Відповідь: Печу, печу хлібчик попробуйте кефір додати. Гірше не буде, то точно. А в мене ніколи не липне, навпаки, він в мене такий, як резиновий м"ячик- пружний але м"ягкий. ---------- Додано в 12:09 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ---------- Якщо когось цікавить житньо-пшеничний хліб , а точніше його "колобок", то рекомендую переглянути і перечитати ось тут: http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&topic=49811.0 ---------- Додано в 12:23 ---------- Попередній допис був написаний в 12:09 ---------- Ще ось що знайшла: При виготовленні хліба в хлібопічці мають місце закономірності, знаючи які ви легко зможете маніпулюючи продуктами випікати абсолютно різні хліби. На 1 чашку (що додається до хлібопічки) пшеничної муки іде 90 мл рідини на 1 чашку житньої муки або цельнозернової муки іде 100–105 мл рідини Особливо варто відзначити, що під словом «рідина» маються на увазі всі рідкі продукти, такі як йогурти, яйця, молоко, вода і тому подібне. на 1 чашку муки іде близько 5 мл рослинної олії (є рецепти виключення, де масла кладеться набагато більше) на 1 чашку муки іде 0,5 ч.л. солі і 0,5 ст.л. цукру (або 5 мл меду) при виготовленні житнього хліба використовується суміш пшеничної муки і житньої муки в співвідношенні 2:1 (2 частини пшеничної + 1 частина житньої)
Відповідь: Печу, печу хлібчик Наталь до того рецепту білого хліба що Ви писали теж можна дати кефір,але в мене магазинний? дайте хтось рецепт батона?
Відповідь: Печу, печу хлібчик Наталю, там пшенично-житній. Він трохи більше може липнути до стінок при замісі, ніж пшеничний. З опису за посиланням . Пшеничний колобок пружний і не липне. А житньо-пшеничний виходить рідкуватий, його без форми не спечеш. Там і колобка то по суті нема. ---------- Додано в 15:00 ---------- Попередній допис був написаний в 14:54 ---------- В різних ХП різні мірні стаканчики. То швидше "американська "чашка.
Відповідь: Печу, печу хлібчик щоб не кришився без глютену треба дати яйце. Я трошки зі збовтаного надбираю, щоб за 10-15 хв. до кінця випічки змастити ним верхівку і посипаю кунжутом - люблю так.
Відповідь: Печу, печу хлібчик маю питання:нині мама закладала на білий хліб в ХП,сформувався негарний колобок, такий порипаний,кривий,негладкий,інгрідієнти ті шо завжди єдине дала білше солі, чи могло то вплинути на формув колоба?а бо що може бути?
Відповідь: Печу, печу хлібчик В інструкції до моєї ХП написано що надмірна кількість солі може пригнічувати дію дріжджів. Я сама зазвичай недосолюю, а не навпаки, тому це твердження перевірити не мала нагоди
Відповідь: Печу, печу хлібчик уррааа!! з Маргошкою руцями замісили тісто і спекли хлібчик в мульті)) а от в середині він такий, щось я не так зробила, хоча смачнючий (а мама каже, що гливкий)
Відповідь: Печу, печу хлібчик і мій такий в середині (з цільнозернового борошна). Ззовні гарний і смачний.
Відповідь: Печу, печу хлібчик ше хочу спекти солодкий хліб з ізюмом на режимі здоба маю такий рецепт: яйце-2шт молоко-80мл масло-130 гр цукор-4 ст л сіль-1 ч.л. мука-345гр дріжджі-1,5 ч.л ізюм-100 гр Хтось таке випікав?або може маєте перевірений рецепт?або як думаєте в тому рецепті треба щось міяняти?
Відповідь: Печу, печу хлібчик Повністю з цільнозернового борошна краще не пекти. Краще дадавати до пшеничного борошна частину цільнозернового (при цьому треба давати трошки більше рідини).
Відповідь: Печу, печу хлібчик Пекла по такому рецепту (брала з цієї теми): 300 мл води, 0,5 стол.л. олії, 1,5 ч.л. солі, 1 стол.л. цукру 1,5 стол.л. сухого молока (я не даю) 180 г пшеничного борошна в\г 340 г. цільнозернового борошна 1 ч.л. дріжджів Наталю, а ви по якому печете?
Відповідь: Печу, печу хлібчик Я печу по рецепту для білого, але даю 100гр цільнозернової муки, замість пшеничної і води на 10гр більше.
Відповідь: Печу, печу хлібчик певно залежить ще від наявних програм. Я маю програму для цільнозернового хліба і він мені завжди вдається без додавання жодного іншого борошна чи глютену
Відповідь: Печу, печу хлібчик В мене теж є програма для цільнозернового.Але я такий пекла тільки один раз і більше не печу. Чому? По-перше, чисто цільнозерновий, як і чисто житній-важко спекти таким, яким він має бути в ідеалі. По-друге-він мені не дуже смакує (чисто цільнозерновий). По-третє- він більш-менш смачний тільки на перший день, а на другий день в мене вже ніхто його їсти не хоче. Ну , але то все моя особиста думка. А кожен має право на свої думки і на свої смаки. .
Відповідь: Печу, печу хлібчик дайте хтось рецепт чорного хлібчика або бородинського бо я люблю житній-пшеничиний але ніяк неможу підібрати рецепт?І на якому режимі пекти бородинський якщо такої програми немає?
Відповідь: Печу, печу хлібчик Я печу з магазинним, прекрасно росте і дуже смачний білий хлібчик, зверху люблю посипати кунжутом. В мене таке сталось з гречаним хлібом, то була якась цегла А до житнього завжди додаю непросіяної муки з висівками і пшеничної, кмин і виходить супер. Мені цікаво, хтось писав що дає дві чайні ложки дріжджів, але ж по рецептурі ХП йде 1 кавова ложка на 750г буханку. Чи то залежить від ХБ конкретної? І ще таке, перепробувала я вже багато дріжджів і таки Др. Откер є мені поза конкуренцією, бо Саф- глевкий хліб, а Львівські- смердить хліб дріжджами, фу. Я печу бородинський на 1 програмі, тобто "Звичайний хліб". Пробувала додавати горіхи, курагу і чорнослив, дуже смачно.