Особисті переписи - Запитання і зауваження

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

  1. Freitag

    Freitag Active Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    Alicia, я до Вас з компліментами!
    Готувала чоколядовий тортик для друзів з Німеччини, то тепер мушу перекласти їм Ваш перепис :girl_in_love:
    Божественно! За словами знатного шокоголіка: "Хай сховаються усі Львівські кнайпи-цукерні".
     
  2. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    у мене теж так вийшло, але форма була сердечком - то я на то і списала, що тісто не зовсім тонке вийшло. Але тортик був бомбезний, такий шоколадно-шоколадний:), дякую Alicia за рецепт)
     
  3. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    сорі, дівчата, скоріше за все наплутала з маслом. іду виправляти в переписі.
     
  4. Just me

    Just me Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    Алісіє, признавайтесь, який шоколад Ви використовуєте для Ваших тортиків, якщо треба гіркий. Бо мені оті Світочі-Корони вже зовсім нешоколадні, я їх і не купую, не певна, чи з них вийде те, що треба.
     
  5. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    думаю якщо тре супер гіркий, то має бути мінімум 80% какао, ну принаймні для мене так, я купую Lindt 90% какао-фактично не солодкий.
     
  6. Freitag

    Freitag Active Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    ням:nyam2: ) Але тоді випічку шоколадну змогла би їсти лише я. Та і ціна його у Львові не дуже адекватна... Останні рази брала півкілограмові плитки чорного італійського шоколаду (не кондитерського). Кращий ніж наші, але для мене міг би бути ще шоколадніший. Вдома гляну скільки там відсотків какао.
     
  7. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    так і є, з ними не вдаються такого темного кольору шокоторти. Я брала одну плитку
    але з перцем чілі
    А інші беру ашанівські трушні з Франції, ціна адекватна цілком, а то за Lindt віддавали 40 з гаком гривень для торта - трохи закруто... (це я таку ціну в опері-пасаж бачила)
    [​IMG]
     
  8. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    з перцем десь 70% какао
     
  9. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    я купувала рошен 56% какао. Тортик, як на мене, вийшов не солодкий, а якраз такий як я люблю - зі ніжним присмаком гіркого шоколаду.

     
  10. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    я брала вершки 10%, загус чудово, за рахунок жовтків ;)
    якщо вам нормально замісилось тісто, не було рідке-липке, то в принципі нічого литись з нього не повинно було. пісочне печиво коли печеться, спершу виглядає зарідке, але коли остигає - відразу твердне, не треба цього боятись.
     
  11. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    це я знаю) але масло справді виділялось, не знаю як то пояснити - кипіло на поверхні тіста:))
     
  12. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    аааа Corena, яблука собі варились додала згущеного молока банку, а воно як звурдилась, то так має бути?:girl_cray:
     
  13. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    ні
    то мабуть з молоком щось....

    ---------- Додано в 19:51 ---------- Попередній допис був написаний в 19:50 ----------

    яке брали? сире, не варене?
    по ідеї, коли до гарячої кави ллєш згущонку, то вона там просто тане.
     
  14. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    та сире, в рецепті ж не написано, що варене
     
  15. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    спокійно
    та воно і має бути сире ))
     
  16. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    ах, я не вважаю себе доброю господинею, але це вперше мені щось не вдалось:sad:
    і коржі по 6 хв випікаю і всеодно вони мені зажирні, хоч і муки домішую і шкода яблук, такі добрі були, а тепер та згущенка як сир між ним фееее і думаю викидати їх чи таке можна їсти? блііііін
     
  17. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    дуже шкода, що так...
    а коли остигають, все рівно жирні? чи "висихають"?
    спробуйте кинути в комбайн, чи блендер і довести до однорідної маси.
    за цим рецептом трішки раніше Мерірома пекла, то ніби не скаржилась.
     
  18. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    та ладно, все буває вперше, викину, шкода, що набавилась і продукти перевела, куплю собі завтра такий торт і наступного разу як матиму бажання щось пекти згадаю про готові торти на замовлення:lol:
    а і коржі не висихають, каже малого няня (вона дуже часто торти пече) що 2 пачки маргарину то забагато було, ну не знаю
     
  19. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    рецепт з дрімфуду, там є купа коментарів відносно цих коржів, і всі схвальні...
    а 2 пачки маргарину забагато, якщо замало муки, а муки скільки не відомо )). сама не люблю таких неточностей в кулінарії, але ттт якось мені вдалось.
    дуже шкода вашого часу.
     
  20. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    це точно,маю десь перепис де 2 пачки на 4 чи 5 стаканів муки, просто порція велика я собі її ділю