

Я коли ставлю квіти у воду, то наставляю собі час на таймері, бо інакше забігаюсь, забудусь і можу начудити такого самого )))

2. Alicia

Alicia Well-Known Member

У мене таке було, коли я на море поїхала, свекор приїхав підлити квіти, а орхідеї, як особливо важливі і гарні вазонки, поставив у миску з водою... Так вони там ще тиждень кисли/мокнули...
    Просто всі квіти впали, нічого не гниє ніби... Квітконосів уже п'ять на двох орхах.

3. jannet

jannet New Member

ставлю орхи в миску з водою і тих 10-15 хв. невиходжу з кухні, щоб часом не забути про квіти роблю якусь роботу на кухні.

4. APR

APR Well-Known Member

Розкажіть, як ви за ним доглядаєте? Я теж маю, але він ще не зацвітав.

5. mirishka

mirishka Well-Known Member

Коли купила пересадила в більший горщик, новий має бути від старого на стільки більшим, щоб від креневої системи до стінок вміщалось два пальці, небільшим. Обов'язковим літом має бути перепад денних і нічних температур, щоб заклались пагони для цвітіння. Ціле літо я тримала його на свіжому повітрі, через це думаю і заклались пагони для цвітіння. Поливаю так як і всі інші орхідеї під душем, підживляю також як і всі орхідеї раз в два-три тижні, тощо міняю по черзі види підживок, один раз доктор фоллі по листу, на наступний раз ставлю горщик у воду з якоюсь підживкою, яку треба розбавляти у воді. Коли вже виросли погони з пупляшками температура повітря має бути не вища 15-20 градусів, бо може скинути.

6. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

мої орхи вперше зібрались цвісти. на одній є манюні бутони, але майже всі почервоніли, а один лишився зеленим. то нормально? орха з останнього СП, Касандра.

7. mirishka

Так важко сказати без фото, подивться самі, переважно по пупляшках видно чи вони живі чи засохли.

8. OlichkaI

OlichkaI New Member

Мої всі три манюні орхи із СП будуть цвісти, це вперше, вже й забула які кольори мають бути. Чи це не виснажить рослинки?

9. Made in USSR

ось такі бутони на даний момент. на вигляд не сухі, але я ще ніколи в житті не мала квітучої орхи, тому боюсь пропустити щось важливе.

10. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

то все добре , у мене теж такі є зараз. але вишневі.

11. olya_d

olya_d Well-Known Member

Мені здається, що там тільки один здоровий пуп"янок, цей найбільший, а червоні - то відсушені

12. mirishka

Що Ви маєте на увазі, чи не виснажить цвітіння орхідейки? То ж їх і купляють щоб вони цвіли і тим тішили нас.

---------- Додано в 18:31 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ----------

Мені тоже так здається, навіть через те, що нижні пупляшки не можуть бути меншими за верхні, так як на фаленопсисі починають розвиватись і цвісти пупляшки знизу і поступово до верху. Щось їй не сподобалось:girl_sad:

13. Made in USSR

знати б що...
    в мене ця орха на одному місці вже 6 місяців. умови незмінні. а то може бути від холоду? деколи відкриваю вікно, може її продуло.

14. mirishka

Швидше за все, орхідеї дуже бояться відкритих вікон, або може їй не хватило сил на стільки бутонів. Але ви не розстроюйтесь;), може ми помиляємось. Попробуйте чимось підживити її та інші орхідеї, якщо маєте, коли ростуть бутони їм треба більше сили.

15. cuxivchanka

cuxivchanka Well-Known Member

16. mirishka

Мене просили фото блочників, ось касандра і ще якась невідома з сп
    Що можу сказати, це єдині з усіх моїх фаленопсисів, що ще не цвіли і найгірше виглядають. Навіть катлеї ростуть, а ці стоять, касандра тощо випустила один корінчик. Вже хотіла знімати, але ще почекаю до весни, може їм на блоці треба більше часу для адаптації.

17. olya_d

olya_d Well-Known Member

Касандра мені взагалі капризулею видається. Одна в мене пропала, я замовила в СП ще одну. Ніби і корінчики є, а листки як шматки висять, поморщені, мабуть теж пропаде.

18. mirishka

А в кого як почуваються катлеї, моя з першого сп цвіла вже два рази, розрослась буду ділити, з другого зразу за тиждень повністю почоніла і пропала, а з останнього маю три, дуже гарно ростуть, наростили коріння, нові бульби, надіюсь готовляться до цвітіння:girl_cool:

---------- Додано в 21:59 ---------- Попередній допис був написаний в 21:53 ----------

В мене зі всіх орхідей пропало дві, катлея, про неї я вже вище писала, за тиждень зразу після отримання почорніла і шілеріана, на якій я трохи поексперементувала і успішно засушила:d23:.

19. Made in USSR

в моєї листки теж зовсім без тургору((( приїхала до мене з трьома листками, один відсох, два ще є і от цвісти мала б.
    скоріше за все бутони змерзли, тому і загнулись. нині вже бачу що поморщились. один тільки нормальний. я не можу придумати що з нею робити. переносити в іншу кімнату? пишуть що не варто, бо зміна освітлення. не відкривати вікна я теж не можу, а якщо буду з нею носитись туди-сюди то теж не дуже добре.
    ще запланувала собі купити лампу для освітлення. хтось купував? я думала взяти настільну з денним світлом, такі що кріпиться до столу.

20. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Та ніц не буде. Висохне та й усе.