Відповідь: Печу, печу хлібчик Привіт! Це моє перше повідомлення на форумі, хоча тему про випікання хлібчика читаю вже давненько. Але тепер є причина приєднатись: св.Миколай прийшов до мене дещо раніше і приніс хлібопічечку про яку я мріяла Вже встигла спекти 3 хлібчики. Поки що випробовую рецепти з інструкції до хлібопічки. Ось мої хлібчики: Яєчний (розмір L, на жаль не зважила) Хліб з декількох видів борошна (розмір M, 470 грам) Ще пекла медово-горіховий хліб, але він чомусь вийшов як "грибок", з "шапочкою" зверху (засмутилась, і не фоткала). Не знаю чому так, мабуть, не правильно відміряла інгрідієнти. Дякую за корисну тему Всім смачного хлібчика!
Відповідь: Печу, печу хлібчик нарешті моя "ізюмна" закваска стала сильною і я вчора наважилася спекти хліб без додавання зовнішніх (тільки дикі в заквасці) і ось що вийшло підходив він перед випіканням десь 4 години
Відповідь: Печу, печу хлібчик слово в слово, як про мене Але печемо хлібчик по черзі з чоловіком . Вчора був спечений Бородінський, смакота . Добре, що дівчата підсказали, про магазин Домашня пекарня. В якому придбали ваги, та просіювач муки, все це дуже зручне для випічки хлібчика. Дякую за це Вам велике
Відповідь: Печу, печу хлібчик inchik, у вас вийшов дуууже гарний хлібчик я ще не ризикувала пекти на заквасці, хоч і хочеться ))) Якщо надумаю спробувати, мабуть, теж почну з ізюмної. Людок, нам з вами пощастило, св.Миколай був дуже щедрим! : ))) мабуть, протягом року були чемними Я, на жаль, ніяк не попаду в "Домашню пекарню", тому поки що використовую для випікання хліба ті складники які є в найближчих магазинах. Лише один раз пекла чорний хліб, і оскільки не мала солоду, то замінила його на сухий квас (за порадами з інтернету). Мала великі сумніви щодо цього, оскільки запарений квас виглядав як густа каша, але хліб вийшов досить добрим. Не ідеальний, але всерівно добрий. На смак був як звичайний чорний хліб з магазину (а я хочу навчитись пекти такий як львівський заварний - мій улюблений).
Відповідь: Печу, печу хлібчик Допоможіть!!! Чоловік на Миколая подарував хлібопічку Оріон. Взялися пекти кекс - вже двічі не виходить: погано виріс, не пропікся .лише скоринка рум'яна ,аж занадто. За хлібчик навіть боюся братися. Може ,хтось щось підкаже.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Я б радила почати з білого хліба, а не з кекса. а на кекс раджу ставити "світлу скоринку", а потім (по закінченні випічки) залишати його ще на 5-10хв в ХП, щоб пропеклася серединка до кінця. Щоб добре виріс- треба дуже добре збити яйця (не менше 5хв). Родзинки щоб не осідали на дно - потрібно обваляти в борошні. Але не надійтеся що він виросте такий як хліб, бо він по висоті виходить як пів хліба.
Відповідь: Печу, печу хлібчик В мене та сама історія,на Миколая,піч Оріон,кекс не виріс.Але я виявила,що в рецепті не всі складові вказані.Хлібчик виходить прекрасний,а от кекс поки боюся пекти,поки не відредагую рецепт.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Нам теж Св. Миколай, який приходив до свекрухи, приніс хлібопічку Кенвуд. Свекруха зразу попередила - в магазині сказали, що три перші рази хліб не вийде, бо ще хлібопічка не пропеклась, а її співробітниці хліб вийшов на 5 раз. Я спробувала спекти перший раз простий білий хліб-і мені вийшов! Правда я дуже довго думала як мені взяти тих 350 грам муки, якщо у мене є тільки мірний стаканчик у мл, але якось пропорціями вирахувала, що то 525 мл )).
Відповідь: Печу, печу хлібчик То все одно не вгадаєте, найкращий спосіб - дивитися по колобку. Тобто міряти приблизно можна і склянками, давати чуть менше ніж треба, а при замісі вже досипати муки так, щоб тісто набуло ідеальної консистенції (має бути пластичне на дотик, не липнути до пальців, колобок гарний кругленький без зайвого борошна і не розмазується по дну). Але не треба поспішати, спочатку дайте промішатися кілька хвилин, а тоді вже дивіться чи досипати ще муки. На 3-4 випічку якщо не ставити експеримантів то вже можна майже на око все давати. п.с. А чому часто людям не вдаються перші випічки думаю є інші пояснення, наприклад мучить цікавість і часто заглядають під кришку, штовхають зайвий раз пічку і випускають тепло, відповідно тісто погано росте або падає. Ну і з рецептурою часто бувають промахи, в мене перше тісто таке рідке було, що тепер аж смішно згадувати ))) виявилось, що неточний рецепт, як прочитав про колобка зразу все налагодилося.
Відповідь: Печу, печу хлібчик А я все міряю мірною склянкою Або ще так: таблиця мір і ваг: http://smak.ua/ru/wiki/volumes/index.html
Відповідь: Печу, печу хлібчик я коли купила ХП, то взагалі немала ніякого поняття про випікання хліба, навіть не знала яке має бути тісто. перші три хліба мені не вдалить (міряла мірним стаканчиком). Потім купила ел.вагу і почались в мене гарні смачні хлібчики. Не знаю, може то так співпало, але до мірного стакана більше не поверталась і не хочу. Кладу відерко з ХП на вагу і все даю в грамах (воду, олію, муку), сіль, цукор, дріжджі - ложкою. От і все. А з мірним стаканом ми не подружились .
Відповідь: Печу, печу хлібчик В мене випічка в принципі і з склянкою виходить чудово. Але Ваш допис заставив мене задуматись про вагу! Може буде ще краще?
Відповідь: Печу, печу хлібчик Не знаю, то як кому. Багато хто без ваги обходиться. А мені набагато зручніше важити (точність до 1гр), ніж міряти.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Мені теж дуже важливо знати точну міру чи вагу. Але досі якось обходилась тою скляночкою. Може вони різні? З різними похибками?
Відповідь: Печу, печу хлібчик Я також прихильниця електрон. ваг...Відколи мені Миколай "приніс" це чудо, хлібчик завжди вдається і процес перетворився на свято
Відповідь: Печу, печу хлібчик Це просто всі радянські переписи в грамах, а в нас все в міряльних чашках і у нас вони всі стандартні. Тому для укр переписів беру вагу а для наших склянки і ще ніразу не помилилась.
Відповідь: Печу, печу хлібчик все таки вага потрібна(точність грає велику роль) так що не пошкодуйте і придбайте електронну вагу(дуже зручно) я навіть рідину важу,те саме що у мілілітрах ---------- Додано в 11:01 ---------- Попередній допис був написаний в 10:57 ---------- придбайте вагу і переконаєтеся що буде краще!!!
Відповідь: Печу, печу хлібчик МИ виграли хлібопічку Gorenje! я так раділа.. От вже двічі пекла хліб і невдався.. перший раз погано вимішаний.. сирий в середині...а другий-теж не виріс(якийсь липкий).. може в мене сухі дріжджі погані? Я все по рецептурі робила.. навіть вагу в сусідки позичила! Одне РОЗЧАРУВАННЯ?