Дівчата, тільки не кидайте в мене тапками, але де у Львові можна придбати клітковину (глютен)? Моя мама не може без нього обійтись, а магазин "Домашня пекарня" на Шептицьких, де регулярно можна було придбати клітковину, закрився.
Suzi, з цього місця будь ласка детальніше. на скільки має бути нагріта духовка перед тим як її виключити? чи в холодну ставити? бо чесслово, біда, нема хліба в хаті
Глютен це білок, що міститься в КЛЕЙКОВИНІ. А клітковина також є в хлібі, більше в цільнозерновому борошні. На жаль точно не знають де можна придбати, може в великих супермаркетах (Ашан) або купувати муку для здобної випічки (Богомилу чи якісь в інші), в них мало би бути більше клейковини але менше клітковини Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk
Побачила у Вамі солод, то я купила і спробувала по вашому рецепту спекти, дуже смачний хлібчик вийшов. Дякую! Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk
Дівчата, хто підкаже, чому в мене хліб на заквасці завжди зверху(під самою кришкою) добре пористий, а знизу забитий? то у всіх так? купувала раз у вамі солод - не сподобався, якийсь ніби грубого помолу був. потім випадково натрапила в метро - ідеальний просто. дрібненький, гарно пахне, короч тепер як буваю в метро завжди його беру побільше, ну бо в метро рідко буваю
@Suzi а що буде якщо частину або всю білу муку замінити пшеничною цільнозерновою? дивитися по колобку? він має бути класичний чи з огляду на досить велику кількість житньої муки може бути трохи розмазаний?
Всю я б не заміняла, мені без білого борошна глютену замало і хліб розкришується в руках. 100 г можна сміливо замінити.
Залежить. Якщо я вдома, маю час - в духовці. Якщо йду з дому або треба буде пекти вночі - тоді в хлібопічці.
а в якій духовці? і чи користуєшся тими всякими прибамбасами - типу каменю під хліб. температура яка? бо в мене звичайна газова духовка але теж хотілося б хлібчика з духовки
Прибамбасів немаю, але електрична духовка хороша. За газову не скажу. Маю досвіду небагато з ними. Якщо гріє рівномірно - можна пробувати, на 180* 30 хв., потім ще 25 хв. на 160*. Або ще варіант - тісто на останній підйом кладеш у великий казан, застелений пергаментом. Накриваєш кришкою (якщо є пластмасова ручка - відкрути), ставиш на підйом. Потім включаєш духовку і випікаєш отак під кришкою. От тільки не пам*ятаю чи треба в кінці кришку відкривати чи ні.
Знайшла на сайті хлібопічки Але пам*ятаю, що я нічого окремо не гріла. Тісто стояло в казанку, потім потім в нагріту духовку. А тоді значить зняти кришку і ще допекти.
Дівчата, купила хлібопічку. Прошу Вашої поради! Яку муку краще обрати, які дріжжі.... Які є нюанси? Буду Вам дуже вдячна! Ну, дуууже хочу смачного домашнього хлібчика
15 травня 2015 року в продажі була якісна мука Хуторок..... а 5 жовтня, можливо. стала гірша по якості й дівчата корустуються іншою.
Я завжди беру або Вінницьку або Богумилу. Яку б муку не брала, я завжди дивлюсь на тісто і при потребі досипаю потроху. Колобок має бути на дотик, як жіночі груди по м'якості (так колись прочитала і так орієнтуюсь). Дріжджі треба швидкодіючі, беру або Сафмомент або Львівські. Після відкриття пакетика сухі дріжджі тримаю в холодильнику. А взагалі, експериментуйте))) Дуже смачний хліб на сироватці виходить. Коли пектимете, аромат буде неймовірний, як з дитинства))))
Дівчата, а хтось можливо мав справу із закваскою дезем, то поділіться досвідом? Бо цікава така, але і складна. Ще не дозріла, щоб самій почати робити.