Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

  1. Sharm

    Sharm New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Привіт! Це моє перше повідомлення на форумі, хоча тему про випікання хлібчика читаю вже давненько. Але тепер є причина приєднатись: св.Миколай прийшов до мене дещо раніше і приніс хлібопічечку про яку я мріяла:clapping: Вже встигла спекти 3 хлібчики. Поки що випробовую рецепти з інструкції до хлібопічки.
    Ось мої хлібчики:

    Яєчний (розмір L, на жаль не зважила)
    [​IMG]

    Хліб з декількох видів борошна (розмір M, 470 грам)
    [​IMG]

    Ще пекла медово-горіховий хліб, але він чомусь вийшов як "грибок", з "шапочкою" зверху (засмутилась, і не фоткала). Не знаю чому так, мабуть, не правильно відміряла інгрідієнти.

    Дякую за корисну тему :) Всім смачного хлібчика!
     
  2. inchik

    inchik New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    нарешті моя "ізюмна" закваска стала сильною і я вчора наважилася спекти хліб без додавання зовнішніх (тільки дикі в заквасці) і ось що вийшло
    [​IMG]
    підходив він перед випіканням десь 4 години
     
  3. Людок

    Людок New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    слово в слово, як про мене :girl_haha:
    Але печемо хлібчик по черзі з чоловіком :girl_blush2:.
    Вчора був спечений Бородінський, смакота :girl_in_love:.
    Добре, що дівчата підсказали, про магазин Домашня пекарня.
    В якому придбали ваги, та просіювач муки, все це дуже зручне для випічки хлібчика.
    Дякую за це Вам велике:girl_curtsey:
     
  4. Sharm

    Sharm New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    inchik, у вас вийшов дуууже гарний хлібчик :) я ще не ризикувала пекти на заквасці, хоч і хочеться ))) Якщо надумаю спробувати, мабуть, теж почну з ізюмної.

    Людок, нам з вами пощастило, св.Миколай був дуже щедрим! : ))) мабуть, протягом року були чемними :) Я, на жаль, ніяк не попаду в "Домашню пекарню", тому поки що використовую для випікання хліба ті складники які є в найближчих магазинах. Лише один раз пекла чорний хліб, і оскільки не мала солоду, то замінила його на сухий квас (за порадами з інтернету). Мала великі сумніви щодо цього, оскільки запарений квас виглядав як густа каша, але хліб вийшов досить добрим. Не ідеальний, але всерівно добрий. На смак був як звичайний чорний хліб з магазину (а я хочу навчитись пекти такий як львівський заварний - мій улюблений).
     
  5. yusha

    yusha New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Допоможіть!!! Чоловік на Миколая подарував хлібопічку Оріон. Взялися пекти кекс - вже двічі не виходить: погано виріс, не пропікся .лише скоринка рум'яна ,аж занадто. За хлібчик навіть боюся братися. Може ,хтось щось підкаже.
     
  6. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    За яким рецептом робили?
     
  7. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Я б радила почати з білого хліба, а не з кекса. а на кекс раджу ставити "світлу скоринку", а потім (по закінченні випічки) залишати його ще на 5-10хв в ХП, щоб пропеклася серединка до кінця. Щоб добре виріс- треба дуже добре збити яйця (не менше 5хв). Родзинки щоб не осідали на дно - потрібно обваляти в борошні.
    Але не надійтеся що він виросте такий як хліб, бо він по висоті виходить як пів хліба.
     
  8. НЮША

    НЮША New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    В мене та сама історія,на Миколая,піч Оріон,кекс не виріс.Але я виявила,що в рецепті не всі складові вказані.Хлібчик виходить прекрасний,а от кекс поки боюся пекти,поки не відредагую рецепт.
     
  9. Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Нам теж Св. Миколай, який приходив до свекрухи, приніс хлібопічку Кенвуд. Свекруха зразу попередила - в магазині сказали, що три перші рази хліб не вийде, бо ще хлібопічка не пропеклась, а її співробітниці хліб вийшов на 5 раз. Я спробувала спекти перший раз простий білий хліб-і мені вийшов! Правда я дуже довго думала як мені взяти тих 350 грам муки, якщо у мене є тільки мірний стаканчик у мл, але якось пропорціями вирахувала, що то 525 мл )).
     
  10. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    То все одно не вгадаєте, найкращий спосіб - дивитися по колобку.
    Тобто міряти приблизно можна і склянками, давати чуть менше ніж треба, а при замісі вже досипати муки так, щоб тісто набуло ідеальної консистенції (має бути пластичне на дотик, не липнути до пальців, колобок гарний кругленький без зайвого борошна і не розмазується по дну). Але не треба поспішати, спочатку дайте промішатися кілька хвилин, а тоді вже дивіться чи досипати ще муки. На 3-4 випічку якщо не ставити експеримантів то вже можна майже на око все давати.

    п.с. А чому часто людям не вдаються перші випічки думаю є інші пояснення, наприклад мучить цікавість і часто заглядають під кришку, штовхають зайвий раз пічку і випускають тепло, відповідно тісто погано росте або падає. Ну і з рецептурою часто бувають промахи, в мене перше тісто таке рідке було, що тепер аж смішно згадувати ))) виявилось, що неточний рецепт, як прочитав про колобка зразу все налагодилося.
     
  11. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Можна купити електронну вагу.
     
  12. Venus

    Venus New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    А я все міряю мірною склянкою :girl_yes:
    Або ще так:
    таблиця мір і ваг:

    http://smak.ua/ru/wiki/volumes/index.html

     
    Останнє редагування: 21 Січень 2011
  13. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    я коли купила ХП, то взагалі немала ніякого поняття про випікання хліба, навіть не знала яке має бути тісто. перші три хліба мені не вдалить (міряла мірним стаканчиком). Потім купила ел.вагу і почались в мене гарні смачні хлібчики. Не знаю, може то так співпало, але до мірного стакана більше не поверталась і не хочу. Кладу відерко з ХП на вагу і все даю в грамах (воду, олію, муку), сіль, цукор, дріжджі - ложкою. От і все. А з мірним стаканом ми не подружились :).
     
  14. Venus

    Venus New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    В мене випічка в принципі і з склянкою виходить чудово. Але Ваш допис заставив мене задуматись про вагу! Може буде ще краще? :girl_wink:
     
  15. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Не знаю, то як кому. Багато хто без ваги обходиться. А мені набагато зручніше важити (точність до 1гр), ніж міряти.
     
  16. Venus

    Venus New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Мені теж дуже важливо знати точну міру чи вагу. Але досі якось обходилась тою скляночкою. Може вони різні? З різними похибками? :girl_haha::girl_haha:
     
  17. Skaliaria

    Skaliaria Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Я також прихильниця електрон. ваг...Відколи мені Миколай "приніс" це чудо, хлібчик завжди вдається і процес перетворився на свято :)
     
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Це просто всі радянські переписи в грамах, а в нас все в міряльних чашках і у нас вони всі стандартні. Тому для укр переписів беру вагу а для наших склянки і ще ніразу не помилилась.
     
  19. Stechok

    Stechok New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    все таки вага потрібна(точність грає велику роль)
    так що не пошкодуйте і придбайте електронну вагу(дуже зручно)
    я навіть рідину важу,те саме що у мілілітрах:girl_smile:

    ---------- Додано в 11:01 ---------- Попередній допис був написаний в 10:57 ----------

    придбайте вагу і переконаєтеся що буде краще!!!:girl_wink:
     
  20. Fechka

    Fechka Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    МИ виграли хлібопічку Gorenje! я так раділа.. От вже двічі пекла хліб і невдався.. перший раз погано вимішаний.. сирий в середині...а другий-теж не виріс(якийсь липкий).. може в мене сухі дріжджі погані? Я все по рецептурі робила.. навіть вагу в сусідки позичила! Одне РОЗЧАРУВАННЯ?:girl_in_dreams: