Перші тижні вагітності!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Пупсик, 30 Квітень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Відповідь: Перші тижні вагітності!

До речі, мені такий неграмотний лікар приписав на 4 тижні Лютеїну, хоча показів до цього не було (з прогестероном було все Ок, однак болів живіт - як виявилося потім це через кісту жовтого тіла). Однак, я тоді така була перелякана, що купила її. А потім у ЖК сказали не переставати її приймати до 12 тижня, щоб раптом не спровокувати викидень або загрозу через зменшення рівня прогестерону. Так і робила. Але на наступну вагітність однозначно без необхідності приймати не буду.

2. Brenda

Brenda Member

В мене те саме - поки лежала за збереженні, то прогестеронили мене по повній, хоча перед лікарнею здала прогік і він був 39, як на мене не такий низький... потім під впливом препаратів він звичайно зріс до 60... але вже до 12 тижня мусіла пити дуфастон, був навіть період, коли пила по три таблетки (коли різко впав прогік до 29), а коли почала зменшувати дозу і потрохи сходити з дуфастона на 12-му тижні, то на 14, коли я вже пила півтаблетки - в мене помазалось коричневим, то я тааак перешугалась, подзвонила лікарю і він сказав знов вернутись до дуфастона і так до 20-ого тижня сиділа на тому добрі...
    На наступну вагітність точно не буду, якщо не буде такої потреби...

3. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

Відміняти Лютеїну я в жодному випадку не буду (ще маю її трошки більше тижня приймати,а тоді планове узд), прогестерон перездам і вже по нових р-татах буду дивитися чи телеф. Г.
    Ще раз дякую всім, інколи дописи інших можуть "відкрити очі" на, здавалось би, давно відомі та зовсім очевидні речі)

4. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

дослівно - ніхто не писав, але поміж рядків можна прочитати (більшість дописів такого змісту: ой-йой, це гормон, це дуже серйозно, я б не приймала). А вагітні - дуже вразливі, легко піддаються впливу, тому я і написала це застереження. Але, судячи з ост.допису, Іруська нас правильно зрозуміла. :)

5. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

саме так:)

6. romawka

romawka Member

Мені теж казали до 12 тижня не кидати цей препарат, просто поступово зменшувати дозу прийому!

7. Brenda

Brenda Member

8. Tinela

Tinela Active Member

Дівчатка хочу Вас спитати коли Ви дізнались що вагітні? чи можливо що на перших днях болить часто голова якось відчуваєш це? чи це може бути що дуже хочеться дитинки і навіюю собі?

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

10. invisible

invisible Well-Known Member

Це дуже індивідуально. Хоча біль голови це в принципі не показник вагітності. Особисто я відчула ще до затримки і до всіляких тестів, десь приблизно через тиждень після запліднення. Просто йшла з магазину, відчула якісь нові відчуття внизу живота, і в мене ж одразу з'явилася впевнена думка: "я вагітна". Просто знала і все, не знаю як пояснити. А симптомів як таких у мене навіть і не було весь перший триместр, окрім набрякання грудей. Але я повторюся, що і симптоми і відчуття - дуже індивідуальні речі. Дехто і в 2-3 місяці про вагітність дізнається. Тому найдостовірнішим на ранньому терміні є аналіз крові на ХГЧ, якщо вже пройшло хоч днів 10 з моменту запліднення.

11. Gudz

Gudz New Member

На минулому тижні ми дізнались що вагітні на 4 тижні:girl_dance:,здала аналіз на прогестерон,мій результат 75,26 нмоль/л.Підскажіть будь ласка чи це нормальний результат,тому що сижу зараз вдома з простудою:girl_sad: і не маю змоги поїхати до гінеколога!

12. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Вам мали видати результати разом із нормами лабораторії. Це основний орієнтир. Але за замовчуванням - у вас все чудово :). Вірте і знайте :). І вітаю Вас!

13. invisible

А що кажуть норми лабораторії? Просто часто в кожної лабораторії якісь свої норми.
    Коли я здавала, то результат був в нг/мл. Співвідношення нг/мл до нмоль/л приблизно 1 до 3, тому в нг/мл ваш результат виходить близько 25 нг/мл. Ніби нормально як на такий термін. У мене на перших тижнях було в районі 28-34 нг/мл.

14. Gudz

Gudz New Member

Дівчатка ВЕЛИКЕ дякую!в мене піднявся настрій:girl_claping:На карточці пише лише з 9 тижня...
    9-16 тижнів 32,6-139,9 нмоль/л

15. invisible

Ну от бачите, ваш результат є хорошим навіть для 9-го тижня, не те що для 5-го :) (далі прогестерон має ще рости потроху). Справді нема чого перейматися.

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчата, хтось мав на початку 10-го тожня вже такий собі добрячий пуз.
    Нині міряла "вагітні" штани, то продавець була в шокови, коли я сказала що в мене тільки за 9 тижнів перевалило.
    При першій вагітності в мене тоже досить швидко животик намалювався, а при другій ше швидше. Каже чоловік "а може їх там двоє...":crazy:)))
    І ще лице так округлилося- капець. Ненавиджу себе круглолицю. І то при мому токсикозі і при тому що так мало їм. Не була б вагітна, вже б вихудала на тріску, а тут і щічки такі і підборіддя.)

17. Megan

Megan Well-Known Member

Я теж з 7 тижня ношу вагітні штани. Не скажу, що великий пуз, але помітно. То спочатку він так округлився, а тепер ніби притих. А при першій вагітності я до 15 тижня ходила у звичайних штанах.
    А я помітила, що стали ширші мої бедра. Ну і бюст підріс. А от вага за 2 тижні зменшилась на 1 кг. Це нормально?

18. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

В мене якраз на тижні 9-10 був теж великий трохи. Я сама собі дивувалась...Але то було вздуття, плюс поїла чогось, чи чаю два горнятка вдудлила. Вечорами чоловік казав, що може насправді термін в нас більший, і шо останні місячні були вже при вагітності(ну бо ж бувають такі випадки)))
    Але УЗД термін підтвердило, та і вздуває мене тепер менше. Хоча на вечір буває теж помітний пуз:)
    Я наразі то списую на "поїла, попила", бо чогось не віриться мені, що то вже маля так швидко росте:)
    А я схудла на 3 кг. І то дуже помітно, особливо на обличчі. Нелюблю, коли таке обличчя сухе, одразу скули в мене жахливо виділяються...
    Хоча тепер, коли вже такого конче токсикозу немає, їм досить багато.
    В мене те саме. Ремінь в штанах стала защипати на одну дирку ширше, а з бюстиків маю лище один, який на мене ще добрий. І ніяк не можу купити собі...та і незнаю який, щоб за місяць знову малий не став.
    І то все при тому, шо я схудла. На попі штани висять, а ремінь не защипається як було колись:confused:

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

То залежить в більшій мірі від побудови фігури напевно. В мене від природи вузькі бедра, ну самі кістки я маю на увазі, і талія 58-60 см, хоч попа, ноги і груди далеко не худенькі.) ( то так щоб ви не подумали шо я дюймовочка)) Я думаю може матці там вже мало місця, вона ж росте, тому так випирає). Моя подружка на 12-му тижні вагітності, але в неї бедра широкі в талії вона така широкенька трохи, хоч не груба, просто така побудова, то в неї зовсім нічого не видно. Ну, просто зовсім.

А і ше лице обкидало веснянками. Вперше в житті спостерігаю на собі таке явище.
    І взагалі шось я собі останніми днями не подобаюсь.:girl_crazy::girl_nea:

20. invisible

У мене десь майже до 4-го місяця животик з'являвся лише наприкінці дня :) Зранку взагалі нереально було щось помітити. А ввечері видно вже шлунку місця малувато ставало і животик починав випирати :)

Оце точно. Найбільше напевно від тазу. Я маю досить широкі стегна і таз (але талія завжди була тоненька), то живіт реально десь аж на 5-му місяці став помітний. А в подруги, яка худенька і має вузькі стегна, на 5-му місяці животик був вже такий, як у мене певно зараз на 7-му.

---------- Додано в 14:35 ---------- Попередній допис був написаний в 14:33 ----------

А в мене прищики дрібні постійно всю вагітність, то там то сям по обличчю :girl_cray:

Статус теми:
Закрита.