Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

  1. mrochkizm

    mrochkizm Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    І я до хлібопекарів.
    Хлібопіч Tefal OW 500130.
    Наразі пекла в ній хліби "Молочний", "Білий", "Фермерський", "Сільський", "Австралійський", "Білий тостовий", "Хліб з родзинками" (паска), "Бріош", "Швидкий хліб", лимонний кекс. Наступний у планах - хліб з гречаної муки.

    До речі. Хто знає, де у Львові можна придбати ріпакову олію?
     
  2. spasivczanka

    spasivczanka New Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    щасливі власники хлібопічок! напишіть будь-ласка в приват де ви купували ваше чудо техніки, а то думаю купити хлібопіч у подарунок. дякую
     
  3. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Приймаєте в свою компанію?
    Я стала власницею хлібопічки кілька днів тому.Перших два дні ходила кругом неї,дивилась як баран на нові ворота і думала:"А воно мені треба????" :) Але вчора таки наважидась її включити,пробувала пекти такий сами простий хлібчик на кислому моліці. І,о чудо, мені вдалось спекти майже ідеальний хліб. Чому майже, а тому що "кришка" впала.... :sad: Але сам хліб вийшов пухкий,не кришиться і дуже смачний.Поки він пікся, то на кухні стояв такий не приємний запах нової техніки...:girl_crazy:
    Ось як він виглядав
    [​IMG]

    Ех,прощай фігура...:girl_impossible:
     
  4. mrochkizm

    mrochkizm Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    В інструкції до моєї печі писало, що можливий перші рази неприємний запах з пічки.

    Можливо, Ви відкривали кришку, коли хлібчик "ріс", тому і впав? В мене часом теж падає, але в основному з житньої муки чи грубого помолу, вірніше, з такої муки він має "плоскішу" верхівку.
     
  5. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Не можливо, а точно :) Я там заглядала по 15 раз :)

    Ще таке, з серії "поради". Мені чоловік радив купувати борошно,на якому написано виробництво м. Деражня,Хмельницька обл.
    Борошно з цього заводу одне з найкращих в Україні.
     
  6. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Судячи з структури м"якушки можу припустити, що було зарідке тісто, тому і дах сів.
     
  7. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Вчора пекла цибульковий хлібчик,смааааачнющий вийшов!Вже дала більше муки, то він мені гарно виріс і не впав дах,і добавила маленькі шматочки копченої ковбаски. Знимкувати вже нема що,бо прийшли вчора знайомі і хлібчик йшов краще за шашлик.....:girl_cool:
     
  8. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Дівчатка, може хтось має рецепт для хлібопічки, щоб хлібчик виходив збитіший, такий як у магазині, а не пухкенький.
     
  9. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Я даю або трохи менше дріжжів, або трохи більше борошна. І на заквасці хлібчик виходить не такий пухкий.
     
  10. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Дякую, випробувала ))) замість 1,5 чайної ложки, дала 1 . мені сподобалося, тепер пектиму так. Брала найпростіший препис- вода, сіль, борошно і дріжжі.

    ---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:27 ----------

    А як ту закваску зробити?

    і як печеться хліб на заквасці у хлібопічці? Колись мені тут радили місити тісто на заквасці у хлібопічці, а потім давати йому вирости, далі на випікання. А ле якщо чесно, то я побоялася так робити, бо колись місила тісто на заквасці вручну, то воно було таааке тверде, і я подумала що хлібопічка такого тіста не витримає.

    Розкажіть, будь ласка, як то робите ви.
     
  11. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Тісто по консистенції таке саме як і на дріжжах, навіть м*якше, приємніше на дотик. В мене була "ізюмна" закваска, про свій досвід я тут в темі писала. А інформацію взяла звідси.
     
  12. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Мій перший власноруч спечений хлібчик - житньо-пшеничний.

    [​IMG]



    Дуже легко і швидко місився, гарно сходив і добре вдався.
     
  13. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    вирішила сьогодні зазнимкувати черговий хлібчик

    [​IMG]
     
  14. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Зріз мого житньо-пшеничного хліба з насінням:
    [​IMG]

    ---------- Додано в 09:23 ---------- Попередній допис був написаний в 09:21 ----------

    Печемо хліб вже більше півроку. З того часу навіть булочку десь в кіоску купляти не хочеться :)

    ---------- Додано в 09:28 ---------- Попередній допис був написаний в 09:23 ----------

    і в темі ранкової кави - білий з роздинками та курагою:
    [​IMG]

    ---------- Додано в 09:33 ---------- Попередній допис був написаний в 09:28 ----------

    :) точно.
    ага, забула написати. Хлібопічка в нас Moulinex, модель щось не можу знайти, де пише... нам її вислали в подарунок з Італії
     
  15. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    нічого не прощай! спекла свій перший хлібчик в 2007 році і досі все в нормі ;)
    Тому печіть і їжте смакоту у задоволення!
     
  16. hrobak

    hrobak Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    бачила на Галицькому базарі в кіоску з різними італійсько-польско-німецькими продуктами. але думаю, десь мусить бути і українська :)
     
  17. redfox

    redfox New Member

    Відповідь: Невдалі кухонні експерименти (кухонна жилєтка))

    а у меня хлеб в хлебопечке не получается - верх совсем некрасивый - я по ходу совсем кривые руки имею...
     
  18. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Дівчата, таке питання... Печу хліб вже десь рік і завжди все було нормально, гарно ріс, не падав, а зараз десь місяць часу чомусь став погано рости...не падає, а просто не так росте як звичайно. Дріжджі не міняла, завжди використовую др. Откер, мука теж ніби нормальна..Що це може бути?:girl_impossible:Хлібопічка Мулінекс.
     
  19. veronka

    veronka зла друзя

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    і в мене таке питання, бо за рік часу тіко двічі "виріс":girl_devil:
     
  20. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Печу, печу хлібчик

    Протяги? Температура в місці де пічка стоїть? Температура води - чи не згаряча, не захолодна? Подумайте, що ще змінилось.