Перші тижні вагітності (2)!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Імель, 22 Травень 2015.

1. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Беріть собі якийсь йогурт чи салатик, як хлопи згадають за печеньки - кажіть, що, мол, взялись за дієту-весна-новая жизнь-корисно-здорово-надоїли печеньки, що треба їсти часто, щоб не накидатись потім на їду - ну, ви зрозуміли;) Сумніваюсь, що ваші колеги навіть припустять, що ви би мали їх тим йогуртом пригощати (то і з печивом трохи так з їхнього боку некрасиво), десь колись чимось пригостите для проформи, але скоро відвикнуть. А нема можливості вийти кудись типу розім'яти ноги, в хол, щось таке, і там собі яблуко з'їсти?

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
  3. Oleksandrochka

Oleksandrochka Well-Known Member

якщо вже вам так аж незручно (то точно з серії "мамо я дурна":haha:, не несіть на роботу нічого. А при них демонстративно скажіть: я біжу в магазин купити фруктів, бо зранку не встигла. На когось ще купляти? Хто що бажає? я думаю, свідомі люди після таких слів запропонували б скинутися. Якщо ні, то купите по замовленню, прийдете і скажете: з тебе за апельсинки 20 грн і т.д. Це НОРМАЛЬНО! ви не зобов"язані годувати колег. Якщо хочете пропонуєте, не маєте змоги - не пропонуєте. А як ніхто не захоче фруктів, то ви з чистою душею підете й купите лише на себе, вони ж не хотіли)) в нас на роботі ніхто не соромився сказати: я в магаз, що тобі купити? ок, давай 20 грн на гамбургер/цукерки/лате і т.д. Та і взагалі, думайте більше про себе і про малявку, а не про те, щоб комусь створити зручність чи незручність.
    --- дописи об"єднано, 28 Квітень 2016 ---
    ну і ще варіант, витиснути фреш і взяти в якусь термо-кружку - або маленький термос. думаю, холодний фреш не зіпсувався би за пів дня. А заїдати печивом, як звично. Бо мені постійно хотілося не фруктів, а якогось печива, сухарів, горіхів. Але то вже кожному своє.

• Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  4. Bize

Bize Well-Known Member

Дівчата, хто робив аналіз на прогестерон на перших тижнях вагітності? Які були показники на якому тижні? В Синево пише що 1 триместр - від 11 до 90 нг/мл.. Це занадто широкі межі, хотілося б знати точніше

5. Britney

Britney Домашня посиденька :)

Я робила. В мене був прогестерон 38,94. це був 5 - 6 тиждень вагітності. Лікар казала, що все добре.

• Інформативно Інформативно x 2
  6. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

По-моєму, вам на шию сіли і ноги звісили.
    Гамайте, що хочете. Захочуть хлопці, гай ідуть і купують. На крайняк скинуться.
    Що значить, я би теж похрумав. Принеси і хрумай. От же ж хлопи. Гррр.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

• Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
  7. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

То таки чоловіки мали б балувати і підгодовувати Вас, а не Ви їх. Де ж їхнє "джентельменство"?
    А чому саме Ви закупляєте ніштяки? Самі на себе таку повинність поклали? Чи Вам доплачують? (іронія). Як варіант можна казати "в мене фінансова криза, так що мужики, з вас по 10 грн, а я так уж і бути - піду і куплю печиво".

• Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. preciosa

preciosa Well-Known Member

В мене на прибл. на 5т був 20 чи 21... Була нижня межа норми. Там було по тижнях розписано.

• Інформативно Інформативно x 1
  9. Delfy

Delfy Well-Known Member

дівчата, потребую розради і, можливо, ваших гарних прикладів щоб спростувати погані результи скринінгу 1 триместру.
    Знову питаю для сестрички, в неї по узд все добре, все в нормі, а от здала аналіз на вади - вільний ХГЧ 1,4 (норма 0,5-2), а от ПАПП, що за хромосомні відхилення говорить - 0,395 (норма МОМ 0,5-2).
    Вона перездасть на всякий випадок, але переживає дуже((

10. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

По темі мало що скажу, бо того не здавала. Але погугліть, може, є якісь фактори, які можуть вплинути на результати аналізів. Ну і, наскільки я знаю, лікар оцінює все в комплексі.

Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 1
  11. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

а товщина шийної складки в нормі? бо по ній ще орієнтуються найбільше? Все рівно ті результати скринінгу мусять бути в комплексі з уд, і якщол по узд все гаразд, то швидше за все, все ок.

12. Delfy

Delfy Well-Known Member

комірцевий простір 1,6 мм, носова кісточка 2,5 мм, КТР 42 мм. по УЗД все по нормах на 11 тиждень, сказали..

13. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

то нехай менше нервує, перездасть ще раз той скринінг. Але всі кажуть, що самі по собі ті дані аналізів нічого не кажуть, все має розглядатися в комплексі.

14. IrynkaMandarynka

IrynkaMandarynka Well-Known Member

@Delfy зробіть не просто подвійний тест, а скринінг Пріска, якщо дуже хвилюєтеся. Там на основі даних крові, УЗД, віку і ваги жінки вираховують статистичну імовірність різних вад. В синево коштує на 20 грн дорожче ніж простий скринінг

15. Delfy

Delfy Well-Known Member

@IrynkaMandarynka дякую Вам, велике, вона сьогодні в лікаря була, але та чомусь нічого про цей скринінг не говорила((

16. Ljlichka

Ljlichka Well-Known Member

Delfy я з старшою здавала той скринінг і поставили мені тоді високий ризок хвороби Дауна в дитини, пропонували в 20 тижнів зробити амніоцентез щоб підтвердити або спростувати діагноз, але я відмовилась. Дитина народилась здорова. Пізніше десь читала,що перед тим скринінгом треба утриматись від молочних і жирних продуктів, можливо вони дали той не точний результат.

• Корисно Корисно x 1
  17. Happy Fiancee

Головокружіння то ознака низького гемоглобіну? 2 тижні тому був трошки вищий за мінімальну межу норми.

18. Bize

Bize Well-Known Member

Моя мама казала, що під час вагітності мала головокружіння, то був дійсно понижений гемоглобін.. Але є й інші причини - може бути через перепади артеріального тиску..
    --- дописи об"єднано, 5 Травень 2016 ---
    Є таке питання: як ви себе почували на 6-7-8 тижнях вагітності? В мене щось почало тягнути внизу живота, при тому що останні тижні я взагалі ніяких відчуттів не мала, тобто нічого зовсім не турбувало (так, ніби й не вагітна). Зараз 7 акушерський тиждень, і виділення дуже рясні стали, порівняно з тим, як було, і живіт тягне. Ще й до того всього минулого тижня зробила аналіз на прогестерон - то показало всього лиш 15 нг/мл (межі - 11-90 мг/мл у 1 триместрі). Приймаю 3 рази на добу Дуфастон, але все ж дуже переживаю,бо гінеколог сказала що може бути загроза переривання вагітності.. Порадьте щось, можливо щось почую цікаве з вашого досвіду

19. Happy Fiancee

Якого кольору виділення? Оті 6-8 тижні якісь такі напряжні... В мене теж зараз виділення, вчора узд показало невелике відшарування. Якщо чесно то мене заспокоїв сам факт, що я тепер знаю звідки вони. Ви на узд ще не ходили?

20. Bize

Bize Well-Known Member

Виділення від білого до блідо-жовтого кольору.. На Узд ще не ходила.. Найбільше боюсь за той прогестерон, занадто низький, і оте потягування внизу живота((( зазвичай міряла тільки температуру тіла - тішилась, що була 37,2 - 37,4.. А тепер вже 2 дні, як 36,8.. Сьогодні з того всього почала міряти базальну - 37,3 -але результат певно недостовірний, бо перед тим вже вставала з ліжка і ходила.. До лікарки аж в середу, так переживаю(((