Питання, відповіді, пояснення...

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем kitka, 16 Квітень 2009.

1. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

Відповідь: Питання, відповіді, пояснення...

я маю таке дуже дивне питання. з народження воджу дитину свою до причастя,то траплається рідко,але коли я в батьків гостюю,то стараюся піти. і от восени,якось ми бігли до церкви,на нас там чекала моя мама і вже забігли ,коли отець причащав,мама взяла в мене Софійку і побігла з нею бігом,щоб її причастили-Софія мабуть розгубилася і розплакалася,не дала себе причастити.вчора ходили знову,то вона стояла чемно на службі,а потім десь через хвилин 20 почала знову плакати.я її вивела,заспокоїла.потім зайшли знову,повела до причастя,але вона знову розплакалася,і причаститися не дала (пришлося знову обійтися водою і проскуркою :sad:) на Паску теж як побачила отця,що він до нас наближається- розплакалася. хоча перед цим ходили до Плащаниці в церкву,вона тихенько з нами стояла,цілувала,за всім спостерігала.моя мама мене вчора настрашила ,що то недобре,що знач шось зле її не пускає :sad: я,як мама, в то не вірю, думаю,що вона злякалася минулого разу,бо її понесли бігом від мене кудись,де багато людей.бо лікарів вона боїться страшенно теж,після прийому в лора,який їй зробив боляче,і собак боїться.боягузка трошки :sad: ... от і не знаю я шо думати і шо робити?
    почекати,щоб виросла і поговорити з нею,може скаже,чого вона не хоче і плаче? чи що робити?

2. Редвумен

Редвумен Active Member

думаю, що так найкраще. яке зло може бути в маленької дитинки? навіть, якщо "спускатись" до того рівня, як думає ваша мати, то тоді під час самого перебування в церкві чи від свяченої води, вона б мала плакати. А так не є. Просто перелякалась священника.

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Магія-гіпноз. :8:
    Мама просто не знає, чим пояснити.
    Ходіть із дитиною частіше до церкви, аби звикла. А ще йдіть до Причастя самі й най вона це бачить. От беріть її на руки - і до Причастя. Отець може кожного разу запропонувати і їй, не захоче - не змушуйте. Після кількох таких разів дитина захоче вас наслідувати й запричащається.
    Власне це найбільш імовірно. Зістресували дитину без потреби. Тим більше, якщо ви прийшли запізно, то чому йти до Причастя? Не має значення, дитина чи ні. Прийшли запізно - Причастя нема.
    Цього я би в жодному разі не радила. То ж скільки часу будете чекати? Тільки власним прикладом покажіть, що це добре й не страшно.

4. Gajka

Gajka Well-Known Member

А хіба дітей можна причащати в такому віці? У нас причащають перший раз перед школою.

5. Liliyah Romanova

Де саме, у вас?
    Римо-католицька Церква не має Причастя дітей аж до першого разу в 7 років. До 7-ми років є благословення для діток.
    У Східних католицьких та в Православній Церквах дітей причащають від маленького, а якщо бути точнішим - від хрещення. Наш малий уперше причастився під час хрещення. І причащається досі. У 7 років діти мають першу Сповідь та врочисте Причастя після того.

Останнє редагування: 19 Квітень 2010
  6. Stella

Stella New Member

В мене більше прохання ніж запитання...
    Зараз в мене дуже важкий період, потрібно зробити правильний вибір в своєму житті... молюся Богу щоб допоміг, скерував в потрібному напрямку... Можливо, порадите щось прочитати чи певну молитву?... бо вже не знаю що робити...

і ще таке філосьфське питання, в таких ситуаціях, коли не знаєш як поступити, що краще - все ж таки діяти чи "сидіти на місці" з надією що все само собою вирішеться?...

Буду дуже вдячна

7. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

А ви послухайте своє серце: воно не помилиться.

8. Stella

Stella New Member

серце підсказує - чекати, молитись і довіритись Богу...
    але як знати, що то дійсно серце, а не страх говорить...

9. tasha

tasha New Member

у мене таке трохи дивне питання, я помітила, що кожного разу як промовляю Отче Наш, то позіхаю, і ніколи під час якоїсь іншої молитви, чи хтось таке помічав за собою?

10. Dobra

Dobra Well-Known Member

У мене сьогодні зразку помер мамин брат. Вчора в лікарні встигли посповідати, але з чисто технічних причин (не з його вини) не причастили. Після сповіді він дуже міцно і спокійно заснув, з кимось розмовляв, і зранку помер. На мою думку - головне те, що людина покаялась, але маму турбує питання, наскільки дійсною є сповідь без причастя.

11. sani

sani New Member

Само собою нічо ніколи не вирішиться(принаймі на вашу користь). Тому треба діяти.

12. Liliyah Romanova

Сповідь дійсна, якщо було щире покаяння та розрішення. Причастя не є печаткою на дійсність Сповіді.
    От якби не було розрішення - тоді Сповідь недійсна.
    Мій чоловік завжди каже: "зроби від себе УСЕ можливе, і все разом віддай у Божі Руки".

13. anka

anka Well-Known Member

ми причащаємо малечу від Хрещення, а в Храмі отець запитав чи вона причащалась одним видом Причастя, чи двома. Лілю, поясніть, будь ласка, дають лише Вино з метою щоб не виплюнула Хліб? Я іншого пояснення не можу знайти. І думаю, що можна її причащати і Хлібом і Вином-так?

14. Megan

Megan Well-Known Member

Я не Ліля, але відповім як в православній церкві. Малечу від Хрещення до трьох років причащають саме Кров"ю Господньою (тобто вином). З 3-ох уже дають Тіло і Кров. Тому священник вас і запитав чи причащалась вона уже Тілом Господнім..тобто чи знайома з тим і чи не виплюне.
    Так, якщо вона без проблем іде до Причастя, і гарно ковтає.
    Мій так десь з року ходить.

15. Liliyah Romanova

Так. До певного віку діток причащають лише під одним видом. Саме мама може сказати священикові, чи дитинка вже досить доросла, аби приймати під двома видами.
    Тобто, якщо ваше маля вже щось твердіше любить погризти, тоді священикові нема за що переживати.
    Нашого Дарка майже до року під одним видом причащали тільки.
    Потому почали під двома, але дуже маленькі шматочки давали, то він вже навчився, що як татко причащає, то треба йти до нього. :xaxa:

16. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

Маю питання, яке мене мучить....Все свідоме життя ходжу в греко-католицьку церкву ,там хрещена.Зараз, вже тижнів два ходимо з чоловіком на дев"ятницю до св.Антонія в Римсько-католицьку церкву(костел). Мала розмову зі знайомою, розповіла їй, що ходжу в костел, на що вона відповіла, що ми грішимо, і маємо на сповіді священнику покаятись в тому, що поміняли церкву і в певній мірі віру.....
    Чи є в тому хоч доля правди? Чесно кажучи ,я не розумію оті розмежування і тд. і вважаю це не зовсім правильним....проте, в релігії не є сильна в таких питаннях ,тому по незнанні, ото ходжу і мучуся....

17. Smorodynka

Smorodynka Member

Я вже більше двох років ходжу до костелу св. Антонія і дуже мені там подобається. Я так само ходжу до греко-католицької церкви. В нас в селі є також костел і на великі свята польський священник запрошує нашого священика і парафіян на спільну службу. Вважаю, що в цьому нічого поганого немає, адже і греко-католики і римо-католики підкоряються одному Папі Римському. Бог один і я вважаю, що немає суттєвого значення в якому храмі ми складаємо свої молитви, віра ж від цього не змінюється. Коли приходить Католицьке Різдво чи Пасха, я ці свята дуже духовно відчуваю і ще мені дуже подобається аура в костелах.

18. Liliyah Romanova

Вам наговорили дурниць, якщо чесно.
    Греко-католики можуть спокійно ходити до римо-католицького храму. І так само спокійно там причащатися. Віра одна, канони практично ідентичні, з деякими відмінностями. Просто традиція інша, тому наші обряди та їхні відрізняються.
    Проблемою би було ходження й причастя в православному храмі, але з римо-католиками наша Церква є в єдності та сопричасті.
    Не слухайте тих, хто не має поняття про християнство, а тільки хоче показатися мудрим і контролювати вчинки інших людей. Ходіть із чоловіком на дев*ятницю зі спокійним серцем і чистою совістю! Ніц страшного ви не робите.

19. Harmony

Harmony Member

Одна дуже близька мені людина каже що вірить в Бога але все що повязано з ходінням до церкви , сповіддю не признає. Мені б хотілось це змінити але чим більше я наполягаю тим стає гірше. Що робити... Незважати а з часом прийде...

20. Liliyah Romanova

Не тиснути. Молитися про Божу Волю для цієї людини.