Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

1. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Відповідь: Печу, печу хлібчик

попробуйте кефір додати. Гірше не буде, то точно.

А в мене ніколи не липне, навпаки, він в мене такий, як резиновий м"ячик- пружний але м"ягкий.

---------- Додано в 12:09 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ----------

Якщо когось цікавить житньо-пшеничний хліб , а точніше його "колобок", то рекомендую переглянути і перечитати ось тут: http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&topic=49811.0

---------- Додано в 12:23 ---------- Попередній допис був написаний в 12:09 ----------

Ще ось що знайшла:
    При виготовленні хліба в хлібопічці мають місце закономірності, знаючи які ви легко зможете маніпулюючи продуктами випікати абсолютно різні хліби.
    На 1 чашку (що додається до хлібопічки) пшеничної муки іде 90 мл рідини
    на 1 чашку житньої муки або цельнозернової муки іде 100–105 мл рідини
    Особливо варто відзначити, що під словом «рідина» маються на увазі всі рідкі продукти, такі як йогурти, яйця, молоко, вода і тому подібне.
    на 1 чашку муки іде близько 5 мл рослинної олії (є рецепти виключення, де масла кладеться набагато більше)
    на 1 чашку муки іде 0,5 ч.л. солі і 0,5 ст.л. цукру (або 5 мл меду)
    при виготовленні житнього хліба використовується суміш пшеничної муки і житньої муки в співвідношенні 2:1 (2 частини пшеничної + 1 частина житньої)

2. LILY

LILY Well-Known Member

Наталь до того рецепту білого хліба що Ви писали теж можна дати кефір,але в мене магазинний?

дайте хтось рецепт батона?

3. наталя 2204

Я білий хліб завжди печу по тому рецепту. І з кефіром, і без.

4. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Наталю, там пшенично-житній. Він трохи більше може липнути до стінок при замісі, ніж пшеничний. З опису за посиланням
    . Пшеничний колобок пружний і не липне. А житньо-пшеничний виходить рідкуватий, його без форми не спечеш. Там і колобка то по суті нема.

---------- Додано в 15:00 ---------- Попередній допис був написаний в 14:54 ----------

В різних ХП різні мірні стаканчики. То швидше "американська "чашка.

5. Luika

Luika Member

щоб не кришився без глютену треба дати яйце. Я трошки зі збовтаного надбираю, щоб за 10-15 хв. до кінця випічки змастити ним верхівку і посипаю кунжутом - люблю так.

6. наталя 2204

З яйцем швидше черствіє.

7. LILY

LILY Well-Known Member

маю питання:нині мама закладала на білий хліб в ХП,сформувався негарний колобок, такий порипаний,кривий,негладкий,інгрідієнти ті шо завжди єдине дала білше солі, чи могло то вплинути на формув колоба?а бо що може бути?

8. Kasia

Kasia Well-Known Member

думаю, мало рідини

9. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

В інструкції до моєї ХП написано що надмірна кількість солі може пригнічувати дію дріжджів. Я сама зазвичай недосолюю, а не навпаки, тому це твердження перевірити не мала нагоди

10. veronka

veronka зла друзя

уррааа!! з Маргошкою руцями замісили тісто і спекли хлібчик в мульті))
    а от в середині він такий, щось я не так зробила, хоча смачнючий (а мама каже, що гливкий)

11. manka

manka Member

і мій такий в середині (з цільнозернового борошна). Ззовні гарний і смачний.

12. LILY

LILY Well-Known Member

ше хочу спекти солодкий хліб з ізюмом на режимі здоба маю такий рецепт:
    яйце-2шт
    молоко-80мл
    масло-130 гр
    цукор-4 ст л
    сіль-1 ч.л.
    мука-345гр
    дріжджі-1,5 ч.л
    ізюм-100 гр

Хтось таке випікав?або може маєте перевірений рецепт?або як думаєте в тому рецепті треба щось міяняти?

13. наталя 2204

Повністю з цільнозернового борошна краще не пекти. Краще дадавати до пшеничного борошна частину цільнозернового (при цьому треба давати трошки більше рідини).

14. manka

manka Member

Пекла по такому рецепту (брала з цієї теми):
    300 мл води,
    0,5 стол.л. олії,
    1,5 ч.л. солі,
    1 стол.л. цукру
    1,5 стол.л. сухого молока (я не даю)
    180 г пшеничного борошна в\г
    340 г. цільнозернового борошна
    1 ч.л. дріжджів
    Наталю, а ви по якому печете?

15. наталя 2204

Я печу по рецепту для білого, але даю 100гр цільнозернової муки, замість пшеничної і води на 10гр більше.

16. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

А чому, що з ним не так?

17. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

певно залежить ще від наявних програм. Я маю програму для цільнозернового хліба і він мені завжди вдається без додавання жодного іншого борошна чи глютену

18. наталя 2204

В мене теж є програма для цільнозернового.Але я такий пекла тільки один раз і більше не печу. Чому?
    По-перше, чисто цільнозерновий, як і чисто житній-важко спекти таким, яким він має бути в ідеалі.
    По-друге-він мені не дуже смакує (чисто цільнозерновий).
    По-третє- він більш-менш смачний тільки на перший день, а на другий день в мене вже ніхто його їсти не хоче.
    Ну , але то все моя особиста думка. А кожен має право на свої думки і на свої смаки. :).

19. LILY

LILY Well-Known Member

дайте хтось рецепт чорного хлібчика або бородинського бо я люблю житній-пшеничиний але ніяк неможу підібрати рецепт?І на якому режимі пекти бородинський якщо такої програми немає?

20. Яруська

Яруська Well-Known Member

Я печу з магазинним, прекрасно росте і дуже смачний білий хлібчик, зверху люблю посипати кунжутом.

В мене таке сталось з гречаним хлібом, то була якась цегла:girl_impossible:
    А до житнього завжди додаю непросіяної муки з висівками і пшеничної, кмин і виходить супер.
    Мені цікаво, хтось писав що дає дві чайні ложки дріжджів, але ж по рецептурі ХП йде 1 кавова ложка на 750г буханку. Чи то залежить від ХБ конкретної?
    І ще таке, перепробувала я вже багато дріжджів і таки Др. Откер є мені поза конкуренцією, бо Саф- глевкий хліб, а Львівські- смердить хліб дріжджами, фу.

Я печу бородинський на 1 програмі, тобто "Звичайний хліб". Пробувала додавати горіхи, курагу і чорнослив, дуже смачно.