Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

1. Sharm

Sharm New Member

Відповідь: Печу, печу хлібчик

Привіт! Це моє перше повідомлення на форумі, хоча тему про випікання хлібчика читаю вже давненько. Але тепер є причина приєднатись: св.Миколай прийшов до мене дещо раніше і приніс хлібопічечку про яку я мріяла:clapping: Вже встигла спекти 3 хлібчики. Поки що випробовую рецепти з інструкції до хлібопічки.
    Ось мої хлібчики:

Яєчний (розмір L, на жаль не зважила)

Хліб з декількох видів борошна (розмір M, 470 грам)

Ще пекла медово-горіховий хліб, але він чомусь вийшов як "грибок", з "шапочкою" зверху (засмутилась, і не фоткала). Не знаю чому так, мабуть, не правильно відміряла інгрідієнти.

Дякую за корисну тему :) Всім смачного хлібчика!

2. inchik

inchik New Member

нарешті моя "ізюмна" закваска стала сильною і я вчора наважилася спекти хліб без додавання зовнішніх (тільки дикі в заквасці) і ось що вийшло
    підходив він перед випіканням десь 4 години

3. Людок

Людок New Member

слово в слово, як про мене :girl_haha:
    Але печемо хлібчик по черзі з чоловіком :girl_blush2:.
    Вчора був спечений Бородінський, смакота :girl_in_love:.
    Добре, що дівчата підсказали, про магазин Домашня пекарня.
    В якому придбали ваги, та просіювач муки, все це дуже зручне для випічки хлібчика.
    Дякую за це Вам велике:girl_curtsey:

4. Sharm

Sharm New Member

inchik, у вас вийшов дуууже гарний хлібчик :) я ще не ризикувала пекти на заквасці, хоч і хочеться ))) Якщо надумаю спробувати, мабуть, теж почну з ізюмної.

Людок, нам з вами пощастило, св.Миколай був дуже щедрим! : ))) мабуть, протягом року були чемними :) Я, на жаль, ніяк не попаду в "Домашню пекарню", тому поки що використовую для випікання хліба ті складники які є в найближчих магазинах. Лише один раз пекла чорний хліб, і оскільки не мала солоду, то замінила його на сухий квас (за порадами з інтернету). Мала великі сумніви щодо цього, оскільки запарений квас виглядав як густа каша, але хліб вийшов досить добрим. Не ідеальний, але всерівно добрий. На смак був як звичайний чорний хліб з магазину (а я хочу навчитись пекти такий як львівський заварний - мій улюблений).

5. yusha

yusha New Member

Допоможіть!!! Чоловік на Миколая подарував хлібопічку Оріон. Взялися пекти кекс - вже двічі не виходить: погано виріс, не пропікся .лише скоринка рум'яна ,аж занадто. За хлібчик навіть боюся братися. Може ,хтось щось підкаже.

6. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

За яким рецептом робили?

7. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Я б радила почати з білого хліба, а не з кекса. а на кекс раджу ставити "світлу скоринку", а потім (по закінченні випічки) залишати його ще на 5-10хв в ХП, щоб пропеклася серединка до кінця. Щоб добре виріс- треба дуже добре збити яйця (не менше 5хв). Родзинки щоб не осідали на дно - потрібно обваляти в борошні.
    Але не надійтеся що він виросте такий як хліб, бо він по висоті виходить як пів хліба.

8. НЮША

НЮША New Member

В мене та сама історія,на Миколая,піч Оріон,кекс не виріс.Але я виявила,що в рецепті не всі складові вказані.Хлібчик виходить прекрасний,а от кекс поки боюся пекти,поки не відредагую рецепт.

9. Відповідь: Печу, печу хлібчик

Нам теж Св. Миколай, який приходив до свекрухи, приніс хлібопічку Кенвуд. Свекруха зразу попередила - в магазині сказали, що три перші рази хліб не вийде, бо ще хлібопічка не пропеклась, а її співробітниці хліб вийшов на 5 раз. Я спробувала спекти перший раз простий білий хліб-і мені вийшов! Правда я дуже довго думала як мені взяти тих 350 грам муки, якщо у мене є тільки мірний стаканчик у мл, але якось пропорціями вирахувала, що то 525 мл )).

10. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

То все одно не вгадаєте, найкращий спосіб - дивитися по колобку.
    Тобто міряти приблизно можна і склянками, давати чуть менше ніж треба, а при замісі вже досипати муки так, щоб тісто набуло ідеальної консистенції (має бути пластичне на дотик, не липнути до пальців, колобок гарний кругленький без зайвого борошна і не розмазується по дну). Але не треба поспішати, спочатку дайте промішатися кілька хвилин, а тоді вже дивіться чи досипати ще муки. На 3-4 випічку якщо не ставити експеримантів то вже можна майже на око все давати.

п.с. А чому часто людям не вдаються перші випічки думаю є інші пояснення, наприклад мучить цікавість і часто заглядають під кришку, штовхають зайвий раз пічку і випускають тепло, відповідно тісто погано росте або падає. Ну і з рецептурою часто бувають промахи, в мене перше тісто таке рідке було, що тепер аж смішно згадувати ))) виявилось, що неточний рецепт, як прочитав про колобка зразу все налагодилося.

11. наталя 2204

Можна купити електронну вагу.

12. Venus

Venus New Member

А я все міряю мірною склянкою :girl_yes:
    Або ще так:
    таблиця мір і ваг:

http://smak.ua/ru/wiki/volumes/index.html

Останнє редагування: 21 Січень 2011
  13. наталя 2204

я коли купила ХП, то взагалі немала ніякого поняття про випікання хліба, навіть не знала яке має бути тісто. перші три хліба мені не вдалить (міряла мірним стаканчиком). Потім купила ел.вагу і почались в мене гарні смачні хлібчики. Не знаю, може то так співпало, але до мірного стакана більше не поверталась і не хочу. Кладу відерко з ХП на вагу і все даю в грамах (воду, олію, муку), сіль, цукор, дріжджі - ложкою. От і все. А з мірним стаканом ми не подружились :).

14. Venus

Venus New Member

В мене випічка в принципі і з склянкою виходить чудово. Але Ваш допис заставив мене задуматись про вагу! Може буде ще краще? :girl_wink:

15. наталя 2204

Не знаю, то як кому. Багато хто без ваги обходиться. А мені набагато зручніше важити (точність до 1гр), ніж міряти.

16. Venus

Venus New Member

Мені теж дуже важливо знати точну міру чи вагу. Але досі якось обходилась тою скляночкою. Може вони різні? З різними похибками? :girl_haha::girl_haha:

17. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Я також прихильниця електрон. ваг...Відколи мені Миколай "приніс" це чудо, хлібчик завжди вдається і процес перетворився на свято :)

18. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Це просто всі радянські переписи в грамах, а в нас все в міряльних чашках і у нас вони всі стандартні. Тому для укр переписів беру вагу а для наших склянки і ще ніразу не помилилась.

19. Stechok

Stechok New Member

все таки вага потрібна(точність грає велику роль)
    так що не пошкодуйте і придбайте електронну вагу(дуже зручно)
    я навіть рідину важу,те саме що у мілілітрах:girl_smile:

---------- Додано в 11:01 ---------- Попередній допис був написаний в 10:57 ----------

придбайте вагу і переконаєтеся що буде краще!!!:girl_wink:

20. Fechka

Fechka Member

МИ виграли хлібопічку Gorenje! я так раділа.. От вже двічі пекла хліб і невдався.. перший раз погано вимішаний.. сирий в середині...а другий-теж не виріс(якийсь липкий).. може в мене сухі дріжджі погані? Я все по рецептурі робила.. навіть вагу в сусідки позичила! Одне РОЗЧАРУВАННЯ?:girl_in_dreams: