Пластикові вікна. Де замовити?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Цитронка, 3 Жовтень 2008.

1. kristina

kristina Well-Known Member

Відповідь: Пластикові вікна. Де замовити?

Поставили нам вчора у спальні вікна трикамерні, виходять на шумну вулицю,я розчарована-звукоізоляція майже невідчутна.І не придерешся,бо замовляли в родича,не буду з ним сваритись.Бо він шось не порадив пятикамерні,що мовляв трикамерних достатньо буде.Ше відкоси нерароблені правда,але то мало напевно шо змінить,хоча тішу надією себе,що як зашпаклюються, то буде тихше.

Як зашпаклюються відкоси - тоточно буде тикше, але в вашому випадку, не у профілі суть, а склопакеті : треба було ставити 3 скла, замість двох . А профіля 3 камерного достатньо.

Останнє редагування: 28 Жовтень 2010
  2. kristina

на стандартному вікні - кухонному максимум 100 грн різниці.

суть того енергозберігаючого, що через напилення срібла на внутрішньому склі, теплі промені не виходять на зовні, а відбиваються, і повертаються назад в прийміщення.Тобто тепло не втікає через скло.
    Перевірити його наявність, можна за допомогою запальнички.
    Показники теплозбереження між звичайнимі і енергозберігаючим - я наводила вище

3. Златка

Златка Well-Known Member

Можна ще одне питання чайника :o? як ті 3 скла виглядають? на око помітна різниця між 2 і 3?

4. kristina

у вас напевно 2 скла ( однокамерний склопакет)
    3 скла ( двокамерний склопакет) - видно, примітивно , якщо заглянути всередину- то там де три скла , є 2 сіренькі полосочки ( дистанційна рамка , а між ними трете скло і вони вужці) , а там де 2 скла то одна сіренька рамка товщиною 16 мм
    4/16/4 - 2 скла
    4-10-4-10-4 - 3 скла
    4- товщина скла, а 16 та 10 - дистанційна рамка

5. галичанка

галичанка Well-Known Member

В нас також поруч шумна вулиця. Поставили 3 скла і 5-камерний профіль... Тихіше, але шум все одно чути... Також трохи розчарована. Але коли включити мікропровітрювання - починається такий шум!,. а якщо відкрити вікно - прямо грохіт... Так що все таки щось дають ті вікна, хоча нажаль неідеально.

---------- Додано в 11:33 ---------- Попередній допис був написаний в 11:32 ----------

Дякую Milka за велику знижку! Сума була не дуже кругленька. Думали де замовляти, в багатьох установах суми були значно вищі...

6. Gajka

Gajka Well-Known Member

Мої вікна чогось з середини мокріють дуже, але лише на кухні і в кімнаті маленьке вікно, а те що на балкон (з дверима) - ні. Яка може бути причина? Якби у самих вікнах, то всі б мокріли. Може через те що квартира кутова? Але кухня не кутова, лише кімната.

7. kristina

При певних погодних умовах склопакети, рами та інші частини вікна можуть запотівати. Таке явище найбільш характерне для холодної пори року. Джерелом вологи є недавні ремонтні роботи в приміщенні, кімнатні рослини, душ/ванна, пральна машина і, навіть, людина. Конденсат утворюється найбільше на нижній частині склопакету. .
    Щоб таке явище, по мірі можливості не виникало, слід правильно і регулярно провітрювати приміщення. Можна також встановити систему вентиляції чи кондиціонер. Виходячи із умов комфортності, вологість в приміщенні не повинна бути більшою за 40%. Бажано також, щоб штори чи жалюзі не заважали доступу теплого повітря від батарей до вікна
    Як правильно провітрювати: В залежності від призначення приміщень, їх слід провітрювати 3-4 рази на день. Найкраще провітрювати протягом, відкривши вікна на 1-5 хвилин. Провітрювати потрібно тільки свіжим повітрям ззовні.

8. Gajka

Gajka Well-Known Member

Ви все точно описали, недавно робили ремонт у всій квартирі

точно

якраз на цих двох вікнах висять рулонні штори

9. kukusya

kukusya Well-Known Member

[​IMG]трьохкамерний склопакет

10. kristina

малюнок то правильний, але це не троьхкамерний, а двокамерний склопакет ( тобто 3 скла які утворюють 2 камери )

11. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Таке питання: хтось має на вікнах провітрювачі, для того щоб не утворювався конденсат? Чи вони дійсно ефективні?
    Маємо проблему: квартира на 1 поверсі, до нас там все було ОК, але ми поставили пластикові вікна, почало сиріти по кутах. Зараз з меньшим була в лікарні з бронхітом з асматичним компонентом. Сказали щось змінити дома. Чи вирішать ці провітрювачі проблему конденсату та вологості? Дуже вдячна за відповідь!!!

12. Solomi

Solomi New Member

я маю
    це називається мікровентиляція

нічого воно не допомагає, вікна потіють, стіни сиріють, мажу стіни хлоркою, щоб не було того грибка

в майбутньому НІКОЛИ не поставлю більше металопластик ,тільки дерево

13. Rodionochka

Ні, я не це мала на увазі. Мікровентиляція і в нас теж є, і користі від неї не дуже, оскільки в нашому варіанті вона працює не весь час бо викликає перетяг (а в нас діти повзаючі). Я мала на увазі такі спеціальні прилади десь по 25-40 євро штучка, які додатково встановлюються зверху на рамі вікна, і працюють при потребі (коли вікна плачуть). Може хтось саме таке має?!!!

14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Для чого так категорично, може у вас в приміщенні надлишок вологи та стіни уражені грибком який був ще до зміни вікон?

В нас в квартирі просто у попередніх власників все було чорне. І були деревьяні вікна які сифоніли вовсю, але при цьому вся ванна була натурально чорна від грибка, і всі стіни навколо вікна і в кухні і в кімнаті були чорні, і я взагалі думала до то труба, і нам також з цим жити, але.....
    В ванній обідравши все до цегли і зробивши стелю наново + витяжка в стіні - вже 4-й рік все біленьке і без натяку на плісняву.
    В кухні - кімнаті, чесно признаюсь ми прям по тому грибку пройшлись антигрибковим грунтом і в кімнаті обої, в кухні фарба на стінах, кімната сухенька і без грибка і навіть вікна не потіють ( це при тому що я балкон вікриваю лише при потребі туди зайти а так навіть на мікровентиляцію не ставлю, щоб не тягнула по підлозі, бо там мала бавиться)
    На кухні в нас лише на одній стороні віконного відкосу буває плямка чорна маленька зьявляється, ну то я пргосто тряпкою з плином її помию і все - в нас така Колоріт на стінах, можна мочалкою з милом скільки хочеш терти і нічого їй не буде). На вікні в кухні збявляється конденсат лише коли я там цілий вечір щось варю/жарю, і то влючивши витяжку над плиткою того конденсати не так вже й багато, при мікрновентиляції воно все швиденько висихають... і вікна далі сухенькі.
    Може це залежить від площі квартири, або від вологості в квартирі, але в нас вікна ну можна сказати завжди сухі, і мікровентиляція в нас постійно лише на кухні, і проблем ніяких з тим не маєм. Вікна рехау, звичайні - в кімнаті в пакеті 2 шкла, в кухні 3 шкла в шклопакеті.

А в той же час в сусідки також стоять рехау, і також мікровентиляція, і також 5-й поверх, і з вологістю здається також нормально, але вікна натурально течуть, вони вже задумуються щоб міняти їх на щось інше, бо вікна постійно мокрі і тече все по відвіконнику, і не підлогу і вже з тим вони замучились. Може однакова назва в профілі ще не означає що ті профілі однакові, може від якості профілю залежить.

15. Rodionochka

В нас хороший польський будинок (півлюкс), в квартирі до нас жила старша пані з дерев"яними вікнами, все було ОК. Ми одразу зробили ремонт та поставили пластикові вікна (здається КБЄ), перші пару років конденсату на стінах (а отже і темних плямок) не було, хоча ми майже весь час опалювали підлогу (малий лазив, перший поверх тощо). Цього літа, коли народився меньший та було дуже жарке літо ми опалення не вмикали, почало все чорніти, з"явився цей запах вогкості. Гігрометр літом показував вологість до 90% (це був максимум).
    Люди, що продають ці провітрювачі, запевняють в їх ефективності, але хочеться думку пересічного користувача, оскільки замінити вікна на дерев"яні та обдерти всю штукатурку немає можливості.

16. Dell

Dell New Member

в мене були проблеми з плісінню. це не від метало-пластика, те саме буде і з деревом. плісінь утворюється від вологи, яка конденсується на вікнах. простий спосіб з цим боротись, це по перше усунути всю плісінь яка є, а тоді щовеора протирати конденсат на вікін ну і провітрювати приміщення.
    вінка замовляв на львівкнопласті, бо це велика, може найбліьша у Льовові фірма яка цим займається, має свої цехи і багато замовлень і давно працюють. менше мінінгітів з ними ніж з пацанами які дешеві вікна з польщі возять. везуть довго і можуть привезти і не порозміру ))) такі випадки мені розповідали.

17. pywkarik

pywkarik New Member

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Цього разу ми вирішили не замовляти знов рехау, і замовили вікна Брюгман. Надто вони нам сподобались візуально і по якості. Ну і ціна ще так більш-меньш. Може хтось має? які враження?

19. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

дівчата, маємо 3 варіанти до м/п вікон-вітрал, вінбау і века...мо хто має, може порекомендувати чи, навпаки, застерігти.....треба завтра обрати, бо зима не за горами...вікна в хаті треба поставити..

20. La esposa

La esposa Moderator

В нас стоїть ВЕКА тут і в селі. Тут - однокамерне (два скла), в селі - з трьома склами (двокамерні). Брали в обох випадках ВЕКу, бо підійшла ціна і якість (перше вікно стоїть більше року, ми задоволені).

В двокамерних вікнах ще поставили "мікроліфт" — механізм, який дає можливість відкривати вікно не на всю ширину (згори), а в трьох різних позиціях - ІМХО, фігня. Але ще там не жили, багато сказати не можу.