Перші тижні вагітності!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Пупсик, 30 Квітень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Відповідь: Перші тижні вагітності!

У нас в плані інтиму все нормально, чоловік розуміє, сам якось усвідомлює що часто не варто, але для "здоров"я" хоча б раз на тиждень ми собі влаштовуємо свято, з максимальною обережнвстю і ніжністю, і то таки приємно, задоволені обоє))))

• Подобається Подобається x 1
  2. Retaret

Retaret Well-Known Member

а як ви спите?
    прочитала. що коли вже є пузик, то навіть на спині не варто спати, найкраще - на боку.
    А на ранніх строках це якось впливає чи ні? Я собі якось так задумалася, бо сплю так напів боком-напів на животі, ну словом половину живота таки придусюю. То нічо страшного поки шо чи то вже пора переучуватися?

3. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Я дуже люблю спати на животі і спала так десь до тижня 12-14, а потім стало незручно і почала спати на боці підкладаючи подушку під животик. Бувало, що і на спині спала, мені було дуже зручно так лежати.

4. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

я так майже всю вагітність спала, тільки в кінці вже не могла, бо живіт дуууууууже великий був.

5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

я якось на животі ніколи не любила спати, а от на спині часом хочеться, а пишуть, що не можна.. Та я часом під ранок як вже бока болять то таки трохи лягаю на спину,, ну бо буває вже один бік капець затерп ніби, перевертаюся на другий теж якось болить. Що ж робити.. Але то не щоночі так, переважно взагалі як засинаю на одному боці, так і просинаюся зранку, бо сплю з подушкою такою

6. Talya

Talya Well-Known Member

хоча в мене пузик величенький, але якось виходить спати майже на животі. більше на боці, але і на животик перепадає. малявочка не протестує.

7. zjomka

zjomka Well-Known Member

Я кручусь вночі по 100 раз, ніяк собі місця знайти не можу, хоча також подушку спеціальну маю... стараюсь на боці, але деколи просинаюсь на спині, думаю то нічого страшного, малому як погано, то він дає знати копняками, тоді повертаюсь :girl_smile: А перші місяці взагалі не задумувалась, нічого ще він там перетискати не може.

8. shokoladochka

shokoladochka Well-Known Member

Я до вагітності спала на животі часто) зараз неможу і від початку якось настроїлася що неможна) от на спину часто лягаю, але в основному на боці. Термін ще невеликий 21-22 тижні. Спочатку дуже поперек болів я спати на спині немогла, і нерозумію досі чому термін то ще ж був малий а зараз практично неболить нічого просто деколи коли сплю на спині прокидаюся від того що корч за ногу хоче взяти або терпне щось). Думаю дитині шкоди нема ніякої від того що на спині сплю а для себе нічого корисного( бо там все перетискаю(.

9. model fantazii

model fantazii Well-Known Member

А я дуже багато лежу на спині...Кажуть, що не можна, але я жодного дискомфорту не відчуваю, може тому, що поза все таки напів сидяча, тобто подушка високо. В мене теж
    а це буває як раз на правому боці

10. Марта2

Марта2 Well-Known Member

На даний час сплю на животі(сама улюблена поза), поки не заважає, а там далі буду моститись як вийде)))

11. svoybox

svoybox Well-Known Member

http://www.komarovskiy.net/faq/beremennost-i-son-na-spine.html
    Після того, як прочиталла цю статтю, перестала взагалі паритись як спати. Організм сам знає, як йому зручніше

12. fantazerka

fantazerka Well-Known Member

Отже, я вже наче звиклася з думкою, що вагітна. Чоловік взагалі вже поводиться зі мною так, як завжди (а хочеться, щоб по-особливому, як в перші дні :girl_smile:). І в мене настала друга криза моєї вагітності. Перша була на тижні 5-6, коли я щойно дізналася, що вагітна. Тоді я не могла ніяк усвідомити свого нового статусу, мені було страшно, що ще не готова до такої відповідальності, а ще я чомусь відразу відчула себе страшно залежною від чоловіка :girl_haha: Крім того, картала себе за те, що якось замало радію вагітності (ми ж так довго цього чекали).

Зараз – криза номер 2. Останні 2 тижні я вже не здавала жодних аналізів на ХГЛ і прогестерон, не мучилася сумнівами, чи все добре. А просто собі жила звичним життям.
    І тепер мене почала гризти совість за те, що я якось не достатньо відповідально ставлюся до своєї вагітності. Що ходжу на роботу (а треба б було взяти лікарняний), що їм не достатньо корисну їжу, лягаю спати занадто пізно, мало гуляю на свіжому повітрі, нервуюся часто і т.д. І знову, як і на перших тижнях, шкодую, що недостатньо тішуся вагітності, не насолоджуюся нею повною мірою.
    А так мріялося про те, що коли нарешті настане цей довгоочікуваний стан, я буду літати з відчуттям метеликів в животі і тільки те й робитиму, що різні "вагітні" справи: гулятиму, читатиму про вагітність, купуватиму "вагітний" одяг, приглядатимуся до дитячих малесеньких речей, готуватиму різну корисну смакоту, обдумуватиму, де поставити дитяче ліжечко...
    А зараз... Приходжу стомлена з роботи, ні на що не залишається ні часу, ні сил, навіть сьогодні подумала з полегшеннм: "О, завтра вже п'ятниця!". А я не хочу так думати, я не хочу чекати кінця тижня, як колись, бо то ж не простий календарний тиждень закінчиться, це добіжить до кінця мій 11-й тиждень вагітності! А далі - 12-й, 13-й - і не зчуюся, як вся моя вагітність добіжить до кінця :girl_sad:.

13. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Мій теж не особливо трісеться наді мною, але я навіть не парюсь. Він у мене такий є, дуже стримує емоції, хоча інколи бачу що дає слабинку, особливо ввечері, гладить "нас", питає коли вже животик з"явится, чи питає про планове УЗД. В мого чоловіка своєрідна турбота, за спільнопрожиті роки я вже його добре вивчила))))
    З першою вагітністю я трохи ображалась на таку поведінку, але це тільки через те що не докінця розкусила його, та й чоловіки не відчувають того що ми в такому стані, вони вже усвідомлюють всю відповідальність навіть не при народженні первіста, а вже десь ближче до року дитини.

---------- Додано в 07:05 ---------- Попередній допис був написаний в 07:03 ----------

Все зміниться коли відчуєте перші рухи)))) Принаймі у мене так було.

14. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Фантазерка, а ви можете просто розслабитись?:) не накручуйте себе постійно, робота вагітності не заваджає, а тим більше не заваджає нею насолоджуватись. Вагітність просто не може непомітно минути, як з'явиться животик, відчуєте копнячки-то так чи інакше насолоду ви зможете відчути і таких моментів не пропустите. То так на початку хочеться вагітного одягу, а потім лиш думаєш, в що б то ще влізти, аби не тратити лишньо гроші на одяг, який лиш на кілька місяців реально. Найбільш потрібне, то штани, бо то має бути зручно і комфортно. Підете в декрет і будете мати купу часу, аби подумати про ліжечко і все решта. Спокійно, ваша подорож лиш розпочинається.

15. Retaret

Фантазерка як я Вас розумію!! я шось теж депресую раз за разом.
    і я якось не дуже радію. Хоча строк практично однакоовий в нас, але мені здається, що я про ту вагітність ще іноді забуваю, якось те усвідомлення не дуже приходить.
    і в мене таке. Я тепер весь час хочу багато спати і їсти. Але готувати весь час мені не дуже хочеться. А з тою втомою взагалі мало шо встигаю по дому.

а з цим взагалі дуже важко. Хоч він і любить дурачитися іноді з животиком , або казати що нас любить, але хочеться тої любові більше на ділі, ніж на словах. А я ше тепер взагалі якась така вразлива чи нервова. Тільки він шось мені криво скаже чи буркне - в мене вже істерика, що нас ніхто не любить і нікому ми не треба, бо не допомагає мені ніхто і ніц не робить. Трохи виплачуся тай стає легше. Вчора начиталася як шкодить розвитку дитини отакі "псіхи" в мами. Але я незнаю як то контролювати. Клубочок в горлі моментально звідкись береться, сльози і понеслось.... Вже і чоловіка тим забембала, і на роботі стало морально важко. Ай... капець з тим всім :girl_impossible:

16. gladiolys

gladiolys Member

Ви як про мене пишите. Видно всетаки сильно бушують гормони у вагітних))))
    І я також стараюсь тримати себе в руках, але ображаюсь практично на все, під особливою увагою поведінка чоловіка. Останніій раз посварились через якусь фігню, то в мене почалась така істерика, що коханий аж перелякався. А я ну просто не могла взяти себе в руки, до того ж як поплачу, то мені якось реально легше стає, але потім дуже совість гризе, як там доця після моїх заскоків.

17. Retaret

я до речі не розумію тої системи: з одного боку треба старатися бути спокійною і врівноваженою, бо лялі від того тільки краще. З іншого боку - ті емоції і істерики то ж ніби і не твої власні усвідомлені, а спровоковані якоюсь комбінацією гормонів. І будь мудрий як то силою волі і мудрими думками керувати тим гормональним станом!!! чи то ще від якихось рис характеру-темпераменту залежить...
    сьоні поскандалила з мамою за то в яку сторону треба було повертати і їхати, то чоловік аж викричався на нас обох. А я таки нетерпляча тепер, як мені перечать, то кіпішую страшне :girl_cray:

18. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Гормони то жееесть! У мене такі перепади настрою сьогодні, від ейфорії до сліз.... Сьогодні така якась рано щаслива була, на форумі такі гарні новини, подруга синочка народила, шасі собі замовила, а тепер з того всього сижу і плачу....

19. preciosa

preciosa Well-Known Member

Мартусь, не плач:girl_sad: Гормони вони підступні... Дитятко хоче, щоб ти сміялась, так що відганяй хандру, включи гарну музику і розслабся:)

---------- Додано в 19:34 ---------- Попередній допис був написаний в 19:30 ----------

В мене сьогодні також ейфорія:girl_crazy: Вчора ввечері побачила полоску, до 12 ночі засинала, точніше примусила себе, бо в 7 вставала... На роботі в журналі наробила карамболю, вписала планування 5 класу на 7ий... Добре, що хоч вдалося виправити...

20. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Нє,нє, я вже не плачу)))). Задовільнила свою вагітну забаганку і тепер мені добре. Давно я вже так зі смаком не їла...

Статус теми:
Закрита.