Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

  1. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    попробуйте кефір додати. Гірше не буде, то точно.

    А в мене ніколи не липне, навпаки, він в мене такий, як резиновий м"ячик- пружний але м"ягкий.

    ---------- Додано в 12:09 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ----------

    Якщо когось цікавить житньо-пшеничний хліб , а точніше його "колобок", то рекомендую переглянути і перечитати ось тут: http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&topic=49811.0

    ---------- Додано в 12:23 ---------- Попередній допис був написаний в 12:09 ----------

    Ще ось що знайшла:
    При виготовленні хліба в хлібопічці мають місце закономірності, знаючи які ви легко зможете маніпулюючи продуктами випікати абсолютно різні хліби.
    На 1 чашку (що додається до хлібопічки) пшеничної муки іде 90 мл рідини
    на 1 чашку житньої муки або цельнозернової муки іде 100–105 мл рідини
    Особливо варто відзначити, що під словом «рідина» маються на увазі всі рідкі продукти, такі як йогурти, яйця, молоко, вода і тому подібне.
    на 1 чашку муки іде близько 5 мл рослинної олії (є рецепти виключення, де масла кладеться набагато більше)
    на 1 чашку муки іде 0,5 ч.л. солі і 0,5 ст.л. цукру (або 5 мл меду)
    при виготовленні житнього хліба використовується суміш пшеничної муки і житньої муки в співвідношенні 2:1 (2 частини пшеничної + 1 частина житньої)
     
  2. LILY

    LILY Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Наталь до того рецепту білого хліба що Ви писали теж можна дати кефір,але в мене магазинний?

    дайте хтось рецепт батона?
     
  3. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Я білий хліб завжди печу по тому рецепту. І з кефіром, і без.
     
  4. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Наталю, там пшенично-житній. Він трохи більше може липнути до стінок при замісі, ніж пшеничний. З опису за посиланням
    . Пшеничний колобок пружний і не липне. А житньо-пшеничний виходить рідкуватий, його без форми не спечеш. Там і колобка то по суті нема.

    ---------- Додано в 15:00 ---------- Попередній допис був написаний в 14:54 ----------

    В різних ХП різні мірні стаканчики. То швидше "американська "чашка.
     
  5. Luika

    Luika Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    щоб не кришився без глютену треба дати яйце. Я трошки зі збовтаного надбираю, щоб за 10-15 хв. до кінця випічки змастити ним верхівку і посипаю кунжутом - люблю так.
     
  6. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    З яйцем швидше черствіє.
     
  7. LILY

    LILY Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    маю питання:нині мама закладала на білий хліб в ХП,сформувався негарний колобок, такий порипаний,кривий,негладкий,інгрідієнти ті шо завжди єдине дала білше солі, чи могло то вплинути на формув колоба?а бо що може бути?
     
  8. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    думаю, мало рідини
     
  9. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    В інструкції до моєї ХП написано що надмірна кількість солі може пригнічувати дію дріжджів. Я сама зазвичай недосолюю, а не навпаки, тому це твердження перевірити не мала нагоди
     
  10. veronka

    veronka зла друзя

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    уррааа!! з Маргошкою руцями замісили тісто і спекли хлібчик в мульті))
    [​IMG]
    а от в середині він такий, щось я не так зробила, хоча смачнючий (а мама каже, що гливкий)
    [​IMG]
     
  11. manka

    manka Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    і мій такий в середині (з цільнозернового борошна). Ззовні гарний і смачний.
     
  12. LILY

    LILY Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    ше хочу спекти солодкий хліб з ізюмом на режимі здоба маю такий рецепт:
    яйце-2шт
    молоко-80мл
    масло-130 гр
    цукор-4 ст л
    сіль-1 ч.л.
    мука-345гр
    дріжджі-1,5 ч.л
    ізюм-100 гр


    Хтось таке випікав?або може маєте перевірений рецепт?або як думаєте в тому рецепті треба щось міяняти?
     
  13. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Повністю з цільнозернового борошна краще не пекти. Краще дадавати до пшеничного борошна частину цільнозернового (при цьому треба давати трошки більше рідини).
     
  14. manka

    manka Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Пекла по такому рецепту (брала з цієї теми):
    300 мл води,
    0,5 стол.л. олії,
    1,5 ч.л. солі,
    1 стол.л. цукру
    1,5 стол.л. сухого молока (я не даю)
    180 г пшеничного борошна в\г
    340 г. цільнозернового борошна
    1 ч.л. дріжджів
    Наталю, а ви по якому печете?
     
  15. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Я печу по рецепту для білого, але даю 100гр цільнозернової муки, замість пшеничної і води на 10гр більше.
     
  16. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    А чому, що з ним не так?
     
  17. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    певно залежить ще від наявних програм. Я маю програму для цільнозернового хліба і він мені завжди вдається без додавання жодного іншого борошна чи глютену
     
  18. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    В мене теж є програма для цільнозернового.Але я такий пекла тільки один раз і більше не печу. Чому?
    По-перше, чисто цільнозерновий, як і чисто житній-важко спекти таким, яким він має бути в ідеалі.
    По-друге-він мені не дуже смакує (чисто цільнозерновий).
    По-третє- він більш-менш смачний тільки на перший день, а на другий день в мене вже ніхто його їсти не хоче.
    Ну , але то все моя особиста думка. А кожен має право на свої думки і на свої смаки. :).
     
  19. LILY

    LILY Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    дайте хтось рецепт чорного хлібчика або бородинського бо я люблю житній-пшеничиний але ніяк неможу підібрати рецепт?І на якому режимі пекти бородинський якщо такої програми немає?
     
  20. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Я печу з магазинним, прекрасно росте і дуже смачний білий хлібчик, зверху люблю посипати кунжутом.

    В мене таке сталось з гречаним хлібом, то була якась цегла:girl_impossible:
    А до житнього завжди додаю непросіяної муки з висівками і пшеничної, кмин і виходить супер.
    Мені цікаво, хтось писав що дає дві чайні ложки дріжджів, але ж по рецептурі ХП йде 1 кавова ложка на 750г буханку. Чи то залежить від ХБ конкретної?
    І ще таке, перепробувала я вже багато дріжджів і таки Др. Откер є мені поза конкуренцією, бо Саф- глевкий хліб, а Львівські- смердить хліб дріжджами, фу.

    Я печу бородинський на 1 програмі, тобто "Звичайний хліб". Пробувала додавати горіхи, курагу і чорнослив, дуже смачно.