Відповідь: Печу, печу хлібчик це додатковий розтій так? а те що ХП холоне то нічого? а дайте свій перепис
Відповідь: Печу, печу хлібчик В моєму Клатроніку теж пише що перша програма для білого і житнього. Я згідна , що на ній можна пекти житній, але він виходить трохи не такий як без перемішування в процесі росстойки. маю з чим порівнювати, бо в Мулінексі мала програму для житнього.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Переконався, що бажано той стержень чимось змастити (коли знімаєте лопатку), бо на ньому немає тефлону і хліб часом так припікається, що важко витягнути.
Відповідь: Печу, печу хлібчик короче спекла нині хліби,білий добрий, житній ніби теж, але якийсь мені гливкий,від чого то може бути?а може від дріждів дала 1 ч.л. а тр 1,5?!
Відповідь: Печу, печу хлібчик напишіть перепис, за яким робили і фото в студію тоді і будем діагноз ставити ---------- Додано в 20:48 ---------- Попередній допис був написаний в 20:44 ---------- Виходить така послідовність - заміс, підйом півтори години (годину на програмі з підігрівом і півгодини при виключеній пічці), а тоді випічка. Люблю такий житньо-пшеничний
Відповідь: Печу, печу хлібчик Левандівко, але ж красота! Я якраз люблю такий сильно запечений хліб. В мене після випічки є ще підігрів, (не знаю, як та програма точно називається; ще 1 годину тримається висока температура), то я інколи залишаю на деякий час, хліб виходить теж дуже запечений, з товстою, хрумкою шкіркою.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Допис від Fleshka Переглянути допис рецепт: Дріжжі сухі: 2 ч.л. Мука пшенична: 225 гр. Мука житня: 250 гр. Цукор: 1,5 ст.л. Сіль: 1,5 ч.л. Молоко: 380 мл. Олія: 1 ст.л. Тмин: 1 ч.л. Коріандр: 1 ч.л. .. Спекла по цьому рецепту хлібчик, але дріжджів дала 1ч.л.,на форумі хлібопіки раніше вичитала що на 1 кг хліба небілше чайної ложки дріж.. і тмин і коріандр не давала, бо не люблю. І от пишу сюди і догнала шо певне забагато молока,бо муки ше досипала добряче,бо тісто липло то винта і стінок,може тому?! Пекла на програмі "тісто" підходило 1 год.,потім виключила і ще постояло 45 хв. і пекти на 50 хв.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Я сьогодні розчинила дріжджі, щоб поставити на швидку програму, і світло пропало. Духовка теж електрична. Замісила руками, колобок виріс гарно і світло з*явилося.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Пощастило вам. А якби не з"явилося? Прийшлось би в печі розпалювати!!!:biggrin: ---------- Додано в 19:37 ---------- Попередній допис був написаний в 19:34 ---------- О ,я по цьому рецепту пекла кілька раз, то виходив дуже добрий, а потім як почалось: тісто зарідке, хліб з рівним дахом, мокрий...... . То напевно від муки залежить. Тепер як печу по тому рецепту, то досипаю муки так щоб колобок був пружний. Тоді виходить добрий той хліб.
Відповідь: Печу, печу хлібчик то саме,гарно піднявся коли включила випікати то впав( був був,я ше думаю пишуть шо з житнім важко невже в мене з першого разу вийде... ага фігулі(
Відповідь: Печу, печу хлібчик хмм...я дуже часто печу по цьому рецепту - завжди виходить гарний хлібчик... правда я все ж дві ложки дріжджів даю... я взагалі рідко від рецептів відхиляюсь, бо віконечка в мої ХП немає, а часто піднімати кришку, щоб спостерігати за колобком боюсь...
Відповідь: Печу, печу хлібчик чи при використанні свіжих дріжжів робите опару? чи просто у рідині теплій розчиняєте?
Відповідь: Печу, печу хлібчик Завжди робила опару, а от останнього разу пекла батон, розвела в теплій воді - теж добре, не побачила різниці В мене знайома, взагалі просто дає до борошна свіжі дріжджі без попереднього розведення, каже, що добрий хліб печеться
Відповідь: Печу, печу хлібчик Якого хліба? На пшеничний і житньо-пшеничний різна кількість йде. з житнього борошна колобок завжди липне, він не буде таким, як суто з пшеничного борошна.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Не бійтеся, він не кусається . Поки ще тісто замішується можна заглядати, а от коли вже йде підігрів , то краще не відкривати, щоб повітря тепле не випускати з ХП. ---------- Додано в 08:12 ---------- Попередній допис був написаний в 08:05 ---------- Дівчатка (і мужчини ) хочу поділитися з вами своїм відкриттям (хоча можливо хтось вже про це давно знає) Якщо печете хлібчик і замість половини норми води дасте кефір, то хліб виходить дуже смачний і зовсім не кришиться. І ще якась така особлива скоринка получається. Клейковини в цьому випадку можна зовсім не давати. Там напевно молочно кислі бактерії працюють замість клейковини. А якщо згадати, що клейковина не надто корисна для кишківника, то хлібчик з додаванням кефірчику виходить ще й корисним дл яздоров"ячка. Правда, я завжди беру кефірчик з живих бактерій, бо маю молочний гриб і кожен день маю з нього натуральний кефірчик з живими МКБ. А з магазинного я не пробувала пекти.
Відповідь: Печу, печу хлібчик та власне так і роблю десь і колись, але бачу що потреби не має, саме тому що від рецептів не відступала ще. Поки виходять всі хлібчики файно без додаткового втручання...Єдиний хлібчик що ніколи не виходив в мене то житній, без пшеничної муки...гливкий і низький, але я його вже й не пробую пекти.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Дівчата, поділіться будь-ласка рецептом файної закваски, яку ви використовуєте для хлібчика, хочу спробувати.
Відповідь: Печу, печу хлібчик Такий краще і не пробувати пекти, та й на віщо? А в мене ніколи не виходить Дарницький. На хлебопечка ру так всі його хвалять, а я разів п"ять його пекла, жодного разу не получився. То я й "лишилася того ровера". Більше не печу. ---------- Додано в 08:23 ---------- Попередній допис був написаний в 08:18 ---------- Я мала дві закваски :ізюмну і вічну. Обидві добрі. А самого рецепту замало. Треба багато теорії перечитати про закваску, перш ніж за неї братися. Ну це моя така думка. Інфа є тут: http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=26&topic=41.0 -вічна і тут http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&topic=17861.0 - ізюмна.
Відповідь: Печу, печу хлібчик От і я про це думаю. В основному, купувала хлібопічку, щоб не їсти магазинного хліба з шкідливими добавками. А тут виходить: не даш глютену - хліб кришиться. Писали тут дівчата, що замість глютену дають манку. Хтось ще з досвідчених господинь таке пробував? Ще хочу спитати на рахунок солоду. Він дається до житнього хліба попередньо розведений гарячою водою? Яке його призначення? Інший смак чи ще щось?