Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

1. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Відповідь: Печу, печу хлібчик

І я до хлібопекарів.
    Хлібопіч Tefal OW 500130.
    Наразі пекла в ній хліби "Молочний", "Білий", "Фермерський", "Сільський", "Австралійський", "Білий тостовий", "Хліб з родзинками" (паска), "Бріош", "Швидкий хліб", лимонний кекс. Наступний у планах - хліб з гречаної муки.

До речі. Хто знає, де у Львові можна придбати ріпакову олію?

2. spasivczanka

spasivczanka New Member

щасливі власники хлібопічок! напишіть будь-ласка в приват де ви купували ваше чудо техніки, а то думаю купити хлібопіч у подарунок. дякую

3. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Приймаєте в свою компанію?
    Я стала власницею хлібопічки кілька днів тому.Перших два дні ходила кругом неї,дивилась як баран на нові ворота і думала:"А воно мені треба????" :) Але вчора таки наважидась її включити,пробувала пекти такий сами простий хлібчик на кислому моліці. І,о чудо, мені вдалось спекти майже ідеальний хліб. Чому майже, а тому що "кришка" впала.... :sad: Але сам хліб вийшов пухкий,не кришиться і дуже смачний.Поки він пікся, то на кухні стояв такий не приємний запах нової техніки...:girl_crazy:
    Ось як він виглядав

Ех,прощай фігура...:girl_impossible:

4. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

В інструкції до моєї печі писало, що можливий перші рази неприємний запах з пічки.

Можливо, Ви відкривали кришку, коли хлібчик "ріс", тому і впав? В мене часом теж падає, але в основному з житньої муки чи грубого помолу, вірніше, з такої муки він має "плоскішу" верхівку.

5. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Не можливо, а точно :) Я там заглядала по 15 раз :)

Ще таке, з серії "поради". Мені чоловік радив купувати борошно,на якому написано виробництво м. Деражня,Хмельницька обл.
    Борошно з цього заводу одне з найкращих в Україні.

6. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Судячи з структури м"якушки можу припустити, що було зарідке тісто, тому і дах сів.

7. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Вчора пекла цибульковий хлібчик,смааааачнющий вийшов!Вже дала більше муки, то він мені гарно виріс і не впав дах,і добавила маленькі шматочки копченої ковбаски. Знимкувати вже нема що,бо прийшли вчора знайомі і хлібчик йшов краще за шашлик.....:girl_cool:

8. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Дівчатка, може хтось має рецепт для хлібопічки, щоб хлібчик виходив збитіший, такий як у магазині, а не пухкенький.

9. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Я даю або трохи менше дріжжів, або трохи більше борошна. І на заквасці хлібчик виходить не такий пухкий.

10. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Дякую, випробувала ))) замість 1,5 чайної ложки, дала 1 . мені сподобалося, тепер пектиму так. Брала найпростіший препис- вода, сіль, борошно і дріжжі.

---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:27 ----------

А як ту закваску зробити?

і як печеться хліб на заквасці у хлібопічці? Колись мені тут радили місити тісто на заквасці у хлібопічці, а потім давати йому вирости, далі на випікання. А ле якщо чесно, то я побоялася так робити, бо колись місила тісто на заквасці вручну, то воно було таааке тверде, і я подумала що хлібопічка такого тіста не витримає.

Розкажіть, будь ласка, як то робите ви.

11. Suzi

Тісто по консистенції таке саме як і на дріжжах, навіть м*якше, приємніше на дотик. В мене була "ізюмна" закваска, про свій досвід я тут в темі писала. А інформацію взяла звідси.

12. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Мій перший власноруч спечений хлібчик - житньо-пшеничний.

Дуже легко і швидко місився, гарно сходив і добре вдався.

13. Анута

Анута Well-Known Member

вирішила сьогодні зазнимкувати черговий хлібчик

14. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Зріз мого житньо-пшеничного хліба з насінням:

---------- Додано в 09:23 ---------- Попередній допис був написаний в 09:21 ----------

Печемо хліб вже більше півроку. З того часу навіть булочку десь в кіоску купляти не хочеться :)

---------- Додано в 09:28 ---------- Попередній допис був написаний в 09:23 ----------

і в темі ранкової кави - білий з роздинками та курагою:

---------- Додано в 09:33 ---------- Попередній допис був написаний в 09:28 ----------

:) точно.
    ага, забула написати. Хлібопічка в нас Moulinex, модель щось не можу знайти, де пише... нам її вислали в подарунок з Італії

15. Анута

Анута Well-Known Member

нічого не прощай! спекла свій перший хлібчик в 2007 році і досі все в нормі ;)
    Тому печіть і їжте смакоту у задоволення!

16. hrobak

hrobak Well-Known Member

бачила на Галицькому базарі в кіоску з різними італійсько-польско-німецькими продуктами. але думаю, десь мусить бути і українська :)

17. redfox

redfox New Member

Відповідь: Невдалі кухонні експерименти (кухонна жилєтка))

а у меня хлеб в хлебопечке не получается - верх совсем некрасивый - я по ходу совсем кривые руки имею...

18. Яруська

Яруська Well-Known Member

Дівчата, таке питання... Печу хліб вже десь рік і завжди все було нормально, гарно ріс, не падав, а зараз десь місяць часу чомусь став погано рости...не падає, а просто не так росте як звичайно. Дріжджі не міняла, завжди використовую др. Откер, мука теж ніби нормальна..Що це може бути?:girl_impossible:Хлібопічка Мулінекс.

19. veronka

veronka зла друзя

і в мене таке питання, бо за рік часу тіко двічі "виріс":girl_devil:

20. Suzi

Протяги? Температура в місці де пічка стоїть? Температура води - чи не згаряча, не захолодна? Подумайте, що ще змінилось.